Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

EURO 2008 - e posibil sa mergem cu Dacia euro I ?, CE acte avem nevoie si care sunt conditiile pt. CH?

Fan_Dacia_Pitesti_
post 24 May 2008, 19:51
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Sunt un fan Dacia, de orice tip, si desi conduc alte auto si nu mai traiesc in RO, as vrea sa fac un experiment/aventura luna vitoare: sa vin in tara si sa conduc o Dacia 1310 Break cu motor pe injectie in normele Euro I, fabricata in 2003 ( mai noua de 5 ani si cu sub 50000 km la bord) pana la Zurich la meciurile nationalei Romaniei.

Voi ce parere aveti, ce stiti, e permis? Dacia euro I indeplineste conditiile, daca nu ma insel, sau nu mai sunt eu la curent?
Am nevoie de carte verde si centuri pe spate (desi nu vom fi mai mult de 3 persoane in auto) din cate am citit eu.

Distanta stiu ca e sub 1800 km de la Pitesti la Zurich si sper sa o fac in 2 zile, nu stiu exact.

Experienta mea la volan e de peste 4-500000 km in diverse conditii inclusiv drumuri de peste 2-3 zile...

P.S. Despre Dacia vreau sa va spun doar ca imi amintesc ca mai bine de 12 ani in urma, fiind intr-un schimb de experienta in Ungaria la Ikarus, am intalnit mai multi ingineri si maistri maghiari mult mai in varsta(nu aveau niciun inginer sau maistru sub 40-45 si chiar se plangeau ca nua mai gasesc mecanici priceputi si pasionati ca pe vremuri, tinerii preferand sa mearga la diverse munci bineplatite in Germania sau Austria...cam ce se intampla si in Romania de vreo 5-8 ani...) de acolo care aveau numai cuvinte frumoase despre aceasta masina si o regretau pentru ca era simpla si ieftina pentru buzunarul omului din clasa de jos, in comparatie cu noile masini germane, etc, care "usuca" buzunarul omului de rand...

--------------------
Buick Lesabre Oldsmobile88Royale 98, 99
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C a t a l i n
post 24 May 2008, 19:53
Post #2

Este EURO 2 mașina de care vorbești, și poți merge fără grijă...

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
Fan_Dacia_Pitesti_
post 24 May 2008, 19:59
Post #3

Membru incepator

Multumesc frumos !
Am nevoie de carte verde si asigurare sau au renuntat la chestiile astea?

Daca cineva a mers drumul asta ( eu nu l-am facut nicodata) Bucuresti (pitesti)- Zurich, cam cate /ziles-ar face cu o dacie?

Multumesc anticipat si cele mai bune urari !

--------------------
+
C a t a l i n
post 24 May 2008, 20:03
Post #4

Da, RCA (asigurarea de raspundere civilă auto), și Carte Verde (care de obicei e inclusă în RCA).

Drum bun! Distracție plăcută!

--------------------
- - -
+
ciush
post 24 May 2008, 20:13
Post #5

Membru autentic

From: Timisoara, Bocsa

hai mai, totusi Dacia e masina nu e tractor sau caruta sa ne intrebi cate zile faci cu ea pana in Elvetia
mai mult timp faci de la Bucuresti pana la Vama (Cenad) dupa ce iesi din tara nu mai ai mult biggrin.gif
Bagi combustibil ii dai talpa si ajungi!

--------------------
dacia logan 1.4 Mpi 2005 laureate - TM 10 ***
Cand ai incercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
+
Diac
post 24 May 2008, 21:30
Post #6

Membru autentic

From: Bucuresti.

mai greu cu cele trei prezoane la roti smile.gif laugh.gif

--------------------
Renault Megane sedane/Nissan X-trail 2005/2017 Influence/Tekna - HAN/AIZ/DIA
Alexandru.
+
ArtVandelay
post 24 May 2008, 21:32
Post #7

Anytown, USA..

From: Craiova

limita de prezoante s-a marit la 5 wink.gif

--------------------
Ford focus 2001
He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.

