Turbina, Cum suna cand e pe duca?
![]() ![]() ![]() |
Turbina, Cum suna cand e pe duca?
nassus |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 299 Joined: 24 June 05 From: Bistrita ![]() |
|
||
--------------------
Opel
Insignia Sport Tourer 163cp
2014
|
|||
gutui |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 320 Joined: 6 May 08 ![]() |
a mea e luata la SH. si cand am testat-o...nu-i mergea turbina..si se simte pur si simplu ca nu trage, e greoaie.
nu stiu daca are vreun sunet ceva la rece...dar ai putea sa turezi poutin motorul , stand pe loc, si cand ii dai drumu la pedala, si scade turatia, ar trebui sa se auda un fel de suierat...tre sa fii atent...asta daca merge. altceva nu stiu. mai simplu fa-i un test, ca apare daca are ceva. bafta |
--------------------
M II -11.2002
VW Jetta, diesel 1.6
-01.2013
- VN 11 LUK
|
|
poseidon06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 994 Joined: 11 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Motorul se tureaza foarte greu, atat pe loc, cat si in mers, nu are forta mai deloc, eventual, cand inca mai merge, primele semne ar fi usoare pierderi de putere la accelerarile in forta, pentru intervale scurte.
Ca sunet, nu prezinta anomalii, ea fluiera si cand a picat de tot, cel putin la mine asa a fost... This post has been edited by poseidon06: 2 Dec 2008, 10:32 |
--------------------
Opel
Astra J
2.0 CDTI Cosmo 2012, AFL+Flexride Megane II Sedan 1.6 16V 2004, Authentique
Ex Renault Megane II Hatch 1.9 Dci 2003, Expression, ESP; |
|
nassus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 299 Joined: 24 June 05 From: Bistrita ![]() |
Pai la mine am observat intr-o dimineata un suierat destul de ciudat si cand am accelerat si cand am lasat acceleratia, dar de atunci nu a mai facut.. Sa fi fost ceva mizerie sau ceva? Adica sa ma apuc sa pun salarii deoparte sau nu..?
|
--------------------
Opel
2014
|
|
poseidon06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 994 Joined: 11 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Daca motorul trage normal, nu cred ca e cazul. Eu am avut caderile alea de putere scurte, pentru vreo 10.000km, abia pe urma a picat. Deci te cam anunta cu ceva timp inainte.
|
--------------------
Opel
Astra J
|
segcm |
![]()
|
![]() ... Entertainer Group: Members Posts: 642 Joined: 7 December 04 From: UE ![]() |
|
--------------------
Renault
Grand ESPACE - 2.0 dci Automat
2012 Initiale Paris
- ** *1 *** Fara semnatura
|
|
poseidon06 |
![]()
|
Nu, mai putin, vreo 170.000.
This post has been edited by poseidon06: 3 Dec 2008, 10:27 |
--------------------
Opel
Astra J
|
tr_viorel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 11 January 08 From: Craiova, Dolj ![]() |
De regula, semnul este pierderea de putere, treptat, deci nu cade brusc. Apare si o umezeala uleioasa in zona adiacenta turbinei. In mod normal, la oprirea motorului se aude timp de 1-2 sec. fasaitul turbnei ( cu s de la soarece). Privitor la exploatarea corecta, vezi ca este topic.
|
--------------------
RENAULT
Megane 2.1
dec. 2005-confort expression, 1,5dci, 101HP
|
|
Bogdan-Adrian |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 338 Joined: 10 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Referitor la zgomotul turbinei, nu cumva ai schimbat fitru de motorina de curand? Eu am facut revizia de 20 de mii si dupa aceea la relanti se aude un sunet ciudat la motor (un fel de zumzait neregulat, sasait, nu stiu cum sa-i spun). Stiu ca la prima vedere n-ar avea legatura una cu alta dar..... cine stie.
![]() This post has been edited by Bogdan-Adrian: 4 Dec 2008, 20:20 |
--------------------
Renault Megane 2.2
Confort Privilege 1.5 dci 105 CP
2007
|
|
nassus |
![]()
|
Nu am schimbat filtrul de motorina de vreo 40 000 km dar nu cred ca este asta o cauza. In schimb am imprumutat masina unui prieten care pot sa spun ca nu a citit topicul cu exploatarea corecta dar nu a facut mai mult de 10km.. Oare sa fie asta o cauza? Sa stiu pe cine trag de urechi..
|
--------------------
Opel
2014
|
|
FireChief |
![]()
|
![]() Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit Group: Members Posts: 683 Joined: 3 September 06 From: Bucuresti ![]() |
daca nu ai schimbat filtrul de 40 000 km
![]() ![]() filtrul se schimba la 10 maxim 15 mii de km scrie in carti This post has been edited by FireChief: 6 Dec 2008, 08:50 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
|
|
Zetu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 633 Joined: 18 December 04 ![]() |
Chiar la 20 000km, iar in tarile mai luminoase la 60 000. Cred ca intervalul de acolo este mai aproape de realitate. Daca la filtru de aer mai inteleg de ce trebuie schimbat mai des (pentru ca intr-adevar este mult praf la noi) motorina chiar arata bine. Eu am fost la service pentru o problema si au scos baietii putina motorina sa vada daca nu cumva aia e cauza si mi-au spus ca e cea mai buna motorina pe care au vazut-o pana acum, sa nu schimb pompa de unde am luat-o.
