Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Spalator parbriz, infundat, inghetat

itanium
post 3 Jan 2009, 01:28
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Dupa cateva zile cu temperaturi de -7/-8 grade, spalatorul de parbriz nu mai functioneaza cum trebuie. Tot lichidul iese doar printr-o singura duza, de fapt printr-un singur orificiu, noroc ca-i chiar cea din dreapta mea! Mentionez ca am folosit lichid de iarna si din cand in cand se vede cum iese un pic lichid din duza din dreapta, dar fara puterea necesara pentru a o arunca pe parbriz. Mi-e imposibil sa ma uit la imbinarea dintre furtun si duza fiind ascunsa in capota!

--------------------
Renault Symbol 2007/Fidji/1.4 8v/Beige poivre
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
drlv85
post 3 Jan 2009, 14:13
Post #2

om cu symbol pe mana

From: Böblingen .de

Mi-au inghetat mie duzele anul trecut cu apa amestecata cu lichid de iarna la vreo -4/-5 grade Celsius .. si-am rezolvat relativ simplu problema .. masina cu duzele sub soare (daca il gasesti) + spray dezghetare peste duze (al meu spray era pentru geamuri) .. 15 min a durat

Cand incepe sa tasneasca cat de cat apa, tii apasat in continuare pana isi da drumul la jet-ul normal .. golesti TOT lichidul .. si cauta si pune unul mai de calitate .. am mai auzit probleme de la lichidurile din hypermarket`uri .. cele cu -20 grade.

Succes!

This post has been edited by drlv85: 3 Jan 2009, 14:14

--------------------
Renault Symbol 1.5 dci - GL-XX-DVR *2006 *60KW/82CP *Motor: K9K-706
24-10-2006 -> 0k Km
20-12-2008 -> 40k Km
06-12-2009 -> 60k Km
01-10-2010 -> 80k Km
10-01-2011 -> 87k Km
01-09-2011 -> 104k Km
+
itanium
post 3 Jan 2009, 16:46
Post #3

Membru incepator

O sa mai incerc, chestia e c'am consumat un tub intreg de spray dintr'ala, pentru yale!

--------------------
+
drlv85
post 4 Jan 2009, 03:41
Post #4

om cu symbol pe mana

From: Böblingen .de

Dezgheata cumva instalatia .. ai ghinion ca e geru mare in perioada asta si ai prins un lichid de 2 bani biggrin.gif .. uitate si acolo unde torni .. baga ceva si vezi daca e inghetat .. nu ar strica un OPC peste aia de ti-au dat lichidu wink.gif

Numa' bine si soare cat mai curand .. sau altceva cald .. bafta !

--------------------
Renault Symbol 1.5 dci - GL-XX-DVR *2006 *60KW/82CP *Motor: K9K-706
24-10-2006 -> 0k Km
20-12-2008 -> 40k Km
06-12-2009 -> 60k Km
01-10-2010 -> 80k Km
10-01-2011 -> 87k Km
01-09-2011 -> 104k Km
+
Laurentziu83
post 4 Jan 2009, 09:17
Post #5

Membru autentic

N-ai vreun Mall d-asta cu parcare subterana prin apropiere? Acolo ai de obicei temperaturi pozitive si se dezgheata. Apoi arunci tot lichidul din instalatie si pui lichid de iarna.

--------------------
. . .
+
adyx06
post 4 Jan 2009, 14:00
Post #6

Membru incepator

poti sa mai incerci cu lichid de parbriz pt iarna concentrat. eu am gasit intr-un peco(petrom parca) la sticla de 1l si scria pe el ca se dilueaza cu apa. am turnat peste cel din rezervor si si-a revenit dupa vreo 10 min.

--------------------
Renault CLIO Campus 1.5DCI 2006/ LAGUNA 1.5DCI 2012 -
+
itanium
post 4 Jan 2009, 20:00
Post #7

Membru incepator

Revin cu amanunte: astazi mi-a venit ideea sa folosesc un spray cu aer comprimat pe care-l folosesc sa scot gunoaiele din tastaturi. Cred ca este ceva infundat, pentru ca cum merge un alt orificiu din cealalta duza. Din duza stanga doar se vede cum iese un pic lichid dar fara sa-l stropeasca. Da, ghinion si cu vremea de afara...

