Serv + Airbag
![]() ![]() ![]() |
Serv + Airbag
BlackHole |
![]()
|
||
![]() Laguna Albastra Group: Members Posts: 206 Joined: 17 May 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault Laguna II
1.9 dCi 120CP
2001 Expression
- TM
|
|||
BV 10 YDU Daniel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 22 April 08 ![]() |
cum ai reyolvat problema
am patit si eu la fel |
--------------------
renault
Laguna 2
2001
- BV 10 YDU
|
|
RADU__ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.255 Joined: 18 October 07 From: Brasov ![]() |
Problema este un contact imperfect la o conexiune airbag sau retractor pirotehnic. Se poate depista numai cu un tester adecvat, iar remediul este de cele mai multe ori spalarea contactelor. Cel mai frecent am intalnit probleme cu mufele de la centuri. Se intampla foarte des ca omu' sa aiba un pet cu apa sau.... prin masina, care se rostogoleste sub scaun si reuseste sa provoace defecte la conexiunile electrice.
Dar nu este exclus sa fie problema cu spirala de airbag din volan etc etc Deci fara un tester nu vei afla care-i cauza. Bafta si minuni! |
--------------------
Renault
Megane IV
Sedan TCE140 2022
- BV 22 ROC tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede! |
|
gruita2005 |
![]()
|
![]() Membru de la Baia Mare Group: Members Posts: 1.220 Joined: 22 February 08 From: Baia Mare ![]() |
Si eu am patit la fel si doar cu un test la Renault am stiut unde sa caut. Era de la contactul de sub scaunul pasager. La Laguna trebuie dat scaunul jos sa ai acces la contact pt. ca e prins chiar sub sina scaunului. Sina il tine apasat. De cand am curatat contactul si l-am pus la loc mi-a mai aparut o data mesajul in bord cand mergeam pe un drum cu denivelari dar s-a stins ulterior. Becurile in bord se sting cand contactul sau contactele sunt refacute, nu trebuie sa resetezi nimic dupa ce faci operatia. Toate cele bune!!
|
--------------------
Ford
Mondeo II
1997, 1.6 16V, 90CP
- MM 05 PMD
|
|
tibirk |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 20 September 06 ![]() |
la fel face si la mine numai ca doar atunci cand afara este foarte frig (de la -1 in jos). Dau drumul la caldura, iar cand se incalzeste in masina martorul de airbag se stinge. M-am gandit eu ca e din cauza contactelor (dilatare/contractare).
|
--------------------
-
-
- Renault Laguna II, 1.6, 16v, 2001, K4M710
|
|
barbu_marius12 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 6 August 07 ![]() |
La laguna apare problema cu martori de airbag-uri de la scaunul sofer sau de la pasager.Daca ai spalat vreodata tapiteria.Tre sa te duci la un test sa iti spuna exact de unde e si sa cureti contactul acela.
|
--------------------
renault laguna 2
renault laguna 2
2002 Autentiq
- ag-06-rdd
|
|
TreXeL |
![]()
|
![]() Am laguna meaaaa, sunt meserias Group: Members Posts: 128 Joined: 20 June 07 ![]() |
la mine nu se mai stinge de vo 5 luni
am fost recent la tester (reprezentanta) problema e la spirala, am comandat-o, 600ron, cand vine o schimb, o sa filmez treba ca si aia cu reparatu becului din clima. revin sapt viitoare cu amanunte 8 Dec 2008, 00:25: apropo, cine are o schema calumea sau stie exact ce-i acolo sa o posteze aici rog frumos ca n-am chef sa orbecai aiurea prin volan schimband spirala aia. airbagu l-am dat si io jos anterior si i-am verificat contactele dar mai incolo n-am ajuns. nu-mi spuneti ca tre sa dau jos bateria ca stiu ![]() ![]() This post has been edited by TreXeL: 7 Dec 2008, 23:25 |
--------------------
Renault
Laguna II
2003 / Initiale /300CP :D as vrea io
- SM-05-MIX
|
|
cezarium |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 274 Joined: 27 November 07 From: ploiesti ![]() |
si am patit-o in sfarsit cu martorul de airbag. am schimbat siguranta de la scaunul pasager ca nu mai functionau comenzile si surpriza s-a ars din nou seara. am schimbat-o dar acum mi-a aparut service si martorul de airbag. de la ce sa fie?
