incalzire locuinta, care metoda e mai buna? prin parchet sau clasic
![]() ![]() ![]() |
incalzire locuinta, care metoda e mai buna? prin parchet sau clasic
CGB |
![]()
|
||
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|||
dexter |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 15 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Păi depinde
![]() Incalzirea în pardoseală de principiu merge cel mai bine cu gresia, deci trebuie să te gândești că vei avea gresie pe jos în respectivele camere. Singura problema e însă din punct de vedere estetic, soția de exemplu putând considera că e nepotrivită gresia cu modelul de mobilă ![]() Deoarece e încălzită gresia nu va da senzația de răcoare; chiar va fi foarte plăcută iarna, mai plăcută decât alte tipuri de pardoseli în sistem clasic de încălzire. Principala diferență de confort față de sistemul clasic este inerția termică foarte mare. Deci sistemul e mai potrivit pentru locuirea continuă decât pentru locuințe care nu sunt ocupate ziua și se folosește un cronotermostat pentru programare. |
--------------------
Skoda
Octavia 2 Tdi
Trend / septembrie 2008
|
|
shteffanivlad |
![]()
|
![]() Membru cu ESP/ASR Group: Members Posts: 691 Joined: 2 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Poti sa pui si mocheta. Parchetul la incalzirea in pardoseala nu prea merge pentru ca lemnul este un bun izolator.
Daca este apartamentul in care locuiesti si crezi ca te impaci cu mocheta sau gresie, atunci pune incalzirea in pardoseala. Este mult mai eficienta si merge cu temepraturi ale turului foarte mici. Insa atentie, costurile sunt mult peste calorifer + tevi. Cat despre umblatul la ea, eu am asa ceva acasa si de 10 ani n-are nici o treaba. Ca sfat, nu te carpi si nu o face cu firma din colt pentru ca e mai ieftina. Trebuie ceva calcule aici si este vorba de dimensionare. Nu e ca la calorifere, sa il schimbi cu unu mai mare daca e frig in casa ![]() Daca vrei mai multe detalii, da-mi un PM ![]() |
--------------------
Renault
Megane II.2 Sedan Privilege 1.5dCi
Ianuarie 2008 / LMSE
- B-81-LXV iGO Primo cu Ioana
Statie CB TTi cu antena pe plafon |
|
CGB |
![]()
|
ce costuri sint mari? cele initiale de montaj?
si cum ai tu? tevi cu apa calda sub pardoseala. sau sarme d-alea de se inclazesc electric? si cam cat iti vine factura pe luna ptr incalzire. in lunile cele mai rele. si inca ceva: la sistemul clasic centrala+calorifere, am si apa calda ptr baita. la astea prin parchet ce ma fac cu apa calda? |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
dexter |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 15 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Da, costurile inițiale de montaj sunt mai mari.
Asta deoarece nu oricine se bagă să facă așa ceva, deci manoperă mai scumpă, iar materialele folosite sunt în general mai scumpe (placă de izolare specială din polistiren extrudat special profilat pentru a prinde serpentinele de încălzire, etc.) In general la noi sistemele de încălzire în pardoseală sunt cu serpentine prin care circulă apa caldă. Sistemul electric nu se folosește în România datorita costului mult mai mare pe kw față de gaze. Acum eu am facut singur încălzirea în pardoseală și nu a iesit mai scump decât cu calorifere (poate chiar un pic mai ieftin ![]() ![]() Dar nu aș recomanda altora să facă la fel, căci nu e chiar simplu și, mai ales, nu mai poți corecta daca ai greșit ceva. Apa calda e produsă de centrală, nu contează dacă încălzești prin pardoseală sau cu calorifere. |
--------------------
Skoda
Octavia 2 Tdi
Trend / septembrie 2008
|
|
shteffanivlad |
![]()
|
![]() Membru cu ESP/ASR Group: Members Posts: 691 Joined: 2 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Pai centrala iti trebuie pentru ambele sisteme. Centrala respectiva trebuie sa stie sa iti faca apa calda indiferent ca agregatul de incalzire merge in calorifere sau in pardoseala.
