Schimburi Megane Classic 1.6 16v, Mai trebuie sa schimb si altceva?
![]() ![]() ![]() |
Schimburi Megane Classic 1.6 16v, Mai trebuie sa schimb si altceva?
Netcrusher |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 141 Joined: 20 August 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Classic
[1.6 16v]
|
|||
alex0507 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 28 January 07 From: BV ![]() |
Eu as schimba doar urmatoarele:
- ulei motor (filtru) - filtru aer - filtru benzina - filtru polen (numai daca e imbacsit tare sau mirositor) - lichid de frana - ma gandesc si eu sa-l schimb ca e batran deja. parca era vreo 15 lei 340g (asa era flaconu) si incap, din cate am cercetat eu dar se poate sa ma insel, 500ml tip DOT 4. Si vezi ca pe la 60.000 ar putea veni randul distributiei ![]() In rest nu stiu daca ar trebui sa le schimbi, cel de servo doar daca il pierzi, cel de la cutia de viteze cam la fel, filtru de particule n-ai, antigelul il poti schimba ca iar nu strica. |
--------------------
Renault
Megane
2002 Classic Expression, 1.9 dCi
|
|
Netcrusher |
![]()
|
Distributia e schimbata la 32.000. Deci pana la 90.000 nu imi fac probleme.
Lichidul de frana chiar imi surade sa-l schimb, servo ma gandeam ca poate va merge mai usor daca-l schimb. Despre uleiul din cutie am auzit acelasi lucru, ca dupa schimbare e alta viata. Si deja si lichidul de servo, si uleiul din cutie, au aproape 60.000 de km... si pentru 1-2 milioane, eu zic ca merita schimbate doar sa fiu cu inima impacata. Filtru de particule nu am, atunci inseamna ca ma refeream la filtrul de habitaclu? Multumesc mult pentru parere, alex0507! |
--------------------
Renault
Megane Classic
[1.6 16v]
|
|
alex0507 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 28 January 07 From: BV ![]() |
E bine ca ai scapat de distributie. Filtrul de polen e totuna cu cel de habitaclu
![]() Daca vrei neaparat atunci schimba lichidul de servo si uleiul de cutie si spune-mi daca observi vreo diferenta ![]() Cu placere. |
--------------------
Renault
Megane
|
|
Netcrusher |
![]()
|
Eu stiu ca e filtrul de aer pt motor, care e sub capota, mai e un filtru langa parbriz, sub stergator, si stiam ca filtrul de polen e in interiorul masinii, sub bord pe undeva. Ma insel?
|
--------------------
Renault
Megane Classic
[1.6 16v]
|
|
alex0507 |
![]()
|
Filtrul ala de langa parbriz e cel de polen (habitaclu), sub bord nu ai niciun filtru
![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
Netcrusher |
![]()
|
Ok, am inteles. Astept si alte pareri, si eventual aproximari de preturi!
In principiu au mai ramas nelamuririle legate de lichidul de servo si de uleiul din cutie! |
--------------------
Renault
Megane Classic
[1.6 16v]
|
|
Hawk84 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 18 June 08 From: Bucuresti ![]() |
Netcrusher uleiul din cutie nu prea are rost sa-l schimbi pt ca te tine cam ca masina, al meu la 120k are inca o culoare frumoasa, dar nu bag mana in foc ca-i la fel de bun ca unul nou
![]() si uleiul de servo al meu a fost schimbat in urma unei revizii la un furtun de servo si nu mi s-a parut nici o diferenta prea mare, dar daca vrei nu te opreste nimeni sa nu le schimbi. Sa ai mare grija ![]() Succes! |
--------------------
Renault
Megane 1 classic 1.9 dTi
2000
- CT-87-GCA
|
|
Netcrusher |
![]()
|
Pai vreau sa schimb cu totul lichidele, nu doar sa completez. Ele sunt la nivel corect acum.
