Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Cat de utile au fost anvelopele de iarna ?, In acest sezon au fost sau nu necesare?

Ati avut anvelope de iarna anul acesta?

1 Au fost foarte utile in 80% din distanta parcursa. [ 17 ] ** [26.98%]
2 Au fost foarte utile in 60% din distanta parcursa. [ 8 ] ** [12.70%]
3 Au fost foarte utile in 40% din distanta parcursa. [ 10 ] ** [15.87%]
4 Au fost utile foarte rar. [ 2 ] ** [3.17%]
5 A fost o investitie inutila. [ 0 ] ** [0.00%]
6 Total km parcursi cu anv de iarna pana acum peste 10000km. [ 1 ] ** [1.59%]
7 Total km parcursi cu anv de iarna pana acum peste 5000km. [ 2 ] ** [3.17%]
8 Total km parcursi cu anv de iarna pana acum peste 5000km. [ 0 ] ** [0.00%]
9 Nu am schimbat anvelopele. Am circulat cu cele din dotare. [ 23 ] ** [36.51%]
Total Votes: 63
Guests cannot vote 
RADU__
post 28 Feb 2008, 23:25
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Brasov

Ca Brasovean fiind, cu masina tinuta in garaj si cu posibilitati de stocare a 4 jenti echipate de vara sau iarna, ar fi trebuit sa am doua randuri, poate trei, de anvelope pentru toate "anotimpurile" si intemperiile anului.
Din motive financiare, dar si bazat pe statistica din anii trecuti cand maxim o saptamana (zile puse cap la cap) intr-un sezon ai nevoie sa circuli in "conditii de iarna" iar in rest cel mult pe drum umed, nu am avut anvelope de iarna in ultimii 5 ani.

Acum vin cu acest sondaj care nu cere sa contrazica nici o regula, nici o traditie si nici mofturile unora la tot felul de anvelope.

Sper sa fie util si sa reflecte realitatea.
Votul meu este la nr.9

--------------------
Renault Megane IV - BV 22 ROC Sedan TCE140 2022
tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C a t a l i n
post 28 Feb 2008, 23:29
Post #2

Și votul meu tot 9 a fost (deși mi-aș fi dorit să fie altul).

DAR, cred că ar trebui să se aibă în vedere și faptul că anvelope de iarnă nu înseamnă implicit zăpadă.

Pur și simplu la temperaturi scăzute, au o aderență mai bună decât cele all season sau de vară.

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
RADU__
post 28 Feb 2008, 23:35
Post #3

Membru autentic

Consider ca remarca lui maersk este corecta si sper ca stie toata lumea.

Din pacate nu se poate raspunde simultan la mai multe categorii desi era interesant (nu am tinut cont de acest lucru)

Poate ca ar fi bine sa raspunda fiecare individual cu un post la nr de km parcursi. sigur aici este vorba NUMAI de cei ce au folosit anvelope de iarna.

--------------------
tel.0742044570
+
Bliss
post 28 Feb 2008, 23:43
Post #4

-

Vot 3. E de-ajuns sa fie "utile" la o singura frana si isi merita investitia. Si au fost.

PS. ~1500 km parcursi cu anvelopele de iarna de la inceputul lui ianuarie.

This post has been edited by Bliss: 28 Feb 2008, 23:45

--------------------
- - -
+
RADU__
post 28 Feb 2008, 23:49
Post #5

Membru autentic

@bliss
inteleg ca in conditiile de drum, la momentul respectiv, nu faceau fata anvelope normale sau tot sezon?

--------------------
tel.0742044570
+
poseidon06
post 28 Feb 2008, 23:53
Post #6

Membru autentic

From: Bucuresti

Am votat numarul 2 smile.gif Deoarece frecventez zona Predeal foarte des (cam la 2 saptamani, plus vacanta de iarna), anvelopele de iarna au fost foarte utile. Pe polei, zapada (care nu a fost chiar foarte multa, dar a fost), asfalt umed, nu am avut nici o retinere sa merg cu masina "normal" (adica nu cu 10 km/h, ca nu ma tin franele, sau daca o calc mai tare, pierd aderenta). In Bucuresti, nu mai zic, cand am venit de la munte si daduse zapada aia, parca aveam senile (anvelope+ASR).
A fost prima iarna cu masina echipata corespunzator si nu regret suma investita....care chiar nu mi se pare mare la cate avantaje vin o data cu cheltuirea ei tongue.gif

--------------------
Opel Astra J 2.0 CDTI Cosmo 2012, AFL+Flexride
Megane II Sedan 1.6 16V 2004, Authentique
Ex Renault Megane II Hatch 1.9 Dci 2003, Expression, ESP;
+
Adila16
post 29 Feb 2008, 00:00
Post #7

mecanic aero (sau aerian?)

