Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Problema la cutia de viteza 6+1, suierat puternic in viteza 1-a si a 2-a

Ady101
post 13 Jul 2008, 22:26
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucharest

intrebare pentru toti cei ce ma pot sprijini
Am un Renault Laguna, 1.9 dCI, 6+1 viteze, an fabr. 2004

La plecarea de pe loc, in viteza intai (demarare nu neaparat sportiv), se aude un suierat puternic. Dupa 3000 ture, acest suierat dispare. Se pare ca acelasi lucru dar de o intensitate mult mai mica (pentru moment), se intampla si in viteza a doua.
Pana in prezent "mecanicii" mi-au schimbat:
discul de ambreaj, placa si rulmentul: 1400 ron
volanta: 3600 ron
dar, problema persista.
Eu nu prea am legatura cu meseria asta, dar cred ca problema ar putea fi de la cutia de viteza.
Ma poate ajuta cineva? Eventual si cu un meserias in cutii de viteza de renault din Bucuresti? Va rog respectuos sa ma contactati pe email.
Adresa mea de email este g.adrian@usa.com
Va multumesc frumos

This post has been edited by Ady101: 14 Jul 2008, 10:54

--------------------
Renault Laguna 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Lagunianul
post 13 Jul 2008, 23:36
Post #2

Stig`s secret trainer

From: Cluj Napoca

Am acelasi suierat de care zici tu dar e de la rola din kitul de transmisie. Suieratul tau se aude de undeva din partea dreapta ? Este vorba despre o curea de transmisie intinsa pe 2 role parca si una din ele iti suiera.

Se poate sa iti suiere si din cutia de viteze, dar nu ced ca avea atunci neaparat legatura cu turatiile si nu cred ca avea legatura doar cu primele trepte...

Eu zic sa verifici in prima faza kitul acela de transmisie. E foarte usor de verificat la un atelier auto. De unde esti ,ca poate iti recomanda cineva un service in zona ta??

--------------------
Toyota RAV4 2.2 D-4D
"Cel mai bun mijloc de a învata sa te cunosti e sa încerci a-i întelege pe ceilalti." (Andre Gide)
+
geo_sim
post 13 Jul 2008, 23:54
Post #3

Membru incepator

asa cum am mai scris intr-un post precedent, eu mi-am schimbat rulmentii la cutie, dar la mine haraiau, nu suierau.Cel mai probabil pare sa fie ce a zis si George mai devreme smile.gif.
Toate cele bune

--------------------
renault Laguna 3 GT, 4Control, ex laguna II 2010
+
Ady101
post 14 Jul 2008, 08:40
Post #4

Membru incepator

Multumesc pentru reply
Nu e suierat de curea.
In viteza a doua cand fac frana de motor, se aude ca un harait.

--------------------
Renault Laguna 2004
+
cezarium
post 14 Jul 2008, 08:49
Post #5

Membru autentic

From: ploiesti

sfatul meu este sa te duci la o reprezentanta sa-ti faca un test de rampa sa vezi ce gasesc. posibil sa fie un rulment, doi.
si eu vineri am schimbat 3 si la mine huruia la a 5 si a 6 a dar acum am rezolvat si merge struna.

--------------------
Nissan Patrol GR Y60 2.8TD 116cp TractoRila 1993
Renault Laguna 1.9dci
+
Ady101
post 14 Jul 2008, 08:57
Post #6

Membru incepator

Daca ar fi de la curea, ar trebui ca si la relantiu sa faca la fel, nu?
Dar nu, numai in sarcina in a 1-a face, si mai nou haraie in a doua.
Cat te-a costat reparatia la reprezentanta?
Stie cineva cat m-ar costa la reprezentanta reparatia? daca e de la rulmenti
Apropos, am uitat. Cand plec de pe loc, schimbatorul de misca. Cred ca e de la vreun inel sau...

This post has been edited by Ady101: 14 Jul 2008, 09:07

--------------------
Renault Laguna 2004
+
TRANCA
post 14 Jul 2008, 11:35
Post #7

Membru autentic

From: IALOMITA

... sigur este ce ti-am scris in postul de aici...