|
--------------------
NISSAN
QASHQAI 1.3 dct Tekna
2019
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
QUOTE(Zetu @ 6 Dec 2008, 10:32) Eu am fost la service pentru o problema si au scos baietii putina motorina sa vada daca nu cumva aia e cauza si mi-au spus ca e cea mai buna motorina pe care au vazut-o pana acum, sa nu schimb pompa de unde am luat-o. Pai spune si de unde ai bagat,daca tot a fost foarte buna! |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
Zetu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 633 Joined: 18 December 04 ![]() |
Nu am vrut sa fac reclama
![]() |
--------------------
NISSAN
QASHQAI 1.3 dct Tekna
2019
|
|
nassus |
![]()
|
La mine in carte spune ca filtrul de motorina se schimba la 60 000 km deci cred ca 40 000 km nu sunt multi...
|
--------------------
Opel
2014
|
|
gutui |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 320 Joined: 6 May 08 ![]() |
60.000??? km? uuuaaauu, n-am mai auzit asa ceva. eu schimb la 20 mii.
This post has been edited by gutui: 8 Dec 2008, 12:08 |
--------------------
M II -11.2002
VW Jetta, diesel 1.6
-01.2013
- VN 11 LUK
|
|
nassus |
![]()
|
Cred ca trebuie sa imi fac update la cartea service pt conditiile din romania, ca ce am eu acum e pt cele din franta.. Vineri ma duc sa schimb tot ce e de schimbat..
|
--------------------
Opel
2014
|
|
darem |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 617 Joined: 19 January 06 From: Constanta ![]() |
Am tinut si eu filtru motorina 30000km si am fost curios sa-l sparg pe cel in cauza.....de fapt pe toate le-am spart....si cel cu 30kkm la bord era groaznic...si simteam eu ca nu era ceva in regula legat de faptul cum tragea masina...la 57000(60kkm) am facut revizia ....fara distributie... si de atunci e alta masina.....alt motor sub capota.... bine ca nu eram eu multumit nici de castrol-ul de la ultimul schimb!!!
Deci...eu il voi schimba la fiecare 15kkm. pentru ca am vazut cu ochii mei diferenta.. Numai bine! |
--------------------
renault megane
SEDAN
2005 PRIVILEGE
|
|
tazipan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 22 December 08 ![]() |
am si eu pierderile acelea de putere cam de 1000km. in rest nimic, nici suierat, nici altceva, puterea normala cu care m-am obisnuit in cei 77000 de km. Tocmai ma pregateam sa plec in Austria in vacanta. Ce-mi recomandati. Sa schimb turbina( tinand seama ca vin sarbatorile nu prea imi vine)? As putea sa plec asa? Mai duce oare inca 4-5000? Pierderile acelea de putere ar putea sa fie de la altceva? In momentul in care am prezentat problema la serus mi-au spus ca vor face un test de injectie si apoi mai vorbim. Aveti idee cam cat costa o turbina cu manopera cu tot? Multumesc anticipat pt. consiliere.
|
--------------------
renault
magane 2
2005 diesel
|
|
poseidon06 |
![]()
|
Salutari si bine ai venit pe forum
![]() Eu am mers minim 10.000 km cu pierderile alea de putere, dar cu masina incarcata si la munte, ma scoteau din minti. In afara de alea cateva milisecunde cand pierdea puterea in accelerare, tragea normal. Pot fi mai multe cauze pentru pierderile astea de putere, eventual filtre murdare, de motorina, de aer, etc, un injector poate...nu are rost sa dai bani pe turbina "preventiv". Daca reconditionezi turbina ta, pretul va fi de 1000 lei, la care se adauga manopera si ce se mai schimba o data cu demontarea/montarea turbinei (niste furtune, garnituri, curatat instalatie de ulei etc.). As zice ca te duce cu totul la un 2500 lei lejer. Verifica la service, poate nu e turbina, 77.000 km sunt putini pentru a pica o turbina, insa depinde si de felul in care ai exploatat masina (mers subturat de exemplu). |
--------------------
Opel
Astra J
|
tazipan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 22 December 08 ![]() |
multumesc pt. consiliere , cum voi face prima miscare am sa postez.
|
--------------------
renault
magane 2
2005 diesel
|
|
DIDE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 242 Joined: 2 May 08 ![]() |
Cand turbina e obosita masina consuma ulei. Mult ulei .
|
--------------------
RENAULT
MEGANE SCENIC 1/2
2001/RXE
- HD-01-RXE
|
|
criv |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.049 Joined: 13 December 08 From: Drobeta Turnu Severin ![]() |
DIDE, de unde stii asta, explica-ne si noua mai in detaliu..