Aaaa....Daca au fost utile in 100% din situatii, de cand a venit frigul (intelegand temperaturi de sub 7grC), la ce numar votam?... biggrin.gif
Am votat 1. Aderenta, siguranta pentru toata lumea...O investitie majora, pentru cateva sezoane...
Voi reveni la Continental-urile de vara atunci cand MeteoSat-ul va anunta vreme frumoasa si temperaturi de minim 10 grC si pe durata noptii... smile.gif

Cat despre numarul de km parcursi cu gumele de iarna, in acest sezon (de la inceputul lui decembrie pana duminica ce a trecut), undeva intre 5 si 6 miare...

Calificative?
Senilata, nu gluma. Taietoare de poteci in zapada. Eliberatoarea de imprudenti. Etc.

This post has been edited by Adila16: 29 Feb 2008, 00:04

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v - / aka Kurulina Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
...The more I get to know people, the more I like my dog...
+
RADU__
post 29 Feb 2008, 00:07
Post #8

Membru autentic

@adila16

Nu poti sa afirmi ca pe asfalt uscat la 20-50km/h la 15 grade afara ai nevoie de anvelope de iarna.

De aceea nu este procentul de 100%

--------------------
tel.0742044570
+
Adila16
post 29 Feb 2008, 00:16
Post #9

mecanic aero (sau aerian?)

Cand plec io la munca, inca nu prea sunt 15 grade...Dimineata erau parca 5...Si nici nu rulez cu max. 50 kmh.

Huh! Azi dimineata (mai degraba noapte), un telefon si gata incalcari ale regulilor de circulatie: 16 minutele batute pe muchie intre Razoare si Otopeni. wink.gif
Si Carvingurile si-au facut (iarasi) datoria. Parol!

Cand ma intorc, ai dreptate, sunt ceva mai multe grade Celsius, dar muult mai putini kmh...Se merge mai mult pe loc.

Dar, spusei ca nu renunt la gumele de iarna decat cand vor fi constant peste 10 grade si noaptea. wink.gif

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v - / aka Kurulina Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
...The more I get to know people, the more I like my dog...
+
Bliss
post 29 Feb 2008, 00:33
Post #10

-

QUOTE(RADU__ @ 29 Feb 2008, 00:49)
@bliss
inteleg ca in conditiile de drum, la momentul respectiv, nu faceau fata anvelope  normale sau tot sezon?

All-season n-am avut sa stiu cum se comporta, iar Symbol-ul a venit cu B381 de vara. Care s-au facut de rusine cu ocazia primei zapezi mari in Buc de era sa pup ba spatele unui camion, ba o Fabia parcata aiurea pe un colt de intersectie. Am strans din posterior, am cumparat 4 Sava Eskimo cu tot cu jante si am incaltat-o. Am mai prins inca 2 zapezi in Buc, plimbari la munte si un polei. Nici nu le-am mai simtit. Si ca sa raspund la obiect, in cateva dati as fi avut mari emotii cu cele de vara daca inca le aveam.
Zilele astea o sa trec inapoi la B-stone, pe-astea le chinuiesc la 15 grade.

--------------------
- - -
+
andu911
post 29 Feb 2008, 00:35
Post #11

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Ma bag si eu in seama cu un post. Eu am o curiozitate...cand merg pe jos, ma uit la toate masinile rasarite care sunt parcate.
Si anume, la cauciucuri.

Uitati-va si voi la masini scumpe si o sa fiti uimiti cate o sa vedeti cu cauciuri uzate. Majoritatea au anvelopele praf.
Acum 2 zile am vazut un Cayenne cu niste anvelope de mie mi-ar fi rusine sa merg cu ele. Mai aveau foarte putin pana sa ajunga la nivelul minim.
Masinile noi, toate au cauciucuri bune, ca sunt cele din fabrica...dupa aia....Dumnezeu cu mila.

Pai ma frate.... asa te mandresti tu cu Audi sau Cayenne ? Cu cauciucuri de nici la caruta nu mai merg ... laugh.gif
Nu sunt ieftine, adevarat. 4 bucati noi, nu gasesti sub 1300 ron. Alea pt cayenne, nu mai zic... 2000 ron cel putin.