--------------------
A FOST RENAULT MEGANE II SEDAN 2004 1.5 dCi
Ex Megane II Sedan 1.5 dCi...
+
Ady101
post 14 Jul 2008, 12:53
Post #8

Membru incepator

Multumesc frumos

Nu, nu era service Renault.
Am atasat o imagine, spune-mi despre rulmentii astia vorbesti? (poz 15 si 10)
Masina are 120.000 km reali
Oricum, sunt foarte suparat pe situatie.
La reprezentanta sunt ferm convins ca daca merg, ma va costa foarte mult iar dupa tzeapa pe care am luat-o numai asta imi mai trebuie. Sa isi dea si ei cu parerea.

This post has been edited by Ady101: 14 Jul 2008, 12:57

Attached thumbnail(s)
cutie1.JPG ( Size: 376.37k ) Number of downloads: 1470

--------------------
Renault Laguna 2004
+
Lagunianul
post 14 Jul 2008, 15:59
Post #9

Stig`s secret trainer

Adi de ce nu zici ca esti din Bucuresti.. Baieti, poate cineva recomanda un service bun in Buc ?

--------------------
Toyota RAV4 2.2 D-4D
"Cel mai bun mijloc de a învata sa te cunosti e sa încerci a-i întelege pe ceilalti." (Andre Gide)
+
Ady101
post 14 Jul 2008, 17:23
Post #10

Membru incepator

Imi cer scuze ca am omis sa mentionez ca sunt din Bucuresti.
Prima interventie, cea cu "mecanicul buclucas" dar care m-a privat de anumite bucurii inainte de concediu, am avut-o la Sibiu, in orasul natal. Asta e

--------------------
Renault Laguna 2004
+
cezarium
post 14 Jul 2008, 22:08
Post #11

Membru autentic

masina mea are 123500 km si vreau sa-ti spun ca daca ma duceam la reprezentanta ma costa doar manopera pentru schimbatul rulmentilor 2000ron. in ceea ce priveste schema, da aceia sunt rulmentii. la ploiesti te pot ajuta cu un service care iti rezolva repede problema doar sa ai rulmentii. nu trebuie sa-i schimbi pe toti doar ca nu stii care sunt uzati si va trebui sa-i ai pe toti la tine si sa inlocuiesti doar ce e defect. daca achizitionezi rulmentii de la reprezentanta o sa te coste mult. sunt de 2 feluri: nissan si renault (renault care de fapt tot nissan sunt dar platesti firma).sunt japonezi. ce indice de cutie ai???? trebuie sa inceapa cu "C" urmat de 3 cifre. cutie, model?????

rulmetii cu probema cred ca sunt 21/22 si 19 dar mai sunt cativa. 10 si 15 nu prea se uzeaza si aceia sunt cei mai ieftini, vreo 30 ron bucata.

This post has been edited by cezarium: 14 Jul 2008, 22:14

--------------------
Renault Laguna 1.9dci
+
TRANCA
post 15 Jul 2008, 08:19
Post #12

Membru autentic

... @cezarium este patit (vezi in posturile din topicul indicat anterior) ... si acu e fericit! ...

... ar fi rulmentii 18 si 21 ( sau 22 - asta depinde de seria cutiei de viteze), apoi sigur si cel/cei de la axa secundara a tr.aIIIa (este cel mai mic de fapt si suporta cele mai dificile sarcini, fiind si cel mai dezavantajat de ungere...asa ca minimum ar fi acesti 3(4) rulmenti....
La demontare vezi si daca pinioanele tr.aIIa au fost afectate, si bine ar fi sa schimbi si rulmentii cu ace (10 si 15) si bucsele lor (11 si 16) in acest caz ...

... banuiesc (aproape de sigur!)ca masina este adusa de afara...esti sigur ca are 120000km?...

...

