Probleme Amortizoare- pozitionare, flanse decalate
![]() ![]() ![]() |
Probleme Amortizoare- pozitionare, flanse decalate
vepman_ro |
![]()
|
||
![]() VEPman Group: Members Posts: 1.026 Joined: 25 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Attached thumbnail(s) DSC06532Mic.JPG ( Size: 1.05mb ) Number of downloads: 268 DSC06533mic.JPG ( Size: 1019.91k ) Number of downloads: 283 |
||
--------------------
Renault
CAPTUR 1.5DCI 90CP EDC/ R19 GTS 1721-F3N740
- IF-80-VEP
2015 Dinamique / 1988 GTS Intreaba de 3 ori inainte de a te apuca de executie ;)
|
|||
dan_mar |
![]()
|
![]() Membru cu portbagaj Group: Members Posts: 348 Joined: 31 August 06 From: HD ![]() |
Desigur pot aparea uzuri premature la toate elementele directiei si suspensiei, datorita faptului ca amortizorul nu lucreaza bine, dar asta in timp mai indelungat. Dar e bine sa-l schimbi daca ai ocazia. Chiar ambele amortizoare. Daca ai probleme cu bugetul si nu poti cheltui 100+ euro pe un amortizor, cele de solenza sunt identice, cel putin la prima vedere. Eventual iei unul de-al tau si compari toate cotele cand cumperi.
In ce priveste pozitia, ale mele (fara servo) sunt prinse in gaurile din fata. E posibil ca masina ta in 20 de ani sa fi suferit si alte interventii si de aceea sa fie puse altfel. Depinde cum se comporta la drum. Daca iti pare ca merge bine le poti lasa asa. Repozitionarea e simpla, exact cum ai scris tu, doar ca trebuie sa ridici masina pe cric pentru a elibera ansamblul arc+amortizor. Eu chiar la astea lucrez zilele astea, am schimat arcurile si rulmentii. Numai bine! |
--------------------
RENAULT
19 Chamade
GTR 1990, C1J / JB1 1.4 57CP RENAULT Megane I hatchback 1997 1.6 75CP 199.000 km
|
|
vepman_ro |
![]()
|
![]() VEPman Group: Members Posts: 1.026 Joined: 25 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Bun si urmele alea de ulei de unde sunt ? amortizor sau vaselina de prin flansa-rulmenti de presiune?
Si ideea este ca locuiesc la bloc si din pacate nu ma pot apuca sa fac nimic la masina ..ca s apot avea amortizorul cu mine ..nu-mi ramane decat service .... |
--------------------
Renault
- IF-80-VEP
2015 Dinamique / 1988 GTS Intreaba de 3 ori inainte de a te apuca de executie ;)
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Rulmentii sunt mai jos, pe amortizor. Uleiul ala nu imi dau seama de unde poate fi - nu vad cum uleiul din amortizor ar ajunge acolo.
Tu ar trebui sa ai flansele prinse in perechea de gauri dinspre fata masinii, daca nu ai servo-directie. |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
dan_mar |
![]()
|
![]() Membru cu portbagaj Group: Members Posts: 348 Joined: 31 August 06 From: HD ![]() |
Scurgerea nu poate fi de la rulmenti care sunt chiar la imbinarea intre amortizor si arc sub oala din partea de jos a arcului.
Tot acolo s-ar vedea si o eventuala scurgere a uleiului din amortizor, nu in capatul de sus al tijei amortizorului. Chiar mi-e greu sa-mi dau cu parerea de unde ar putea fi umed suportul de sus al arcului. Image283_res.jpg ( Size: 61.76k ) Number of downloads: 275 De asemenea, am mai discutat si aici despre amortizoare, arcuri, flanse si rulmenti... poate te ajuta cu ceva. Oricum am mai evoluat de atunci la capitolul macanica ![]() Bafta! This post has been edited by dan_mar: 23 Apr 2008, 22:26 |
--------------------
RENAULT
19 Chamade
GTR 1990, C1J / JB1 1.4 57CP RENAULT Megane I hatchback 1997 1.6 75CP 199.000 km
|
|
BiGBearRO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.338 Joined: 19 October 05 From: de unde se da ora exacta ![]() |
eu cred ca masina respectiva a fost reparata in urma unui accident si findca dadea cu virgula la geometrie sa optat pentru prinderea respectiva sau e opera unui "meserias"
cat priveste umezeala de acolo, chiar nu vad cum ar ajunge ceva acolo, sterge bine si vezi daca se umezesc din nou, poate cand sa montat amortizorul in jamba sa lasat "murdar" capatul ala This post has been edited by BiGBearRO: 24 Apr 2008, 12:55 |
--------------------
Toyota
AURIS
- IF-94-URS
Touring Sport 2015
|
|
vepman_ro |
![]()
|
Masina nu a suferit nici un accident care sa modifica structura ( geometria masinii ) , doar aripile pe fata ( stanga - dreapta sifonate ) si bineinteles schimbate.A condus o femeie foarte scurt timp si de aici si sifonarea..
