Probleme Geamuri electrice
![]() ![]() ![]() |
Probleme Geamuri electrice
oCTA^ |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 25 July 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
2006 Privilege
|
|||
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
|
--------------------
------
------
------
|
|
enageM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 21 October 04 From: cand la BV cand la München ![]() |
foloseste search ca a mai fost problema asta; parca gemurile uita capatul de cursa si trebuie "reinvatate"; nu mai stiu cum se face, dar cauta ca sigur gasesti!
|
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2004, 1.6 16V Megane II Sedan 1,6 16V Confort Privilege, mai 2004.
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Nu deschid alt topic cu acelasi titlu, plus ca initializarea geamurilor cu impuls se gaseste aici..
Problema la mine e in felul urmator...M-a lovit cineva in portiera stanga fata, geamul lasat jos, macaraua indoita... Portiera inlocuita, geam nou, macara electrica noua, fata de usa cu toate comenzile cele vechi. Pe langa astea, bateria s-a dus si ea intre timp si am pus alta noua. Am purces la toate reinitializarile (deh...nu se putea fara..doar e reno), la geamurile celelalte toate functioneaza corect, impulsionate toate, etc....Problema e ca oricat as incerca, al naibii geam de la sofer nu vrea si pace. Tot neinitializat sta... Adica urca in trepte si coboara in trepte, exact ca unul neinitializat... Am incercat de mai multe ori, am incercat sa tin butonul mai mult timp, am incercat toate posibilitatile.... NU VREA! Macaraua veche si macaraua noua au aceeasi serie ca piesa....efectiv nu vrea... Pana una alta serviceul o sa mai faca o comanda de alta macara, desi e un simplu motoras si niste sarme si niste metale...si nu cred ca se va rezolva... Ce sa mai incerc pana una alta ca ma streseaza la creier? |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Cred ca ai o problema la butonul de actionare de la acel geam, mai precis la al doilea contact(cand tragi mai tare de buton ca sa mearga geamul automat) probabil e defect sau vreun contact imperfect si probabil de aceea nu poti nici sa ii faci cursa.
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Pai la geamurile cu impuls, modulul de impuls e in macara, deci nu e un simplu motoras.
Dar dupa ce ti-au inlocuit macaraua si pana sa se duca bateria a mers? Ca daca era problema de al doilea contact in buton, trebuia sa nu mearga nici inainte. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Hai sa ne facem intelesi un pic.... Intre motorasul macaralei si firele care vin de la butoane e un modul care se fixeaza pe motoras de zici ca e cu totul si conexiunea intre motoras si modul e doar pe 2 fire. intr-o mufa. O sa incerc sa gasesc niste poze ceva sa vedeti ce vorbesc...
Mie mi-au schimba strict motorasul si restul macaralei... Modulul respectiv e cel vechi, care functiona binemerci. Bateria a crapat inainte de a testa functionalitatea asta ptr. ca nici nu era montata macaraua. Intre timp am pus bateria noua, s-a montat macaraua, apoi am vazut ca nu merge, binenteles cu ei de fata. Asta cu butonul...nu stiu...e un punct de vedere de luat in calcul.... |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
alexutzu_cta |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 9 October 08 ![]() |
trebuie sa bagi la casetofon un cod pe care il gasesti in cartile masinii
|
--------------------
Renault Megane 2
Megane 2
2005
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
![]() |
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
dantes |
![]()
|
|
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
dantes: am inteles, deci modulul e tot ala vechi, dar o fi scapat intact de la accident?. Uite cum poti verifica: desfaci panoul cu butoane de pe usa (e simplu, cred ca stii deja cum), scoti mufa din butoanele pentru geamurile fata si identifici pinii (in blocul butoanelor sunt marcate la capat de rand A1 si B1 si ar trebui sa ai si pini lipsa). Iei o bucata de sarma si faci scurt intre pinii B4 si B5 pentru urcare si intre B4 si A4 pentru coborare. Aduci geamul sus fie cu butonul fie cu sarma prin scurturi succesive si cand e sus, faci scurt mai mult de 2 secunde intre B4 si B5. Acum daca mentii scurtul intre B4 si A4, sau intre B4 si B5, ar trebui sa coboare, respectiv sa urce normal, fara suturi, ca la orice geam fara impuls. Daca merge asa, butonul e defect, daca nu, modulul e defect.