--------------------
+
cipriann
post 4 Jan 2009, 20:20
Post #8

cipriann

From: Brasov, Romania

Poate este si o mizerie ceva care optureaza gaura aceea se poate si asta.....sufla la vulcanizare cu aer smile.gif

--------------------
Renault Clio 2 Hatchback by France - BV026638 Year : 2001 , Engine : 1149 cmc , Power : 58 hp
cipriann love: Volkswagen & Renault & Toyota & Skoda.
+
Flamingo
post 5 Jan 2009, 19:50
Post #9

Membru "SPARKY Team"

Group: Banned

Deci...

- se ridica una bucata capota
- se trage usor de furtunase (apropos, se vad destul de bine si nu sunt "ingropate" sub capota cum spunea cineva)
- apoi cu doua surubelnite se apasa prin interior pe urechiusele care "tin" duzele s anu iasa
- se scot duzele si se fierb un pic pentru inmuierea mizeriei din interior sau se baga si se lasa un juma; de ora in spirt / otet; atentie ! daca va hotarati sa le fierbeti, nu asteptati sa clocoteasca apa ci le incalziti un pic, altfel riscati ca la final sa aveti duze de camion / tir
- apoi cu un ac sau cu o sarma subtire dar tare, se curata pur si simplu, in cel mai "pamanetesc mod cu putinta, dar nu bagand "unealta" in cele doua orificii, ci bagand-o pe canalul principal pe unde intra furtunasul
- la final, pentru eliminarea aproape totala a mizeriei, se sufla puternic cu o pompa de bicicleta sau se merge la o vulcanizare si se roaga un nene de acolo sa faca treaba asta; de preferat este s-o faceti voi, pentru ca acolo riscati ca suflul cu presiune sa va arunce duza in boscheti, canal, sosea, etc.

Sunt patit si am rezolvat dupa metoda de mai sus. O fi ea mai de "spatele blocului" dar a functionat perfect si acum sunt foarte multumit. La un moment dat dupa tot felul de metode stiintifice dar fara rfezultat (unele enumerate si de voi mai sus), ma hotarasem chiar sa cumpar unele noi, dar la ce preturi practica Renault... mi-am luat gandul. smile.gif

Asadar... supces ! wink.gif

Edit:

Am uitat sa va spun ca aveti devoie de o lanterna tip "pix" pe care s-o tineti in gura tongue.gif sau o casca de speolog / miner... nu de alta dar trebuie sa vedeti ce faceti acolo... sau de ce nu, ajutorul unui amic sa va faca "lumina" in zona.

This post has been edited by Flamingo: 5 Jan 2009, 19:52

--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
w333d
post 20 Aug 2009, 14:00
Post #10

Membru incepator

saluty.

man am de 2 ani probleme cu duzele astea .... le-am tot suflat cu aer da dejaba ...merg cateva zile si peurma pzua . am vb cu niste amici si mi-au recomandat calduros sa dau jos rezervorul de lichid , sincer nu ma pricep la asa ceva , iar de mers la service la renault parca parca nu imi vine . ma gandesc ca imi vor cere bani de bani si doar pt un demontat nenorocit . in legatura cu demontatul duzelor nu am stiut deunde sa le apuc ... nauiam ca imi trebuie un patent deala special la unghi de 90 de grade ceva in genu ala ? eh o sa incerc saptamina asta si va tin la curent cu ce prostii am facut pe acolo dry.gif sunt sigur ca reusesc eu sa fac ceva stricaciuni rolleyes.gif

bye.

--------------------
Renault Clio Bicorp Extreme 1.5 DCI - BH07XXX 2005 Extreme
+
wolfin
post 20 Aug 2009, 14:12
Post #11

Haha

aceiasi probleama a intampinat-o tatal meu la logan. a rezolvat prin schimbarea duzelor care erau infundate.
o pereche in trag sunt undeva in jurul a 15 lei (renault). se desfac foarte usor de pe capota, prin impingerea in interior a celor 2 urechiuse.

acum nu mai stiu cum sunt pozitionate la clio dar.......o sa intelegi cu se desfac cand o sa le cumperi.

inainte sa conectezi duzele noi, scoate putin lichid prin furtune sa scapi de mizerie (sa nu le infunzi si pe cele noi smile.gif )

This post has been edited by wolfin: 20 Aug 2009, 14:17

--------------------
pegas 3120 - Curand de provincie ... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
vallixx
post 20 Aug 2009, 17:26
Post #12

Membru nesuferit

De principiu o chestie infundata se poate desfunda, nu stiu daca e necesar neparat duze noi, DAR e important insa sa scoti mizeria de pe furtune sau bidonas, ca altfel de chinui sa o desfunzi si in 2 sec e la fel.

