Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

directie...intrebari

kokosu
post 11 Jan 2009, 20:16
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Vreau sa va intreb ceva. Dupa ce am facut peste 4000 km cu R19 adus in vara, am observat ca la directie nu e la fel ca cea dinainte. Cealalta are 1721ccm si 54 kW si ambele au servo. Adica la asta "noua" la viteze mari, adica peste 110-120km parca are un pic de intarziere in directie. In sensul catorva fractioni de secunda , pe care eu le simt. La inceput m-am cam speriat, dar dupa m-am cam obisnuit. Treaba e destul de deranjanta pt mine, dar nu e mare lucru. Trebuie sa mentionez ca masina a luat RAR fara smenuri pe la sfarsitul lunii septembrie si de atunci am facut vreo 4000km. Deci probleme mari nu prea avea, si nici nu cred ca s-au agravat prea mult. Ideea e ca peste 110km/h simt ca iau de volan, cateva clipe nu se intampla nimic, si dupa aceea vireaza. masina e foarte stabila, sta in curbe fara probleme. Se intampla acelasi lucru si la viraje stanga si dreapta. Unghiurile par sa fie destul de ok, nu le-am verificat pe stand,dar nu-mi trage stanga dreapta, si nici nu mi-a mancat cauciucurile neuniform in astia 4000 de km. Cred ca e ceva ori de la caseta, ori de la pompa de servo, (desi nu cred), ori de la unghiuri. Ceva sfaturi?

--------------------
Ren R19 1721/R19 1794 93/94
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vepman_ro
post 11 Jan 2009, 21:37
Post #2

VEPman

Group: Members
From: Bucuresti

Voi incerca sa-ti dau un raspuns din prisma teoriei , nu a experientei ( eu nu am servo ).

In mod normal , teoretic, la viteje mari sistemul de directie ( servo ) nu trebuie sa raspunda la fel de prompt , pentru a evita deraierea masinii.
Raspuns prompt - se vireaza dar cu forta necesara de a roti volanul ( adica parca nu ar exista aceea servo ) dar din ce am inteles de la tine , nu cu timp intarziat , pana la urma acolo exista acelasi angrenaj cremaliera melc , dar ajutat de un motor servo.

Cel mai important sa verifici jocul volanului , sa nu fie mai mare intre timp ( dea lungul celor 4000km ) .

--------------------
Renault CAPTUR 1.5DCI 90CP EDC/ R19 GTS 1721-F3N740 - IF-80-VEP 2015 Dinamique / 1988 GTS
Intreaba de 3 ori inainte de a te apuca de executie ;)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th August 2025 - 10:43
Dacia