pachet drumuri grele, pro, contra, ce se intampla daca "dispare"
![]() ![]() ![]() |
pachet drumuri grele, pro, contra, ce se intampla daca "dispare"
99AIM |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.134 Joined: 26 June 05 ![]() |
|
||
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
1.6 dci
- CT 99 xxx Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|||
valikris2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 944 Joined: 11 November 05 From: roman,neamt ![]() |
eu am facut niste masuratori, distanta dintre marginea pragului si asfalt la un megan 2005 fara pdg, cauciucuri 205/55/16 comparativ cu ce am eu: pdg cauciucuri 195/65/15, treaba e relativa e doar o impresie subiectiva insa mi-a iesit urmatoarele cifre:
megan 2005 fara pdg: fata 7cm; spate 10 cm megan 2007 pdg fata: 9 cm; spate 11 cm Acum o sa spuneti ca sunt multe necunoscute in acest gen de masuratoare, cat de lasate sunt arcurile la cel din 2005 cam ce mai are omu prin porbagaj, etc. insa ca idee mie nu mi se pare o diferenta prea mare intre cele doua suspensii. Suspiciunea mea in privinta balansului in curbe vine din balonul inalt al cauciucurilor, la care o sa renunt dupa uzarea celor din fabrica si binenteles suspensia joaca un rol decisiv cea de la pdg fiind mai moale, insa din ce am vazut eu la meganul fara pdg si cu cauciucuri 205/55 tinuta de drum nu mai are acel balans datorat balonului inalt al cauciucului |
--------------------
megan sedan
manager 1.5 dci, 85 cp
26-10-2007
- -
|
|
cosmonwo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 28 May 07 From: Pitesti ![]() |
Multumesc @valkiris 2002 pentru cifre! Intrebasem si io de niste cifre cu ceva timp in urma, dar nu s-a indurat nimeni. Io vreau sa-mi pun scut de metal peste ala de plastic si voiam sa stiu cu cit imi scade garda la sol. Bafta!
|
--------------------
Renault
19 RT
'93 F3N740 Megane II.2 Grandtour Dynamique 1.9 dCi FAP 2006
|
|
bgabriel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 24 July 06 ![]() |
Nu sunt conoscator, dar eu zic ca balansul in curbe e totusi de la suspensia mai moale, de la PDG. E drept ca si talonul cauciucurilor conteaza dar eu am 205/55/16 si am mers si cu un megane fara PDG cu 195/65/15 si statea mai bine in curbe, si nu facea balans asa mare la schimbari bruste de directie.
This post has been edited by bgabriel: 29 Jul 2010, 12:14 |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Privilege 1.6 16V
apr 2007
|
|
kmeleonu3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 229 Joined: 31 May 09 From: Bucuresti ![]() |
adica vreti sa spuneti ca garda la sol la megane e de 10 cm? OMG....nu cred la ce drumuri si gropi avem nu e in regula.
|
--------------------
Pejos
2.0
83
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
mihaicip03 |
![]()
|
![]() MEMBRU Group: Members Posts: 209 Joined: 20 October 09 From: BRASOV ![]() |
Deoarece se discuta aprins acest subiect, am si eu o intrebare...... cam cu cat intrati voi in curbe de va pangeti ca se rastoarna masina??? eu zic ca avantajele PDG -ului sunt mai numeroase decat fara.PDG. ... la ce drumuri avem...
29 Jul 2010, 15:06: Daca vreti masina pentru curbe cu 150 la ora luati-va BMW... This post has been edited by mihaicip03: 29 Jul 2010, 15:06 |
--------------------
renault
megane sedan meneger
2007 1.5 dci 101 hp ....... BLACK... SI IN BRASOV SUNT MEGANURI...:P...
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Nu e vorba de curbe, dar sa zicem ca mergi ca omu cu 100 pe drum european, si din tufisuri sare un mistret(sa zic ca-i mai greu). Daca il eviti si te sperie balansul s-ar putea sa iesi in camp, sa te rastorni si ce s-ar mai putea intampla. Fara pdg sunt mai putine sanse sa ii pierzi controlul. Altfel nu cred ca-i lumea nebuna sa ia curbele ca la curse intr-o barca.
