Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Placute frana spate, uzura pronuntata

catalin_tm81mis
post 25 Nov 2008, 09:42
Post #1

sofer de paie

Group: Members
From: Timisoara

Masina in cauza e audi din semnatura dar si renaultul are placute frana spate si ESP biggrin.gif
Martie 2008 revizie la 70700 km, revizie la care pe langa cele normale ulei si filtre am fost sunat sa schimb si placute frana fata/spate ca sunt uzate.
Octombrie 2008 revizie la 85700 km - ulei+filtru, schimbare lichid frana ca masina are 4 ani si reglaj faruri. Ma suna si imi zic: "Placute frana spate uzate peste 50 % nu mai duc pana la urmatoare revizie". Le spun sa se uite in plan service ca le-am schimbat la ultima revizie si ei insista ca sunt uzate, sa le spun daca le schimb sau nu. Refuz si merg personal sa ridic masina. Baga inapoi masina pe stand vine seful de service, se uita la ele si pleaca vorbind la telefon fara sa ma mai bage in seama. Mecanicii s-au adunat toti si au inceput variantele:
- are ESP si ala franeaza masina sa o puna pe traiectorie mai mult spatele de aia s-au uzat
- e masina puternica domle e normal sa le uzeze repede mai ales la drumurile astea
- schimbati data viitoare discurile ca ele sunt de vina (pe unu din discurile spate daca ai pielea destul de fina la atingere se simte un sant pe mijlocul caii de rulare a discului - mi se pare aberant ca aia sa uzeze o placuta pe toata suprafata eie cand abia se simte la atingere si e numai pe unu din discuri, ar trebui sa lase o dara pe mijlocul placutei nu sa o uzeze pe toata suprafata)
Conform plan service placutele fata au fost schimbate la 39000 km si fata/spate de mine la 70700km.
Cum se poate ca fata sa tina 40000 km o medie si spatele 70000 km si la urmatoare schimbare fata sa nu aiba probleme dar spatele sa fie praf dupa 15000 km? E vreuna din explicatii credibila?

--------------------
renault megane 2.2 2007 - confort expression
megane sedan confort expression 2007+clima automata+rouge du feu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AlexanderCarstoc
post 25 Nov 2008, 10:03
Post #2

Membru autentic

From: B u c u r e s t i

Esti sigur ca ti le-au schimbat atunci cand au spus ca le schimba?

--------------------
>> Renault-uri 11 (1985 1.6D) 19 (1995 1.8 RT) Clio (1994 1.4)<< Giant Escape M8
+
catalin_tm81mis
post 25 Nov 2008, 10:28
Post #3

sofer de paie

Pai daca nu e asa, devine si mai interesant ca au tinut deja 85000 si mai tin inca 40% ceea ce e prea de tot.

This post has been edited by catalin_tm81mis: 25 Nov 2008, 10:29

--------------------
+
SwatKat
post 26 Nov 2008, 09:06
Post #4

Membru autentic

From: eterna si fascinanta RO

Pai si ai lasat treburile asa? Nu te-ai dus sa-l iei de guler pe seful de service?

PS. Toace aceste piese nu au cumva coduri distincte pe ele, sa se vada data, lotul etc? Ca asa e simplu. Faci o cerere scrisa si la service si la RRO si vezi daca nu cumva codul de pe placute coincide cu codul de pe placutele originale, cu care a venit masina (ma gandesc ca ar trebui sa fie stocata informatia asta pe undeva). Si atunci nu le-au schimbat.

Sau, mai plauzibil, au schimbat cu unele folosite. Oricum, de asta prefer sa stau langa masina la service. Ca banii pe care ii dau sunt munciti si nu inghit sa fiu furat.

--------------------
Skoda O3 FL 1.4TSI DSG 2017
Ex -M2.2, 1.5/100
+
poseidon06
post 26 Nov 2008, 13:57
Post #5

Membru autentic

From: Bucuresti

" are ESP si ala franeaza masina sa o puna pe traiectorie mai mult spatele de aia s-au uzat" radmasa.gif

Vezi daca te tii de drifturi? Intra ESP-ul mereu si toceste discurile si placutele biggrin.gif

Acum serios, placutele spate ar trebui sa tina minim dublu fata de cele fata, la o utilizare normala a masinii. Si a mea are ESP si crede-ma ca intra destul de des, mi-au zis acu 20.000 km sa anticipez un schimb de placute pe spate ca nu mai tin decat 3000 km. Merg cu ele de atunci si mai au destul material. De cate ori ii pun sa imi faca un control, tot asa imi zic, mai tin 3000 km. Uita-te la ele, daca mai au carne, lasa-le...

