Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

cateva probleme megane

valeriu24
post 27 Oct 2008, 16:12
Post #1

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

Buna ziua,

Desi am cautat pe forum 2 ore, nu prea am gasit nici o explicatie pentru problemele semnalate de mine si anume:

1. Cand masina sta pe loc, cu rotile drepte, la fiecare rotatie completa a volanului se aude un pocnet incet, sunet gen plastic. nu e deranjant, insa e ceva nou, pentru ca nu am observat problema asta la celalalt megane. Va intreb pe voi, e normal sa se auda ceva cand se roteste volanul pe loc sau sunt eu exagerat? repet , se aude un pocnet incet la fiecare rotatie, indiferent ca e stanga sau dreapta.

2. Cand masina sta pe loc, se aude un fluierat electric atunci cand incerc sa virez stanga sau dreapta. E normal ?

3. In mers normal, treptele a 2-a si a 4-a vibreaza mai tare ( ma refer la vibratia resimtita in schimbatorul de viteze ) . e normal sa vibreze mai tare decat 1-a, 3-a si a 5-a ?.. ma gandesc ca ori fac toate la fel, ori ba. Mentionez ca atunci cand apas pedala mai tare, vibratiile sunt la fel indiferent de treapta.

4. Cateodata motorul scoate un huruit ciudat cand e incalzit bine...e normal sa huruie uneori ? poate sunt exagerat si mi se pare , dar totusi nu bazaie asa cum mi-as dori...sau asa cum ar trebui sa bazaie un diesel...liniar. Parca nu ar fi unsa...asa se aude.

5. Cand subturez masina sau sau franez cu frana de motor..."bazaitul" motorului, cand scade turatia, intra in rezonanta cu un sunet de lant. parca un lant e angrenat in momentele alea ..si un nou sunet isi face aparitia. e normal?

Va multumesc, sper sa trag o concluzie in urma acestui post. ori sunt eu exagerat, ori ... am probleme.

--------------------
Renault Megane 2.2 Coupe, 1.5 dci, 85 eco 2 - Bucuresti 2007, authentique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
19vik
post 27 Oct 2008, 16:17
Post #2

Membru

Cel putin primele doua s-au mai discutat:
1 => http://www.reno.ro/index.php?showtopic=86568&hl=panglica, sau mecanismul de revenire a manetei de semnalizare.
2 => coloana electrica scoate fluieratul ala electric, e normal

This post has been edited by 19vik: 27 Oct 2008, 16:19

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
+
valeriu24
post 27 Oct 2008, 16:45
Post #3

Membru

Multumesc 19vik, totusi 3,4 si 5 ... ? cat despre 1, in linkul oferit de tine se vorbeste despre frecare, insa eu aud un pocnet, ca un click ( sunet de plastic incet )

--------------------
+
Bhal
post 27 Oct 2008, 18:51
Post #4

Membru autentic

sa nu fie de la semnalizare. are o piedica ca sa revina maneta pe loc, poate la tine e ceva in neregula acolo. s-o fi rupt ceva sau poate doar deranjat.

--------------------
Renault Megane 2.2 Sedan Expression + Clima 1.6 16V 2007
+
valeriu24
post 27 Oct 2008, 21:23
Post #5

Membru

in legatura cu celelalte semnale ma puteti ajuta? as vrea sa fac o vizita la reprezentanta, dar cum interventiile la dealeri specializati costaaaaa ... va cer voua parerea intai. Multumesc

--------------------
+
74r12
post 28 Oct 2008, 09:10
Post #6

Membru autentic

From: Planeta Pământ (Terra)

4. Cateodata motorul scoate un huruit ciudat cand e incalzit bine...e normal sa huruie uneori ? poate sunt exagerat si mi se pare , dar totusi nu bazaie asa cum mi-as dori...sau asa cum ar trebui sa bazaie un diesel...liniar. Parca nu ar fi unsa...asa se aude.

5. Cand subturez masina sau sau franez cu frana de motor..."bazaitul" motorului, cand scade turatia, intra in rezonanta cu un sunet de lant. parca un lant e angrenat in momentele alea ..si un nou sunet isi face aparitia. e normal?

sa fie oare vorba de acelasi zgomot ca si aici?:
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=721...ndpost&p=941020

--------------------
Megane 2.2 Expression+ 1,5 dci 85 cp
Megane 3 Sport Tourer Privilege 1,5 dci 110 cp EDC
+
19vik
post 28 Oct 2008, 09:41
Post #7

Membru

Pentru 3. si 5. verifica bieleta anticuplu.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 19:11
Dacia