Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Achizitie Megane SH, Am nevoie de cateva staturi

bortosc
post 5 May 2008, 12:27
Post #1

Membru incepator

Group: Members

In aceasta perioada sunt in cautarea unui megane SH, cu motir de 1,5 dCi si cutie in 6 trepte care sa se incadreze intr-un buget de aprox. 8-9 mii euro.

Pana acum am o oferta de un Megane 2 de la inceputul lui 2006 (fara facelift) care are motorul si cutia pe care le caut, tempomat, geamuri electrice fata, AC manual si radio cd. In rest nu are nicio alta dotare (fara cotiera, faruri de ceata, senzori etc.). Masina are in jur de 65.000 km. Pretul cerut este undeva in jur de 8.500 euro.

Ma intereseaza in primul rand daca vi se pare un pret bun, avand in vedere ca e adusa din strainatate si rulata relativ putin pe aici (sub 10.000 in tara).

In al doilea rand, mi-ar fi foarte utile niste sfaturi care sa ma ajute sa nu iau teapa: unde pot verifica daca masina nu are vreun defect ascuns sau daca km nu au fost resetati (ma intereseaza in special o varianta cat mai ieftina posibil; zona Targu Mures); la ce ar trebui sa fiu atent cand merg sa vad masina etc.

Dincolo de intrebarile specifice, ma intereseaza orice alta informatie care credeti car ar putea fi de folos cuiva care vrea sa cumpere un megane second hand smile.gif

10x

--------------------
Renault Megane 2.1 Bicorp - CJ 21 BFP 2004 Luxe Dynamique 1.9 dCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Dhragosh
post 5 May 2008, 13:41
Post #2

Membru forum.reno.ro

From: Bucharest

QUOTE(bortosc @ 5 May 2008, 13:27)
In aceasta perioada sunt in cautarea unui megane SH, cu motir de 1,5 dCi si cutie in 6 trepte care sa se incadreze intr-un buget de aprox. 8-9 mii euro.

Pana acum am o oferta de un Megane 2 de la inceputul lui 2006 (fara facelift) care are motorul si cutia pe care le caut, tempomat, geamuri electrice fata, AC manual si radio cd. In rest nu are nicio alta dotare (fara cotiera, faruri de ceata, senzori etc.). Masina are in jur de 65.000 km. Pretul cerut este undeva in jur de 8.500 euro.

Ma intereseaza in primul rand daca vi se pare un pret bun, avand in vedere ca e adusa din strainatate si rulata relativ putin pe aici (sub 10.000 in tara).

In al doilea rand, mi-ar fi foarte utile niste sfaturi care sa ma ajute sa nu iau teapa: unde pot verifica daca masina nu are vreun defect ascuns sau daca km nu au fost resetati (ma intereseaza in special o varianta cat mai ieftina posibil; zona Targu Mures); la ce ar trebui sa fiu atent cand merg sa vad masina etc.

Dincolo de intrebarile specifice, ma intereseaza orice alta informatie care credeti car ar putea fi de folos cuiva care vrea sa cumpere un megane second hand smile.gif

10x
*

Referitor la pret, mi se pare cam marisor, avand in vedere ca nu e modelul facelift sau macar sa fi avut dotarea privilege.
Acum si cu astea aduse de afara trebuie sa ai grija pt ca nu poti sa stii ce probleme au avut..
Ar fi bine daca ai avea posibilitatea sa o duci in service sa ii faci un test sau sa ii pui pe mecanici sa se uite la ea daca a fost lovita sau nu si ce probleme ar avea..

Am atasat si un fisier cu "Ce sa verificam la cumpararea unui Megane", luat tot de aici de pe forum, dar numai ca nu am mai gasit postul sa iti trimit direct linkul

Sper sa iti fie de folos smile.gif

Attached File(s)
Attached File  Ce_sa_verificam_La_Cumpararea_unui_Megane_SH.doc ( 50k ) Number of downloads: 697

--------------------
Renault Megane Sedan Privilege+ 1.6 16V 110HP - B-91-DHR 2007
+
AlexC
post 5 May 2008, 14:42
Post #3

Vrum Vruuum

From: Bucuresti

Daca e alba si in 2 usi... FUGI! La noi nu s-a adus deloc modelul ala cu 6 viteze pe motorul de 1.5dci, iar masina de afara trebuie verificata atent inainte de cumparare. Decat sa te cramponezi la cutia cu 6 viteze mai bine cauta ceva mai bine dotata, ca in Romania nu prea ai unde sa bagi a 6a de multe ori intr-un an.

