Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Portiera blocata

gabytzu
post 23 Jun 2008, 21:32
Post #1

Membru

Group: Members
From: bacau

portiera spate dreapta a ramas blocata. tumburucu ala care tragi si impingi de el ca sa blochezi/deblochezi portiera a intrat inauntru. am reusit sa il scot dar a venit cu tot cu parghia lui. cum sa scot fata de la portiera cu portiera inchisa??? sau ar fi alta solutie sa tai fata de la portiera si sa reusesc sa o deschid :|

--------------------
renault renault 19 1990
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dan_mar
post 23 Jun 2008, 22:48
Post #2

Membru cu portbagaj

From: HD

Poti da jos fata de usa cu usa inchisa, dar e mai dificil.
Ar trebui sa scoti bancheta si sa dai scaunul din dreapta la maxim in fata.
In rest mai ai de desfacut 2 suruburi la maner in interior si unul la maneta de care deschizi usa. Atentie la clemele de plastic (daca are asa ceva, nu retin) cand tragi de fata de usa. Ar mai fi de scos si scrumiera, nu e prea dificil, are 2 cleme sus si 2 jos.

Daca ma gandesc bine nici nu trebuie s-o dai jos de tot. O desprinzi atat cat sa ajungi cu mana la tija care actioneaza parghia de blocare. Ar trebui sa fie cam la nivelul manetei de deschidere din interior.
Cel mai bine incerci direct din partea din spate, mai aporape de broasca.
Bafta !

This post has been edited by dan_mar: 23 Jun 2008, 22:50

--------------------
RENAULT 19 Chamade GTR 1990, C1J / JB1 1.4 57CP
RENAULT Megane I hatchback 1997 1.6 75CP 199.000 km
+
vepman_ro
post 23 Jun 2008, 23:28
Post #3

VEPman

From: Bucuresti

Din ce-mi aduc eu aminte parca exista surub si sub scrumiera ( plasticul portscrumiera ).
Alta solutie ...sa scoti acele perii negre de la geam, atentie ca in capetele lor ai niste plastice mici ( s anu le pierzi ) si cu o sarma otelita sa incerci sa actionezi parghia . Mai greu ..dar este o solutie..

--------------------
Renault CAPTUR 1.5DCI 90CP EDC/ R19 GTS 1721-F3N740 - IF-80-VEP 2015 Dinamique / 1988 GTS
Intreaba de 3 ori inainte de a te apuca de executie ;)
+
amg_0001
post 24 Jun 2008, 15:36
Post #4

Membru incepator

Buna am avut si eu aceeasi problema la R19 si am desfacut fata de usa fara sa dau jos bancheta din spate . La mine a fost rupt un stift de plastic care tine pirghia de deblocare a usii. Fata de usa se desface usor daca ai o surubelnita inconvoiata puti ca sa poti forta clipsurile ce tin fata de usa. Spor la treaba si sa speram ca rezolvi problema.

--------------------
Renault renault19 - CMD628 1992
+
mihai1677
post 24 Jun 2008, 16:12
Post #5

Membru autentic

si la mine tot un clips ce tinea parghia s-a rupt, noroc ca mergea inchiderea/deschiderea centralizata.

--------------------
Renault 5 Campus, Hyundai Sonata, 1988 / 2001
+
gabytzu
post 24 Jun 2008, 20:20
Post #6

Membru

ms de sfaturi dar nici unu nu imi iese...sad.gif sub scrumiera nu este nici un surub e doar gaura pt scrumiera protejata de un invelis de plastic. m am chinuit am tot tras de fata de la portiera si nimic , cred ca e prinsa cu silicon cum sunt si la cele de pe fata nu in clipsuri , m am chinuit si cu surubelnita am tot bagat-o pe langa geam, nu cred ca a fost vreo data desfacuta fata de la portiera. daca o sa reusesc intr un final va tin la curent ms

--------------------
renault renault 19 1990
+
mihai1677
post 25 Jun 2008, 10:05
Post #7

Membru autentic

deci si la mine a cazut butonul inauntru, dupa ce am desfacut e o piesa in L asticulata de portirea a.i. miscarea verticala este trasformata in orizontala, se rupe articulatia din varful L-ului.

--------------------
Renault 5 Campus, Hyundai Sonata, 1988 / 2001
+
gabytzu
post 25 Jun 2008, 14:52
Post #8

Membru

cred ca asta am patit eu pt ca butonul ala l am scos cu tot cu tija dar deocamdata nu am reusit sa scot fata la portiera deocamdata...

<span class='edit'>25 Jun 2008, 17:08:</span>
intr un final am reusit sa dau jos fata la portiera(am rupt-o un pic da nu e vizibil) si intradevar e chestia aia in forma de L care e rupt suportul de prindere pe usa . Am sa caut la dezmembrari . dar geamul are 2 randuri de chedere??? unu care vine dintr un capat in altul si am mai gasit unul cazut jos in portiera. care l am gasit cazut in portiera unde e locul lui ????? ms

This post has been edited by gabytzu: 25 Jun 2008, 17:09

--------------------
renault renault 19 1990
+
zeu_4u_sweety
post 25 Jun 2008, 18:51
Post #9

Membru autentic

Sal si mie mi s a rupt L-ul ala ca toata lumea care sta pe bancheta din spate se grabeste sa castyige vre-un premiu si trage de toate butoanele alea ca sa scape din masina innainte sa opresti motoru :| Eu am reusit sa il repar pt ca se smulsese din surub si i am pus o saiba mai mare si a mers perf:D, asta insa fara sa deschid usa,ea ramanand blocata sau mai ales sa rup tapiseria!!!!
Cat tine de chederu ala....daca e o bucata mica de 15-20 cm ar putea sa fie prelungirea chederului care e rama a geamului...si vine pe rama din interiorul usii spre balamale..acolo unde culiseaza geamul!! Ai grija de unde a cazut!

--------------------
BMW 318 1998/touring/M43
+
gabytzu
post 28 Jun 2008, 17:03
Post #10

Membru

intradevar chederul era cazut de acolo, am reusit si l am pus inapoi, am reusit si cu L-ul si acum portiera se inchide si se deschide din interior din nou cool.gif .
multumesc pentru sfaturile date , au fost de mare ajutor , bafta!

--------------------
renault renault 19 1990
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 24th August 2025 - 17:47
Dacia