Zgomot puternic roata dreapta fata
![]() ![]() ![]() |
Zgomot puternic roata dreapta fata
doru07 |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 143 Joined: 15 November 06 ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna II
- MH 04 GZA
2003 privilege, 1,9DCI, 120CP
|
|||
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.727 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
Directia cum e? Capete de bara, bucsi? S-a uitat nenea si la astea?
|
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
r&d |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 2 June 04 ![]() |
Rulmentul de la roata dreapta. Daca dispare sau se atenueaza cand virezi dreapta (roata se invarte mai putin si rulmentul e incarcat) atunci cel mai probabil ala e. Destul de scump, ca se da cu senzorul ABS cu tot..
|
--------------------
Volvo
S40
2.0T4 200cp 2001 Renault Laguna 2 Privilege 1.8 16V 120cp 2001 (Verkauft/Sold)
|
|
doru07 |
![]()
|
In momentul in care virez dreapta se atenueaza zgomotul...
Dupa cet stiam eu, daca este dus vreun rulment, zgomotul se aseamana cu un troncanit. In schimb, la mine zgomotul duce a fasait, ca o frecare continua intre 2 metale. Nenea care s-a uitat la partea de franare a miscat si de discul de frana si mi-a spus ca are un mic joc. Directia cred ca este buna.( adica indiferent de viteza de rulare, daca iau mainile de pe volan masina merge drept). Mentionez ca nu am nicio bataie sau ceva asemanator in volan in timp ce merg. Merg poimaine cu ea la un service sa vad cum sta treaba. Partea nasoala cu astia de la service este ca ma pot pune sa schimb mai multe piese, chiar daca nu ar fi nevoie ( eu nefiind cunoscator in ceea ce priveste mecanica auto). Multumesc celor care mi-au raspuns. |
--------------------
renault
laguna II
- MH 04 GZA
|
|
matrix67b |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 428 Joined: 26 August 06 From: Targu-Jiu ![]() |
Dupa descrierea lui nu pare a fi rulmentul.Ala cand e dus ''huruie".Totusi , sigur este in regula cu etrierul, placutele si discul?
|
--------------------
Renault
Laguna 2 / Privilege
2003 1,9dci /120cp
|
|
doru07 |
![]()
|
Placutele mi-a spus ca sunt foarte putin uzate, iar discul de frana este ok.
Oricum am ramas uimit cand am citit prin forum ca nu avem senzori care sa ne indice faptul ca placutele sunt duse. |
--------------------
renault
laguna II
- MH 04 GZA
|
|
matrix67b |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 428 Joined: 26 August 06 From: Targu-Jiu ![]() |
Fa un drum cu masina si dupa aceea verifica prin palpare si compara temperaturile discurilor pe fata.Evantual du-te si la alt mecanic ,trebuie sa existe o cauza.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 / Privilege
2003 1,9dci /120cp
|
|
twingooo |
![]()
|
![]() Membru de partid din Republica Ceha Group: Members Posts: 747 Joined: 13 October 06 From: Ceska Republika, Praha 4 ![]() |
acelasi lucru mi s-a intamplat si mie insa proportiile nu-s aceleasi
![]() flanse amortizor!au un rulment care la un moment dat se strica.merita verificat....never know!si multa bafta |
--------------------
Renault
Espace 2.0 dci
2007, Privilege mens sana in corpore barosano!
|
|
boozywoozy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 18 August 06 From: galati ![]() |
Tind sa cred ca e rulmentul deoarece,tot el zice,"Nenea care s-a uitat la partea de franare a miscat si de discul de frana si mi-a spus ca are un mic joc.",joc dat in cazul de fata de rulment.Iar daca are joc asa cum sustine ma mir cum de nu are si o mica trancaneala,posibil nesesizabila din interior...
|
--------------------
ex renault
laguna 2
- gl 41 nyk
2002 1.9 dci dynamique
|
|
matrix67b |
![]()
|
Posibil, boozywoozy.Ne dam si noi cu parerea ,asa, de la distanta.Nu stim daca joaca cu tot cu fuzeta.Eu as fi verificat si piulita de strangere din capatul ei.Oricum,dupa strangerea rotii,discul este si el strans.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 / Privilege
2003 1,9dci /120cp
|
|
likos |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 7 June 07 From: oradea ![]() |
salutare
tu de unde stii sigur ca e din partea dreapta zgomotul? ala a dat jos si cealalta roata? iar partea cu rulmentul poate sa fie pentreu ca un "sunet metalic, de frecare" este echivalent si cu un "huruit" atunci cand o singura bila s a distrus. verifica si daca janta e bina stransa sau daca nu e crapata sau deteriorata in jurul unui prezon. bafta |
--------------------
renault
laguna
- 79KW
1998 grandtour 1.6 16v concorde
|
|
ickx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 208 Joined: 19 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Asa cum a spus si Matrix, daca este rulmentul dus, acesta "huruie", dar se poate verifica starea rulmentului: suspenzi roata in cauza pe cric si tragi de ea apucand de deasupra si de dedesubtul rotii (cu o mana tragi si cu alta impingi), daca ai joc este rulmentul.