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
+
Solon
post 5 May 2008, 17:42
Post #4

Membru autentic

Daca luai masina din tara, puteai sa verifici istoricul masinii la orice service Renault.Asa, daca e de afara nu cred ca ai vreo sansa in Romania sa afli ce e cu ea!
@alex c: De ce sa fuga? E o masina second, care ascunde o problema, poate mai multe, poate niciuna, la fel ca celelalte masini second!

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
silvius
post 5 May 2008, 19:02
Post #5

Membru incepator

From: București

@bortosc, sfatul meu este sa-i faci testul CLIP la un service Renault, de preferinta la un prieten sau cunoscut de-al tau. De asemenea, daca a fost reparata la un service din reteaua Renault din Europa, vei putea afla istoricul masinii (tot de la service-ul care iti va face testul CLIP). Dupa ce vei afla ce-i cu masina (daca are km reali sau daca nu este de firma), abia atunci faci restul verificarilor. Un alt sfat ar fi sa eviti masinile albe si slabe in dotari... prietenii stiu de ce biggrin.gif
Intr-adevar, @alexc are dreptate: in Ro nu prea ai unde sa folosesti a VI-a treapta, dar daca o are, cu atat mai bine! wink.gif

Iti doresc succes!

--------------------
Renault Megane Bicorp; Clio III 2003 1,5dCi 80CP; 2006 1,4 16V
+
Ryk
post 5 May 2008, 22:58
Post #6

Membru autentic

From: Bucuresti / Ploiesti

asta cu firma, e cu dus si intors. eu mi-am cumparat megane-ul meu care a fost pe firma la primul proprietar. Doar in acte a fost pe firma pt. ca asa a cumparat-o. Dar de folosit a fost folosita de patronul firmei. Asta bine, ca si cunosteam persoana. Dar cel mai bine se verifica la service pe toate partile. Daca e adusa din franta eu zic sa nu te risti, pt. ca masinile din franta se iau la bani putini de la licitatii, si nu sunt prea intretinute masinile acelea.
Sfatul meu: Daca nu te pricepi, ia pe cineva care se pricepe, te duci vezi masina, daca iti place si tie si i se pare ok si persoanei cu ceva cunostinte despre masini, ia-o si mergi cu ea la service pt. verificari complete cu aparaturi speciale. Si daca in urma acestor teste iese ok, eu zic sa bati palma cu omul acela.

P.S. Nu toti sunt samsari, dar mai mult de jumatate sunt.
Bafta, pt. ca o sa ai nevoie si ai grija.

--------------------
Renault Megane III - N-am... 2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
+
A l e x
post 6 May 2008, 06:14
Post #7

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Imi scapa mie ceva, sau motorul de 105 cai cu 6 trepte a aparut doar pe 2.2 (facelift) ? De unde 6 trepte pe 2.1 ?

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
bortosc
post 6 May 2008, 06:22
Post #8

Membru incepator

Multumesc pentru raspunsuri smile.gif Masina la care ma gandeam e alba si are 4/5 usi. Nu stiu de unde e adusa dar pana la urma m-am hotarat sa mai caut.

Viteza a 6-a sunt convins ca as putea-o folosi si in tara, avand in vedere stilul meu de condus (viteza reativ mare si constanta 017.gif ) dar scopul real sunt drumuri relativ dese si la buget restrans catre Austria. --> Dupa cateva drumuri cu masina din semnatura, la care consumam in jur de 150 de litri de benzina pt. traseul mentionat, am dezvoltat o adevarata obsesie pt. un diesel cu 6 viteze tongue.gif

Am sa va tin la curent cu variantele de masini care mi se ofera dar pana atunci, orice alte sfaturi sunt binevenite smile.gif

Edit: Cutia in 6 trepte vine cu motorul 1,5 dCi de 106 CP Euro 4 si l-am vazut atat pe 2.1 cat si pe 2.2. Cel mai mic pret gasit la un dealer Renault e undeva in jur de 14,5 - 15 mii DDP.

