Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Zgomot ciudat - doar cu motor in sarcina, vine de undeva din stanga jos de sub bord

sagetator
post 4 Aug 2009, 16:40
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: O R A D E A

Salutare tuturor.

Zgomotul care am sa vi-l prezint spre analiza nu e un greiere. Vine de undeva de sub bord, din stanga volanului.

E un "fasait/fosnet" care apare doar cand motorul este in sarcina. Apare si se amplifica deranjant, in special de la a 3-a treapta in sus si doar in anumite intervale de turatii, mai precis: 2100 - 2300; 2500-2700; 2800-2900. Peste 3200 de ture cam tace. Deci sunetul exista de pe la 2000 rpm, dar are o intensitate scazuta cu exceptia intervalelor amintite mai sus.

Precizez ca sunetul seamana cu o bucata de cablu/sarma care s-ar roti in interiorul unui tub. Ciudat insa e faptul ca atunci cand iau piciorul de pe acceleratie, trecand prin aceleasi intervale de rpm nu mai apare acel sunet !!!! blink.gif

Initial am crezut ca, la fel ca la batranele Dacii, e vorba de cablul de kilometraj (cel care indica viteza pe ceas), dar nu e asa, fiindca sunetul apare indiferent de treapta de viteza, incepand cu a 3-a de regula (uneori chiar si cu a 2-a).

Am fost la "nicu-mecanicu", la reprezentanta. S-a uitat sub, m-a pus sa accelerez, etc., dar, stand pe loc, nu apare sunetul. S-a urcat omu' in masina si i-am dat talpa. Cu cat acceleratiile sunt mai puternice si sunetul e mai tare....

Mi-a spus ca "Du-te linistit in concediu, n'are nimic!". M-a cam lasat nelamurit. mellow.gif Macar de-mi spunea ce e, sa ma linisteasca... Dar se pare ca nu si-a dat seama. De aceea apelez la voi.

Va atasez un fisier audio. Imediat dupa ce termin de spus "Treapta 4, 2500 de ture si cresc usor", timp de 2 secunde nu se aude zgomotul, dupa care apare si se amplifica pe la secundele 7-8 si 19-20.

Mai precizez ca acest zgomot a aparut in urma cu aprox. 3-4 luni, dar era discret si sporadic. Acum insa e deja insuportabil daca ai de facut un drum mai lung de 30 de minute.

Va rog sa-mi intindeti o mana de ajutor. Sper sa nu fie ceva grav. Merci anticipat.

Attached File(s)
Attached File  Recording3.wav ( 36.49k ) Number of downloads: 1385

--------------------
Clio Symbol Fidji dCi 82 CP gri eclipse
Megane IV Intens dCi 110cp manuala, gris titanium... o frumusețe.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cmandrei
post 4 Aug 2009, 16:47
Post #2

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

sad.gif din pacate eu nu am reusit "sa inteleg" care e zgomotul de care vorbesti din inregistrare sad.gif

Spui totusi ca vine de undeva din zona bordului; prima data m-am gandit la rulment ... de ce ? eu stiam ca huruie "intr-un anume fel" ... ehh la birou, logan, facea cu totul diferit de cat auzisem eu pana acum un rulment ... pe loc bine-nteles nu dar pe urma crestea in intensitate ...

Apropos, ca sa elimini eventual rulmentul sau alte componente ale directiei, mergi cu turatia la care spui ca suna si fa niste viraje (ai totusi grija unde esti cand faci chestia asta - pe ce drum, aglomeratie etc.) si vezi daca se schimba ceva (amplifica sau diminueaza).

Acum ca prostu' si eu ... toate capacele borcanelor sunt inchise ok, nu curge nu scapa nimic de niciunde ?

--------------------
ex. Renault Clio Symbol - RO 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
sagetator
post 4 Aug 2009, 20:19
Post #3

Membru autentic

Indiferent ca e vorba de drum drept sau de viraje, sunetul apare peste 2000 rpm si se amplifica in intervalele de turatii postate mai sus. Cu toate celelalte (capace, etc.) e totul ok. Nu curge nimic (exceptand apa din instalatia de aer conditionat), nu bate nimic (am avut grija de Micutza pana acum), nu sunt probleme de lipsa de putere, etc.. Deci nici un simptom.

Si da, recunosc ca nu am folosit o scula profesionala pt. inregistrarea sunetului (am utilizat un tel. mobil HP cu WinMob 6 pe el, dar calitatea lasa de dorit), pt. care imi cer scuze. Insa cu toate acestea se aude o amplificare a sunetului...

Daca aveti idei, va rog sa ma ajutati. Multumesc anticipat tuturor.