--------------------
+
Ady101
post 15 Jul 2008, 10:26
Post #13

Membru incepator

Da, sunt sigur ca are 120000 km. Are carte de service si e cumparata de la o cunsotiinta ce a luat-o de noua.
Deci, ma cam costa distractia asta.
Asta e, numai de as gasi un mecanic care stie ce face

15 Jul 2008, 10:31:
"masina mea are 123500 km si vreau sa-ti spun ca daca ma duceam la reprezentanta ma costa doar manopera pentru schimbatul rulmentilor 2000ron. in ceea ce priveste schema, da aceia sunt rulmentii. la ploiesti te pot ajuta cu un service care iti rezolva repede problema doar sa ai rulmentii. nu trebuie sa-i schimbi pe toti doar ca nu stii care sunt uzati si va trebui sa-i ai pe toti la tine si sa inlocuiesti doar ce e defect. daca achizitionezi rulmentii de la reprezentanta o sa te coste mult. sunt de 2 feluri: nissan si renault (renault care de fapt tot nissan sunt dar platesti firma).sunt japonezi. ce indice de cutie ai???? trebuie sa inceapa cu "C" urmat de 3 cifre. cutie, model?????

rulmetii cu probema cred ca sunt 21/22 si 19 dar mai sunt cativa. 10 si 15 nu prea se uzeaza si aceia sunt cei mai ieftini, vreo 30 ron bucata."

Am inteles. Si de unde spui sa cumpar rulmentii, daca nu de la reprezentanta? Si cum sa procedez? Ii cumpar pe toti, si dupa aia vad care sunt defecti si care nu? si daca schimb cativa cu ceilalti raman, ca inapoi la magazin nu ii primeste? Ce rulmenti sa cer? fiindca cei de la reprezentanta mi-au transmis schema aia si au spus sa aleg eu? radmasa.gif

Va multumesc tuturora pentru ajutorul pe care incercati sa mi-l dati

This post has been edited by Ady101: 15 Jul 2008, 10:31

--------------------
Renault Laguna 2004
+
cezarium
post 15 Jul 2008, 11:02
Post #14

Membru autentic

in primul rand vezi ce indice de cutie ai. al meu este C018. daca se potriveste iti dau codurile de rulmenti si faci cerere de oferta la augsburg. vezi intai indicele!!! dupa ce il ai daca vrei vii la ploiesti mergem la un service ce repara renault facem comanda (este mai ieftin) si daca vrei poti sa faci treaba aici. nu incerc sa-i fac vanzare dar chiar am incedere deoarece am vazut cum lucreaza. vezi ca o comanda de rulmenti dureaza vreo 2 sapt. eu mai am ceva rulmenti ramasi ( cel cu ace, de diferential si inca vreo 3 care nu stiu de unde are fi dar ma interesez).

--------------------
Renault Laguna 1.9dci
+
Ady101
post 15 Jul 2008, 17:04
Post #15

Membru incepator

Am fost acuma la un mecanic, care in legatura cu un mecanic de la o reprezentanta Renault mi-a cerut 1100 RON numai pentru manopera.
Piesele sunt separat.
Cum e pretul?
e OK? sau mai bine merg la reprezentanta?
stiti vreun mecanic de cutii bun in Bucuresti? Piesele cam la cat m-ar aduce?
ei spuneau ceva de rulmenti si semeringuri

--------------------
Renault Laguna 2004
+
cezarium
post 15 Jul 2008, 21:27
Post #16

Membru autentic

semeringuri nu cred ca ai nevoie. rulmentii sunt intre 150-200ron bucata. manopera ar trebui sa fie maxim 1000 ron. acceptabil dupa mine. vreo 1600 cu totul dar mai pune si uleiul care trebuie sa fie Tranself trp 75w80 daca ai cutie PK6 intra 2.4-2.5l ulei care mai inseamna si ala minim 100ron. bafta multa si un sfat: daca iei tu rulmentii separat sa fii acolo cand ii schimba altfel o sa ai surpriza sa nu-i schimbe pe toti sau sa-ti puna altii. am si eu rulmenti daca te intereseaza si ii vand la pret bun pt tine daca ai nevoie. maine am sa iau codurile de la ei daca ai nevoi ca eu nu-i mai am la mine.

daca ai PK6 cu indice C018, iata coduri de rulmenti:

8200024411 - 3buc
8200200188 - 2buc
8200197478 - 1buc

!!!!!!!!!!!!!sa cumperi rulmenti NISSAN ca cei de renault sunt de fapt tot nissan cu un pret mai mare cu 100 ron pe bucata

15 Jul 2008, 22:36:
"stiti vreun mecanic de cutii bun in Bucuresti? Piesele cam la cat m-ar aduce?"
1. in bucuresti nu stiu dar in ploiesti da.
2. la reprezentanta te-ar duce 2000 manopera+ vreo 1500-1600 rulmentii+ulei 130 = ?