This post has been edited by bortosc: 6 May 2008, 06:38

--------------------
+
bortosc
post 7 May 2008, 21:34
Post #9

Membru incepator

Pana la urma m-am oprit pe aceasta varianta: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=46958042

Pareri?

Edit: P.S. Contrar aparentelor, stiu sa folosesc functia edit. 017.gif Sper sa-mi fie iertat double post-ul, avand in vedere ca vesajul anterior era relativ vechi si ca intrebarea pusa e una noua...

This post has been edited by bortosc: 8 May 2008, 07:05

--------------------
+
dmc
post 7 May 2008, 21:44
Post #10

Membru autentic

In locul tau as fi foarte atent cu numarul ala de km, mie nu-mi pare real deloc. Neamtul nu o sa mearga niciodata in 4 ani doar 98000km avand in vedere ce autostrazi au mai ales in contextul in care a platit ceva bani in plus pentru diesel.

--------------------
Renault Megane II 2004 - 1.6 115
Megane 2 Sedan 1.6 115 Privilege
Iulie 2004
+
Dhragosh
post 7 May 2008, 21:48
Post #11

Membru forum.reno.ro

La banii aceia, mai bine cauti ceva pe site-urile noastre de anunturi auto, ca ai sa gasesti oferte mult mai bune, cu mult mai putini km, si ceva mai multe dotari.

Sincer sa fiu La km si dotarile pe care le are mi se pare un pret cam mare wacko.gif

--------------------
Renault Megane Sedan Privilege+ 1.6 16V 110HP - B-91-DHR 2007
+
bortosc
post 8 May 2008, 06:40
Post #12

Membru incepator

Kilometrii sunt o chestiune discutabila. Eu unul ma indoiesc de faptul ca s-ar stresa neamtul sa reseteze kilometrajul dupa care sa mai faca inca 94.000 si apoi sa o vanda, cu atat mai mult cu cat chestia asta se reflecta si in pret. Daca masina ar fi fost luata din RO, mi-as fi pus probleme serioase in privinta asta dar asa sunt relativ relaxat...

Legat de dotari, sunt putine cele care ar putea fi adaugate in plus. In afara de trapa, xenon, scaune incalzite si senzori de parcare, le cam are pe toate.

Pe de alta parte, avand in vedere ca o iau in leasing, pretul de 7.600 + TVA mi se pare super rezonabil, tocmai avand in vedere dotarile.

Sper ca in max. 2 sapt. sa-mi schimb masina din semnatura biggrin.gif

--------------------
+
antiqbabilon
post 5 Oct 2009, 21:39
Post #13

JackOcean

Salutare!

Eu am un megane sedan manager....1,5dci...100 si un pic de cai...sunt foarte multumit de masina...este in sase trepte si are zvac...numai ca am o problema...va trebui sa cedez leasingul fiindca sunt bugetar, si din aprilie a.c. iau doar o parte din salariu. Masina a fost la prima revizie fara nici un fel de problema....Ce ma sfatuiti?! Sau poate vreo oferta....antiqbabilon@yahoo.com pentru un potential contact...Multumesc mult

--------------------
BMW sedan - b00xxx 2008
+
cj98czh
post 5 Oct 2009, 22:15
Post #14

Membru de la Cluj ...

From: Cluj-Napoca

QUOTE(dmc @ 7 May 2008, 22:44)
In locul tau as fi foarte atent cu numarul ala de km, mie nu-mi pare real deloc. Neamtul nu o sa mearga niciodata in 4 ani doar 98000km avand in vedere ce
*

Eu cand am luat meganul in 2006 avea 84.000 km... in 5 ani... masina a fost luata dintr-o reprezentnta Renault din germania, cu istoric verificat in prealabil la noi inainte de a merge dupa ea... deci se poate... nici acolo nu circula toti mult... dar este adevarat ca am vazut masina cu 215.000 km facuti in 2 ani... un pic de atentie nu sctrica oricum...

Personal... prefer sa o iau din germania cu km mai multi in detrimentul celor de la noi cu km mai putini... de ce?? pt. ca sunt absolut convins ca difera calitatea pt. vest in detrimentul celei pt. est... + ca acolo reviziile sunt revizii, drumurile net superioare si masinile mult mai bine ingrijite...