Iar majoritatea masinilor aduse din afara, au aceleasi cauciucuri pe care le-a pus neamtul acum 4-5 ani... de-alea cu dot din 2003 laugh.gif

Edit: aaaa si inca o faza tare...ma distrez enorm, la spalatorie, cand vad cum unii oameni cer sa le dea cu silicon pe roti, desi mai au putin si le ies sarmele din cauciucuri....ei vor silicon frate...

This post has been edited by andu911: 29 Feb 2008, 00:40

--------------------
- - -
+
MuciX
post 29 Feb 2008, 00:39
Post #12

sunt un om bun

From: când în când

Le am puse de la inceputul lui Noiembrie si am cam 5000km sa zic. Foarte multumit. La Matiz nu am pus de iarna si s-a simtit...

--------------------
- - -
Un român emigrat este un român salvat.
+
R19/16v
post 29 Feb 2008, 00:40
Post #13

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

@andu Da, am observat si eu asta...

Am votat 1.

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
marian-j
post 29 Feb 2008, 07:04
Post #14

Membru autentic

From: Timișoara

Luna viitoare anvelopele mele all-season implinesc un an de folosire(vor avea peste 13 mii km rulati).Am preferat acest gen de anvelope din ratiuni pur economice("puternice intensificari ale vantului" prin buzunare din cauza achizitionarii masinii biggrin.gif ).Am cateva drumuri in afara localitatii(preponderent Oradea) un drum pana in Germania(peste 3000 km de autostrada adevarata) si in rest "frecușul" zilnic in oras(depilda strict dus-intors de la serviciu=15 km in ore de varf)In Timisoara in ultimele doua ierni nu am avut zapada nici macar pentru un amarat de "omuleț"!Ce sa mai mai zic atunci de trafic in conditii de iarna?Aproape inexistent.Anvelopele(Barum Bravuris) nu "m-au dat pe spate" cu performantele lor dar nici nu m-au dezamagit.De cand ma stiu capitolul"bani putini" nu s-a impacat cu capitolul"performante"!In consecinta eu sunt destul de multumit de aceste anvelope si drepturmare am votat 9.
Pe de alta parte sunt total deacord cu cei ce locuiesc in zonele mai reci ale tarii unde conditiile de circulatie pe timp de iarna sunt mai aspre si isi doteaza masinile cu gume dedicate fiecarui sezon!Decizie ințeleapta!
Salutari la toata lumea!Ciao!M. smile.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Laurentziu83
post 29 Feb 2008, 08:02
Post #15

Membru autentic

Au fost utile in 40% din distanta parcursa...hmm, nu cred ca am votat corect, de fapt au fost utile intotdeauna la temperaturi sub 2-3 grade, chiar daca nu mi-am dat seama de asta, deoarece le-am montat la 15 noiembrie si am de gand sa le tin pana la 20 martie-1 aprilie.
Nu putem spune ca sunt utile doar la zapada, sa fim realisti, asa as spune ca au fost utile 2% din distanta parcursa.

This post has been edited by Laurentziu83: 29 Feb 2008, 08:02

--------------------
. . .
+
Turkish
post 29 Feb 2008, 09:56
Post #16

Membru autentic

subscriu la ce spune adila

in fiecare dimineata aproape in aceasta iarna au fost sub 7
la fel si noaptea

deci si-au scos banii

in plus comportamentul pe un e MULT mai bun decat la cele de vara

100% utile.

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
Solon
post 29 Feb 2008, 10:01
Post #17

Membru autentic

Am votat 80%! Am fost la munte, la ski, am prins ninsori zdravene, deci sunt super multumit de ele!
Mai nasol e ca ar cam trebui sa ma bag in garaj sa incep sa ridic masina pe cric si sa imi pun la loc mandretea cu jante cu scarbele de NCT 5!

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
dcsiki
post 29 Feb 2008, 10:32
Post #18

Membru autentic

Sunt din Bv si am votat 80% , am si pe masina de serviciu 4 buc si pe personala 2 buc ( din motive financiare ) ................ cand a fost un pic de mazga toti mergeau cu morcovul.....
In general fac cca 3-5k km iarna si nu mai spun cat de utile sunt.
Ca sa nu mai vorbesc cand urc la poiana si ii vezi pe unii cum se chinuie sa parcheze si se uita cam parchezi.
Asta este partea distractiva dar partea tragica este cand intra in tine ..........

--------------------
VW Bora 2002 Break
older : Renault Megane 1 Classic 1,9 dTi ,Renault Megane 1 break 1,6/16v , Renault Estate 1.5 dCi 80cp
serv new : Ford Focus 1.6 tdci
+
Mutzunache
post 29 Feb 2008, 10:58
Post #19

Milk my sheep, bitch!