This post has been edited by cezarium: 15 Jul 2008, 21:36

--------------------
Renault Laguna 1.9dci
+
Lagunianul
post 15 Jul 2008, 23:00
Post #17

Stig`s secret trainer

so, go to Ploiesti, daca e testat omul nu sta pe ganduri !

.. dupa cum iti ziceam si pe PM, incearca sa auzi mai multe parerei de "mecanici" pana iei o decizie in probleme de astea mai costisitoare, poate asa iti dai seama care e "mecanic" si care e mecanic .. wink.gif ..

Succes.

--------------------
Toyota RAV4 2.2 D-4D
+
bogdangabriel32
post 16 Jul 2008, 09:47
Post #18

Membru incepator

From: constanta

@cezarium, ai un PM.....

--------------------
renault laguna 2 - ct xx xxx 2004, dynamique, 1,9 dci...88 kw
[COLOR=blue]new boy in town
+
Ady101
post 16 Jul 2008, 12:51
Post #19

Membru incepator

Acuma am ajuns acasa de la reprezentanta de la Renault.
Mi-au spus ca intradevar defectul e legat de rulmentii din cutia de viteze, iar repararea acesteia ma costa intre 3000 si 8000 RON. Este posibil asa ceva, sau.....
In fine, un prieten m-a invatat ca este mult mai rentabil si indicat sa imi schimb cutia de viteze cu alta SH deoarece este in jur de 600-700 euro.
Care e parerea voastra? Merita? Cunoasteti un astfel de magazin sau service care distribuie piese din dezmembrari in Bucuresti??
Deci, chiar nu stiu ce sa mai fac. Dupa ce am cheltuit o groaza de bani pana acuma, sa mai am si problema asta.
Ori sunt eu ghinionist, ori nu avem mecanici profesionisti in tara asta ori Laguna nu este ceea ce ne-am asteptat. La 120000 km sa ai probleme de genul asta cu cutia de viteze...... sad.gif

<span class='edit'>16 Jul 2008, 12:54:</span>
Cezarium, daca nu rezolv nimic pana Luni, pot sa imi permit sa te deranjez pentru remedierea situatiei in Ploiesti?
Poti sa ma pui in legatura cu acel service, daca spui ca rezolva rapid problema?
Cam la ce suma max ma poate aduce?
Are ceva daca plec la drum catre ploiesti cu masina asa, defecta? Nu fac mai mult rau?

This post has been edited by Ady101: 16 Jul 2008, 12:55

--------------------
Renault Laguna 2004
+
TRANCA
post 16 Jul 2008, 17:55
Post #20

Membru autentic

... nu cred ca este necesar chiar cutie viteze, ci numai rulmentii care sunt scrisi de @cezarium (sunt aceeasi la PK6, dar o verificare nu strica) ... [ sa ii pastreze sigur pentru tine!] ...

... nu patesti nimic in urmatorii 3000-5000km daca nu bruschezi masina pe drumuri de munte sau la viteze peste 100 - 120 km/h ... dar cu cat mai curand reparata, salvezi cutia toata astfel!...

... ai in e-mail furnizat date despre link-uri piese SH si variante rezolvare ...

NUMAI DE BINE!