This post has been edited by cj98czh: 5 Oct 2009, 22:15

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
M i h a i
post 5 Oct 2009, 22:23
Post #15

o masina cu km putini..in germania ..este cam unicat...ceva ce exista..dar se gaseste greu....am fost si eu in cateva parcuri auto din germania si masinile aveau km la greu..prinicipalii cumparatori de masini cu km fara nr erau romanii...si rromii...binenteles..tot ce era 2003..ajungea in tara cu 60000-80000 km..cu carte service....pe nashpa..daca o verificai la renault..aveai surpriza...cj...este cu dus si intors...te bucuri ca neamtul a mers cu masina pe drum bun..nu drumuri de rahat ca in ro...drumuri care dauneaza grav la articulatii..etc...sa-ti dau un ex...am am amic care este englez(de la mama lui din u.k)..omul are multe afaceri...printre care si o ferma....ca sa ajunga la ferma din drumul principal trebuie sa parcurga cam 4 km...eh...el face 4 km de drum infect.(in fiecare zi...dus intos...asadar 8 km)...drum terminat....dezastru...cu un Bmw...seria 5...crezi ca o sa fie fericit un roman cand o sa cumpere asemenea masina?? nerulata pe drumurile infecte de ro...rulata numai pe gresie+parchet in u.k.....hmmm...este discutabila treaba cu km facuti in afara..

This post has been edited by M i h a i: 5 Oct 2009, 22:25

--------------------
------ ------ ------
+
cj98czh
post 5 Oct 2009, 22:27
Post #16

Membru de la Cluj ...

Asta este parerea mea si mi-o mentin...

Se gasesc masini cu km putini dar si preturile sunt corespunzatoare...

La vremea aceea in aprilie 2006 am iesit cu masina (cumparare in germania, acte, drum + vama - la vremea aceea inca se platea) la 8.000 euro... dar s-a meritat din plin..

Pretuile bune pt. romani la masini din Germania sunt la cele cu km multi intradevar...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
solidconvert
post 6 Oct 2009, 09:14
Post #17

Donator

QUOTE(antiqbabilon @ 5 Oct 2009, 21:39)
Salutare!

Eu am un megane sedan manager....
*

Iti recomand sa incerci la "Bursa"

QUOTE(cj98czh @ 5 Oct 2009, 22:15)
Eu cand am luat meganul in 2006 avea 84.000 km...
*

Cred ca din 2008 si pana acum omul a reusit sa-si cumpere masina... smile.gif

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
antiqbabilon
post 29 Dec 2009, 15:59
Post #18

JackOcean

Toate cele bune tuturor si sa va dea Dumnezeu tot ce va doriti! Cu deosebit respect, as intreba si eu...exista posibilitatea de a face un schimb ...eventual de a preda lesingul si a lua o Laguna second hand din 2003 sau 2004? Sedanul meu este un manager din 2008, am dat 3800 avans si un an si jumatate am platit la leasing. Indraznesc sa las un email pt contact...antiqbabilon@yahoo.com

--------------------
BMW sedan - b00xxx 2008
+
clr
post 29 Dec 2009, 16:24
Post #19

Membru autentic

Pai incearca sa pui un anunt la Bursa, eventual cu poze si mai multe detalii wink.gif

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
silvius14
post 13 Mar 2010, 19:00
Post #20

Membru incepator

E cam mult la dotarile sare le are...:|

--------------------
Renault Megane - Ct 69 slv 2008
+
MARIUSICA29
post 30 Mar 2010, 01:12
Post #21

Membru incepator

servus
i-ati un megane frantuzesc nu din ala facut la turci!

eu am megane franta si e din 2003 un prieten mi-a propus schimb cu megave sedan 2007 dat turcesc
asa ca trage si tu concluzia

masina e ca femeia si televizorul...........la noroc!! biggrin.gif biggrin.gif

--------------------
RENAULT MEGANE II 2003, hatchback, 1,9DCi, 120CP,
+
M i h a i
post 30 Mar 2010, 09:54
Post #22

Ai resuscitat topicul degeaba...din mai 2008 si pana acum cred ca aluat masina....Apropos de ultima fraza....norocul si-l face fiecare cu mana lui.. wink.gif

--------------------
------ ------ ------
+
MARIUSICA29
post 1 Apr 2010, 07:25
Post #23

Membru incepator

sunt de acord..........cred ca si- luat masina
sa ne spuna si noua ce si..................
.....cred ca poate fi inchis acest topic

nu mai bine!!!

