Probleme ambreiaj/cutie viteze 1.5dCI, Probleme ambreiaj/cutie viteze 1.5dCI
![]() ![]() ![]() |
Probleme ambreiaj/cutie viteze 1.5dCI, Probleme ambreiaj/cutie viteze 1.5dCI
libra84 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 18 February 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
2004 1.5dci
|
|||
alexumf |
![]()
|
![]() MEMBRU CHELIOS Group: Members Posts: 775 Joined: 9 July 08 From: Bucuresti ![]() |
Salut! Incearca sa ti putin motorul turat cand incerci sa bagi in 1 viteza in mers. Ai grija insa ca viteza de deplasare sa fie mica...maxim cu cat ai merge normal in prima viteza. Si eu am obiceiul asta, si pt a intra usor,apas ambreiajul si in acelasi timp si acceleratia(max 2000 rpm).
Problemele tale cred ca sunt legate de timonerie, nu de cutia de viteze... |
--------------------
Renault
Megane Coupe
2006 RENAULT MEGANE COUPE 1.6 16v 2006
|
|
florin.t |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 7 December 07 ![]() |
Poate sa fie si un sincron uzat la cutie. Poti sa faci in felul urmator : cand vrei sa schimbi viteza apesi ambreiajul , scoti din viteza maneta si o lasi la punctul mort, lasi ambreiajul, turezi un pic motorul, apesi ambreiajul si in timp ce turatia scade tii apasata usor maneta inspre locul unde ar trebui sa intre in vit I, la un moment o sa simti ca intra singura .
|
--------------------
reno
megane
2007
- bh-08-***
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Si eu cred ca e de la timonerie, de la sincron uzat nu iese greu din viteza. Sa bagi a I-a din mers depinde de viteza de deplasare, daca e mai mare de 15km/h e imposibil la orice masina, la unele chiar scrie in manual sa nu incerci.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
blackLabel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 26 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Nici pe mine nu ma lasa sa bag in a 1-a decat daca am viteza mica de tot.
Asa ca din cate stiu io(poate gresesc) masina nu te lasa sa bagi a 1-a decat daca ai o viteza mai mica de 'n' km/h (20?) pt ca tu daca la 50 km/h bagi a 1-a si ai dat drumu la ambreiaj pai nu vreau sa stiu ce se intampla. E la fel ca atunci cand turezi masina pana nu mai poate (turatii aproape maxime) si pur si simplu iti blocheaza cutia si nu mai poti sa schimbi. Asta o stiu din experienta: dus masina pana la 6000 si ceva de turatii in a 3-a si pur si simplu nu m-a mai lasat sa bag in a 4-a cu ambreiajul calcat la maxim. Deci cred ca e aceeasi chestie numai ca invers. Poate gresesc da io asa cred ca este. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 sedan
1,6 16V 2004 Exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster. Jeremy Clarkson
|
|
libra84 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 18 February 08 ![]() |
Sal,
Am incercat tot ce ati zis; tot la fel se manifesta, totusi inclin sa cred ca e de la ceva sincroane (si-a dat cu parerea si un nene "expert"). Asta ce inseamna? ca ma duc la service si le zic sa verifice sincroanele? (sincer nu prea stiu ce sunt, dar ma documentez acu ![]() |
--------------------
Renault
Megane
2004 1.5dci
|
|
florin.t |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 7 December 07 ![]() |
Trebuie demontata cutia si facuta bucati, sincroanele sunt un fel de rotite din bronz montate pe axul de la cutie sub rotile dintate . Rolul lor e sa franeze rotile dintate mai mari ca sa aiba aceeasi viteza periferica (ca sa poata intra usor dintii rotilor unii intre altii) cand apesi maneta ca sa schimbi viteza.
This post has been edited by florin.t: 15 Jan 2009, 10:43 |
--------------------
reno
megane
2007
- bh-08-***
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 20:58 |