LE: Sau vezi sa nu se fi sectionat vre-unul din firele dintre butoane si modul. This post has been edited by 19vik: 9 Oct 2008, 12:20 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
dantes |
![]()
|
Good ideea....
O sa incerc prin metoda scurturilor...cel mai probabil sambata cand ma voi ocupa si eu un pic de masina... Merci de idee. ![]() |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
Bogdan-Adrian |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 338 Joined: 10 November 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault Megane 2.2
Confort Privilege 1.5 dci 105 CP
2007
|
|
dantes |
![]()
|
Am incercat...fara reusita insa...tind si eu sa cred ca e modulul...oricum o sa vina alta macara si o sa se rezolve....am crezut ca e ceva mai simplu, asa nu-mi mai bat capul...
Probabil a fost afectat si modulul si nu-si mai face treaba...asa ca...asta e... |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
copek |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 10 October 08 ![]() |
cum as pute demonta geamurile ?
|
--------------------
renaul
megane 2
2005 1,6 16V
|
|
Căruntul |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 16 April 16 From: Galați ![]() |
Salut. Va uimesc eu cu o ciudățenie a geamului stânga față. Mașina este cea din poză, și așa am luat-o, am omis să verific complet geamul cu pricina. Deci ciudățenia este că geamul cu pricina coboară cat vreau, normal sau în impulsuri, dar la ridicare doar în impulsuri și butonul este pe invers. Când vrei să îl ridici, coboară și invers.Am reseta. Am facut toate combinațiile posibile. Nimic. De urcat, urcă doar cu bucatica. Îmi consumă butonul copiii de cate ori umbla la geam. Menționez că toate 4 sunt cu impuls. Ce are?
|
--------------------
Renault
Megane 2 1.6 16v
2.1/2004
|
|
nutu01 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 447 Joined: 8 December 13 From: Brasov ![]() |
sub scaunul soferului, sub mocheta este o mufa care face legatura intre cablaj fata -spate acolo ai un fir oxidat sau intrerupt.
|
--------------------
Renault
Laguna 3 Grandtour
2014 / Start - Stop Bose Edition 2.0/96KW
- BV55YES
|
|
RADU__ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.255 Joined: 18 October 07 From: Brasov ![]() |
cablajul geam usa fata st nu trece prin mufa R2 de sub scaun. Se duce direct in UCH pe mufa PE2
|
--------------------
Renault
Megane IV
Sedan TCE140 2022
- BV 22 ROC tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede! |
|
Căruntul |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 16 April 16 From: Galați ![]() |
Deci hotărâți-vă. Mă apuc să caut sau nu, că nu știu ce să îi fac!
|
--------------------
Renault
Megane 2 1.6 16v
2.1/2004
|
|
RADU__ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.255 Joined: 18 October 07 From: Brasov ![]() |
Probabil ca a avut probleme cu motorasul de macara. Omul a desfacut motorul si cand la montat inapoi a inversat statorul, care este cu magneti permanenti. Trebuie desfacuta fata de usa, extras motorul de pe macara, scos statorul si rotit cu 180º. Astfel va ajumge sa functioneze in sensul normal. Cat despre problema cu impulsurile, cred ca este defect modulul electronic de pe motor. Cutiut neagra atasata de motor in care se afla mufa de conexiune. Aceasta primeste impulsuri de pe axul rotorului printr-un senzor hall, numara impulsurile si realizeaza miscarea liniara pana la capul de cursa.
