problema carburator, help
![]() ![]() ![]() |
problema carburator, help
radu_nb1 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 2 March 08 ![]() |
Attached thumbnail(s) SP_A0500.jpg ( Size: 289.85k ) Number of downloads: 126 |
||
--------------------
dacia
1310
- vl 04 vzm
1999 1.4
|
|||
RADU__ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.255 Joined: 18 October 07 From: Brasov ![]() |
tocmai am postat cum se face reglajul unui carburator solex de R18.
Nu schimba nimic, regleaza-l pe asta si o sa fi foarte multumit. Vezi aici daca este la fel si daca se potriveste la tine. Daca nu, fa niste poze cu carb tau si am sa te ajut. |
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
Sedan TCE140 2022 tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede! |
|
radu_nb1 |
![]()
|
marca carburatorului ZENIHT made in spain, ma poate ajuta cineva cum sa ii fac reglaj sau macar ce trebuie sa curat prin el
3 Mar 2008, 23:08: nu ma poate ajuta nimeni mai ales ca ii special reno This post has been edited by radu_nb1: 3 Mar 2008, 22:08 |
--------------------
dacia
1310
- vl 04 vzm
1999 1.4
|
|
RADU__ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.255 Joined: 18 October 07 From: Brasov ![]() |
sunt n+1 variante de zenith. pune niste poze cat mai in detaliu si cat mai multe unghiuri si am sa te ajut
|
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
|
radu_nb1 |
![]()
|
scz ca nu am vazut rezolutia da dak is bune pozele o sa fac altele cu rez mai mare,
asa si i-am pus un carburator normal de dacia pe motoru meu si merge f bine, sigur carburatoru original e de vina Attached thumbnail(s) SP_A0543.jpg ( Size: 34.41k ) Number of downloads: 146 SP_A0544.jpg ( Size: 28.48k ) Number of downloads: 148 SP_A0545.jpg ( Size: 27.28k ) Number of downloads: 140 |
--------------------
dacia
1310
- vl 04 vzm
1999 1.4
|
|
RADU__ |
![]()
|
Da , rezolutia este slaba dar m-am prins cam de ce este vorba. Este un model mai vechi de zenith insa usor de reparat. Indicatiile de la link-ul de mai sus suntvalabile mai putin partea de carb de relanti cae este tot una cu calea de progresiune.
Reglajul se face n principiu din voletul de acceleratie , combinat cu jiglerul de "aer" care defapt este de emulsie. este foarte importanta insa reglarea pompei de sprit care are ceva probleme de etansare la piston. trebuie bine calibrata si tubul de descarcare al pompei de sprit, care la tipul asta de carb se face prin strivirea progresiva a capatului tevii de descarcare in difuzor. Rezultatul este optim atunci cand la apasarea accelreatie se obtine un "sprit" prelungit la 1-2 sec. atentie la nivelul de benzina care trebuie sa fie cu 2mm mai sus de ultima gaura de aer de la tubul emulsor. Asta se verifica cu tubul emulsor prafuit cu praf de creta si umpluta camera de nivel constant pana la inchiderea pontoului. Se verifica astfel pana unde s-a "udat" tubul emulsor. Daca totul este bine vei obtine un dozaj corect intr-o gama destul de larga de turatii. Nu incerca sa ajustezi nivelul prin indoirea parghiei de la plutitor ci prin adaugarea sau scoaterea saibelor de etansare de sub cuiul pontou. astfel nu risti sa "freci" plutitorul de corpul carburatorului. Cand totul este montat, incearca sa obtii o turatie cat de cat stabila cu ajutorul surubului de la voletul de acceleratie. apoi prin tatonari succesive cu jiglerul de aer vei reduce treptat nivelul de acceleratie urmarind sa obtii turatie maxima din jiglerul de aer. apoi mai reduci putin relantiul si reiei reglajul de aer tot cautand maximul de turatie. Hmmm, cam complicat ce expun eu aici daca nu ai mai facut asa ceva. Dar poti sa incerci nu risti nimic. Sper sa fi fi fost de folos ce am istorisit. Daca pot sa te mai ajut...oricand. |
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th August 2025 - 09:24 |