Eu am cu agent termic in pardoseala. Pentru 3 etaje, aprox 100mp pe nevel, incalzire in pardoseala, si apa calda cat pentru toata treaba asta factura la gaze vine undeva pe la 500-700 de lei pe gerurile alea grele, dar nu se pune pentru ca am o centrala care este complet ineficienta. Mai am de lucru la ea pana vine gazul undeva la 350-550 maxim. Costurile de instalare sunt mult mai mari, plus deranjul. Insa pe parcurs vei amortiza diferenta (cam 2-3 ani era cand am pus noi acasa). Daca apartamentul nu este mare, merita pus un sistem de genul asta, mai ales daca ai de gand sa stai in el. Eficienta vine tocmai din inertia termica. Nu este necesar sa incalzesti permanent, ci numai din cand in cand, sa mentiii la temperatura dorita. Plus confortul. Este cu totul alta poveste. Se incalzeste uniform, nu se formeaza curenti de aer, nimic ![]() |
--------------------
Renault
Ianuarie 2008 / LMSE
|
dragos62 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 200 Joined: 14 August 07 From: Bucuresti ![]() |
Prin sistemul de incalzire prin pardoseala se obtin 24-25 grade la baza podelei, 22 grade la nivelul corpului si 20 grade la nivelul tavanului; rezulta de aici un consum de energie mai redus comparativ cu sistemele clasice de incalzire cu radiatoare dar si costuri initiale mult mai mari ceea ce pt un apartament( e vorba de reamenajare nici decum de constructie noua)nu merita,parerea mea.Poti face rabat la implementarea sistemului de incalzire prin pardoseala in apartament dar o sa ai pierderi mari de energie( vecinul de sub tine se bucura
![]() |
--------------------
Renault
Megan Sedan Manager
2007 1,6 16v
|
|
CGB |
![]()
|
booon.
deci sistemul asta prin pardoseala merge cu centrala normala. din ce-s facute serpentinele astea prin care circula apa? is din teava d-aia de cupru? cam de groase sint si cat de dese? |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
shteffanivlad |
![]()
|
Sunt dintr-o teava speciala pentru incalzirea in pardoseala. adica PE-Xa. Cat despre grosime si desime, raspunsul este "depinde".
Un nene (sau tanti) de specialitate iti poate face un calcul exact si vezi unde ajungi. Uite, pentru documentare suplimentara cauta cu google "incalzire in pardoseala" si da-i pe primul link. Asta asa, ca idee. |
--------------------
Renault
Ianuarie 2008 / LMSE
|
CGB |
![]()
|
m-am uitat si pe net si prin alte parti. am vazut ca-s diverse tipuri. cu tevile alea in sapa, cu tevi deasupra sapei...etc.
http://www.incalzireinpardoseala.eu/ghid-i.../xps-30-50.html asta mi se pare cel mai ok ptr un apartament. din ce-am inteles, peste tevile cu apa mai vine si o placa de aluminiu cat e camera de mare. asta se incalzeste de la tevile cu apa si distribuie uniform caldurica in toata camera. un pret estimativ ptr lucrare (materiale+manopera) poate sa-mi dea cineva? la un apartament de 2 camere de aprox 70mp. |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Acum vre-o 4 ani si eu aveam exact aceiasi problema!Centrala termica o alesesem deja si ramanea sa aleg forma prin care centrala sa-mi incalzeasca locuinta.Variante:
-Teava de Cu aparenta si scaderea sectiunii acesteia pe masura ce ma departam de centrala (din calorifer in calorifer). -Teava de Cu "ingropata" in pereti sau in shapa tot cu scadere de sectiune. -Teava de Cu aparenta cu sectiune fixa(15 mm) insa cu tur si retur separat pentru fiecare calorifer in parte,deservite de 4 distribuitoare(2 tur/2 retur) cu tevi de 40 de mm. -Teava de Cu cu sectiune fixa si distribuitoare iar tevile caloriferelor ingropate in shapa. -Incalzire in pardoseala. Solutiile sunt puse in ordinea pretului pe materiale si pe manopera. Solutia incalzirii in pardoseala este cea mai avantajoasa din punct de vedere estetic.Practic in casa in afara de centrala si elementul/elementele de control si reglaj nu se mai vede nimic!Dupa parerea mea insa acesta varianta are urmatoarele dezavantaje majore: -materialele utilizante sunt scumpe si foarte scumpe -manopera trebuie executata super-atent de personal calificat de unde si pretul pe masura -dezavantajul ca tot ce vei cara pe talpile incaltamintei(praf,acarieni,etc) in contact cu podeaua calda se vor ridica in atmosfera camerei.Acesta a fost dejavantajul care m a facut sa renunt definitiv la aceasta