--------------------
Opel Astra J 2.0 CDTI Cosmo 2012, AFL+Flexride
Megane II Sedan 1.6 16V 2004, Authentique
Ex Renault Megane II Hatch 1.9 Dci 2003, Expression, ESP;
+
semit
post 26 Nov 2008, 14:03
Post #6

Private Spice

Group: Moderatori

ale mele au 71.000.. inca nu sunt sigur ca le schimb la 75.000.,. arata bine

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
catalin_tm81mis
post 26 Nov 2008, 15:23
Post #7

sofer de paie

carne au pe ele destula. cred ca o sa treaca inca 15000 lejer. ma voi uita cu atentie la urmatoarea revizie cat se mai uzeaza fata de stadiul actual si atunci se descopera minunea: se tocesc repede ca sunt material prost, sau rezista foate bine in continuare si nu erau noi cand le-au montat. un service taiat de pe lista smile.gif

ma gandeam ca in contextul scaderii vanzarilor de masini si chiar piese sa devina mai lingusitori si atenti cu clientii dar ei fura tot mai mult ca poate se termina si nu mai au de unde

--------------------
+
andu911
post 26 Nov 2008, 16:47
Post #8

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

ti-or fi pus unele folosite, dar nu foarte uzate...

ai avut greutate mai mare pe spate in ultimii 15000 km ? bagaje, oameni, chestii ?

--------------------
- - -
+
catalin_tm81mis
post 26 Nov 2008, 19:26
Post #9

sofer de paie

nu asa greutate incat sa fie fortata la maxim sau sa aiba caracter de lunga durata sau permanent. de regula sunt eu in masina 90% din timp

--------------------
+
poseidon06
post 28 Nov 2008, 00:25
Post #10

Membru autentic

Ca sa vezi minune....o fi vreun pic de adevar in treaba cu ESP-ul. Radeam ieri, dar azi s-a cam dus veselia la service cand mi-au zis ca placutele fata sunt uzate 80%, iar cele spate, 90%. Le-am schimbat, nu avut incotro, dar foarte curios cum cele de pe fata s-au dus in doar 20.000 km. Cu ochii mei le-am vazut cand mi le-au pus noi acu 20.000km. Nu prea stiu cum se masoara uzura, se pare ca se uzeaza mai devreme decat anticipam eu (eu credeam ca sunt consumate cand nu mai au carne aproape deloc). Cele date jos de pe masina mai au cam 3-3.5 mm cele de pe fata, si 2mm grosime cele de pe spate, aproximativ.
De acord, imi intra ASR-ul ala foarte des la plecarile de pe loc si cam 1 data, maxim 2 ori pe zi, ESP-ul. Asa influenta mare sa exercite asupra franelor? Sau pur si simplu am abuzat eu de placute?

--------------------
+
catalin_tm81mis
post 28 Nov 2008, 08:44
Post #11

sofer de paie

laugh.gif in bucuresti? unde sa abuzezi de ele ca e un blocaj constant. sau poate mersul bara la bara e mai distructiv decat cel sportiv pentru palcute
placutele de pe spate cati km aveau "la bord"?

--------------------
+
poseidon06
post 28 Nov 2008, 17:47
Post #12

Membru autentic

Pai mai ies cam o data, de doua ori pe luna pana la munte tongue.gif Si imi plac serpentinele....dar totusi...
Nu stiu placutele de pe spate cati km aveau, ca am luat masina second smile.gif

--------------------
+
verde
post 28 Nov 2008, 19:23
Post #13

Membru autentic

From: Pitesti

Pai dacolo cred ca e.Si mie -mi place s-o simt cum fuge finut de fund in curbe iar acu ca pe spate am niste opinci fuge aproape la fiecare viraj la drum , nu pe strada. Oricum esti in avantaj , ca schimbi mai des placutele pe cand noi astialalti fara ESP schimbam anvelopele. Scump domne, scump!

--------------------
megane 3 /clio 4 ....dci 110 /1,2aspirat ....2015 /2017
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 14:54
Dacia