|
--------------------
Renault
Laguna II Hatchback
2003 1.9 dci 74 Kw cool
|
|
TreXeL |
![]()
|
![]() Am laguna meaaaa, sunt meserias Group: Members Posts: 128 Joined: 20 June 07 ![]() |
poate sunt offtopic da tot va zic ce-am patit eu.
lucram la un drum in afara orasului si m-am dus sa vad cum sta treaba. pentru ca plombam cu criblura si emulsie mi-au intrat intre placuta de frana si disc cateva pietricele minuscule, lipite bine cu emulsia bituminoasa. domne scotea un zgomot cand puneam frana!!!! prima data am crezut ca mi-a picat o placuta sau s-a rupt sau s-a terminat si e fier pe fier. dupa un timp, cine stie cu se pozitionau alea..nu mai facea. mai puneam cateva frane...iar. faza a fost ca mecanicul nu le-a vazut. |
--------------------
Renault
Laguna II
- SM-05-MIX
2003 / Initiale /300CP :D as vrea io
|
|
doru07 |
![]()
|
GATA!!! Am rezolvat problemele cu zgomotele metalice de la roata din fata.
Mai intai, dupa cum zicea mai toata lumea de pe forum, am avut placute terminate pe spate. Asta explica faptul ca zgomotele auzite de mine erau mai puternice in momentul in care puneam frana. Insa, dupa cum am descris la prima mea interventie, zgomotul metalic pe care il auzeam mereu (chiar si cand nu franam) mi se parea ca este la roata din fata. Asta din cauza ca ( va spun ce mi-a zis mecanicul ) " unul din piciorusele metalice pe care le are piesa pe care este pus senzorul de presiune s-a indoit (probabil lovit de pietre) si imi atingea discul de frana, pe partea interioara a acestuia ( fapt pentru care primul mecanic nu a vazut, pentru ca s-a uitat doar pe partea exterioara a discului, cea pe care sunt placutele de frana)". Dupa ce mi-a schimbat placutele pe spate si a dat 2 ciocane in piciorusele alea metalice nu mai am niciun zgomot... Va multumesc tuturor care mi-ati dat sfaturi si sper ca acest topic sa fie de folos celor care intampina aceasta problema sau un asemanatoare. Toate cele bune. |
--------------------
renault
laguna II
- MH 04 GZA
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
QUOTE(doru07 @ 7 Jul 2007, 02:11) ...unul din piciorusele metalice pe care le are piesa pe care este pus senzorul de presiune s-a indoit (probabil lovit de pietre) si imi atingea discul de frana, pe partea interioara a acestuia... Cred că este vorba de senzorul de turație (viteză unghiulară) al roții... Cel de presiune este montat în interiorul jantei. |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
b_gabi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 566 Joined: 28 October 06 ![]() |
Azi dimineață am remarcat, în trafic fiind, după ce acționez frâna, până prind ceva viteză se aude un zgomot de la roțile din față, intuiesc eu de la sistemul de frânare ca și cum nu s-ar relaxa etrierele suficient de repede astfel încât plăcuțele mai rămân în contact cu discurile. Plăcuțele au o uzură de max. 30% iar la discuri nu se pune problema (mașina are 50k km) - verificat în toamnă la schimbul unui cap de bară. După un drum de 10 min prin oraș cu trafic moderat am constatat că discurile sunt călduțe deși nu am folosit decât puțin frâna iar afară erau max. 2 grade.