solutie(e adevarat eu stau la casa). O serie intreaga de neajunsuri ale acestei variante au fost expuse de colegii de mai sus si nu are rost sa le reiau. Eu personal am ales varianta cu distribuitoare si tevi ingropate insa am muscat-o rau cu distribuitoarele!La vremea respectiva nu se gaseaseu iar cei de la firma mi-au adus unele de proasta calitate care anul acesta au inceput deja sa curga pe la robinetii de izolare.Daca mai e cazul pot reveni cu amanunte. P.S. M-am gandit sa pun si doua poze. 1.Asa arata caloriferele(din podea se vad doar tevile de tur si retur) 2.Perechea de distributoare din camera centralei.Doar trei perechi de pozitii sunt in uz (celelalte trei sunt destinate unei viitoare sau mai bine zis unei ipotetice mansardari!) P.S.2 Proiect redimensionare si alocarea noii cote de gaz metan+centrala termica+materiale+opt calorifere(de diverse tipuri si dimensiuni)+sapte robineti tremostatici+manopera=5000 de euro in Decembrie 2005. This post has been edited by marian-j: 17 Feb 2009, 13:01 Attached thumbnail(s) DSCF1344.JPG ( Size: 882.16k ) Number of downloads: 8657 DSCF1345.JPG ( Size: 941.3k ) Number of downloads: 8934 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
enageM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 21 October 04 From: cand la BV cand la München ![]() |
varianta de incalzire in pardoseala are dezavantajul ca mentine praful in aer; acesta nu se mai depune fiind antrenat de curentul de aer cald ascendent!!!
|
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2004, 1.6 16V Megane II Sedan 1,6 16V Confort Privilege, mai 2004.
|
|
andurs |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 612 Joined: 27 October 07 From: Iasi ![]() |
@MARIAN-J
Daca tot ti-ai ingropat tevile de ce nu ai pus pp-r in loc de cupru? Eu la casa lui taica-miu construita anul trecut am mers pe varianta centrala+distribuitoare (din bronz)+tevi pp-r. Cuprul e mai scump decat pp-r-ul si pe deasupra mai si oxideaza. Cuprul se merita cand pui aparent, fiind mai putin groase tevile si la pp-r ai sansa sa se dilate si sa faca onduleuri (doar cele fara insertie, cele cu insertie de aluminiu fiind mult mai scumpe). |
--------------------
Renault
Scenic 3
2014 1.5 dci
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
La cat au costat restul acareturilor pretul tevii de cupru chiar a contant infim fata de cel al polipropilenei!In plus PP abia aparuse pe la noi si lumea nu prea avea incredere in ea.Am mai prins si niste oferte tare faine la vremea respectiva si in plus am cumparat un colac de teava moale(50 m!!)de 15 gata izolata la nici jumate din pretul pietei de la un tip ce terminase o pensiune si ii ramasesera o gramada de materiale de la instalatia de incalzire..Asa ca am preferat ca in shapa sa am numai teava moale si izolata si fara nici o imbinare in grosime in detrimentul pp.
|
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
manucu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 536 Joined: 3 November 06 From: Iasi ![]() |
eu am la apartamentul in care m-am mutat incalzire in pardoseala. marele avantaj fata de sistemul clasic este confortul - am acceasi temperatura constanta peste tot in apartament. consumul este cam cu 10% mai mic fata de clasic.
solutia la mine este o centrala termica pe gaz cu reglaj electronic din grad in grad care incalzeste prin distribuitoare normale apa care circula in tevi de copex. un pret exact al sistemului nu il stiu, pentru ca sistemul a fost un bonus la cumpararea apartamentului. daca cineva are rabdare sa il faca singur cred ca nu ajunge la mai mult de 10-15 eur pe mp ceea ce se spune despre praful care s-ar ridica va asigur ca sunt aberatii. DSC00109.JPG ( Size: 376.41k ) Number of downloads: 8980 |
--------------------
Renault
Megane Sedan II 1.6 16V
2006
- IS-07-MAN Ea - foarte multumita de Meganescu :)
El - Kia cee'd 1,4 GSL LX BEST 109 CP BLACk |
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Incalzirea prin pardoseala NU RIDICA PRAFUL IN AER. datorita temperaturii relativ scazute a pardoselii nu se creeaza curenti de aer care sa poata antrena praful. Daca temperatura depaseste pragul de siguranta, praful se poate ridica, dar deja nu mai conteaza, ca incepe sa sara si gresia sau parchetul se stramba ....