--------------------
+
cezarium
post 16 Jul 2008, 21:42
Post #21

Membru autentic

nu trebuie sa schimbi cutia, a ta e mai buna decat cea sh pt ca e a masinii originala. vorbeste te rog cu cine cunosti sa0ti dea indicele de cutie apoi daca nu rezolvi problema in bucuresti te ajut cu mare placere. eu o sa vorbesc din timp la service sa vedem in care zi de vineri sa o aduci, oricum dimineata la cel traziu 8.30 sa fim la service.
in ceea ce priveste mersul cu masina poti sta linistit ca nu pateste nimic numai sa nu tragi de ea.
pentru manopera o sa incerc sa o scot la 800 ron si cred ca am sa reusesc. acum te mai costa rulmentii care per total sunt inca 800. un total de 1600. azi am fost plecat si nu am reusit sa iau codurile de la rulmentii care mi-au ramas.
daca trebuie sa-i schimbi pe toti este posibil sa iti tina masina pana sambata pe la pranz si daca da te aduc eu in bucuresti daca vrei.

daca nu poti face rost de indice da-mi te rog seria de sasiu si iti spun eu cat te costa si care sunt rulmentii.

nu dispera ca se rezolva!!!!!! e problema remediabila dar cu rabdare
nu stiu cum sa fac sa ma contactati ca eu sunt nout pe aici si nu prea am idee. invatati-ma voi!!!!

16 Jul 2008, 22:46:
daca vrei poti veni la ploiesti sa-ti spuna omul cu siguranta ce defecta are, are si CLIP, la mine doar a deschis portiera si a spus ca sunt rulmentii apoi eu am mai alergat dupa opinii si toti au zis acelasi lucru dar le-a luat ceva timp sa dea acelasi verdict (sefi de service). omu chiar are habar. te astept la constatare daca vrei.

This post has been edited by cezarium: 16 Jul 2008, 21:46

--------------------
Renault Laguna 1.9dci
+
Lagunianul
post 16 Jul 2008, 21:55
Post #22

Stig`s secret trainer

cezarium aproape ca ma faci sa vin si eu la ploiesti biggrin.gif .. si daca nici ala nu ii da de cap la Lagunitsa mea.. nush ce fac cu ea ..

--------------------
Toyota RAV4 2.2 D-4D
+
cezarium
post 16 Jul 2008, 22:06
Post #23

Membru autentic

descrie defectul asa cum iti vine tie dar cu amanuntul

--------------------
Renault Laguna 1.9dci
+
Lagunianul
post 17 Jul 2008, 22:18
Post #24

Stig`s secret trainer

eu sa descriu ??

--------------------
Toyota RAV4 2.2 D-4D
+
Ady101
post 18 Jul 2008, 17:48
Post #25

Membru incepator

nu trebuie sa schimbi cutia, a ta e mai buna decat cea sh pt ca e a masinii originala. vorbeste te rog cu cine cunosti sa0ti dea indicele de cutie apoi daca nu rezolvi problema in bucuresti te ajut cu mare placere. eu o sa vorbesc din timp la service sa vedem in care zi de vineri sa o aduci, oricum dimineata la cel traziu 8.30 sa fim la service.
in ceea ce priveste mersul cu masina poti sta linistit ca nu pateste nimic numai sa nu tragi de ea.
pentru manopera o sa incerc sa o scot la 800 ron si cred ca am sa reusesc. acum te mai costa rulmentii care per total sunt inca 800. un total de 1600. azi am fost plecat si nu am reusit sa iau codurile de la rulmentii care mi-au ramas.
daca trebuie sa-i schimbi pe toti este posibil sa iti tina masina pana sambata pe la pranz si daca da te aduc eu in bucuresti daca vrei.

daca nu poti face rost de indice da-mi te rog seria de sasiu si iti spun eu cat te costa si care sunt rulmentii.

nu dispera ca se rezolva!!!!!! e problema remediabila dar cu rabdare
nu stiu cum sa fac sa ma contactati ca eu sunt nout pe aici si nu prea am idee. invatati-ma voi!!!!

16 Jul 2008, 22:46:
daca vrei poti veni la ploiesti sa-ti spuna omul cu siguranta ce defecta are, are si CLIP, la mine doar a deschis portiera si a spus ca sunt rulmentii apoi eu am mai alergat dupa opinii si toti au zis acelasi lucru dar le-a luat ceva timp sa dea acelasi verdict (sefi de service). omu chiar are habar. te astept la constatare daca vrei.