--------------------
+
basalic77
post 4 Aug 2009, 21:21
Post #4

Membru incepator

From: Galati

Si la mine se auzea un zgomot intre 2500-3000 de ture, si era de la traseul de esapament, intra in rezonanta la turatia asta. Am rezolvat prin schimbarea tampoanelor de la toba si cel din mijloc si s-a rezolvat problema.

--------------------
reno clio symbol - GL-06-WXL 2004
+
sagetator
post 4 Aug 2009, 23:07
Post #5

Membru autentic

La tine cum era? Tot numai in accelerari se auzea, iar in decelerari nu? Si numai in mers? Pe loc nu?

This post has been edited by sagetator: 4 Aug 2009, 23:09

--------------------
+
gxg_coman
post 5 Aug 2009, 10:23
Post #6

Membru autentic

From: Bucuresti

am avut si eu un zgomot care aparea in conditiile astea(la anumite turatii) dar la mine era o vibratie si apoi usor usor o scartaiala de sub masina. la un moment dat m a bagat foarte tare in sperieti pentru ca multa lume imi spunea ca este catalizatorul (probabil cativa forumisti stiu despre ce este vorba). de fapt era suportul catalizatorului. cu o sudura mica s a rezolvat. verifica totusi sa nu fie ceva de sub masina nu neaparat de sub bord.

--------------------
renault laguna 1.5 dci/ 110 CP
+
virgilpopa
post 7 Aug 2009, 20:41
Post #7

Membru incepator

La mine face fix la 2600-2800 ture.La fel facea si cealalta veche pe care am avut-o,fix la aceeasi turatie.Era un zumzait,huruit,trepidatie,fisiit.La prima am rezolvat-o la IPSO cu...o ranga.Trepida esapamentul in zona manetei de viteza si rezona facind zgomotul ala.La asta noua nu au vrut sa-i faca nimic cica nu e ..relevant.Astept sa treaca garantia si o rezolv eu personal.

--------------------
Renault Clio Symbol Fidji,AC automat 04/2008 - 1,4 -8V
+
sagetator
post 8 Aug 2009, 14:41
Post #8

Membru autentic

In cazurile voastre sunetul se auzea si stand pe loc? La mine nu.... Nu stiu ce poate sa fie, fiindca logica mea imi spune ca daca-i datorat unui fenomen de rezonanta, fasaitul ar trebui sa se auda si turand motorul dar cu masina stand pe loc....

--------------------
+
hellcat
post 8 Aug 2009, 16:10
Post #9

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

Sunt sigur ca la masina ta se aude ceva, fara discutii.

Insa nu inteleg povestea de la reprezentanta. Te-ai dus sa afli ceva, pai cum pleci de acolo asa cum ai venit? Mergi la receptie, fa-i masinii o fisa de intrare in service pe care sa scrii exact ce auzi si ca doresti un raspuns.
Pai masina nu are cum sa iasa din hala asa cum a intrat...pt ca pe acte ei sunt obligati sa-ti dea un raspuns concret, actele astea mai sunt si ele verificate si se mai duc si pe la renault romania.

Daca te duci direct la nicu-mecanicu, in pauza, asa la mica intelegere sa-ti spuna vreo poveste...pai o sa-ti spuna concediu placut, eventual sa te scuteasca de vreo cheltuiala, nu?...si asa pleci in concediu... wink.gif

Dupa mine e zgomotul/fasaitul/rezonanta provine de la linia de esapament (o mica fisura, poate la imbinarea cu galeria), tablele termice, tampon, etc...
Problema ce nu implica vreun risc la rulare, motiv pt care nicu mecanicu ti-a si urat drum bun!

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
gxg_coman
post 12 Aug 2009, 17:15
Post #10

Membru autentic

QUOTE(sagetator @ 8 Aug 2009, 14:41)
In cazurile voastre sunetul se auzea si stand pe loc? La mine nu.... Nu stiu ce poate sa fie, fiindca logica mea imi spune ca daca-i datorat unui fenomen de rezonanta, fasaitul ar trebui sa se auda si turand motorul dar cu masina stand pe loc....
*

legat de asta la mine nu se auzea niciodata pe loc. doar cand masina era in sarcina. si app...ieri am fost si am rezolvat o. am mai strans niste suruburi care vin pe niste arcuri (la imbinarea dintre catalizator si toba medie), am incercat sa mai largesc putin protectia aia din tabla din jurul catalizatorului, si minune...... sunetul acela enervant a disparut. 124.gif 168.gif

--------------------
renault laguna 1.5 dci/ 110 CP
+
sagetator
post 16 Aug 2009, 15:09
Post #11

Membru autentic

La urmatoarea revizie (cam peste 3000 km) am sa-i rog sa se uite dedesupt sa stranga cam tot ce se poate....

Merci de sfaturi, m-am mai linistit. Revin cu detalii la timpul respectiv.

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 20:42
Dacia