Suspectez îngreunarea culisării etrierului pe ansamblul de prindere sau mai grav a vreunui piston ![]() Ceva păreri? |
--------------------
renault
laguna 2
- AG 70 BUB
2001 Privilege 1,8 I 16V
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Eu am patit-o mai frumos:
Mi s-a blocat frana pe roata stanga-fata. Cand am realizat acest lucru (culme, nu tragea stanga) saraca roata frigea de nu puteam pune mana pe ea. A trebuit sa astept juma de ora pana sa o pot da jos de fierbinte ce era. Am dat cateva ciocane in etrier (ma rog... am folosit cheia de roti ca nu aveam ciocan) si apoi si-a dat drumu. Am ajuns acasa incercand pe cat posibil sa nu folosesc frana si m-am apucat de treaba. Pistonasul etrierului are o garnitura (ca un burduf) la exterior care impiedica patrunderea mizeriei si a apei. La mine acea garnitura era rupta, intrase praf si ingreuna cursa. Daca apuca a se infierbanta se blocheaza complet. Am desfacut, curatat, uns, schimbat garnitura si gata, merge ca nou etrierul meu. M-am chinuit mai mult cu prinderea acelui burduf, deoarece nu arau ca aia originali, cu insertie de metal ca sa se stranga pe etrier. Am folosit un colier de plastic si parca putin super glue (nu mai sunt sigur). Bineinteles ca aceeasi operatiune am facut-o si pt roata din dreapta. Concluzia e sa nu astepti sa ramai cu roata infranata pe undeva la mama dracu in camp, cauta sa rezolvi problema cat mai repede. |
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
Initiale 2002 Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
b_gabi |
![]()
|
Mulțumesc! Mâine mă duc să cumpăr burdufii de protecție iar săptămâna asta dacă e vreme bună mă uit la etriere!
![]() PS Are cineva idee dacă există vre-un cod pentru aceste cauciucuri? Întreb asta pt că am fost azi 03.12.2007 la UNIX la magazin și acolo aveau 3 tipuri de kitt-uri de reparație etrier și unele erau mai mari iar altele mai mici iar vânzătorul nu era în măsură să-mi furnizeze alte detalii! ![]() Mulțumesc! This post has been edited by b_gabi: 3 Dec 2007, 13:24 |
--------------------
renault
laguna 2
- AG 70 BUB
2001 Privilege 1,8 I 16V
|
|
b_gabi |
![]()
|
Revin cu rugămintea precedentă:
Are cineva idee dacă există vre-un cod pentru aceste cauciucuri? Întreb asta pt că am fost azi 03.12.2007 la UNIX la magazin și acolo aveau 3 tipuri de kitt-uri de reparație etrier și unele erau mai mari iar altele mai mici iar vânzătorul nu era în măsură să-mi furnizeze alte detalii! Mulțumesc! |
--------------------
renault
laguna 2
- AG 70 BUB
2001 Privilege 1,8 I 16V
|
|
fymays14 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 24 March 07 ![]() |
Salut!
Am si eu o problema asemanatoare in partea dreapta fata dar la mine nu e un zgomot asemanator cu o huruiala ci seamana mai mult cu o troncaneala. Masina are acum 158k km si eu o am de la 117k km si nu stiu cum a intretinut-o fostul proprietar(din Franta).Din ce am citit pe forum precizez ca nu se aude nici un zogomot cand virez pe loc maxim stanga sau dreapta, zgomotul se aude doar pe drumuri denivelate.La 142k km i-am schimbat bieletele si capetele de bara.Eu suspectez amortizorul mai ales ca nu cred ca fostul proprietar le-am schimbat vreodata.Voi ce credeti ca ar putea fi cauza zgomotului? Multumesc anticipat pentru raspunsuri ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
2003
|
|
doruletz75 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 6 October 07 ![]() |
cel mai repede si mai bine ridica masina pe cric pe partea cu zgomotul nu stiu pe ce parte ai tu problema nu am citit bine, si vezi daca are joc roata , dar sa stii ca 99%e rulmetul din pacate costa ceva
![]() |
--------------------
renault
laguna
- B 75 DRU
2000 Cand eram pic imi doream sa lucrez la Dacia Pitesti si sa fac Politehnica si acum......ce vremuri
|
|
doru07 |
![]()
|
@ fymays14
Mergi sa iti faci un test la amortizoare. Am patit acelasi lucru ca si tine si s-a dovedit a avea un amortizor indoit. Pentru ca nu am fost prompt in rezolvarea problemei, mi s-a dus si flansa de la amortizor, lucru care a permis amortizorului sa se ridice si imi impingea in capota. Te sfatuiesc sa mergi cat mai repede sa iti verifici amortizoarele. Succes. Toate cele bune. |
--------------------
renault
laguna II
- MH 04 GZA
|
|
doru07 |
![]()
|
@ fymays14
