Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Caseta de directie - demontare

bugs_bunny
post 2 May 2008, 10:15
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Are cineva idee cum se demonteaza mai usor caseta de directie care sunt pasii?
Pierde ulei si am 2 variante ori o repar ori o schimb am desfacut toate suruburile si nu pot sa o scot afara
Va multumesc

--------------------
Renault 25 25 V6 i GTS 1988 ful optin
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Petry
post 2 May 2008, 20:25
Post #2

Membru autentic

From: Calafat Dolj

Salut.Ai de munca frate.Operatiunea este putin complicata ,eu am facut-o in vreo opt ore.Deci se desfac conductele,se desfac si scot aparatorile de la axul volanului partea dinspre caseta (operatiune greoaie),se desfac cele doua suruburi de la corpul care este atasat pe caseta si din care iese un ax care se imbina intr-o articulatie care este vizibila dupa ce scoti aparatorile de care am pomenit inainte.Pentru a scoate axul din acea articulatie trebuie sa desfaci suportul care tine axul volanului din interior si binenteles sa slabesti surubul de la articulatie dupa care tragi de volan inspre interior pana iese din acea articulatie.Daca reusesti,scoti corpul care este atasat pe caseta prin interiorul masinii asta dupa ce reusesti sa scoti acel cauciuc in forma conica tot spre interiorul masinii.E bine sa ai pe cineva care sa te ajute dar sa fie indemanatic si foarte rabdator pentru ca operatiunea implica aceste calitati.Daca ai telefon in reteaua Cosmote ma poti suna pe nr.0762279597 si te ajut cu cea mai mare placere pentru ca nu stiu daca am fost destul de explicit mai sus.Se poate sa intilnesti ceva probleme care sa te faca sa te pui cu barosul pe caseta.Intreba totusi la un service bun (daca il gasesti) cit costa, sar putea sa preferi aceasta varianta, pentru ca este destul de complicat sa faci treaba asta acasa,ai nevoie de chei bune sar putea si de un mox si altele.Eu iti doresc succes.

--------------------
Renault 25 TX - DJ06XMJ 1989 Injectie 120CP
+
bugs_bunny
post 2 May 2008, 21:16
Post #3

Membru incepator

Mersi frumos maine dimineata ma apuc de lucru sa vad cu pot sa o scot afara
La service nu o duc ca la noi in zona toti is varza am lucrat si eu la service dar m am lasat de ei ca is degeaba stiu numa sa i a banu si nu fac treaba buna
De scule nu ma plang ca am tot ce trebe rabdare si timp liber nu mai prea am
Mersi oricum te sun maine sa vad ce fac

--------------------
+
aly_vo
post 2 May 2008, 22:14
Post #4

. . .

From: Nehoiu \ Buzau

wink.gif in 8 ore cred ca glumeste ! eu am pus pe raposatul R20 a-l meu o caseta de R25 in vreo 2 ore cu demontat si montat. Se desface relativ usor. De scos se scoate prin dreapta masinii pe la roata !
Desfaci conducta si furtunul de pe caseta, surubul de la axul volanului (e unul singur de M8) cei 2 suporti de pe caroserie (aici e putina migala mai ales la suruburile de jos) si capetele de bara de pe portfuzete si gata cu suruburile. Sa fie data jos roata de pe dreapta si gata, o dai afara !
Spor la treaba !

--------------------
Audi A6 Quattro
Skoda fabia 1.2 HTP; Ex Fabia 1.2HTP 'Mototolita total' de BN03WUW
+
bugs_bunny
post 3 May 2008, 21:22
Post #5

Membru incepator

Mersi baiati am rezolvat o
A avut un semering distrus si imi arunca uleiul afara pe le cremaliera
Este relativ simpla dar tre sa mai fi facut treaba asta se demonteaza foarte usor si la fel se si monteaza se poate schimba orice la ea si se gasesc semeringuri altceva nu se prea strica la caseta am sa fac niste poze si am sa le postez cu tot ce este la caseta si cum se desface numai sa am putin timp liber

--------------------
+
tutu
post 13 May 2008, 15:14
Post #6

Membru autentic

From: Bucuresti

Multumesc antevorbitorilor pentru acest subiect fiindca sunt si eu interesat de problema. Eu am caseta de directie de tip servo ( Re 25 GTX - 1987 ) si la viraje " total stinga sau dreapta " imi curge mult ulei pe jos din caseta. In circulatia obisnuita nu pierde decat putin.
Puteti sa-mi lasati un tel de contact ( bugs bunny sau cine a mai schimbat semeringuri pe la ea ...) sa discutam putin pe tema reparatiei casetei de directie, ca m-am interesat la dezmembrari imi cere 450 Ron pe o caseta SH fara manopera !
Iar daca e vorba de niste semeringuri banale chiar ca se merita o reparatie in regie proprie !
Multumesc anticipat !

--------------------
Renault 25 GTX Dacia Break - B-08-BYP 1987
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th August 2025 - 22:37
Dacia