I got 99 cookiez cause a bitch ate one.
+
A l e x
post 24 May 2008, 21:35
Post #8

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Eu nu m-as aventura cu o 1310 nici pe un drum national, ce sa mai vorbim pana in Zurich.

Dar asa sunt eu, mai fricos de felul meu, si n-as merge cu masini care ma pot lasa in drum oricand si care ma taie in doua la cel mai mic accident.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
Fan_Dacia_Pitesti_
post 24 May 2008, 21:52
Post #9

Membru incepator

Scuze! Nu vreau sa ofensez pe nimeni. Dupa cum am spus am simpatia mea pentru Dacia, pe Dacia am invatat sa conduc, am facut primele drumuri prin tara asa cum erau vremurile pe timpulcomunismului...stiti si voi..asta a fost viaa noastra...
NUmai ca vrem nu vrem, 1800 km nu se pot face sigur intr-o zi. Banuiesc ca macar 2 zile, de asta am intrebat. Dar n-am parcurs niciodata Austria-Elvetia si cum e zona muntoasa nu stiu cat de dificila o fi. Pe harta, atlas rutier, mapquest, michelin, etc, arata bine, dar una e harta si alta e terenul...De asta intreb.

In alta ordine: deci e nevoie neaparat de centuri in spate, dupa cate imi amintesc

Cum ramane cu prezoanele de la roti, in numar de 3 in cazul in discutie?
Este permis unui autoturism cu 3 prezoane la roti sa iasa din tara ori sa circule in spatiul Ungaria-Austria-Germania-Elvetia?

Voi ce stiti?

Multumesc anticipat !

QUOTE(ciush @ 24 May 2008, 20:13)
hai mai, totusi Dacia e masina nu e tractor sau caruta sa ne intrebi cate zile faci cu ea pana in Elvetia
mai mult timp faci de la Bucuresti pana la Vama (Cenad) dupa ce iesi din tara nu mai ai mult  biggrin.gif
Bagi combustibil ii dai talpa si ajungi!
*

--------------------
+
Ionescu
post 25 May 2008, 00:54
Post #10

Membru autentic

From: Romania

QUOTE(A l e x @ 24 May 2008, 21:35)
Eu nu m-as aventura cu o 1310 nici pe un drum national, ce sa mai vorbim pana in Zurich.

Dar asa sunt eu, mai fricos de felul meu, si n-as merge cu masini care ma pot lasa in drum oricand si care ma taie in doua la cel mai mic accident.
*

PAi ce sa facem si noi muritorii de rind, mergem cu ce putem... Eu am plecat cu un Fiat de 40 ani in Olanda, care o sa ingroape inca vreo 5 Megane d-alea "jmekere". Omul are o pasiune, daca nu o intelegeti, nu va dati cu "preputul", pardon presupusul, ca nu are rost.
Frate, daca te pasioneaza, ia-ti Dacia si du-te linistit cu ea. Este chiar o disractie sa mergi cu o masina retro. Multi dintre straini te vor aplauda si vor privi ca si tine aceasta problema, ca pe o distractie. In plus, chestii d-astea faci o data in viata! Asa ca succes!

--------------------
Dacia Duster 2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP
Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
+
C a t a l i n
post 25 May 2008, 07:48
Post #11

QUOTE(Fan_Dacia_Pitesti_ @ 24 May 2008, 22:52)
Cum ramane cu prezoanele de la roti, in numar de 3 in cazul in discutie?
*

Cu prezoanele, s-a vrut o glumă...

--------------------
- - -
+
traffictours
post 25 May 2008, 09:19
Post #12

Membru autentic

Group: Validating Reno
From: Bucuresti

Eu am fost in anii 90 de multe ori cu dacia break prin europa, mai ales in franta. Pot sa spun ca eram privit(nu eu, masina) ca o mare curiozitate si chiar simpatie, uneori. Francezii de rand nu prea stiau ei nimic de dacia(atunci), dar recunosteau break-ul lor(R12) scos de mult din fabricatie...

This post has been edited by traffictours: 25 May 2008, 09:30

--------------------
BMW - -
+
Merced
post 25 May 2008, 09:20
Post #13

No fear. No limit. No equal.