Pe langa problema cu care am deschis acest topic, m-am confruntat si cu o problema asemanatoare cu a ta. Aveam un telescop indoit si flansa de la acest telescop dusa. Mergi repede sa verifici telescoapele si daca le schimbi, iti recomand sa le schimbi pe amandoua, si sa mai schimbi neaparat si flansele curulmentii de la acestea. Asta in cazul in care nu vrei sa iti sara telescopul prin capota... Mie imi batea telescopul in capota... ![]() ![]() Pe 2 telescoape + 2 flanse cu rulmenti am dat parca 600 RON. Daca vrei, dai un pm si iti dau mai multe detalii. Respect. |
--------------------
renault
laguna II
- MH 04 GZA
|
|
fymays14 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 24 March 07 ![]() |
QUOTE(fymays14 @ 28 Dec 2007, 14:47) Salut! Am si eu o problema asemanatoare in partea dreapta fata dar la mine nu e un zgomot asemanator cu o huruiala ci seamana mai mult cu o troncaneala. Masina are acum 158k km si eu o am de la 117k km si nu stiu cum a intretinut-o fostul proprietar(din Franta).Din ce am citit pe forum precizez ca nu se aude nici un zogomot cand virez pe loc maxim stanga sau dreapta, zgomotul se aude doar pe drumuri denivelate.La 142k km i-am schimbat bieletele si capetele de bara.Eu suspectez amortizorul mai ales ca nu cred ca fostul proprietar le-am schimbat vreodata.Voi ce credeti ca ar putea fi cauza zgomotului? Multumesc anticipat pentru raspunsuri ![]() Dupa 4 ani si 140.000 km s-a rezolvat problema de mai sus. Bucsele de la bara stabilizatoare au fost de vina. Cu 90 de ron s-a facut liniste |
--------------------
Renault
Laguna II
2003
|
|
gAnY |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 274 Joined: 6 February 10 From: Paris ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna III 2.0 dCI 180 GT 4Control
2008 Renault Laguna II 1.9 dCI 120
|
|
Steel&Plastic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 13 August 08 ![]() |
Am avut si eu un huruit la roata din dreapta de un an si ceva. La inceput era foarte fin, sesizabil doar la rularea pe timpul noptii(cand e mai liniste) dar si la virajele la stanga in serpentine. De ceva timp zgomotul s-a accentuat in toate situatiile mai sus mentionate asa ca am decis sa iau masuri.
Am fost la un service unde, cu masina sus pe rampa, am rulat in gol pana la 80 km/h si am oprit motorul:Se auzea un suierat foarte puternic la roata drepata fata- Rulmentul rotii era compromis. O varianta de testare pentru cei care nu au acces la rampa este cea oferita mai sus de un coleg de forum si anume varianta ridicarii pe cric si rotirii in gol a rotii la viteza mare si apoi opresti motorul....diagnosticul se poate pune si in acest mod. In fine, am lasat masina pe rampa, am comandat un rulment nou-280 ron si in 4 ore si un pic am plecat cu rulmentul nou montat...si fara zgomot la roata ![]() Nu trebuie sa mai mentionez dar exclus sa schimbi rulmentul in curte sau pe "marginea drumului", asta pentru cei care se intreaba. Manopera a fost 65+tva si a fost munca chinuitoare pentru baiatul de la service plus ca a folosit o presa de 20 de tone sa scoata rulmentul uzat si apoi sa monteze pe cel nou un fuzeta rotii. Va salut, plec in concediu si va doresc sa ajungeti cati mai multi km!! |
--------------------
renault
megane II
2003 1.9 dci 120 cp
|
|
melcu |
![]()
|
![]() Halatu'...cat e halatu' ? Group: Members Posts: 1.140 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti / Pottstown, PA,USA ![]() |
Stimabili, am si eu o problema si am asa un feeling ca-i voi strange de gat pe astia de la Reno. Am dat 300 RON pe capetele de bara si am zis sa nu fiu cioban si sa le schimb singur, asa ca m-am dus la service (Autocobalcescu). Mi-au schimbat oamenii ce era de schimbat printre care si capetele de bara. Am plecat fericit, va dati seama ...
Sambata m-am apucat sa schimb placutele de frana fata, de data asta in pacarea din fata blocului. Cand am dat roata jos sa-mi pice berea din mana!! Burduful/garnitura aia de la pivotul de pe capul de bara este pur si simplu rupt in doua ![]() Am sa ma duc astazi peste ei si sa le dau cu devizul si factura in cap! Puii mei erau noi noute piesele ... nici 100km nu am facut din momentul schimbarii. |
--------------------
Renault
Laguna 2
- B-33-RTN
2002 Privilege 3.0 V6 CVA Toyota Yaris Sol 1.33 VVT-i - B-202-CSM
Totoya Prius V-Five - HRL-1459 Formatez drivere de cooler... |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 06:57 |