Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Piele protectie schimbator de viteze, A inceput sa crape...

Codrin-Bacau
post 11 Aug 2008, 12:56
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bacau

Sal@all

Am observat de curand o chestie ciudata la protectia din jurul schimbatorului de viteze... si anume ...incepe sa crape...!!!.. sad.gif( mad.gif

Lucrul asta l-am observat acun doua zile...cand ma ocupam de igiena masinutei mele..

Am atasat si doua poze ..sper sa se inteleaga din poze problema semnalata de mine...

Acum stau si io' ca booot-ul... ce se face in ac. situatie? as putea cere inlocuirea pe garantie? este cazul? sincer...eu zic ca ar fi corect sa semnalez ac. probl... pt. ca pe viitor se va inrautati si nu vreau sa accept ca la o masina de numai de 10 luni sa apara chestia asta...

Voi ce ziceti? Poate ma ajuta putin si tovarasu' catalin..daca a revenit din CO?!?

Attached thumbnail(s)
IMG_1340.jpg ( Size: 1.01mb ) Number of downloads: 234
IMG_1341.jpg ( Size: 986.59k ) Number of downloads: 251

--------------------
Renault Symbol-Fidji - BC- 2007-1.5 dCI/70Cp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
crisolro
post 11 Aug 2008, 13:20
Post #2

From: Bucuresti

pai poti cere la Dedemani caci mai mult decat sa pleci cum ai venit nu se poate

banuielile lor care vor "plana" asupra ta: ai avut agatat de maneta schimbatorului ceva (un plus cu ata, un odorizant! cu elastic etc) sau ai folosit ceva produse de intretinere necorespunzatoare (silicon, odorizant lichid etc) sau lasat masina in caldura excesiva (discutabil)

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp - cu nr absolut normal Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
Codrin-Bacau
post 11 Aug 2008, 15:28
Post #3

Membru autentic

crisolro....

O fi adevarat ce zici si tu....dar eu zic ca astfel de lucruri se pot diferentia..una e sa fie taiata...si alta crapata...imbatranita/coapta..?

--------------------
+
Flamingo
post 11 Aug 2008, 16:02
Post #4

Membru "SPARKY Team"

Group: Banned

QUOTE(Codrin-Bacau @ 11 Aug 2008, 12:56)
Voi ce ziceti? Poate ma ajuta putin si tovarasu' catalin..daca a revenit din CO?!?
*

Cu toate ca nu te refereai la mine (ma numesc Catalin si chiar m-am intors din concediu)... biggrin.gif imi permit sa-mi dau cu parerea, sper sa nu deranjeze.

Mi se pare mie sau acum se pune alt material acolo ? La mine nu este asa. Pare mai trainic. Pare, in fine. Ultima varianta avansata de Crisorlo mi se pare cea mai "ok" sa zicem... Acum tu stii mai bine daca ai tinut-o sau nu in soare, dar de regula la Daciile vechi se intampla asa...

--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
crisolro
post 12 Aug 2008, 06:28
Post #5

QUOTE(Codrin-Bacau @ 11 Aug 2008, 16:28)
crisolro....

O fi adevarat ce zici si tu....dar eu zic ca astfel de lucruri se pot diferentia..una e sa fie taiata...si alta crapata...imbatranita/coapta..?
*

perfect de acord cu tine... doar ca unii din oamenii de pe la garantii se considera in tabara cealalta
ex: cuiva de pe forum i se "jupuia" fata cd player-ului; verdict: deodorant lichid - ma rog, omul se jura ca nu a folosit etc.

eu cam tot pe crapat de la caldura as merge ... poate o mica nesansa sa se focalizat cumva in acea zona lumina soarelui de la un obiect (oglinda, lentila ochelari, ceva metalic etc) cu astfel de proprietati si astfel sa fi fost mai fierbinte decat ar fi putut fi in acel loc ... si s-a "copt"

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp - cu nr absolut normal Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
Codrin-Bacau
post 12 Aug 2008, 08:29
Post #6

Membru autentic

In primul rand... @flamingo-nu cred ca in discutie este o dacie veche... ci o masina care nu are nici macar 1 an... si sincer ma deranjeaza sa vad ca la o masina pe care am dar 10.600 E sa se intample astfel de lucruri....si nu ma refer numai la ac. problema... mai am una ...chiar extrem de grava, dar pe care inca nu o voi face ... sa zic "publica"...inca, mai astept 1-2 sapt...

@crisolro-da, ai dreptate, banuiesc ca unii sunt mai PRO firma...dar cand cineva are dreptate.... este evident... si cat soare sa fi batut in masina in cca 2 luni de soare ..? pt ca masina a fost achizitionata in 24 sept-2007 si asta e prima vara pe care o prinde....si am si parasolar in geam...deci...?

In fine... inca astept raspunsul unor persoane mai cu stiinta de cauza "garantii"..?

--------------------
+
wolfin
post 12 Aug 2008, 08:32
Post #7

Haha

si la mine s-a "tocit" imbracamintea tijei. mai exact s-a tocit cusatura blink.gif

--------------------
pegas 3120 - Curand de provincie ... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
Codrin-Bacau
post 12 Aug 2008, 08:46
Post #8

Membru autentic

Chestia este ca nu ma asteptam sa se intample chiar asa de devreme.... lucrum acesta este inevitabil... dar asa de repede?