Cezarium, daca poti da-mi datele tale de contact pe email: g.adrian@usa.com
Te asigur de toata seriozitatea mea.

--------------------
Renault Laguna 2004
+
Nicolas
post 24 Nov 2008, 11:24
Post #26

Membru incepator

From: Bucuresti

Salutari .
Am probleme cu cutia,adica zgomot in vitezele 3si4.
Zgomotul este un fel de harcait permanent cind sunt in aceste viteze.
De altfel merge absolut bine,shimba usor fara probleme.
Im da de gandit sa nu se intample ceva rau si costisitor.
Daca ma poate cineva ajuta cu vreo informatie va multimesc mult.

--------------------
Renault Laguna 2 1.9dci,120 hp Tuned to 150hp - B-73-BNP 2003 Privilege
+
ViperRS
post 25 Nov 2008, 21:02
Post #27

Membru autentic

vroiam sa aduc in atentie urmatoarul post de pe planeterenault:

Note de Service du 14.10.2005. Que j'ai sous les yeux (j'ai récupérer ce matin ds une conces) que je vais vs commenter car pour envoyer photos j'ai des soucis.
Direction Qualité Services France.
Service Informations Technik Garantie.
Guyancourt.
Pour les Responsables Aprés Vente.
Thèmes: LAGUNA II, AVANTIME, VELSATIS, ESPACE IV.
Objet: Lubrifiant boite a vitesse PK6.
Attente votre prise en compte.
Description de l'information.
Effets clients:
Bruits et vibrations a l'avant du véhicule entre 50 et 80 km/h.
Cause:
Déterioration des portées de galets ds le planétaire creux du boitier de différentiel par insufisance de graissage.
Solution:
Ds le cadre d'un remplacement ou une vidange de boite, utiliser uniquement de la TRX 75W80 au lieu de la TRP 75w80 ( contrairement a la préconisation de la NT 6012A "édition d'aout 2004".
Note du Responsable Assistance Technik France.

Voila pour vs, quand on veut on peut il suffit de se bouger ou déplacer

Adica ar fi recomandat ca cei care aveti cutii in 6 trepte pe laguna II cutiile PK6 sa schimbe uleiul din TRP 75w80 in TRX75w80. Din ce mai scria acolo acest ulei protejeaza mai bine cutia si era folosit de la inceput in cutiile cu 6 viteze de pe renault traffic II. Daca este cineva cu informatii mai noi decat cele de fata este binevenit.

This post has been edited by ViperRS: 25 Nov 2008, 21:02

--------------------
Dacia 1310 - cj
Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
+
andu911
post 25 Nov 2008, 21:10
Post #28

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Aha, deci in sfarsit un raspuns la problema cu TRP 75W80, pe care am semnalat-o de 1 an.

Acel zornait la ralanti, pe timp de vara, cand sunt peste 30 grade afara. Concluzia a fost ca uleiul se subtiaza prea tare la caldura...

Pana la vara n-avem cum sa ne dam seama daca e mai bun TRX... smile.gif

--------------------
- - -
+
Dan73
post 25 Nov 2008, 22:07
Post #29

Membru autentic

Si ce-am mai alergat sa gasesc TRP. Chestia aia e din 2005 si astia de la noi habar nu au.

This post has been edited by dan73205: 25 Nov 2008, 22:13

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
andu911
post 26 Nov 2008, 02:05
Post #30

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

oricum, e cert ca uleiul elf pentru cutie e praf.
mai nu se poate ca atunci cand se incalzeste sa se faca asa subtire, incat sa se auda pinioanele...

eu am o nelamurire... de ce au pus in PK6 pe laguna, TRP, iar in PK6 pe Traffic si Master, TRX ?

Din ce am gasit pe net, TRX e de vreo 2 ori mai ieftin decat TRP. Ciudat...

This post has been edited by andu911: 26 Nov 2008, 02:45

--------------------
- - -
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th August 2025 - 16:42
Dacia