QUOTE(Solon @ 29 Feb 2008, 10:01)
Am votat 80%! Am fost la munte, la ski, am prins ninsori zdravene, deci sunt super multumit de ele!
Mai nasol e ca ar cam trebui sa ma bag in garaj sa incep sa ridic masina pe cric si sa imi pun la loc mandretea cu jante cu scarbele de NCT 5!
*

Baga-te pe lista de anvelope de vara.. biggrin.gif

--------------------
M. Outlander 2019 Honda Civic 2021 Cadillac Eldorado 2002
+
aaddrryyss
post 29 Feb 2008, 14:15
Post #20

Membru autentic

De utile au fost utile absolut fiecare moment cat am fost cu masina pe asfalt.
Si vorba unui antevorbitor...e de ajuns o singura frana ca sa-si merite banii instant. Eu am dat 1200 lei pe cauciucuri+jante...ma gandesc ca orice mica atingere s-ar fi reparat cu mai mult de atat...(sa presupunem doar un far spart + aripa sau capota "atinse")

De votat am votat la numarul 3, pe ideea ca probabil initiatorul topicului ar fi vrut sa stie cam cat am mers noi pe zapada-polei-noroi. Am mers cam 50%, asa ca mi-am ales si eu o optiune apropiata.

Ma amuza parerile unora ca "nu merita"...pentru mine a meritat, ba chiar ar fi trebuit ceva mai mult...(imi aduc aminte aici si de cele 2 momente din iarna asta cand am ramas inzapezit, cu cauciucuri de iarna cu tot --- dar deja o dadusem in nesimtire cu pretentiile fata de masina)

Numai bine tuturor...si acum haideti sa trecem inapoi la cele de vara.

--------------------
Dacia 1410 2001 / Renault Megane 1.5 dci 85CP Privilege 2007
+
Meghitzanul
post 29 Feb 2008, 14:38
Post #21

***** 4 ISOFIX

am votat 60% pt ca in perioada 01.12.2007-28.02.2008 (timp in care am tinut eu anvelopele de iarna pe masina) au fost temperaturi sub 7 gr C in 60% din cazuri sa zicem si bineinteles recomandabila era echiparea cu acest timp de anvelope

This post has been edited by Meghitzanul: 29 Feb 2008, 14:46

--------------------
VW Passat Variant 2.0TDI 170cp DSG 2008
Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004
Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000
+
ddumyy
post 29 Feb 2008, 16:15
Post #22

Membru incepator

Eu am mers aproximativ 3 sapt cu un Opel Astra care avea cauciucuri de iarna....si in rest am mers cu clio cu cauciucurile All Seasons. A mers destul de ok...nici nu am prea dat eu de zapezi prea mari cat am mers cu ea

--------------------
Renault Clio 1.5 DCI 2004
+
DRD
post 1 Mar 2008, 13:34
Post #23

Membru autentic

Tot din Bv si am votat 1 pentru ca anvelopele de iarna iti confera siguranta deplina in masina ta,practic nu poti fi luat prin surprindere indiferent de starea drumului ,numai sa nu fie 100% gheata pe jos cum am vazut in unele cazuri,deci fara gram de zapada,numai ploaie inghetata.Dar indiferent ca esti in poiana,in fata blocului sau mai stiu eu unde,stii ca masina va avea tractiune buna,atat la franare cat si la plecarea si pentru mine investitia a meritat toti banii si nu o regret nici un moment!

--------------------
Renault Megane 2 1.5 Dci Comfort Expresion 2004
+
adi_ar
post 1 Mar 2008, 14:10
Post #24

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Ma tem ca acest topic va duce, aproape inevitabil, la 3 concluzii:
- pentru cei care sunt precauti din fire si si-au cumparat anvelope, concluzia va fi ca timpul nu trece inutil iar primavara este aproape smile.gif adica firescul este firesc;
- pentru cei care sunt carcotasi concluzia va fi ca vor face statistici despre kilometri-risc, timp economisit sau risipit, cum era daca zapada se topea mai tarziu ... sau mai devreme ... etc;
- pentru cei care sunt indiferenti la notiunea de securitate (nativ sau deliberat sfidatori) concluzia va fi ca au fost destepti, uite ca primavara este aici, n-au avut nici un eveniment si au facut economii, nu ca fraierii de la aliniatul 1.

In consecinta nu am votat, argumentele pro si contra le-am dezbatut in toamna !

