Aparat Foto Digital, Defecte "programate"
![]() ![]() ![]() |
Aparat Foto Digital, Defecte "programate"
Kr3atorU |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 10 May 07 From: Alba Iulia, via Alexandria ![]() |
Attached thumbnail(s) 01.01.2009_011.JPG ( Size: 1.17mb ) Number of downloads: 1038 |
||
--------------------
Renault
Symbol phase 4
2007 Expression 1.4 8V | GPL ►Prietenii adevărați sunt ca stelele; nu-i vezi mereu, dar știi că mereu iți sunt alături.
|
|||
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
1 - Toate aparatele canon "crapa" la 10000 de poze (eu am peste 10700)
sau 2 - Toate aparatele canon "crapa" dupa 3 ani. Nu stiu unde ai auzit asta, dar in mod sigur nu ai auzit bine si in mod sigur nu se referea la cele compacte ![]() A fost expus unor socuri? chit ca era in gentuta dedicata. A stat in frig/umezeala? Ce acumulatori/baterii folosesti? Trimite la canon.com un e-mail si spune-le ce ai patit. Sa ti se spuna daca este un defect recunoscut de ei ( practic va fi reperat chiar daca nu mai e in garantie ) sau ce este de facut. Rescriererea firmware-ului in nici un caz nu costa 5 milioane. E un soft care e posibil sa il gasesti chiar tu pe internet si sa il pui singur pe aparat. This post has been edited by blak2oo8: 4 Jan 2009, 16:48 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Kr3atorU |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 10 May 07 From: Alba Iulia, via Alexandria ![]() |
Acumulatori DURACELL 2500mA pe care ii am cam din aceeasi perioada cu aparatul.
Am schimbat si acumulatorii, si cardul de memorie, aceleasi dungi. Dar cum am mai siz: dungile apar numai in poze, la filmare totul e OK. Am facut cateva poze, l-am lasat pe birou (unde sta mereu), si dupa o poza de grup am observat problema. Nu am avut copii care sa il supuna la vreun soc sau ceva tratamente dure. |
--------------------
Renault
Symbol phase 4
2007 Expression 1.4 8V | GPL ►Prietenii adevărați sunt ca stelele; nu-i vezi mereu, dar știi că mereu iți sunt alături.
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Am gasit aici un firmware http://chdk.wikia.com/wiki/A410 ... probabil ca e acelasi cu cel pe care il ai pe aparat pentru ca pe canon.com n-am vazut sa fi aparut vre-un update la a410. In principal nu ai ce sa strici cu instalarea lui, doar sa ai bateria full ca sa nu creeze alte probleme.
Il faci daca vrei si ca ultima solutie ( pe riscul tau ). l.e.: http://drop.io/chdkdumps2 e aici, ca in partea cealalta vad ca a ajuns la limita. Doar il pui pe cardul de memorie, pui cardul in aparat si o sa iti apara un meniu in care te intreaba daca vrei sa instalezi firmware-ul de pe card. l.e.2: s-ar putea sa ai nevoie de un program de la canon... vezi pe site-ul lor. Eu m-am uitat la un alt aparat http://web.canon.jp/imaging/pss1is/firmware-e.html. This post has been edited by blak2oo8: 4 Jan 2009, 17:08 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
borky |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 90 Joined: 15 September 06 ![]() |
Am eu un Canon A75 parca care a patit tot la fel. Am facut poze cu el, toate bune si frumoase, pana intr-o zi cand am vrut sa fac o poza in casa ( aparatul statuse in husa in sertar) si am vazut ca atunci cand fac o poza face aceleasi dungi negre cu alb. La filmare n-am incercat. Stiu ca din ce citisem eu atunci era un defect la senzor recunoscut de producator, dar cum nu era luat din Europa garantia nu acoperea si tara noastra. Stiu ca reparatia m-ar fi constat ceva de genul a 100 de euro din care constatarea vreo 20 sau 30, nu mai stiu exact si nu se merita deloc, am zis ca mai bine iau unul nou, dar n-am mai apucat nici pana in ziua de azi. Oricum nu m-ar mira sa fie ceva sa se strice dupa o anumita perioada.