--------------------
+
Flamingo
post 12 Aug 2008, 08:51
Post #9

Membru "SPARKY Team"

Group: Banned

Masina pe care o am eu, are varsta de 4 ani si vreo 6 luni si nu a patit nimic acea "piele" de la schimbator, motiv pentru care tind sa cred ca ori se foloseste mai nou un material mai slab calitativ, ori vorba lui Crisorlo, e de vina soarele si caldura excesiva. Imi cer scuze daca s-a interpretat gresit. sad.gif

--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
hellcat
post 13 Aug 2008, 08:15
Post #10

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

@Codrin: Eu as fi preferat sa deschizi aceasta discutie dupa ce te intorceai de la garantiile dealerului reno si sa fi expus si finalitatea interventiei: au schimbat sau n-au schimbat acel manson (fie vorba intre noi - musama de cea mai buna calitate). Astfel poate se evitau anumite comentarii vizavi de "ce se va intampla".

Pe de alta parte, ca sa spargem drobu de sare, te ajut cu o idee...si eu am avut un manson de o musama si mai de calitate (dupa 4 ani n-a patit nimic), dar l-am aruncat si contra fabuloasei sume de 20 de lei m-am dus la atelierul de pielarie de langa piata centrala unde mi-a facut un omulet de acolo o "replica" din piele cusuta cu ata alba la cerere. (un prieten a dorit cu ata rosie trasa dublu pt un golf).

Am prins pielea pe rama de plastic la fel cu capse si sus am luat un colier de plastic, cel mai subtire, si acum arata foarte multumitor. Poate o sa pun si o poza.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
Codrin-Bacau
post 13 Aug 2008, 09:15
Post #11

Membru autentic

Da Catalin, ai dreptate in ceea ce zici, dar m-am gandit ca nu sunt singurul patit si pot afla daca exista un precedent (ma refer la garantie ..daca se face sau nu in garantie...)

Mi-ai dat o idee cu pielaria/cojocaria de la piata... mai ales ca-i stiu pe baietii de acolo de muuult timp alcoholic.gif ...dar eu zic sa incerc mai intai la garantie...

--------------------
+
crisolro
post 14 Aug 2008, 09:09
Post #12

@codrin: m-am uitat si eu la mine la schimbator - urmeaza sa arate in vreo 2 luni ca la tine, masina mea fiind un pic mai noua ca a ta

poze nu are sens ca se vede aproape ca si la tine, fix in acelasi loc

momentan nu e asa pronuntat dar va fi ... dupa cum arata e de fapt un loc in care se face o cuta pe acea bucata de musama si care se toceste pur si simplu; se uzeaza de la miscare-frecare

poate niste spray silicon sa-i prelungeasca viata (desi e destul de moale)

probabil ca ti-o schimba o singura data pe garanatie ... asa, ca fapt divers - fiind o "piesa" ieftina dar cred ca nu e o solutie caci daca pun una la fel va tine tot cateva luni - cred ca mai bine mergi la pielaria de la Piata Centrala unde a zis Hellcat ... apoi pui poze (sau poate pune hellcat) si cred ca o sa-i vizitez si eu

This post has been edited by crisolro: 14 Aug 2008, 09:17

--------------------
+
Codrin-Bacau
post 14 Aug 2008, 09:18
Post #13

Membru autentic

Daca nu ma incurca cu ceva la partea de garantie, eu zic ca nu ar fi nici o problema... am sa merg cat de curand la pielarie.

--------------------
+
hellcat
post 14 Aug 2008, 22:40
Post #14

FrontYard Motorsport

[attachmentid=1627466076][attachmentid=1627466077]

Cam asa arata dupa mai bine de un an jumate...azi uitandu-ma mai atent se observa o usoara decolorare a pielii (nah, am mai scapat masina in soare), dar chiar are un aspect placut.

--------------------
Commencal Premier HD1
+
Codrin-Bacau
post 15 Aug 2008, 09:07
Post #15

Membru autentic

Vine bine, nimic de zis... oare daca inlocuiesc mansonul vor avea de comentat ceva la garantie..?

--------------------
+
crisolro
post 15 Aug 2008, 09:52
Post #16

depinde ce implica inlocuirea lui ce desfaci pe acolo ... daca e doar masca aia de plastic si nu implica deconectare de mufe, fire (stiu ca pe acolo e mufa pt. calculator) etc. chiar n-are a face cu garantia ... eventual pierzi garantia la masca aia biggrin.gif

This post has been edited by crisolro: 15 Aug 2008, 10:00

--------------------
+
hellcat
post 15 Aug 2008, 13:07
Post #17

FrontYard Motorsport

@codrin: Avand in vedere elementul inlocuit, nu vad ce ti-ar scoate Renault-ul din garantie...si fie vorba intre noi, cand s-a "impiedicat" dealerul din Bacau de astfel de mici imbunatatiri??

--------------------
Commencal Premier HD1
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 21:29
Dacia