Poti sa iesi din tara si cu o Dacie pe carburatie atata timp cat ai carte verde. Cu aia pe injectie nu vad ce probleme ai putea avea, daca-i cat de cat intretinuta, asa ca-ti urez drum bun. Pana la Zurich ajungi si in doua zile, o noapte o dormi tu pe undeva.

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
ciush
post 25 May 2008, 09:58
Post #14

Membru autentic

From: Timisoara, Bocsa

in 20 - 22 de ore ajungi, problema este ca e obositor cu Dacia la drum lung (mai ales daca nu esti obisnuit cu ea)

--------------------
dacia logan 1.4 Mpi 2005 laureate - TM 10 ***
Cand ai incercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
+
A l e x
post 25 May 2008, 09:58
Post #15

Imi cer scuze, am uitat ca e si forum Dacia aici si ca pot insulta pe cineva. Nu asta a fost scopul, dar credeam ca initiatorul topicului vrea sa mearga cu 1310 doar ca "Aventura" el avand si alte masini si eu ii recomandam sa nu faca asta...

Si eu daca as avea si un Mercedes S-Klasse pe langa Megane, de ex, crezi ca as pleca cu Megane-ul la drum lung ?

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
R19/16v
post 25 May 2008, 10:03
Post #16

Oldschool Member

From: Ploiesti

Nu, ai pleca cu Scenicul wink.gif

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
ag02cws
post 25 May 2008, 10:14
Post #17

Membru autentic

From: Bucuresti / Pitesti

Nu conteaza masina, conteaza soferul wink.gif

--------------------
Dacia 1310 L 1994 / Dacia Sandero 1.4 MPI 2008 / Kia Cee'd 2008
+
eugeniuz2004
post 25 May 2008, 12:41
Post #18

Membru autentic

From: Iasi

in 2003 si in 2004 am intalnit tocmai in Freiburg, in Germania, masini Dacia din RO. Ma refer la un break cam de fabricatie 1985 - 87 si o berlina.
Insa am intalnit in Austria mai multe pe autostrada si chiar mergeau bine.

Conteaza de fapt cat de bine e intretinuta masina.

Si daca vrei o aventura e numai bun un astfel de vehicul.

--------------------
Kia Cee'd 2008 SW BEST - IS-96-AEU
+
ag02cws
post 25 May 2008, 12:45
Post #19

Membru autentic

From: Bucuresti / Pitesti

QUOTE(eugeniuz2004 @ 25 May 2008, 13:41)
Si daca vrei o aventura e numai bun un astfel de vehicul.
*

radmasa.gif

--------------------
Dacia 1310 L 1994 / Dacia Sandero 1.4 MPI 2008 / Kia Cee'd 2008
+
A l e x
post 25 May 2008, 13:40
Post #20

R19/16v : Neah, consuma prea mult si ma enerveaza PDG-ul. Chiar am de gand sa plec putin si voi lua Megane-ul. wink.gif

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
fabius
post 25 May 2008, 15:06
Post #21

Membru incepator

eu nu m-as risca sa plec cu dacia din tara.
Dar dupa cum spune si colegul, pentru o aventura este un vehihul excelent smile.gif)
numai sa nu se transforme intr-o aventura cam costisitoare tongue.gif

--------------------
volkswagen transporter 1990 - gl 02 wvm
+
A l e x
post 25 May 2008, 15:08
Post #22

Pentru asa o expeditie iti trebuie ceva gen Top Gear Polar Special, adica cateva masini in spate cu mecanici, scule si camere de filmat. biggrin.gif

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
C a t a l i n
post 25 May 2008, 15:12
Post #23

Eh, voi ați dat de bine și ați uitat de unde (probabil) ați plecat...

A l e x, pomenești de Polar Special, dar de traversarea deșertului african, în acele jafuri, ce spui? Că am așa o vagă impresie, că te cam încadrezi în target-ul lor din acel material... smile.gif

This post has been edited by MAERSK: 25 May 2008, 15:19

--------------------
- - -
+
Alexu7
post 25 May 2008, 15:18
Post #24

zân

From: Europa

QUOTE(A l e x @ 24 May 2008, 21:35)

*

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

ps: uite ca ie altii si mai tampitei in tara asta si in fiecare zi ies pe dn-uri cu masini care au aptitudini de brisca.

ce probleme au unii, Doamne.