Ce lichid imi trebuie pentru servo, ce lichid imi trebuie pt frana, si nu in ultimul rand, ce ulei imi trebuie pt cutie? (si cat intra?) |
--------------------
Renault
Megane Classic
[1.6 16v]
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
Eu nu as schimba lichidul din cutia de viteze, mai bine tii banii pentru urmatorul schimb de ulei motor sau, fiindca mai e un pic si vine toamna, iei un set de bujii noi. Daca nu pierzi ulei din cutie nu are sens sa umbli, cine stie cu ce hal de manopera te trezesti din partea lui nea Gica de te apuci dup-aia sa desfaci diverse chestii pe sub masina doar fiindca nea Gica a avut o zi proasta. If it ain't broken, don't fix it!
Filtrul de particule e tot aia cu filtrul de habitaclu. E pozitionat sub stargatorul de parbriz din partea soferului si il schimbi tu singur in 5-6 minute daca iti iei o trusa de imbusuri de la rusi din piata. Nu vad in profilul tau orasul. In Bucuresti e.g. gasesti (gaseai?) filtru de habitaclu mai ieftin, pe la 40-45RON, la magazinele non-reno. Unul ar fi pe sos. Giurgiului, intre Sura Mare si P-ta Progresul, dar mai sunt si altele. Uleiul la servo si antigelul se schimba la 4 ani, deci ar fi timpul. |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
Netcrusher |
![]()
|
Sunt din Arad.
Am schimbat pana la urma uleiul, filtrul de ulei, filtrul de benzina, filtrul de aer si filtrul de polen. M-am mai interesat, si mi s-a spus sa nu umblu la servo si la frana, daca nu e nevoie. Din ce am mai citit, nici la cutie nu are rost inca sa-l schimb, asa ca l-am lasat in pace. |
--------------------
Renault
Megane Classic
[1.6 16v]
|
|
wxe |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 23 August 08 From: Oradea ![]() |
Lichidul de frana si uleiul de cutie sunt capricii si cheltuieli inutile...lichidul de frana rezista la 4-5 ture de placute-100-125K km,poate si mai mult daca nu esti un fel de senna jr. de-ti place sa stresezi pedala cu flick-uri si uberrevving-uri prin transfagarasan;uleiul de cutie pe de alta parte,cum spunea cineva mai sus..moare odata cu masina...practic dai niste bani(nu putini)dar pretul nu justifica satisfactia dorita...si stai linistit ca nu cutia dar nici instalatia de servofrana o sa-ti cauzeze problemele grave.Din experienta iti vorbesc fiind genul de om care nu are mila de nici o masina,si masina mea actuala e un megane(din sig-o compatimesc).Hai sa le punem in ordine.Ce am observat eu la megane,puncte slabe,e foarte fragila la suspensii si la elemente de suspensie amintesc si tampoanele motor(am schimbat recent unul,dar mesterul mi-a comunicat ca si celalalte 2 is praf la 180K WTF!,motorul are inclinatie cat sa frece caroseria) care nu rezista la "intrebuintarea pe drumurile patriei(focar),rupt telescop spate(focar)..nu am mai reusit la nici o masina chestia asta.Multe probleme electrice(focar)(geam si trapa care functioneaza cateodata cum vor ele,nu cum as vrea eu),sistem de recirculare al aerului(focar),unde ramane clapeta blocata,fiind ca zimtii de comanda sunt dintr-un material foarte ieftin si se macina..rezultat,pocnituri sistematice din bord date de lipsa de "hotarare" ale respectivei clapete de a se deschide sau a se inchide,M-am interesat si cat costa...destul de mult cat sa scot pur si simplu siguranta din loc...fiind vara nu am nevoie de ventilator(cu care e legata impreuna)..deci nici o problema..ne descurcam;avem buletin.
In concluzie incearca sa pui bani la groapa pentru probleme adevarate care costa bugat,nu te avanta acum la cheltuieli de prisos. |
--------------------
Renault
Megane I
1.6e RT 'Furia Rosie'
|
|
Netcrusher |
![]()
|
Ok, am inteles!
Multumesc pentru sfaturi! Chestia cu sensibilitatea la drumurile noastre am observat-o si eu si ma deranjaza foarte tare, pentru ca umblu foarte grijuliu cu masina. Din pacate asta e... In rest, mie imi merge tot cum trebuie:) |
--------------------
Renault
Megane Classic
[1.6 16v]
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 21:47 |