Te intreb ptr. ca la masina mea, de obicei "la rece" se aude un suierat (nu puternic) care pare sa vina sigur de la turbine, dar nu mananca gram de ulei... |
--------------------
RENAULT
MEGANE IV 1,6 dci 130CP Intens
2016, Intens, full options Renault Megane IV 1,6 dci 130cp
|
|
DIDE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 242 Joined: 2 May 08 ![]() |
Din pacate stiu asta din proprie experienta.Masina halea 1l de ulei la 1000km,dar tragea foarte bine iar turbina suna foarte placut motiv pt care refuzam sa cred ca turbina mea are probleme. Aveam in schimb mult ulei in jurul turbinei si credeam eu ca e o problema de etanseitate pt ca mare parte din ulei il gaseam pe pamant sub masina.Pana intr-o zi cand dupa un drum de 200 km in care s-a comportat impecabil cand sa o bag in garaj a luat-o pe ulei. Am fost la un mecanic demontat;turbina varza.Am dus-o la reconditionat si acum sunt f multumit, nu mai haleste gram de ulei.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE SCENIC 1/2
2001/RXE
- HD-01-RXE
|
|
clau1973 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 13 January 09 ![]() |
eu tocmai am schimbat turbina....nu am avut ncic un semn ca ar fi pe duca ,nu suiera,nu tragea greu,singura probl era faptul ca imi consuma ulei mai mult decit trebuia,lucru care bineinteles eu nu il puneam pe seama turbinei......si s-a rupt pur si simplu .....e adevarat la 163000 de km.......se vede insa ca defctul era mai vechi....avind in vedere ca pe una din tevile de la turbina ....mai precis cea orin care trece uleiul era cam "plina" de calamina depusa
|
--------------------
renault
megane 2
2003 confort expresion
- nt 05 tpg
|
|
VladH |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 18 June 08 ![]() |
cat despre suierat e normal sa suiere turbina eu am schimbat turbina acu 3 luni e nou nouta si suiera si imi place la nebunie sunetu la turatii mai mari nu se mai aude dar de obicei cand ridici picioru de pe aceleratie si o lasi se aude suieratu ala cel mai bine
|
--------------------
Renault
Megane II
2003 Renault Megane 2.1 2003 - 1,9dCi 120CP
|
|
dl_io |
![]()
|
membru marcant Group: Members Posts: 409 Joined: 17 December 07 From: IASI ![]() |
Salut ! Am si eu o problema . Ieri , eram in viteza a 4`a , undeva pe la 2500 de rpm ; urma un drum in panta si am calcat-o tare ca sa depasesc o masina . Pe la 2800 rpm , turometrul s-a dus in 3000 singur ,pt 1 secunda , apoi si`a revenit . In secunda aia , mi s`a parut ca masina nu tragea . Azi mi`a mai facut de 2 ori , tot asa , cand pedala era la fund ; si intr`a 5`a .Asa se manifesta asa zisele pierderi de putere dinainte defectarii turbinei ? Mersi
![]() |
--------------------
renault
megane
2004 1.5 dci
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Daca tu accelerezi,turometrul urca si motorul se tureaza in gol iar masina nu pleaca,nu trage atunci ar fi cazul sa iei in calcul destul de serios si ambreiajul.Tinand cont ca-ti face in sarcina,eu cred ca el este.
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
dl_io |
![]()
|
membru marcant Group: Members Posts: 409 Joined: 17 December 07 From: IASI ![]() |
Salut ! Revin cu inca o problema . In vitezele 2-5 , undeva pe la 2000 rpm , cand calc pedala de acceleratie nu face nimic pentru cateva secunde , pur si simplu nu raspunde la comanda . Parca ar fi infundat ceva , apoi scoate o groaza de fum si isi revine . ( nu mai patineaza ambreiajul , ca in postul meu de mai sus ; oricum trebuie sa-l schimb ca e pe duca ) . Face treaba asta doar in jur de 2000 rpm ( cam acolo ajunge cand schimb in viteza superioara ) ; trebuie sa schimb inspre 3500 , ca sa ajunga pe la 2500 , unde nu mai face , merge bine . Deasemenea , la relanti , am observat ca se cam misca acul turometrului ; se simte si in masina , nu mai sta fix . Are cineva idee ce ar putea fi ? E aiurea tare sa calc pedala , masina sa nu faca nimic si aia din spate sa ma injure , fiindca nu mai vad nimic din cauza fumului . Mersi
![]() |
--------------------
renault
megane
2004 1.5 dci
|
|
alexumf |
![]()
|
![]() MEMBRU CHELIOS Group: Members Posts: 775 Joined: 9 July 08 From: Bucuresti ![]() |
Valva EGR.... verifica, daca nu ai facut-o deja, sa fie curata
|
--------------------
Renault
Megane Coupe
2006 RENAULT MEGANE COUPE 1.6 16v 2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 04:03 |