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
bashtalu
post 1 Mar 2008, 20:03
Post #25

Membru autentic

eu am votat 1, am iesit pe nametii din 3 ianuarie si chiar mi-au fost de folos, mergeam cu 50km/h lejer
deci se merita din plin sa ai 2 randuri de cauciucuri. cam in 2 sapt o sa le schimb, sper sa nu mai revina zapada

--------------------
Audi A4 2005
+
Meganer
post 1 Mar 2008, 20:17
Post #26

Membru autentic

Eu am votat la km, mai bine citeam inainte tot topicul... am avut un dubiu inainte, insa m-am gandit ca e mai reprezentativ totusi votul la km decat la procente.
Dupa mine, 100% utile Radule, ca doar nu stau sa calculez probablititati sau sa dau in bobi despre cum variaza temperatura de la Atena in Alpi (un traseu de vacanta), sau sa schimb cauciucurile. Pot sa-mi pun si lanturile la un moment dat, dar cam atat. Pun cauciucurile in oct-nov si le scot in martie-aprilie (au mai fost ninsori si prin mai, dar nu se pune smile.gif )

--------------------
renault megane 2005 estate
Megane Estate 2.1 2005 Confort Privilege 1.9 dCi
+
$$ilvviu
post 1 Mar 2008, 20:32
Post #27

Membru autentic

From: Roman/NT

Eu am votat 1.
Cu Dunlopurile de vara, la prima ninsoare, am avut nevoie de ajutor sa pot pleca de pe loc din fata blocului.
Pe mazga dimineata imi era frica sa iau curbele prin oras pt ca avea tendinta sa iasa in decor.
Am fost si eu la munte cu niste prieteni cu 3 masini. A mea a fost singura care a urcat pana la cabana. Ceilalti aveau allseason.
Nu cred ca utilitatea anvelopelor de iarna se poate masura in procente.
O singura data daca te scot din belea sau eviti o tamponare usoara (nu mai vorbesc de accidente grave) isi merita investitia.
Cat costa un far? Dar un spoiler? Dar un radiator? Adaugati manopera si constatati ca depaseste pretul unor amarate de gume.
O ultima intrebare: Viata voastra si mai ales a familiei voastre cat valoreaza?
In cazul (Doamne fereste) in care cineva drag voua isi pierde viata sau ramane mutilat intr-un accident care putea fi evitat sau atenuat printr-o investitie de 1000 lei ati mai face calcule de cat de utile sunt anvelopele?

--------------------
Renault Laguna - NT-97-SLR Initiale 2002
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
+
Vanzatorul de Iluzii
post 1 Mar 2008, 22:47
Post #28

Membru autentic

La inceputul lui noiembrie aveam (cu masina de serviciu) aproape 12k km. Acum am aproape 32k. Am prins pe drum toate viscolele, polei, mazga, geruri, am trecut muntii din sud in nord si din est in vest (si retur) si au fost minunate. Michelin Alpine parca le zice, au meritat fiecare leut si sigur mai fac un sezon. Pe masina de familie am Marangoni de iarna. A mers ceva mai putin dar si acestea si-au dovedit utilitatea. Mor cand ii vad pe cei cu pneuri de vara cum incurca circulatia pe un pic de zapada si nu am nici o mila pentru ei. Sa patimeasca daca vor sa fie boieri pe bani putini.

--------------------
Tiida Tekna+ HB 1.5dCi 106 trapasi Warm Silver
Megane 2.2 Sedan Privilege 1.6i/112 Beige Poivre
+
Meganer
post 1 Mar 2008, 23:38
Post #29

Membru autentic

pacat ca mai patimesc si altii care nu pot avansa/trece din cauza lor. Sa nu te bucuri ca ai oprit cu bine pana n-a oprit si cel din spate, poate ai surpriza sa aiba gume de vara si... il opresti si pe el.

--------------------
renault megane 2005 estate
Megane Estate 2.1 2005 Confort Privilege 1.9 dCi
+
Wolverine
post 1 Mar 2008, 23:54
Post #30

Membru autentic

From: Galati

Foarte utile zic eu. Cand a dat zapada ma feream in trafic de cei cu cauciucuri de vara si aja ca exemplu cam 5km in oras prima zapada pe jos, eu cu cauciucuri de iarna, un coleg cu cele de vara, rezultat 20 de min ajuns mai repede acasa si fara griji.

--------------------
Renault MB II.2 2006/1.6 16V 110CP/Expresion Audio Conenction Box/Folie/ va urma....
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 22:31
Dacia