Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

cutia de viteze, cutie

pelisor2000
post 18 Sep 2010, 17:46
Post #1

Membru incepator

Group: Members

am o laguna diese cu 6 viteze,cum sa racit afara imi intra tot mai greu in viteza .dupa ce mergi vreo 15-20 de minute e ok merge mai bine.cind e mai cald afara nu am probleme.uleiul in cutie l-am schimbat dar degeaba,ulei e elf cumparat de la renault .pt cutie cu 6 trepte. am in cutie 2.3l de ulei.
mai are careva problema asta?

--------------------
renault laguna estate 2003
laguna estate1.9dci 2003
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cdadan
post 18 Sep 2010, 19:17
Post #2

fara turbo viata e pustiu

From: Cluj Napoca

Toate cutiile in 6 trepte agata. Mai mult sau mai putin, cum ti-e norocul, in functie de uzura samd. Cu uleiul rece agata mai tare, dupa ce se incalzesc merg mai bine.
E boala recunoscuta de Reno, cand au lansat Laguna 3 au specificat ca e alta cutie, care nu mai are problemele de pe Laguna 2.
Am vrut si eu sa schimb uleiul, dar am renuntat, dupa ce am discutat cu alti colegi. Pierdere de bani si de timp. Pur si simplu cutia nu e proiectata (sau realizata) cum trebuie. Multumim Reno!

--------------------
pegas de dame 1986
+
12AHD
post 19 Sep 2010, 12:29
Post #3

Membru autentic

From: Ploiesti

Pentru viteza 1, eu zic ca am rezolvat problema (la mine).Ce s-a intamplat: imi intra tot mai greu in treapta I pana cand, in trafic pe DN1 nu am mai reusit sa dau dintr-a 3-a in a 4-a!!! Ce s-a intamplat: mi-a sarit bucsa de la timonerie (bucsa de deasupra cutiei se uzase in asa hal ca a zburat pur si simplu). In fine, am avut norocul sa o recuperez si am dat-o cu banda de teflon pe exterior. Merg asa de cateva luni bune si nu am mai avut probleme cu cutia. Intra frumos in orice viteza!Eu zic sa o verificati, deoarece avand joc mare la ea, automat nici selectia vitezelor nu se mai face cum trebuie...La cealalta bucsa nu va recomand sa umbati, deoarece are o clema care se regleaza greu...Drumuri bune!

--------------------
Renault Laguna 3 110kw 2009 break automata
+
renodood
post 19 Sep 2010, 17:27
Post #4

Sofer dement

From: Bucuresti

Eu am schimbat uleiul in cutie la 157 000, iarna trecuta simteam ca intra mai greu, dar dupa ce s`a incalzit, no problemo. Cica ar fi indicat macar o data la 150 000 de km sa fie schimbat uleiul, si eu cum am pierdut pe la un semerging ulei, am zis ca numai bine il schimb...

--------------------
Renault Laguna 2 Grandtour 2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
+
Dan73
post 19 Sep 2010, 20:59
Post #5

Membru autentic

QUOTE(12AHD @ 19 Sep 2010, 12:29)
Pentru viteza 1, eu zic ca am rezolvat problema (la mine).Ce s-a intamplat: imi intra tot mai greu in treapta I pana cand, in trafic pe DN1 nu am mai reusit sa dau dintr-a 3-a in a 4-a!!! Ce s-a intamplat: mi-a sarit bucsa de la timonerie (bucsa de deasupra cutiei se uzase in asa hal ca a zburat pur si simplu). In fine, am avut norocul sa o recuperez si am dat-o cu banda de teflon pe exterior. Merg asa de cateva luni bune si nu am mai avut probleme cu cutia. Intra frumos in orice viteza!Eu zic sa o verificati,  deoarece avand joc mare la ea, automat nici selectia vitezelor nu se mai face cum trebuie...La cealalta bucsa nu va recomand sa umbati, deoarece are o clema care se regleaza greu...Drumuri bune!
*

Cum e accesul la bucsa asta..trebuie demontata cutia filtrului de aer, sau pe unde e?

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
PuscasMarin
post 20 Sep 2010, 09:47
Post #6

Membru cotizant

From: Brasov

Cati litri de ulei de transmisie intra in cutia de viteze si cum se numeste ELF....? doresc sa-l schimb in curand !

Si la mine intra greu dimineata cu motoru rece....mai ales a doua !

This post has been edited by PuscasMarin: 20 Sep 2010, 09:50

--------------------
Renault Laguna Expression Grandtour 1.9 dci 2004 F9Q670
+
12AHD
post 20 Sep 2010, 12:41
Post #7

Membru autentic

From: Ploiesti

@DAN73: La mine se poate vedea de sus, pe langa senzorul marsalierului, in partea de sus a cutiei de viteze.Nu trebuie sa scoti nimic, doar ca trebuie sa ai dexteritate in maini.Se apasa butonul de deasupra bucsei si se trage cu grija bratul timoneriei in sus.Se verifica daca bucsa iese usor de pe timonerie si daca DA, se da cu 2-3 straturi pe exterior (sau mai multe, depinde de uzura) de banda de teflon.Trebuie sa stea fixa.
PS. Bratul timoneriei (incercuit cu rosu) intra pe exteriorul "palariei" (ca asa arata, ca o palarie), iar interiorul bucsei se prinde de levierul selectorului cutiei cu niste ghiare care se strang atunci cand eliberezi butonul.
Spor la verificat si sper sa scapi de beleaua asta si tu, daca asa se manifesta si la tine!

This post has been edited by 12AHD: 20 Sep 2010, 12:44

Attached thumbnail(s)
timon.JPG ( Size: 62.14k ) Number of downloads: 393

--------------------
Renault Laguna 3 110kw 2009 break automata
+
cata_lag2.2
post 5 Nov 2010, 13:21
Post #8

Membru

From: Timisoara

QUOTE(12AHD @ 19 Sep 2010, 12:29)
Pentru viteza 1, eu zic ca am rezolvat problema (la mine).Ce s-a intamplat: imi intra tot mai greu in treapta I pana cand, in trafic pe DN1 nu am mai reusit sa dau dintr-a 3-a in a 4-a!!! Ce s-a intamplat: mi-a sarit bucsa de la timonerie (bucsa de deasupra cutiei se uzase in asa hal ca a zburat pur si simplu). In fine, am avut norocul sa o recuperez si am dat-o cu banda de teflon pe exterior. Merg asa de cateva luni bune si nu am mai avut probleme cu cutia. Intra frumos in orice viteza!Eu zic sa o verificati,  deoarece avand joc mare la ea, automat nici selectia vitezelor nu se mai face cum trebuie...La cealalta bucsa nu va recomand sa umbati, deoarece are o clema care se regleaza greu...Drumuri bune!
*

Bucsa de care zici este cea din stanga cum prinesti din fata catre motor si parca este alba? Si a mea are joc pentru ca se observa si intra mai greu in tr 1 si marsarier chiar si cu motorul cald (doar uneori).

--------------------
Renault Laguna 2 Carminat, 1.9 dCI FAP, 110 CP, 2007
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th May 2025 - 05:19
Dacia