This post has been edited by spy_oh_joy1389: 29 Jul 2010, 15:13 |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
PDG-ul are atatea avantaje cat are si dezavantaje, nu are cum sa multumeasca simultan toti posesorii. Daca mergi preponderent prin orase cu gropi, borduri, mai mergi la un gratar sau dai de un drum prost, etc preferi PDG. Daca mergi foarte mult in afara si vrei mai multa stabilitate, rigiditate in curbe, etc renunti la PDG si asa mai departe.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
- CT-XX-LEA Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Eu unul dau de drumuri nasoale la fiecare pas, nu merg prea tare, ma descurc cu ea in curbe cat sa nu adorm sau sa se incline prea mult, iar pentru inevitabilul... casco
Deci prefer PDG ca imi place si confortul. |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
qwertyuiop |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 247 Joined: 22 March 09 From: Buc ![]() |
sa deducem ca astia fara pdg au un nivel de confort mai scazut ? io nu prea cred
nu zic ca e nasol pdg-u , din contra dar puteau sa faca un compromis adica sa lase masina un pic mai jos , nu asa suita in corcodus |
--------------------
-
-
-
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
Mai scazut nu inseamna neaparat diferenta mare. Cred ca mie mi-e mai bine prin gropile mari. In Clio care are suspensia ceva mai tare eu nu ma simt asa confortabil. Ma uit pe autostrada cand stau in spatele altui Megane(numai cu pdg-uri am nimerit) si vad cum se misca puntea spate, iar in masina nu se simte nimic. Nu stiu cum e la tine, dar cred ca simti ceva pe unde autostrada e valurita.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.250 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
banuiesc ca arcurile eibach sunt mai tari decat cele de pe megane fara pdg
si eibach-urile sunt cat se poate de confortabile, le am din iarna 2009 si nu le-as da inapoi pe PDG singurul minus e ca tre' sa fii mult mai atent la borduri, la bolovani, ridicaturi, etc, ce mai intalnesti pe drumuri, cel putin spoilerul meu la buza de jos e cam atins in toate partile dupa ce m-am obisnuit cu ele, acum cand vad pdg si mie mi se par f. inaltate, puteau sa nu le urce asa rau |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
qwertyuiop |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 247 Joined: 22 March 09 From: Buc ![]() |
fiecare are avantajele ei , acuma depinde f mult pe ce drumuri mergi zi de zi , si daca nu esti "reisar" io zic ca sunt ok la mers normal , legat de confort nu cred ca sunt dif mari in favoarea uneia sau alteia
|
--------------------
-
-
-
|
|
kmeleonu3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 229 Joined: 31 May 09 From: Bucuresti ![]() |
cat are garda la sol cu si fara pdg?! plssssssssssssss
|
--------------------
Pejos
2.0
83
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Chiar ieri ti s-a raspuns la intrebare inainte sa o pui, postul #182
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
kmeleonu3 |
![]()
|
Ai dreptatate Hack. MI se pare cam joasa garda pentru o tara ca Romania. Eu ma asteptam sa fie minim 15 la megane. Am un Swift care are 14-15 cm si nu ma risc sa il urc pe borduri cu fata.
|
--------------------
Pejos
2.0
83
|
|
valikris2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 944 Joined: 11 November 05 From: roman,neamt ![]() |
pana la urma daca vreu sa pun telescoape si arcuri cum e la megan 2.1 sau cum e la cele fara pdg se poate sunt alte coduri pentru acest tip de masina sau diferenta se face intreband d-ne vreau arcuri si suspensie pentru megan fara pdg sau trebuie sa cer alceva (precizez nu vreu nimic sport imi place cum e acum suspensia moale insa o vreu 2-3 cm mai jos).
|
--------------------
megan sedan
manager 1.5 dci, 85 cp
26-10-2007
- -
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.250 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
depinde de unde vrei sa le iei, pe magazinele online de obicei se specifica care e amortizor pdg sau care obisnuit, cauta pe ingaraj.ro
daca scopul e sa o lasi mai jos, obligatoriu tre' sa schimbi arcurile cu unele mai scurte This post has been edited by aqua: 30 Jul 2010, 15:16 |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
|
|
ritter |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.169 Joined: 17 February 10 ![]() |
QUOTE(spy_oh_joy1389 @ 29 Jul 2010, 15:12) Nu e vorba de curbe, dar sa zicem ca mergi ca omu cu 100 pe drum european, si din tufisuri sare un mistret(sa zic ca-i mai greu). Daca il eviti si te sperie balansul s-ar putea sa iesi in camp, sa te rastorni si ce s-ar mai putea intampla. Fara pdg sunt mai putine sanse sa ii pierzi controlul. Altfel nu cred ca-i lumea nebuna sa ia curbele ca la curse intr-o barca. Aici mai este o chestie: exista o mare diferenta de stabilitate, intr-adevar, intre PDG combinat cu Jante pe 15 inch (talon anvelopa mare) si PDG combinat cu Jante pe 16 inch (talon anvelopa redus). Sunteti de acord ? |
--------------------
Fost Renault
Megane 2.2 Bicorp 1.6 16V
2007 Sport Dynamique
|
|
aqua |
![]()
|
ce are de-a face diametrul jantei de 15/16 inch cu talonul cauciucului? talonul se exprima procent din latime din cate stiu eu ....poate vroiai sa te referi la latimea cauciucului?