|
--------------------
Nissan
Patrol GR Y60 2.8TD 116cp TractoRila
1993 Renault Laguna 1.9dci
|
|
B60CMB |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 17 March 07 ![]() |
Salut
Am si eu o problema asemanatoare. Mi se aprinde martorul de aibag si SERVICE. Problema este ca nu imi apare eroarea mereu, cam o data de doua ori pe zi si de obicei se stinge si fara sa opresc motorul. Am verficat si mufa de sub scaun si pare sa fie ok si nici de la panglica de la volan nu se aude nici un zgomot. Drept urmare am mers cu masina la service (nu era special Renault) si au gasit eroarea "B1050 Net multiplexig", iar mecanicul a zis sa mai vb peste 2-3 zile pana se mai informeaza putin. Imi zicea in principiu ca s-ar putea sa fie din cauza alternatorului care imi da prea mult curent motiv pentru care calcultorul de airbag citeste ca o eroare si dezctiveaza sistemul. A mai patit cineva sau a mai auzit de eroarea asta? Daca nu oricum orice sfat e binevenit. P.S. romeo3108ro merci pt mesaj si daca poti sa ma ajuti lasa-mi si un id de mess pt ca nu pot sa trimit PM. |
--------------------
renault
laguna II
2004
- b-60-bmc B-60-BMC Laguna II 2.0 16V
B-60-CMB Laguna II 1.9 DCI |
|
tibirk |
![]()
|
@B60CMB nu-ti fa probleme si nu te mai duce sa service-uri dubioase ca sa aflii raspunsul peste 2-3 zile...si mai dai si bani pt asta... Am avut si eu aceleasi simptome ca si tine. O verificare (CLIP) cu testerul la Serus sau la orice alt service autorizat, nu costa decat 80 lei/ora dar nu-ti taxeaza o ora....iti taxeaza jumatate deci dai 40 de lei si aflii pe loc toate problemele. Fara coduri de genul "B1050 Net multiplexig" iti spune exact de unde vine problema. Eu iti spun inainte sa pui testerul pe masina ![]() Crezi ca are rost sa-ti bati capul cu service-urile si testerele pt atata lucru? |
--------------------
-
-
|
|
gruita2005 |
![]()
|
![]() Membru de la Baia Mare Group: Members Posts: 1.220 Joined: 22 February 08 From: Baia Mare ![]() |
Exact asta ziceam si eu mai sus. Cel mai sigur este sa mergi la reprezentanta Renault si afli imediat ce ai. Dar asta nu inseamna sa cumperi sau sa repari ceva la ei
![]() ![]() |
--------------------
Ford
Mondeo II
1997, 1.6 16V, 90CP
- MM 05 PMD
|
|
B60CMB |
![]()
|
I-am facut un test clip la romeo3108ro care are programul si interfata de diagnoza din service-urile renault si am constat aceeasi eroare la reteaua multiplexata. Am testat masina si in mers cand mi se aprindeau martorii de airbag si service si nu a aparut nici o informatie suplimentara.
Rezolvarea ar fi sa masor rezistentele de pe circuitele retelei. Deocamdata nu stiu exact ce-i de facut dar romeo3108ro s-a oferit sa ma ajute in principiu. Cand voi avea date mai concrete o sa va spun cum am rezolvat, poate o sa postez si niste poze. |
--------------------
renault
laguna II
2004
|
tibirk |
![]()
|
nu exista sa ti se aprinda un martor in bord si sa nu observe CLIP-ul
|
--------------------
-
-
|
|
B60CMB |
![]()
|
ba mi-l observa si imi spune ca am o eroare la reteaua multiplexata
|
--------------------
renault
laguna II
2004
|
B60CMB |
![]()
|
deocamdata o sa mai astept o perioada si poate o sa aflu mai multe informatii, ca nici sa o repar la service renault nu prea m-as incumeta; mai ales ca pot merge cu masina si asa o perioada fara sa-i uzez nimic suplimentar
|
--------------------
renault
laguna II
2004
|
tibirk |
![]()
|
QUOTE(B60CMB @ 12 Feb 2009, 00:01) eu m-am convins cu service-urile de cartier...iti iau aceeasi bani cu o treaba mult mai proasta. Piesele de la service Renault sunt la fel ca la autokarma la pret. Eu am o problema cu ambreiajul si m-am interesat la un service recomandat ca fiind foarte bun pe un alt forum si imi ia 350 de lei manopera dar mi-a zis ca inca nu a facut asta la laguna. La Renault ma costa 500 lei (tva inclus) manopera si ei fac asta cel putin odata la 2 zile. Pt un mil jumate crezi ca merita service-ul de cartier? Postez in attach un scan cu proforma de la Serus si o foto cu preturile de la Autokarma This post has been edited by tibirk: 12 Feb 2009, 11:08 Attached thumbnail(s) Preturi_autokarma.JPG ( Size: 210.96k ) Number of downloads: 602 Ambreiaj_La_Renault.JPG ( Size: 468.83k ) Number of downloads: 635 |
--------------------
-
-
|
|
stelpop |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 198 Joined: 19 November 08 ![]() |
Are cineva idee cam pe unde e pozitionat calculatorul airbag la reno-uri?