La incalzirea prin paroseala nu ai ce sa repari daca nu dai gauri in pardoseala. Toti producatorii seriosi fabrica tevi extrem de rezistente si cu rugozitate foarte mica. Rezulta depuneri foarte mici in timp, tevile nu au cum sa se colmateze cu ceva. Parchetul masiv poate fi folosit la incalzirea in pardoseala. trebuie neaparat sa fie proiectat pentru asa ceva, si instalatia supradimensionata pentru a compensa trasferul termic scazul al lemnului. cine ia in considerare parchetul de lemn masiv deja nu isi mai pune problema costurilor mai mari cu incalzirea prin pardoseala. Incalzirea prin pardoseala proiectata cum trebuie aduce o economie de pana la 40% in exploatare. Pentru asta trebuie obligatoriu folosita o centrala in condensatie, care sa si functioneze la temperatura de condensatie (temperatura joasa). Confortul pe care in aduce incalzirea prin pardoseala nu se poate compara cu radiatoare sau ventiloconvectoare. E ca si cum ai compara S-classe cu tico. p.s. tipul de teava nu trebuie sa fie doar PE-Xa. Poate sa fie PE-Xb si PE-Xc. a,b,c reprezinta tipul de reticulare. |
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
marian-j |
![]()
|
Colega AlexV,cam cat ar costa instalarea unui asemenea sistem intr-o casa de 110 mp suprafata utila?
Vreau sa-ti spun ca atunci cand mi-am cumparat eu centrala termica(38kW+ boiler de 90l inclus in aceiasi carcasa) am dat pe ea 1300 de euro.O centrala in condensatie cam de aceiasi putere(este adevarat ca avea un randament mult mai bun dar fara boiler inclus) costa cam 2000.Un boiler compatibil mai costa inca vre-o 400.Adunand la acesti bani si celelalte materiale necesare,proiect,aprobari,manopera,traseele de ACM necesare,etc. ma tem ca ajungem la niste preturi prohibitive pentru multi dintre noi.Si asta fara sa mai luam in calcul si supradimensionarile necesare in cazul pardoselilor cu transfer termic scazut. |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
in primul rand la o casa de 110mp cu izolatie termica corespunzatoare (termositem, geamuri termopan) este mult prea mare o centrala de 38kW. in cazul incalzirii prin pardoseala exclusiva se impune existenta unei izolatii foarte bune a locuintei. in caz contrar sistemul ori se suplimenteaza cu incalzire in pereti sau cu radiatoare.
nu stiu ce este acela boiler special pentru centrala termica cu condensatie. sincer nici un producator nu are in oferta asa ceva. exista boiler multi energie (bivalent) care in functie de necesitati poate sa foloseasca mai multe surse de energie (centrala termica, colectori solari, pompa de caldura ...) sau sa functioneze ca schimbator de caldura pentru incalzire in pardoseala sau alte sisteme, pe langa apa calda menajera. acum 3 ani o centrala Immergas zeus vitrix 27 (30kW) cu boiler de 55L inclus costa putin peste 1000 de euro. manopera la incalzirea prin pardoseala este mai mare, asta categoric. exista insa si sitemul DIY. Multi furnizori se feresc sa furnizeze informatiile necesare, dar nu este nici o filozofie. Trebuie insa apelat unde trebuie ![]() un calcul se face avand toate datele de care am vorbit mai sus + suprafete vitrate, planuri pentru impartirea circuitelor pozitionarea distribuitoarelor... pentru ca o centrala in condensatie sa functioneze corect si cu radiatoare, acestea trebuie calculate corect. deseori fiind nevoie de niste dimensiuni exagerate fata de dimensiunea camerelor. fara indoiala ca o centrala in condensatie cu radiatoare mai mari sau cu incalzire in pardoseala costa mai mult. dar oare de ce montam ferestre cu profil multicameral si geam termopan? este mult mai ieftina tamplaria de lemn de brad cu foaie de geam simpla. ca si costuri totale in constructia unei case de ex, toate aceaste plusuri nu reprezinta o avere, dar aduc un mare plus de confort si economie in timp. din pacate romanul in general se apuca de o casa mare, sute de mp, si cand ajunge la instalatii - finisaje incepe sa taie din cheltuieli, exact de unde se vede si inevitabil taie din confort. in strainatate se pleaca de la necesitati si se investeste din faza de proiect in pompe de caldura, instalatii solare, eoliene, si nu se renunta la ele pe parcurs. sa nu imi fie interpretat gresit postul. am generalizat si nu m-am referit la nimeni anume si nici nu am vrut sa ma refer la cineva. am scris pentru ca eu consider ca utilizatorul final al sistemelor nu este informat suficient cand trebuie sa ia o decizie. p.s. in poza lui manucu se vede sistemul cu placa cu nuturi. e foarte frumos lucrata (din ce se vede in poza) dar este cu adevarat scump sistemul. se poate si mai ieftin fara rabat la calitate. |
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
marian-j |
![]()
|
Scuze AlexV,m-am exprimat incomplet!Am luat o centrala asa mare in vederea unei mansaradari ulterioare.Chiar si instalatia a fost pregatita in asa fel incat sa-mi permita sa fac foarte simplu legatura intre distribuitori si viitorul spatiu.Dar cu criza asta m-am linistit si ma multumesc cu ce am!La izolatii mai am de lucru insa am reusit sa fac toate geamurile si usile exterioare(inclusiv cea de la pod) cu tamplarie PVC.Si sunt multe!Am bagat o caciula de bani in ele!Ce ma nenoroceste este o placa de beton complet neizolata termic(unde urma sa fac mansarda) de aproximativ 40mp."Arunc" la caldura sau mai bine zis gaz metan pe acolo de ma ia naiba.Sper ca pana in toamna viitoare placa respectiva sa primeasca o "hainutza" din polistiren expandat de 10 cm si o shapa armata cu plasa sudata cam de vre-o 5 cm grosime.
Centrala la care faceam referire era marca Buderus am vazut-o la un targ de profil ce s-a tinut in TM acu' vre-o 4 ani si intrucat eu doream neaparat ca centrala mea sa aiba boiler cei de la targ mi-au spus ca centrala aia merge doar cu boilerul oferit de ei.Ca m-au facut din vorbe sau asa e,asta n-am de unde sa o stiu!Oricum pretul ala imi depasea posibilitatile si m-am lasat pagubas.Asa ca am optat pentru o centrala Proterm KLZ 40 "Urs" cu boiler incorporat de 90l."Urs" e gama de centrale din care face parte centrala mea in nomenclatorul firmei producatoare. Vreau sa-ti multumesc pentru explicatii. This post has been edited by marian-j: 24 Feb 2009, 21:41 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
gruita2005 |
![]()
|
![]() Membru de la Baia Mare Group: Members Posts: 1.220 Joined: 22 February 08 From: Baia Mare ![]() |
Parerea mea este ca cel mai avantajos sistem este cel cu centrala in condensatie si incalzire in pardoseala, pt. ca reduce consumul de energie cu cel putin 30 % decatsistemul clasic cu centrala pe gaz "normala" si calorifere. Centrala in condensatie are randament mare daca temperatura agentului termic (apa calda) este sub 50-55 grade Celsius. Peste aceasta valoare a temperaturii centrala functioneaza ca una "normala", adica nu mai intervine fenomenul de condensatie, deci implicit nu se mai face economie de energie. Este indicata incalzirea in pardoseala cu centrala in condensatie pt. ca la incalzirea in pardoseala temperatura maxima a agentului termic nu trebuie sa depaseasca 45 grade celsius. Daca vrei sa folosesti centrala in condensatie pt. sistemul clasic cu radiatoare, ele trebuie dimensionate pt. temperatura agentului termic de maxim 55 grade celsius, adica trebuie sa fie mai mari decat cele folosite pt. temperatura agentului termic de maxim 80 grade celsius. Sper ca m-am facut inteles. ![]() ![]() This post has been edited by gruita2005: 28 Feb 2009, 14:06 |
--------------------
Ford
Mondeo II
1997, 1.6 16V, 90CP
- MM 05 PMD
|
|
manucu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 536 Joined: 3 November 06 From: Iasi ![]() |
in cazul meu producatorul parchetului eeger (vivo nature) scrie clar in fisa parchetului ca temperatura la nivelul parchetului nu trebuie sa depaseasca 28 de grade celsius.
