Modul directionare aer admisie, Unde gasesc?
![]() ![]() ![]() |
Modul directionare aer admisie, Unde gasesc?
florinksu |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 8 September 08 ![]() |
|
||
--------------------
RENAULT
19
- BC 01 KSU
1990
|
|||
LeonMan |
![]()
|
![]() Fan RENAULT Group: Members Posts: 247 Joined: 19 September 08 From: Cluj Napoca ![]() |
Dupa umila mea parere, aerul rece e numai bun pentru motor, deoarece avand temperaturi joase, in momentul exploziei in piston, se dilata mai mult....de fapt intra mai mult aer in piston deoarece e mai rece, si deci mai contractat, iar in timpul exploziei se dilata mai mult, producand o putere mai mare. Asta e si motivul in care vara, pe calduri toride parca puterea motoarelor scade, sunt mai ,,moi'', in timp ce iarna pe friguri mari, motorul e mai sprinten, mai puternic. S-ar putea sa ai consumul putin mai mare, dar eu cred ca din alte cauze, nu pentru ca absoarbe aer rece......parerea mea
![]() 3 Dec 2008, 18:40: apropo, asta e si principiul motoarelor cu intercooler This post has been edited by LeonMan: 3 Dec 2008, 18:40 |
--------------------
Renault
Laguna
2004, 1.9, 120 CP
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Nu e chiar asa, daca aerul este foarte rece, benzina se precipita.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
LeonMan |
![]()
|
![]() Fan RENAULT Group: Members Posts: 247 Joined: 19 September 08 From: Cluj Napoca ![]() |
da, e drept, dar daca scade sub -31 Grade celsius, si atunci nu se poate spune ca se precipita, ci mai degraba formeaza condens umezeala din benzina, si din sistem, care produce gheata pe sistemul de alimentare. Oricum pana la -20 grade celsius totul ar trebui sa fie ok in principiu, problema ar fi in momentul in care exista defectiuni de orice natura in sistemul de alimentare al autovehiculului. Oricum eu am o nedumerire la aceasta teorie a ''academicienilor'', si anume faptul ca aerul foarte rece care intra pe galerie si implicit in pistonul incalzit, nu cumva poate produce efecte cam nedorite??? ma refer aici la fisuri ale galeriei de admisie, sau chiar mai rau fisuri in camasa pistonului, sau chiar in piston, ca sa nu mai zic de chiulasa......aici mai trebuie sa caut materiale sa ma documentez ...
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2004, 1.9, 120 CP
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Si la 16v corpul clapetei de acceleratie e incalzit electric.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
mihai1677 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.369 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Aerul din admisie trebuie sa aibe intre 37 si 40 grade celsius. Asta pt un consum optim. Si la motoarele turbo acel intercooler are un termostat in interior care strapeaza tot pe 37 de grade. Acum daca vrei performanta normal un aer rece e bine venit, dar nu excesiv, se formeaza condens, urmarea este vapori de apa in ulei.
|
--------------------
Renault 5 Campus,
Hyundai Sonata,
1988 / 2001
|
|
florinksu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 8 September 08 ![]() |
Deci stie cineva vre-o clapeta de aer pe undeva? O cumpar cu tot cu filtru dc trebuie pt k vad k pe original vine cu totul. Sau daca ati vazut pe undeva poate ma anuntati?
Trebuie sa o repar, asta-i clar. Trebuie sa am grija temp de afara si sa schimb furtunul de la aer cand pe galerie cand pe exterior. ![]() This post has been edited by florinksu: 6 Dec 2008, 17:43 |
--------------------
RENAULT
19
- BC 01 KSU
1990
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 05:16 |