Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Achizitie Laguna 2, Ce trebuie sa verific inainte de a cumpara masina

chris_georginho
post 10 Oct 2008, 22:17
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Sunt nou pe forum, desi m-am inscris acum ceva vreme, de-abia acum e primul meu post, intre timp am citit forumul cat de mult am putut, atat cat m-am priceput.
Sunt nou si in ale condusului asa ca zero experienta cu masinile in general, cu Laguna 2 in particular.

Am ales Laguna 2 din mai multe motive, cam din aceleasi motive ptr care ati ales-o si voi, e frumoasa, dotata, nici prea tanara, nici prea batrana, deci experimentata, si ii plac si femeile smile.gif dar si scumpa la intretinere.
Ce vroiam sa va intreb in primul rand, daca e ok Laguna 2 pentru o prima masina?Iarta incepatorul, sau e complicata si greu de strunit ptr un incepator?Avand in vedere si multiplele probleme care pot sa apara la ea.

Alt sfat pe care as dori sa-l primesc, ar fi ca la cumparare sa-mi spuneti la ce sa ma uit la masina sa vad daca e ok, la senzori de presiune roti, la lumina de la climatronic, sa se rabateze scaunele, lumina faruri, geamurile sa n-aiba probleme la culisare, aerul sa fie rece la climatronic, tabla sa fie nu stiu cum, pe dedesubt la ceva pe la masina, la motor la ce sa ma uit si ce sa ascult, cam pe unde ar fi greieri in locul cel mai des.
N-am nici un prieten care sa se priceapa foarte bine la masini, asa ca baza sta in mine si probabil in service-ul unde o duc sa-i faca proba.

Ideea e ca nu stiu in ce consta proba la service, testul, testeaza ce anume? motor, tren rulare?electronica masinii?tot tot sau doar ceva anume?

Si in ultimul rand, poate e vreun an de fabricatie pe care ar trebui sa-l evit?sau vreun anumit fel de motor?sau de dotare?(privilege, initiale, dynamic, etc)
Ca idee, am inteles ca fiecare motor are partile bune/rele, diesel/benzina, eu fiind viitor conducator de weekend, adica doar distante lungi si prin weekend cu masina, in nici un caz zilnic de trafic bucurestean, s-ar preta mai mult benzinarul?

As fi vrut sa intreb daca exista un pret optim ptr masina, in functie de an, km si dotari dar cred ca e prea variabila treaba.

In final, sunt foarte incantat de laguna 2 si chiar as vrea sa achizitionez una, nu am cum sa ma duc in franta sau germania dupa una, asa ca va fi local, cum am tot auzit ca vin cu km dati inapoi, si altele, va fi ceva la noroc.

--------------------
- - - - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 10 Oct 2008, 22:46
Post #2

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Dca zici ca citesti de ceva vreme nu ai gasit si topicutile dedicate...adica astea....???

http://www.reno.ro/index.php?showtopic=985...chizitie+laguna

http://www.reno.ro/index.php?showtopic=125...chizitie+laguna

http://www.reno.ro/index.php?showtopic=117785&hl=

http://www.reno.ro/index.php?showtopic=102216&hl=

Si asta le-am gasit in 3 minute de cautare....

Nu cred ca era nevoie de inca un topic nou...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
chris_georginho
post 10 Oct 2008, 22:56
Post #3

Membru incepator

Primele 3 le stiu, sunt citite, in 2 dintre ele sunt cateva sfaturi, restul " a mea e mai tare ca e benzina si prinde 500km/h".
Ultimul, intr-adevar, nu l-am citit si este foarte util, mersi.

--------------------
- - - - -
+
przamfiri
post 10 Oct 2008, 22:59
Post #4

Membru in crestere :}

From: Moreni

frate este usor,foarte usor de condus problemele le-ai enumerat mai sus smile.gif geamuri climatronic.... ac sa mearga in rest paie si bataie.... masina la mana a doua este o loterie dar sper sa ai noroc de una buna am zis masina pentru ca m-am referit la toate tipurile nu doar la laguna 2

--------------------
renault laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK
rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:}
+
tacufmr_lagunaII
post 11 Oct 2008, 13:20
Post #5

Membru autentic

From: Brasov

Chris, de unde esti? Poate te poti intalni cu careva dintre noi si poti primi sfaturi la locul faptei.

