Poblema (?) turatie pana se incalzeste motorul
![]() ![]() ![]() |
Poblema (?) turatie pana se incalzeste motorul
herculane |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.237 Joined: 30 April 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio III Exception 1.6 16v 2007 / Ford
- xxxxx
Mondeo Titanium 2.0 16v 2008
|
|||
MMVI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 4 April 06 From: Ilfov ![]() |
s-ar putea sa fie calitatea scazuta a carburantului
|
--------------------
renault
clio III
- B-xx-ELF
2007 1.6 16V dynamique
|
|
herculane |
![]()
|
la asta nu m-am gandit, cu toate ca vreo 5 ani am bagat in clio-ul anterior 70% de la agip (e la 30secunde de casa
![]() in asta noua bag de la omv sau petrom, iar benzina cu care a aparut problema asta e de la agip. adica exact ce am bagat atatia ani si am fost multumit... s-o mai fi schimbat intre timp ![]() |
--------------------
Renault
- xxxxx
|
|
Cretzu80 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 2 August 07 ![]() |
nu cred sa fie de la carburant...AGIP cumpara de la Rompetrol carburantul pe care il baga in statii...iar din ultimele rapoarte pe Quality Control pe care le-am citit Petromidia e cea mai performanta rafinarie din romania si sud-estul europei...cel putin asa scria acolo...si daca mint ei mint si eu
![]() |
--------------------
Renault
Clio 3 1.5 DCI 85 de telegari d`ala-n 3 usi
2007
|
|
MMVI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 4 April 06 From: Ilfov ![]() |
carburantul poate fi de cea mai buna calitate dar pana ajunge in rezervor la noi se pot intampla multe
![]() |
--------------------
renault
clio III
- B-xx-ELF
2007 1.6 16V dynamique
|
|
herculane |
![]()
|
mai am vreo 10L in rezervor - cam in 2 zile ii termin - si voi vedea dup-aia daca a fost de la benzina. cu toate ca am auzit ca se incalzeste vremea, iar la temperaturi de la 0 in sus nu face probleme
|
--------------------
Renault
- xxxxx
|
|
Eggy |
![]()
|
![]() calm Group: Members Posts: 487 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
eu nu pun de la Agip, tatal meu a avut probleme cu benzina de acolo, exact cum a spus MMVI pana ajunge in rezervor cine stie cata apa baga
![]() |
--------------------
Renault
Clio III 1.6 16v
2007
|
|
Cretzu80 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 2 August 07 ![]() |
Sa stii ca e posibil sa fie de la temperatura, si anume:
carburantii sunt diferiti ca si compozitie pentru diferite temperaturi iar dc cei de la AGIP nu au vandut carburantul specific pentru acea temperatura si au vandut unul cu o compozitie pentru temperaturi de peste 0 grade celsius (ca mai aveau pe stoc, sau ca nu au achizitionat ce trebuie) atunci acesta ar putea fi o problema. Un carburant pt temper de peste 0 devine mai vascos si isi schimba culoarea la temperaturi de minus grade...so... |
--------------------
Renault
Clio 3 1.5 DCI 85 de telegari d`ala-n 3 usi
2007
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Aici vorbim totuși de benzină...
Dacă nu se rezolvă după schimbarea carburantului, este posibil să fie necesară o curățire a motorașului pas cu pas din corp clapetă. |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
arti |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 16 January 07 ![]() |
sa stii ca la minea fost aceeasi problema, am fost in service si mi-au curatat ... habar nu am ce... si acum e ok!
mi-a comunicat ca este din cauza proastei calitati a carburantului.... apropos... vezi ca nu e pe garantie .... e din vina noastra! ![]() |
--------------------
Renault
Clio III
- B 54 ---
2006/ 1.4 16V / 98CP/ Dinamique/ BLACK MAT
|
|
herculane |
![]()
|
si cam cat costa distractia? sa stiu sa ma pregatesc
![]() tot in perioada rece iti facea asa? sau tot timpul? |
--------------------
Renault
- xxxxx
|
|
arti |
![]()
|
numai in perioada rece imi facea!