Exemplu: daca se monteaza motor de usa stanga pe dreapta sau invers, butonul va functiona pe dos daca se monteaza motor de spate pe fata sau invers, nu se vor putea seta capetele de cursa superior sau inferior Concluzie: cel mai indicat ar fi sa ai o discutie serioasa cu vechiul propietar care sa fie sincer (nu mai are nimic de pierdut) si sa spuna ce a facut. El trebuie sa inteleaga ca nu i se reproseaza nimic si ca se incearca o reparatie fara a batatori un drum deja asfaltat de el. Apoi se va actiona in consecinta. Deznodamantul este sigur. Defectul se afla in motorul macaralei. Pentru a dovedi acest fapt, se poate lua motorul din dreapta si geamul va functiona corect, cu comenzile pe dos. Sau se achizitionbeaza un modul de stanga fata si se intoarce statorul cum am spus. BAFTA SI MINUNI! P.S. Renault are enigme, pe care mintea omeneasca nu le banuieste. |
--------------------
Renault
Megane IV
Sedan TCE140 2022
|
nutu01 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 447 Joined: 8 December 13 From: Brasov ![]() |
eu personal am avut aceeasi problema.
am verificat fire ,inlocuit (intrerupatoare)butoane si pana nu am desfacut sub scaun sa constat firul intrerupt nu mi-a functionat corect. sper sa rezolvi , si ce spune Radu referitor la modul este posibil. cum spune Radu in P.S............ |
--------------------
Renault
Laguna 3 Grandtour
2014 / Start - Stop Bose Edition 2.0/96KW
- BV55YES
|
|
Căruntul |
![]()
|
Cu fostul proprietar nu pot avea o discuție că nu știu decât engleză, iar el este german
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 1.6 16v
2.1/2004
|
|
RADU__ |
![]()
|
Cablajul geamului pentru usa stanga fata nu trece prin mufa de sub scaun. Se duce direct in uch.
15 May 2016, 11:51: 1512 butoanele de pe usa sofer 203 macaraua geam sofer 645 UCH R3 mufa de pe stalp usa sofer 260 bloc sigurante nterior R4 mufa stalp dr fata 133 buton geam dr fata 204 macaraua geam dr fata This post has been edited by RADU__: 15 May 2016, 10:51 Attached thumbnail(s) geamuri.JPG ( Size: 181k ) Number of downloads: 525 |
--------------------
Renault
Megane IV
Sedan TCE140 2022
|
blondutzugeo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 7 May 16 ![]() |
am si eu o problema cu geamul fata dreapta. este cu impuls.toate bune si frumoase pana cand geamul ajunge la 5 cm de inchidere,in acel moment in loc sa urce in continuare, el coboara vreo 10 cm. si ca sa-l pot ridica tot pana la inchidere trebuie sa apas butonul care un pic adica click pe buton si urca 1 cm, iar click pe buton si urca inca 1 cm si tot asa pana se inchide tot. ce sa fie?
This post has been edited by blondutzugeo: 17 May 2016, 11:08 |
--------------------
renault
megane 2
2007
|
|
RADU__ |
![]()
|
Daca s-a defectat in timp, este problema modulului de pe motor. Daca asa ati achizitionat-o, atunci este posibil sa fie modul de geam spate. Geamul din spate are cursa cu aproximativ 5cm mai scurta.
|
--------------------
Renault
Megane IV
Sedan TCE140 2022
|
roby1308 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 16 May 16 ![]() |
Salutare!De cateva luni cand deschid geamul fata dreapta se aude un pocnit exact cand incepe sa coboare.Tare imi e frica sa nu fie ceva grav si nu prea imi place sa stiu ca am o problema la masina nerezolvata.Aveti idee de la ce e?Ati mai intampinat aceata problema?
This post has been edited by roby1308: 7 Jul 2018, 19:51 |
--------------------
Renault
Megane 2.2 1.5 dci 86/Clio 3 1.5 dci 86
2007
|
|
SorinSorin |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 135 Joined: 2 June 17 From: Resita ![]() |
Poate fi una dintre role de la macara sau chiar tamburul de plastic de pe motoras pe care se aduna cablurile ....pana nu desfaci fata de la portiera nu ai cum sa descoperi problema poate sa desprins ceva si agata geamul in timp ce il cobori ....poti rezolva in 5 min prin desfacerea fetei de portiera sau poti (putem) sa ne dam cu presupusul pana se rezolva de la sine ...bafta si spor la lucru
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Hatchback
2004 1.6 16V
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 15:38 |