--------------------
Renault Laguna II - BV - 32 - UMY 2007, 1.9 dci, 131 CP
+
chris_georginho
post 11 Oct 2008, 19:31
Post #6

Membru incepator

Salut, George ma numesc, era luat ca username si din cauza asta am alt username.
Eu sunt din Bucuresti, banuiesc ca pe aici prin batatura se gasesc cativa Lagunisti care sa ma poata ajuta cu un sfat prietenesc, si cam asta vroiam sa intreb si eu, daca poate cineva de pe aici sa ma ajute live cu sfaturi, eventual pe masina persoanei respective(nu sa o conduc, doar sa o privesc), contra la o bere( fara alcool smile.gif ).
Sa iau permisul, si ma voi inscrie in lista datornicilor la banci, ptr ca voi face credit, din ce am vazut, nici pe la 6000 sa iau masina(suspecte), dar nici mai mult de 8-9000 ca se apropie de masinile noi oarecum, la pret(nu din gama ei, dar altele noi).
Eventual daca gasesc pe aici un vanzator de Laguna ce corespunde criteriilor mele, si mai bine.
Multumesc ptr replys.

--------------------
- - - - -
+
tacufmr_lagunaII
post 11 Oct 2008, 21:34
Post #7

Membru autentic

Daca te intereseaza a mea este de vanzare. Daca vrei vorbim pe PM.

--------------------
+
chris_georginho
post 11 Oct 2008, 22:04
Post #8

Membru incepator

Din pacate va mai dura pana sa iau efectiv masina, vreo luna pana iau carnetul(daca il iau) si in paralel sa ma interesez ce masina sa iau, si banca de la care iau creditul.
Pe private nu putem vorbi, inca n-am suficiente posturi, dar m-ar ajuta estimativ niste poze cu frumoasa si un pret. Esti din BV sa inteleg.

--------------------
- - - - -
+
tacufmr_lagunaII
post 12 Oct 2008, 10:00
Post #9

Membru autentic

Am sa pun niste poze in topicul destinat pozelor, dar mai dureaza ceva timp pentru ca nu sunt in tara. Sper in 2-3 saptamani sa reusesc sa fac acest lucru. In tot acest timp ea sta sarmana in fata blocului fara sa ca nimeni sa aibe grija de ea.
Bafta la examen.

--------------------
+
chris_georginho
post 12 Oct 2008, 10:34
Post #10

Membru incepator

Mersi frumos, sa fie.
Drum bun, si astept pozele.

--------------------
- - - - -
+
ciprian1982
post 13 Oct 2008, 09:55
Post #11

Membru autentic

From: Timisoara

Masina e ok, eu sunt multumit de ea, o am din aprilie.
Consumul e bun, putere are, trebuie si ingrijita ca sa nu iti faca probleme.

O recomand...la banii care e, nu prea sunt masini sa ofere ce ofera laguna!

CIprian

--------------------
Skoda Octavia 2 FL 1.6 MPI 2012 Drive+
Ex: Renault Laguna 2, 1.9 dci 120 HP
+
chris_georginho
post 13 Oct 2008, 16:29
Post #12

Membru incepator

Mersi Ciprian ptr opinie, cam la concluzia asta am ajuns si eu, pentru banii astia e o masina care ofera multe dotari, iar designul exterior este inca actual as putea spune.
Optiuni ar fi ori Laguna, ori o masina noua, dar m-as indatora prea tare, plus azi mi s-a intarit convingerea ca una second e cea mai buna ptr Bucuresti, un prieten de-al meu s-a trezit cu masina zgariata din far in stop, efectiv, si nu parcase aiurea, doar ca avea masina noua, era proaspat spalata si probabil arata prea bine, si i se potrivea o zgarietura de cheie/cui. Are CASCO dar...stii ca nu mai e noua dupa ce e vopsita.

--------------------
- - - - -
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 18:39
Dacia