This post has been edited by Alexu7: 25 May 2008, 15:19

--------------------
DACIA POPnituita 1310 L 1998 - B6
incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
+
A l e x
post 25 May 2008, 15:40
Post #25

Fiecare trebuie sa-si stie limitele masinii... Ca asta e...

Eu am un Espero (ca tot veni vorba de unde am inceput) cu care tot asa nu m-as aventura sa plec prea departe, pentru ca e o masina veche, obosita, care nu imi poate asigura un drum ok. Ca am facut multe drumuri cu el, asta e altceva, pentru ca nu aveam alta varianta. Dar daca m-ar intreba unul daca sa plece cu un Espero prin Europa, chiar daca are o varianta mai buna, doar de aventura, i-as raspunde NU.

Din nou, n-am vrut sa insult niciun posesor de Dacia 1310, dar nici nu pot sa va mint in fata spunand "Da, duceti-va fara probleme ca masina e ok" pentru ca ar fi o minciuna. La fel cum nici de la voi nu ma astept sa fiti altceva decat sinceri.

Sunt constient cum suna aceste afirmatii de asta mi-am si cerut scuze dar prefer sa raspund sincer decat sa va spun ce vreti sa auziti.

Si MAERSK, eu am o parere foarte buna despre tine, te rog nu o strica dandu-mi exemple din Top Gear ca fiind dovezi (si eu am facut o comparatie, dar in gluma). Esti constient cat de multe scene sunt regizate in acea emisiune, nu ? Puteau sa repare la acele rable de 1000 de ori pentru a le iesi materialul, si tu nu ai de unde sa stii asta. Poate e pe bune, nu zic nu, dar poate a tinut si de noroc. Totul e un "poate" deci nu e un argument veritabil.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
dragoselu
post 25 May 2008, 18:23
Post #26

SB-12-UST

From: Sibiu

Mergi fara probleme! Si vant de la pupa la drum! smile.gif Si noi vom pleca la cumparaturi in Austria cu berlina noastra in viitorul apropiat. Daca a rezistat saraca de ea 5000 de km acum un an in Turul Romaniei, pe un traseu mai mult de jumatate montan (inclusiv Cheile Bicazului si Transfagarasan) inseamna ca va rezista si la un drum Bacau / Galati - Viena si retur. Sa o pui BINE la punct (cauciucuri de acelasi fel, directie, planetare, bucse, joc volan, placute de frana, ambreiaj etc., becuri de rezerva, etc.), sa fii sigur pe ea. Ia / imprumuta un GPS sa ai cu tine.
Atentie insa la unde parchezi / circulatie pe acolo (daca parchezi in afara spatiului de parcare iei amenda, daca parchezi unde nu ai voie, iar amenda si sunt in stare sa-ti ceara sa platesti jumate din pretul masinii daca parchezi pe spatiul verde). Avem o prietena de familie din Geneva care ne spunea ca trebuie sa mearga pe jos 2-3 kilometri uneori ca sa evite taxele de parcare din centrul oraselor. Intr-adevar sunt si cam zgarciti elvetienii smile.gif : poate de asta au si evoluat atat de mult.
Toata lumea circula corect pe acolo.
Daca vrei incearca sa gasesti vreun camping unde sa stai cu cortuletul, hotelurile sunt scumpe in Elvetia.

Nu ai nicio treaba (o masina putin cunoscuta e la loc de cinste in afara, vei starni admiratia colegilor soferi elvetieni smile.gif cu Dacia pe acolo: elvetienii sunt oameni civilizati, nu or sa-ti dea flash sau sa te injure sau sa te "scoata" de pe autostrada daca mergi mai incet ca alte masini, totul inseamna civilizatie.

In Franta am vazut pe autostrada Fiat-uri sau Citroen-uri din alea vechi si merg de nu au treaba, numai la noi nu mai incap pe sosele happy.gif .