--------------------
RENAULT MEGANE II 2003, hatchback, 1,9DCi, 120CP,
+
mtb123
post 18 Jun 2010, 12:02
Post #24

Membru incepator

Salutare,

Sunt aproape hotarat sa imi iau un megane 1.9, 6 viteze din 2004. Pretul e de 4450 si are 220000 km la bord.

Sunt destul de tentat pentru ca imi palce masina foarte mult, dar ma cam sperie numarul mare de km.

Din cei 220000 aproximativ 100000 sunt facuti in ro, restul in Franta.

Ce sfaturi imi dati?

--------------------
renaul megane 2004
+
cj98czh
post 18 Jun 2010, 12:05
Post #25

Membru de la Cluj ...

Sfatul meu este sa nu mai scrii despre acelasi lucru in mai multe topicuri... ca este impotriva regulamentului...

http://www.reno.ro/megan-1-9-diesel-secod-...ml#entry2489134

Daca stii istoria masinii si ai carte service merita sa te bagi.... daca nu, nu... la km aia pot pica multe si nu sunt chiar iesftine de schimbat.... si aici ma refer la injectoare, turbina, volanta, kit de ambreiaj...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
bubu_13_12_86
post 18 Jun 2010, 17:48
Post #26

Membru incepator

sfatuiti-ma si pe mine....sa dau megane 2.1 1.5 dci din 2003 cu 165.000km la schimb pe un megane 2.1 1.6 16v din 2003 cu 70.000km(plus fata de a mea trapa,jante si cd player cabasse cu magazie cd)????mentionez ca fac undeva la 17-20.000km pe an
consumul la a mea se stie ca e sub 5%,am intrebat un coleg care are motor de 1.6 si a zis ca alui consuma 5.2 extra si 6.5-7%urban,dar a lui e 2.2 din 2008

--------------------
renault laguna 1.2 - HD-13-JOE 24.12.1999 berlina
+
99AIM
post 19 Jun 2010, 06:41
Post #27

Membru autentic

Numai sa aiba 70k de km... dieselul se intretine un pic mai greu dar are cuplu,consum mic....vezi ca la 1.6 nu este urban consumul de 6,5-7 ci undeva la 9-10 lejer.

--------------------
Clio III ph 1 Renault Fluence ph 2 - CT 99 xxx 1.6 dci
Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
+
Lucian BLK
post 19 Jun 2010, 13:20
Post #28

membru blue extreme

From: Pitesti - Bucuresti

Eu, daca as fi in locul celui cu 1.6 16V n-as face schimbul!

--------------------
Renault Megane Bicorp 1.6 16V 2007
Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz
+
bubu_13_12_86
post 19 Jun 2010, 14:33
Post #29

Membru incepator

din ce motiv lucian?
zice ca are carte service si km ar fi reali...o pot testa!vrea omu sa circule urban si ii mai rentabila a mea

--------------------
renault laguna 1.2 - HD-13-JOE 24.12.1999 berlina
+
venom21
post 20 Jun 2010, 11:56
Post #30

DRuncken master

Salut baieti.
Am achizitionat si eu recent un Megane Sedan 2 din 2007 , 41000 km reali , reviziile facute la Renault toate , full electric , bixenon , jenti Mega drive la pretul de 6300 Eur.
Masina e super intretinuta.
Intradevar pentru motorul de 1.6 16 valve consumul in oras cu clima pornita bate intre 8.2 si 9 %.
Mi se pare fantasmagoric sa zica cineva ca la motor de 1.6 110 CP mergi cu consum de 7 prin oras.

--------------------
Renault Megane Sedane - BV 86 ADC 2006 1.6 16 valve
Xenon , proiectoare ceata , Climatronic si toate astea cu rezervorul gol :D
CB Midland ALAN 52 Multi + ML 145
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 17:07
Dacia