|
--------------------
Renault
Symbol
2000 1.4 8V
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Am lucrat la Canon si mi-au trecut prin mana toate produsele intre 2004 si 2007. Nu stiu daca te ajuta cu ceva, insa iti garantez ca in soft nu era asa ceva. Probleme cunoscute la Canon au fost:
- CCD problems la seria A70, A75, A80. Credeti sau nu, erau facute de SOny si se stricau toate dupa 6-24 luni. Se reparau gratuit. A80-ul parintilor mei luat in Decembrie 2003 din SUA s-a stricat in Octombrie 2008, reparat gratis de serviceul din Bucuresti; - E18 - eroare cu lentila. Cauzele pot fi socuri mecanice, praf/nisip intrat in mecanism sau scufundare in apa. Nu s-au reparat niciodata pe garantie, decat pentru unii clienti membri CPS; Ce zici tu acolo cu dungile negre: apar pe poza in modul preview sau pe poza facuta? Poti sa pui si tu aici 2-3 poze? Pare ciudat sa fie FW, insa daca este asa si camera nu mai este in garantie... nasol. LE: Cand cumperi o camera foto in 2009 cauta una cu factorul de multiplicare al CCD cat mai mic (Nr. MegaPixeli / dimensiune CCD). Din cauza luptei mondiale dupa MP, si Canon s-a mai prostit si a scos pe piata niste bombe, numai bune sa stea pe raft. Nu te astepta de la o camera de 400 lei sa te tina cat una de 1400, sau sa produca aceeasi calitate a pozelor. This post has been edited by AlexC: 4 Jan 2009, 18:40 |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
Kr3atorU |
![]()
|
@AlexC
In primul post am pus o poza. Dungile nu apar in preview, doar dupa ce fac poza sunt vizibile. |
--------------------
Renault
Symbol phase 4
|
|
caktuss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
in preview n-au cum sa apara, sunt prea mici sa apara pe ecranul camerei... dupa ce afisezi poza pe ecranul computerului apar
|
--------------------
Renault
Megane Sedan II
1.6 16v 05-2005
- numar cu gaura m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|
Kr3atorU |
![]()
|
Dupa ce fac poza, sunt vizibile si pe aparat, foarte fin, dar se vad.
|
--------------------
Renault
Symbol phase 4
|
|
tiberiu27 |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 239 Joined: 6 July 06 From: baia mare ![]() |
Salut; si eu am avut un aparat foto Canon Power Shot A400 sau 410 (cred ca modelul asta, cu aproximatie)cu 3.2 MP cumparat prin 2003 si m-a lasat in vara lui 2006- 3 ani a tinut si a avut tot o problema cu dungile negre, insa erau foarte dese si nu se mai descifra mare lucru din poze, pozele vechi se vedeau bine. Eu eram cu el in mana cand s-a intampat- Poza la ora 11 05 buna si urmatoarea la 11 06 cu dungi - fara socuri, nimic de genul.
Cu aproximatie de cateva poze eram la poza 9500 ( 294_9416). Asta e - tot canon mi-am luat la 2 - 300 ron - aparat foto Canon Power Shot A460 - imediat face 3 ani VAI! ![]() Deci supozitiile lui Kr3atorU nu sunt prostii. |
--------------------
renault
sedan2
2004 1.5 dci
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
adica aia aranjeaza sa se buleasca aparatu ca sa ce? sa cumpere utilizatorul altul? .... va cumpara, dar nu tot canon ci va merge la concurenta ... care-i spilul?
|
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
- cu nr absolut normal Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
rtBK |
![]()
|
nikon all the way
![]() |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Kr3atorU |
![]()
|
Unii nu merg la concurenta, ci merg la service cu el, si uite asa "treaba merge".
Sau daca nu este asa, cum de apare aceeasi problema la atat de multe aparate ale lor? De curand am cunoscut un tip care are magazin de, si cu chestii foto, iar el a patit chestia asta cu 3 aparate, unu din ele il avea acolo si mi-a aratat, acelasi efect ca si la al meu, diferenta este ca la aparatul lui dungile sunt mai pronuntate cand foloseste blițul, iar la lumina naturala sunt aproape inperceptibile. Daca filmeaza cu el se vede perfect. Senzorul nu cred ca are probleme, ca facea dungile si la filmare. Dupa cum am mai scris, raspunsul celor de la reprezentanta Ro: schimbarea lentilelor. ![]() |
--------------------
Renault
Symbol phase 4
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Tocmai am dat 200 ron pe un acumulator nou la Canon Ixus-ul meu. Sper sa nu faca si asta figuri cu dungi si alte alea, ca ii dau foc si fac ceva pe defectele lor programate.
|
--------------------
.
.
.
|
|
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.253 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
am o camera benq din 2005 si merge bine. chiar a luat si niste busituri da merge. din cauza socurilor se mai inchide cind lovesc accidental capacul locasului acumulatorilor dar pozele ies bine.
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
2007 expression
- GL06cxx President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94 |
|
Kr3atorU |
![]()
|
Dupa cum am zis, o sa ne luam alt aparat, dar bugetul e de "criza"
am de ales intre: Nikon sau Cannon Stiu ca o sa zica multi, imi iau tot Cannon? dar bugetul ptr aparat nu prea poate deapasii 300 lei, ca de... e criza ![]() Ceva recomandari? |
--------------------
Renault
Symbol phase 4
|
|
mihai_dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Fujifilm S5800
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
2007 Privilege + Mio C720b “Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
|
|
rtBK |
![]()
|
Nikon... orice...
http://www.f64.ro/det.php?id=410&pid=6805 This post has been edited by blak2oo8: 17 Jan 2009, 21:32 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
mihai_dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
2007 Privilege + Mio C720b “Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 15:08 |