Cele bune, te felicit pentru initiativa,

D.

This post has been edited by dragoselu: 25 May 2008, 18:30

--------------------
Volkswagen Passat TDI 1996 - GL-11-UST
[SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
+
eugeniuz2004
post 25 May 2008, 20:58
Post #27

Membru autentic

From: Iasi

Corect ! vesticii sunt mult mai civilizati ca noi si am sesizat si eu la drumurile mele afara cu fosta Solenza! nu mai vazusera asa ceva si erau curiosi dar nimeni nu a dat flash sau sa arate semne romanesti !
Si la o adica daca e cu injectie multe din problemele specifice carburatoarelor s-au elininat insa inainte de a pleca cum spunea cineva o verificare si revizuire la sange nu ar strica.

De GPS poate sau nu sa fie vorba ca merge si cu harta dar mai greu.

Si da, mare atentie la parcare ca acuma vin acasa pozele scumpe! deh suntem si noi europeni!

--------------------
Kia Cee'd 2008 SW BEST - IS-96-AEU
+
Ionescu
post 26 May 2008, 07:15
Post #28

Membru autentic

From: Romania

QUOTE(dragoselu @ 25 May 2008, 18:23)
Atentie insa la unde parchezi / circulatie pe acolo (daca parchezi in afara spatiului de parcare iei amenda, daca parchezi unde nu ai voie, iar amenda si sunt in stare sa-ti ceara sa platesti jumate din pretul masinii daca parchezi pe spatiul verde). Avem o prietena de familie din Geneva care ne spunea ca trebuie sa mearga pe jos 2-3 kilometri uneori ca sa evite taxele de parcare din centrul oraselor. Intr-adevar sunt si cam zgarciti elvetienii smile.gif : poate de asta au si evoluat atat de mult.
Toata lumea circula corect pe acolo.
Daca vrei incearca sa gasesti vreun camping unde sa stai cu cortuletul, hotelurile sunt scumpe in Elvetia.

Hehe, nu sunt zgarciti prietene, dar eu cu masina in olanda, sa dau 80 centi pe jumate de ora, cum zici tu ca e? Nu sunt fitosi, nu sunt cretini, asta e adevarul. Nu e chestie de zgarcenie. Un olandez, sau elvetian, sau francez judeca astfel (corect): decat sa sparg 20E pe zi pe parcare, mai bine maninc sau ma distrez, sau ii pun deoparte.
Da, si eu am facut aventura asta cu Fiatul de 40 ani. M-am intalnit cu altii cu oldtimere pe sosele si ne-am salutat si am vorbit si am schimbat impresii si poze. Cand mai parchez uneori in fata blocului, ca sa duc sus cumparaturile vad cum se uita lumea. Unii stiu modelul si se mira, ma opresc si ma intreaba ce si cum, altii doar se mira. Cultura pentru masini vechi acolo este deosebita. Exista mii de cataloage si reviste pe subiectul "auto-clasic". A inceput si la noi si ma bucur, insa mentalitatea post-revolutionara pune multe piedici. Dar se indreapta lucrurile, incet incet. wink.gif happy.gif

This post has been edited by Ionescu: 26 May 2008, 07:15

--------------------
Dacia Duster 2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP
Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
+
Ov
post 26 May 2008, 11:02
Post #29

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

From: Bucuresti

QUOTE(Fan_Dacia_Pitesti_ @ 24 May 2008, 22:52)
In alta ordine: deci e nevoie neaparat de centuri in spate, dupa cate imi amintesc
*

si ca sa stai linistit, pe dacia aia din 2003, sigur ai centuri (3) pe spate bineinteles asta daca nu le-a scos cineva blush.gif Daca nu le gasesti, cauta-le sub bancheta ca acolo le tin majoritatea posesorilor de dacii wink.gif

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
ydaniel
post 30 May 2008, 09:38
Post #30

Adrenaline junkie!

From: black sea

drum bun rolleyes.gif daca as avea $ as face inconjurul lumii cu dacia( si cu ARO icon_mrgreen.gif ).

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 00:46
Dacia