Mie mi s-au infundat odata de la nu stiu ce mama naibii, un fel de praf dar foarte - foarte fin, care in contact cu apa s-a facut un fel de pamant, mâl, lut..pana mea.
Le-am desfundat cu o sarma, dupa care aer coprimat, dupa care am golit un bidonas de lichid (dat la motoras cu furtunul scos). Acum merg si culmea....de atunci nici nu-mi mai ingheata asa usor iarna, dar nu stiu daca are legatura...

This post has been edited by vallixx: 20 Aug 2009, 17:27

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
optimus
post 28 Sep 2013, 22:14
Post #13

Membru incepator

Salut.Si eu am o problema cu spalatorul de parbriz.Cand actionez maneta pentru a declansa jetul de spalare a parbrizului iese lichid DOAR pe unul din cele doua orificii ale duzei din dreptul soferului,in timp ce pe duza din dreptul pasagerului iese un jet foarte mic,mai degraba se prelinge.M-am gandit ca ar fi infundate orificiile.Am folosit un ac ca sa le desfund(nu erau infundate) si la fel face.Lichid de parbriz am suficient,am verificat si tuburile din cauciuc sa nu fie infundate.Din pacate niciun rezultat.Doar primul orificiu de la duza sofer elimina jetul puternic.Restul,nimic.
Sa fie ceva defectiune la pompa spalator??

Merci anticipat.

Masina este Renault clio Symbol fidji din 2006.

--------------------
Renault Clio Symbol 2006 1.4 MPi
+
1r1nel
post 28 Sep 2013, 22:25
Post #14

Membru

From: Pitesti

Salut am avut acceasi problema ca si tine,cel de la sofer stropea bine,celalalt doar pe o parte.era infundat am incercat si cu ac si mai multe si nimic.Eu unul le'am inlocuit cu duze de sandero cu perdea,sunt mult mai bune si nici nu se infunda si am dat doar 8 lei pe ele.

--------------------
Renault Symbol Renault Symbol 1.4 8v sedan 2006
+
alexme24
post 28 Sep 2013, 22:30
Post #15

Membru autentic

Unde ai gasit duzele tip perdea de sandero la doar 8 lei? ca pana acum stiam doar de cele de citroen ca merg pe clio 2, care erau in jur la 50 de lei perechea.

--------------------
Renault/Honda Clio 2/ Accord 2004/2008
Clio 2/Accord/Civic , 2004/2008/2008 1.5 dci / 2.4 VTEC / 1.8 VTEC
+
vallixx
post 29 Sep 2013, 17:14
Post #16

Membru nesuferit

Asa stiam si eu, duze de C3.
Or fi pus pe Sandero asta facelift.

This post has been edited by vallixx: 29 Sep 2013, 17:15

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
luckas_itd
post 29 Sep 2013, 18:49
Post #17

Membru autentic

From: Moreni

Merg cele perdea pentru noul logan,mi-am pus eu.Trebuie taiatcu un cuter 2 mici aripioare si intra perfect.Nu stropesc ca cele de C3,dar merg.Ating parbrizul ceva mai jos si nu pulverizeaza foarte bine.

--------------------
Renault Clio symbol - db- 2004,1.5 dci 65
+
alexme24
post 30 Sep 2013, 09:57
Post #18

Membru autentic

prin urmare ramanem la zicala bine stiuta. Mai bine dai un ban in plus, dar stiu ce cumpar. Multumesc luckas pt lamurire.

--------------------
Renault/Honda Clio 2/ Accord 2004/2008
Clio 2/Accord/Civic , 2004/2008/2008 1.5 dci / 2.4 VTEC / 1.8 VTEC
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 00:07
Dacia