dp ce mi-au curatat nu mai face! nu te iarta fara 1 ora manopera.... adica in jur de 60 ron, apropos... ai grija cand ridici masina de la ei... mie mi-au rup chestia de plastic... ce vine pt aerisire... verifica sa nu te trezesti ca sunete ciudate... eu 2 zile am mers asa si nebuneam.. pana am dat de belea!... oricum mi-au lipit-o... mai putean deschide gura dc nu am verificat? atentie succes! |
--------------------
Renault
Clio III
- B 54 ---
|
|
herculane |
![]()
|
merci frumos pt info
in primul rand o sa fac maine, cand se termina benzina, plinul de la alta benzinarie, si daca si dupa asta se manifesta problema dau o fuga in service |
--------------------
Renault
- xxxxx
|
|
arti |
![]()
|
si inca ceva... mi-au recomandat sa-i dau din cand in cand 4000-5000 turatii!!!!
se simte mai bine si arderea e mai mare!!! de atunci schimb viteza pe la 3500 rotatii... si e ok... se simte bine! dar si consuma...12.4-12.9 succes |
--------------------
Renault
Clio III
- B 54 ---
|
|
herculane |
![]()
|
cu turatiile nu e problema - eu am consum de 15%, deci iti dai seama ca "dau" destul de des in masina
![]() merci inca o data ![]() |
--------------------
Renault
- xxxxx
|
|
MMVI |
![]()
|
ce fel de benzina folosesti de 95 sau altceva?
|
--------------------
renault
clio III
- B-xx-ELF
2007 1.6 16V dynamique
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(arti @ 20 Feb 2008, 00:08) si inca ceva... mi-au recomandat sa-i dau din cand in cand 4000-5000 turatii!!!! se simte mai bine si arderea e mai mare!!! de atunci schimb viteza pe la 3500 rotatii... si e ok... se simte bine! dar si consuma...12.4-12.9 O fi arderea mai mare,dar la turatii mai mari arderea este mai incompleta.Rezulta mai multa calamina, uzura prematura a motorului, etc.Parerea mea... |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
herculane |
![]()
|
QUOTE(MMVI @ 20 Feb 2008, 09:24) nici in bicorp-ul vechi nu puneam 95 ![]() in asta pun de la 98 in sus. de obicei de la rompetrol ca o am gratuita - de-aia imi si permit consumul ala ![]() ![]() |
--------------------
Renault
- xxxxx
|
|
MMVI |
![]()
|
te intrebam pentru ca eu am mai folosit si de 95
![]() |
--------------------
renault
clio III
- B-xx-ELF
2007 1.6 16V dynamique
|
|
hornedfiend |
![]()
|
nimeni Group: Members Posts: 249 Joined: 26 May 07 ![]() |
Teoretic nu ar trebui sa pateasca nimic motorul sau masina sa se comporte altfel din cauza ca pui de 95 pt ca si in cartea ei scrie de 95 dar acum ramane problema de calitatea carburantului.
|
--------------------
Renault
Clio 3 1.6 16V
2007 Exception
|
|
SorinV |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.321 Joined: 28 January 04 From: a ![]() |
nu te mai ingrijora atat. problema e foarte usor de rezolvat. si eu o patesc la fiecare 30000 km. trebuie curatat corpul clapeta. pe bicorp 1.4 16 v este clapeta motorizata de acceleratie. deci nu exista motoras pas cu pas (tehnic vorbind nu se cheama asa el este doar o supapa).
operatia in sine e simpla numai ca demontarea clapetei presupune demotarea tubulaturii de admisie. daca nu ai rabdare sau nu te pricepi trebuie sa mergi in service. o sa platesti cam 100 de roni cu tot cu solutia de curatat (care poate sa fie un spray de curatat frane-recomand wurth). |
--------------------
a
a
a
|
|
herculane |
![]()
|
nu pot sa spun ca am fost foarte ingrijorat, insa cum nu prea ma pricep la partea mecanica, habar n-aveam de la ce e, pana sa mi se raspunda pe-aici
inainte de asta am avut un bicorp 1,4 16v si in 5 ani n-am patit chestia asta cu el. nici macar atunci cand mi-au bagat la o pompa motorina in loc de benzina ![]() aseara am "rupt" putin maisina in 5-6000rpm sa se duca benzina care mai era, si i-a facut plinul din alta parte. in cateva ore am un drum - sunt curios daca se comporta la fel 24 Feb 2008, 18:55: s-a rezolvat problema - era de la benzina ![]() am pus azi-noapte de la rompetrol si azi cand am plecat s-a comportat normal: pana s-a incalzit masina, turometrul a stat peste 1000rpm, insa fara sa varieze, scazand usor pana la 700 in 2-3min This post has been edited by herculane: 24 Feb 2008, 17:55 |
--------------------
Renault
- xxxxx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 14:19 |