Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

R19 Chamade 1.9D

123666
post 25 Aug 2008, 09:55
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut! Am si eu un R19 din '90 de vreo 4 luni. Mi s-a rupt si mie cablul de ambreiaj de curand si la un magazin de piese auto imi cere dimensiunea cablului pentru ca aparent acelasi model de masina din acelasi an cu aceeasi motorizare sa aibe mai multe dimensiuni de cablu blink.gif . Tin sa mentionez ca am cutia de viteze de pe un r19 1.3.
Intrebarile mele ar fi
1 stiti careva dimensiunea cablului?
2 cat m-ar costa o cutie de 1.9D cu tot cu manopera?
3 cat de complicat e sa schimbi un cablu de ambreiaj?

This post has been edited by 123666: 25 Aug 2008, 09:56

--------------------
Renault 19 - MS 08 EWI 1990 Chamade
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
zeu_4u_sweety
post 25 Aug 2008, 10:50
Post #2

Membru autentic

Parerea mea, daca tot e modificata masina, nu e cutia originala, sa demontezi frumos cablu si sa te duci cu el in brate la magazin, mi se pare cel mai convenabil!

--------------------
BMW 318 1998/touring/M43
+
vepman_ro
post 25 Aug 2008, 20:20
Post #3

VEPman

From: Bucuresti

Nu foarte complicat dar implica un pic de "migaleala " si efort ...
Am sa incerc s aprezint eu inmare sper s anu gresesc pe undeva ..amc eva dubii pentru ca eu l-am montat cu un an si ceva in urma ..
Se introduce nuca in furca ambreiajului dupa ce in prealabil s-a introdus prin orificiul cu tampon de cauciuc . Se prinde cablul in cele 2 urechi deplastic ..se introduce prin podea sia poi se prinde in urechea apropiata ..atentie cum pozitionezi cablul sa nu aiba raza mica ( curbura cat mai mare ) ..dupa care se introduce capatul de cablu cu piulita hexagonala (hexagon de 5 parca si lungimede 5-7mm ) prin orificiul din primul semicerc ( cel de sus , se verifica ca acel cablu de ambreiaj sa stea bine in canalul semicercului dupa care se introduce hexagonul(cap de cablu ) in primul semicerc si invartim juma de tura de el sa fim siguri ca a intrat bine hexagonul in locasul lui ...Verificam ( prin pipaire ) asta in czul in care nu am dat jos tubulatura de aerisire de deasupra pedalelor, daca cablul este in canalul semicercului de sus si bine pozitionat in hexagonul semicercului de jos .

Sper ca m-am facut inteles si atasez si o poza pentru ati forma o idee...

Attached thumbnail(s)
pedala.JPG ( Size: 13.16k ) Number of downloads: 70

--------------------
Renault CAPTUR 1.5DCI 90CP EDC/ R19 GTS 1721-F3N740 - IF-80-VEP 2015 Dinamique / 1988 GTS
Intreaba de 3 ori inainte de a te apuca de executie ;)
+
123666
post 26 Aug 2008, 00:01
Post #4

Membru incepator

merci de ajutor... dar totusi huh.gif e un pic cam mult pt mine smile.gif ma resum la aria mea de intelegere si o sa imi duc masina la un service.
merci de ajutor din nou

--------------------
Renault 19 - MS 08 EWI 1990 Chamade
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th July 2025 - 20:33
Dacia