Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Comparatie Megane Estate - Scenic, avantaje - dezavantaje

edy72
post 28 Apr 2008, 07:25
Post #1

Membru incepator

Group: Members

As dori sa facem o comparatie cu avantaje si dezavantaje (inclusiv de design,functionalitate,calitate) intre Megane Estate Privilege 1,6 si Scenic Dinamic 1,6 (cu ac automat si cotiera din fabrica).

28 Apr 2008, 08:43:
Ca dotari estate are in plus tapiterie mixta(piele-textil),oglinda interioara electrocromatica,covorase, luneta cu deschidere si suport ochelari dar scenic are sertare in scaune fata si spate si trape in podea si in spate plus masutele de pe scaune(dar interiorul e cam inchis desi geamurie sunt mai mari). In plus consuma si cu un litru mai mult(cam irelevant totusi).

This post has been edited by edy72: 28 Apr 2008, 07:43

--------------------
confidential confidential 2005 - xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
touche
post 28 Apr 2008, 20:54
Post #2

Membru autentic

From: Constanta

cred ca e cam greu sa faci o asemenea comparitie, ar trebui sa cunosti in detaliu amandoua masinile.

--------------------
renault megane 2.2 2006; 1,5 dci ;80 CP luxe privilege
+
AlexC
post 30 Apr 2008, 23:20
Post #3

Vrum Vruuum

From: Bucuresti

QUOTE(edy72 @ 28 Apr 2008, 07:25)
Ca dotari estate are in plus tapiterie mixta(piele-textil),oglinda interioara electrocromatica,covorase, luneta cu deschidere si suport ochelari dar scenic are sertare in scaune fata si spate si trape in podea si in spate plus masutele de pe scaune(dar interiorul e cam inchis desi geamurie sunt mai mari). In plus consuma si cu un litru mai mult(cam irelevant totusi).
*

Tapiteria de pseudo-piele e un mare fas, e mai OK ambianta Dynamique pentru o masina de familie, fiind mai predispusa murdaririi.
Covorase iei de la dealer gratis, nu le pune la socoteala.
Ce luneta cu deschidere are Megane Estate? Eu n-am vazut asa ceva...

Ca masina de familie cred ca e mult mai fain Scenic-ul, mult mai spatios, mai inaltat, spatii vitrate mai mari, etc...

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
+
edy72
post 1 May 2008, 00:00
Post #4

Membru incepator

Totusi e ceva ce nu inteleg pe forum- sunt mai multe plingeri legate de calitatea Scenicului decit cele legat de Estate desi eu personal am dubii referitor la acest lucru deoarece Scenicul s-a pastrat si in variantele pt.RO cel mai aproape de cele vest (si pretul si discounturile )

1 May 2008, 01:04:
Luneta cu deschidere au ambele modele.Se deschide separat de haion.De serie Privilege-vest.

This post has been edited by edy72: 1 May 2008, 00:04

--------------------
confidential confidential 2005 - xxx
+
dack
post 1 May 2008, 09:47
Post #5

Membru cu atitudine

Tapiteria de piele+textil bej este mai rezistenta la murdarie. Eu am un Extreme si un Privilege de un an in familie, iar al meu este mult mai curat inauntru. Pe negru se vede orice, in schimb partea de piele (ma rog, imitatie) se curata foarte usor. E si un topic pe tema asta, parca...

Legat de masini - Edy, trebuie sa mergi cu ele. Se simt altfel la condus, Scenic-ul fiind mai greoi. Dar are alte avantaje.

O sa imi pun multa lume in cap dar zic... Nu prea mai e momentul de luat Megane (in orice caroserie). Megane 3 e prea aproape. Iar nu dupa multa vreme vor schimba si restul de caroserii.. Eu as lua un model aflat de maxim 2 ani pe piata sau care a suferit un facelift recent.

De la Renault, in acest moment, nu as lua decat Laguna 3. Sau un Clio 3 Estate (cand or sa-l importe), desi si in cazul Clio 3 se vorbeste de un facelift.

This post has been edited by dack: 1 May 2008, 09:52

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5dCI 126CP Privilege, martie 2007
Fiat Stilo Dynamic, 1.9 MJT 148CP, 2006
Riding on the wind.
+
TAW
post 1 May 2008, 10:47
Post #6

membru asociatiarenault

From: Bacau

Eu am avut de optat intre Estate si Scenic cu motorizare 1.6 16v si am ales Scenicul. Asta din cauza urmatoarelor motive:

spatiu interior mai generos;
cutie de viteze in 6 trepte pe 1.6 16v;
spatii de depozitare mai numeroase (asa cum le-a enumerat si Edy), mai ales cotiera centrala;
faruri bi-xenon (optional);
interior usor modulabil - vezi scaunele din spate independente si care pot fi scoase.
parbrizul de mari dimensiuni;
scaunele spate cu spatar reglabil + scaun dreapta fata tip masuta care este foarte versatil;
lampi spate cu leduri pe pozitie+frana;
frana de parcare automata.

Totusi Scenicul are si niste minusuri fata de estate - are gabaritul mai important, este mai putin agil , consumul este mai mare (cel putin teoretic, asta ramane de vazut, mai ales pe autostrada, unde treapta a 6-a poate sa il avantajeze), portbagajul este ceva mai scurt (desi e mai inalt), iar ca parte mecanica are o intretinere putin mai dificila deoarece motorul este ceva mai inghesuit ca la un Estate/Sedan/Bicorp. In plus, promotiile sunt mai mici la Scenic fata de restul gamei.

Ca un comentariu, este regretabil ca Renault nu ofera ESP nici pe Estate si nici pe Scenic, desi ambele masini ar terbui sa fie echipate cu asa ceva. Cred ca cineva care da 17-21.000 Euro pe un Scenic va opta in mod sigur si pentru ESP. sad.gif

Diferente notabile de calitate nu cred ca exista, iar in privinta plangerilor mai numeroase...ce sa spun, in service-ul de la Bacau Scenicul are o rata de revenire mai mica decat alte modele. Problemele de la Megane se regasesc si pe Scenic, in plus mai pot sa apara defectiuni ale afisajului digital, dar destul de rare (desi costisitoare daca masina nu mai e in garantie).

Oricum alegerea intre cele doua trebuie facuta in functie de nevoile si gusturile fiecaruia in parte!

--------------------
Renault Scenic 1.6 16v Dynamique D11 2008
Renault Clio III 1.4 16v CFD 2006
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
+
AlexC
post 1 May 2008, 11:16
Post #7

Vrum Vruuum

Daca ai bani cash verifica siteuri din Franta unde poti gasi reduceri si de 20-30% la masini noi cu zero km!

Nu stiam de deschiderea separata, ar fi fain ca ea sa fie standard (la Privilege) si la masinile configurate pentru Romania!

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th April 2025 - 19:11
Dacia