![]() De mecanici ce pot spune s-ar putea s aai dreptate . Tot am incercat zilele astea sa fac o poza a arcului dar cum stam cu umezeala si baltile prin bucuresti nu reusesc sa il gasesc curat .Dar totusi parca are urme de ulei ![]() Am sa incerc sa sterg acea urma care este aparuta de o saptamana si a vad ce se intampla pe viitor ![]() Mersi frumso de raspunsuris i link ![]() |
--------------------
Renault
- IF-80-VEP
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Du-te la o statie de ITP si masoara eficienta amortizoarelor.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
dan_mar |
![]()
|
Ca sa nu deschid alt topic (nu-mi place sa discut 2-3 cuvinte si gata) va intreb aici: cat influenteaza arcurile directia?
Am inteles ca daca sunt prea tensionate, amortizoarele "lucreaza pe capat" si riscul de a le defecta e mai mare. Alte componente mai sunt supra-solicitate ? Problema mea e ca am montat arcuri de solenza ale caror spire sunt oarecum mai distantate, deci masina sta mult mai inaltata de fata. Le voi schimba cu unele originale reno, dar cred ca si acelea vor fi mai rigide decat ce aveam pe masina. E recomandat sa schimb ansamblul cu totul? Amortizoarele par in regula, nu sunt curse, dar nici nu le-am masurat eficienta. Salutari! |
--------------------
RENAULT
19 Chamade
|
|
R19/16v |
![]()
|
Fiecare amortizor e gandit sa lucreze cu un anume arc. Daca arcul e prea lung sau prea scurt, amortizorul va lua o parte din socurile pe care arcul ar trebui sa le amortizeze, dar nu o face din cauza diferentei de lungime.
Ce amortizoare vei pune? |
--------------------
DS
5H
|
dan_mar |
![]()
|
Amortizoarele as vrea sa ramana cele de pe masina. Arcurile sunt nevoit sa le inlocuiesc deoarece s-a rupt unul dintre cele originale.
Cele de solenza pe care le-am probat sunt prea tari (sta masina prea inaltata si zguduie destul de tare) semn ca nu sunt de loc potrivite. Urmeaza sa comand arcuri de R19 + suporti sus/jos. Rulmentii sunt tot de solenza, dar s-au potrivit perfect. |
--------------------
RENAULT
19 Chamade
|
|
renault19tse |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.318 Joined: 8 April 07 ![]() |
am eu o pereche de arcuri originale de R 19.
Sunt foarte bune, eu le-am schimbat ca am avut ocazia sa gasesc unele noi si originale la un pret bun. Unul nou si original Renault este vreo 600 RON dar cred ca cele de pe piata care sunt fabricate de diversi producatori sunt pe la 250 RON. Dar daca intentionezi sa pui asa ceva mai bine le lasi pe alea de Solenza ca situatia nu se va schimba. Daca te intereseaza arcurile da-mi PM . Sunt in stare foarte buna. |
--------------------
Renault
19&21
19TXE,1916V,19Cabrio16V,21Baccara Colectionar si restaurator de Renault19 si Renault21
|
|
dan_mar |
![]()
|
M-am interesat azi de preturi... cam maricele, pentru un arc, dar asta e. Cel mai ieftin 230 lei fara TVA nu sunt sigur ce marca.
Asa ca astept oferta 19tse ![]() |
--------------------
RENAULT
19 Chamade
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 19:07 |