un cauciuc lat si cu talon mic normal ca e mai bun dar s-ar putea sa te zgaltaie serios la rinichi |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
|
|
ritter |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.169 Joined: 17 February 10 ![]() |
QUOTE(aqua @ 30 Jul 2010, 22:09) ce are de-a face diametrul jantei de 15/16 inch cu talonul cauciucului? talonul se exprima procent din latime din cate stiu eu ....poate vroiai sa te referi la latimea cauciucului? un cauciuc lat si cu talon mic normal ca e mai bun dar s-ar putea sa te zgaltaie serios la rinichi Ma refer la balonul cauciucului, care tehnic se numeste talon. Cele pe 15 inch care au un balon mare de 65, in curbe nu se aseaza asa de bine ca cele pe 16 inch care au un balon redus, de 45 |
--------------------
Fost Renault
Megane 2.2 Bicorp 1.6 16V
2007 Sport Dynamique
|
|
UTU2005 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 727 Joined: 14 September 07 From: Deva ![]() |
Am o nedumerire, mai am amici care au PDG si sunt mult mai joase decat a mea
![]() Mi-au zis ca eu nu am carat cu ea..... ![]() |
--------------------
Renault
LagunaIII 1.5dci
2008
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Nu se lasa in timp ca doar nu ai suspensii de lemn. Eu am carat destule si destui cu a mea si nu s-a lasat 1 mm
![]() Asta ar insemna ca papucurile sa fie toate low-ridere la cate cara... |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
UTU2005 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 727 Joined: 14 September 07 From: Deva ![]() |
Nu se lasa in timp ca doar nu ai suspensii de lemn
![]() Aha, m-am gandit sa car niste grasi in spate plus niste saci cu nisip daca era sa se lase ![]() This post has been edited by UTU2005: 31 Jul 2010, 13:10 |
--------------------
Renault
LagunaIII 1.5dci
2008
|
|
SorinCT |
![]()
|
Sunt mai joase doar in momentul in care transporti ceva. Daca tipul ala e cat malu atunci da, masina lui e mai joasa cand conduce
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
|
Adi86 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 322 Joined: 28 July 08 From: Lausanne, Switzerland ![]() |
In cazul meu, trecerea de la 195/65/15 (jantele+anvelopele de fabrica) la 205/55/16 (jante de aliaj) mi-a adus o usoara imbunatatire a stabilitatii, dar nu ceva extraordinar. Se vede clar o imbunatatire daca se merge cu masina incarcata (2-3 oameni in spate). In curbe e putin mai stabila, nu se simte asa tare inclinarea. In momentul in care sunt singur in masina am aceeasi impresie ca inainte de schimbarea jantelor.
Urmatorul pas ar fi schimbare arcurilor. Acuma intrebarea este: Ce diferenta de lungime este intre arcurile de PDG si cele non-PDG? daca schimb doar arcurile ar fi suficient cat sa simt o schimbare? Am citit pe forum o gramada de explicatii despre cum trebuie sa impinga amortizorul, etc... Din experianta stiu ca se pot face si compromisuri. La BMW am pus arcuri mai scurte pe aceleasi amortizoare si s-a schimbat comportamentul masinii substantial. Probleme cu amortizoarele am avut doar odata (in sensul ca un telescop fata a inceput sa curga, tind sa scred ca era datorita faptului ca era after-market si nu din cauza arcurilor). Astept parerile voastre... Doresc sa stiu daca a schimbat cineva doar arcurile de PDG cu arcuri non-PDG originale de Megane (nu Eibach sau altceva) ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2008
|
|
Adi86 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 322 Joined: 28 July 08 From: Lausanne, Switzerland ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2008
|
|
dan22y |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.512 Joined: 7 June 06 From: B ![]() |
Problema este ca daca schimbi arcurile PDG cu arcuri non-PDG trebuie sa pui si telescoape fata de non-PDG ca altfel va sta ridicata de fata.
|
--------------------
R
M
8
- B
|
|
adevaratul |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 4 September 07 ![]() |
Va salut!
Cum imi dau seama daca am Pdg pe masina? |
--------------------
Renault
Megane
Manager /2007
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 23:00 |