deci e si asta o variabila de luat in considerare...deci 55 de grade sunt cam mult. |
--------------------
Renault
Megane Sedan II 1.6 16V
2006
- IS-07-MAN Ea - foarte multumita de Meganescu :)
El - Kia cee'd 1,4 GSL LX BEST 109 CP BLACk |
|
AlexV |
![]()
|
55 de grade este agentul termic din tevi (bine este 45, la 55 deja intra in avarie din cauza senzorului de siguranta).
temperatura dupa ce trece de sapa scade mult. si la suprafata parchetului e sub 28. |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
hai sa comentez si eu un pic......
sunt 2 tabere (ca in rocie domeniu) cei care sunt de acord si sutin aceasta solutie si vad avantaje..... instalatii ascunse, caldura uniforma pe toata suprafata camerei, folosirea finisajelor reci (piatra) dar care sunt de fapt calde..... cei care sunt impotriva vad: probleme pt persoanele cu astm (intretine constant praful in aer), unele studii araat ca omul este obisnuit cu o temperatura mai mica la nivelul membrelor inferioare si aceasta pardoseala calda in exces poate dezechilibra caldura corpuli, costuri mai mare de realizare, o ventilare mai precara a spatiului.... si o senzatie de disconfort cand calci pe patra calda..... acum...eu am folosit ambele metodesi nu pot sa zic ca sunt de vreo parte..... fiecare e liber sa isi aleaga solutia optima pt el...cu un singur amendament...suntem in romania si instalatia lu peste este montata de un nea gica roman......accepti riscul ca nea gica sa nu fi facut conexiunile ca lumea ...restul e poezie... |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
La incalzirea in pardoseala "iegzista" o problema. Germanii au facut un studiu stiintific pe mai multi ani si subiecti si au constatat ca subiectii care locuiesc in case incalzite prin pardoseala sunt predispusi sau chiar au dezvoltat probleme cu circulatia in sistemul sanguin si cel limfatic, la nivelul picioarelor.
Asa ca, eu zic sa mai studiati problema. |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
AlexV |
![]()
|
studiul ala din cate stiu se refera la persoane in varsta si exact asta specifica, temperatura trebuie sa fie foarte bine controlata. in trecut nu se facea asta.
manucu, baietii aia pun tevile, dar peretii nu au fost placati cu gips carton. inainte de a pune polistirenul ala de dedesupt trebuia pusa banda perimetrala (se vede rola acolo in poza). se poate pune si dupa, dar trebuie puse toate placile de gips carton inainte. adica vor lucra efectiv peste tevi. apartamentul inteleg ca e gata si totul e ok. dar pentru altii care citesc pe aici sa fie atenti. sunt niste chestii care trebuie respectate, teava e rezistenta, dar nu la orice. |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
Imi permit sa te contrazic. Eu am vazut un reportaj pe RTL, in care nemtii spuneau ca incalzirea in pardoseala nu e sanatoasa nici pentru copii, mai ales cei prescolari, care se joaca mult timp stand pe jos. Ei relatau ca si la persoanele din a doua generatie exista un risc de a dezvolta probleme de sanatate.
|
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
AlexV |
![]()
|
Dodone, eu n-am mai scris ca am tot asteptat niste chestii oficiale de prin germania, daca acest stiudiu exista cu adevarat cu acte, s-au luat masuri ceva? se refera cum am spus eu la instalatiile vechi sau la orice tip ... chestii din astea. nici o informatie. doar vorbe si pe la ei. realitatea, germania are cea mai mare utilizare a incalzirii prin pardoseala din europa. daca ai ceva oficial, te rog sa imi trimiti si mie.
acum o parere personala, n-am copil, dar daca as avea as preafera ca acesta sa se joace pe o podea calda, 25 de grade, decat una rece, unde pana si cu ciorapi in picioare simti rece, mai ales daca e gresie. si acum de ce sunt eu atat de vehement. urasc incalzirea cu radiatoare. am facut o mare prostie ca nu am instalat o astfel de incalzire prin pardoseala in apartament. era sapa turnata, insemna un cost suplimentar si am neglijat complet aspectul asta. in baie am o plasa electrica sub gresie, doar pentru uscat podeaua. este incredibil de confortabila. in living si dormitor daca dau radiatorul prea tare, mor de cald, dar la picioare tot frig este. |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th May 2025 - 04:17 |