Am si eu aceleasi probleme la un Twingo, cineva mi-a spus ca ar putea fi oxidate contactele mufei de cuplare a calculatorului.Precizez ca toate operatiile anterioare descrise aici au fost efectuate!Daca nu reusesc musai merg la service! |
--------------------
dacia/renault
logan/twingo II
2005/1.5 dci/2008-1.2 16v
- dj -- amp/dj--xfy
|
|
B60CMB |
![]()
|
sa inteleg ca nimeni nu a intalnit inca eroarea de "net multiplexing/retea multiplexata"?
|
--------------------
renault
laguna II
2004
|
Irish |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 11 September 08 From: Bacau . ![]() |
Salut .Mi sa aprins si mie SERV+AIRBAG ,mam uitat pe sub scaun si am dat de niste mufe colorate (portocaliu ,galben si albastru) fiecare avea doua culori pe ea si un capac care se desfacea iar apoi se scotea si mufa ,un fel de siguranta ,la sofer erau 2 (in stanga si in dreapta langa sine) ,iar in dreapta doar una .Tot la sofer am gasit un fel de comutator legat de una dintre mufe ,iar cand am scos mufa lam scos si pe el ,nush de unde era ,dar am gasit un loc unde se potrifeste perfect si cred ca de acolo e ,dar nu face contact cu sina ,il atingeam eu de sina poate se stingea beacul ,dar degeaba .Am pus si niste poze cu acel comutator .Care ati desfacut scaunele sami explicati si mie va rog cum se desfac si eventual niste poze cu mufele si contactele care trebuiesc curatate .
Bafta !! This post has been edited by Irish: 12 Apr 2009, 15:21 Attached thumbnail(s) 12042009993.jpg ( Size: 298.93k ) Number of downloads: 564 12042009994.jpg ( Size: 350.6k ) Number of downloads: 559 12042009995.jpg ( Size: 422.09k ) Number of downloads: 551 |
--------------------
Renault
Laguna II
1.8 Dynamique
- BC 05 JMU
|
|
gruita2005 |
![]()
|
QUOTE(gruita2005 @ 5 Dec 2008, 08:48) Si eu am patit la fel si doar cu un test la Renault am stiut unde sa caut. Era de la contactul de sub scaunul pasager. La Laguna trebuie dat scaunul jos sa ai acces la contact pt. ca e prins chiar sub sina scaunului. Sina il tine apasat. De cand am curatat contactul si l-am pus la loc mi-a mai aparut o data mesajul in bord cand mergeam pe un drum cu denivelari dar s-a stins ulterior. Becurile in bord se sting cand contactul sau contactele sunt refacute, nu trebuie sa resetezi nimic dupa ce faci operatia. Toate cele bune!! Am scris eu aici ce trebuie sa faci. Si eu m-am uitat sub scaun dar nu am vazut nimic, dar tot pe forum am gasit unde se afla mufele. Eu zic ca prima data sa faci un test CLIP neaparat sa afli unde e problema. |
--------------------
Ford
Mondeo II
1997, 1.6 16V, 90CP
- MM 05 PMD
|
|
iulyy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 180 Joined: 20 May 07 ![]() |
Irish... butonul, comutator sa intrerupator ce o fi el atarna si la mine sub scaunul soferului. pobleme cu airbagurile nu am. nu se aprinde nimic in bord. daca afli de la ce e sa ne zici si noua. eu banuesc ca e de la o echpare superioara ce are scaunele electrice.
|
--------------------
renault
laguna II
2001 1.9dci
- vl.12.ssp
|
|
Irish |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 11 September 08 From: Bacau . ![]() |
Si cum demontez scaunele ,unde sunt suruburile ??Iar apoi se vede contactul care trebuie curatat ,adica este doar unul ??Daca ar avea cineva niste poze ,ar fi de mare folos .
Bafta !! |
--------------------
Renault
Laguna II
1.8 Dynamique
- BC 05 JMU
|
|
gruita2005 |
![]()
|
Suruburile la scaune le desfaci de sub masina, sunt niste dopuri rotunde de cauciuc sub masina, o sa le vezi imediat. Contactul sau mufa mai bine zis este chiar sub sina din exterior a scaunului langa surubul din fata parca. Mufa nu este la fel ca celelalte pe care le sti la laguna, nu este cu mama si tata, sunt 2 parti care se pun cap la cap si cred ca din aceasta cauza si din cauza drumurilor noastre "bune" nu mai stau unite contactele.
Dar dupa ce desfcai suruburile o sa vezi mufa, la mine era din plastic alb parca. Bafta! si sa ne spui daca ai rezolvat ceva |
--------------------
Ford
Mondeo II
1997, 1.6 16V, 90CP
- MM 05 PMD
|
|
myky |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 316 Joined: 7 October 07 From: Arad ![]() |
Salut!
Am patit si eu in concediu sa mi se aprinda martorul airbag si SERVICE dar numai cand masina a stat in soare si se incingea mi sa intamplat cam de vreo 2 ori. Imi raman aprinsi martorii pana parcurg cativa metrii cu masina dupa care se sting. A mai patit cineva la fel? This post has been edited by myky: 5 Sep 2009, 21:02 |
--------------------
Renault
laguna II expression
2003 1.9 dci 107CP |
|
tibirk |
![]()
|
eu am patit la fel numai ca-mi facea la rece...cand am desfacut volanul am gasit mufa de la spirala sarita. Am bagat-o la loc si gata problema
|
--------------------
-
-
|
|
myky |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 316 Joined: 7 October 07 From: Arad ![]() |
Multumesc ,tibirk
Oare un test CLIP ar putea sa-mi arate unde este exact buba? Sa nu incep sa desfac aiurea. This post has been edited by myky: 8 Sep 2009, 14:12 |
--------------------
Renault
laguna II expression
2003 1.9 dci 107CP |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 05:03 |