Zgarieturi, loviri usoare in parcare, Sa folosesc Casco?
![]() ![]() ![]() |
Zgarieturi, loviri usoare in parcare, Sa folosesc Casco?
Tudor |
![]()
|
||
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|||
Luna |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 11 January 07 ![]() |
Salutare
Am citit mai sus ca trebuie anuntat asiguratotul (casco) in mai putin de 48 de ore de la constatarea politiei. Intrebarea e: cum anunt eu daca constatarea e facuta vineri la ora 20 si pina luni nu e nimeni la asiban?? Oare o sa comenteze? Am o mica-mare zgirietura pe spoiler fata dreapta si farul dreapta crapat. cred ca ieri, vineri a cazut ceva piatra(ceva de cel putin 5cm diametru) pe masina in parcare, am observat cand am iesit de la servici, hop la politie, am constatare acuma astept ziua de luni si fuguta la asiban (acolo am casco) Deci, cele 48 de ore sint 2 zile lucratoare? Mersi de raspuns |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate 1.4mpi 2006
|
|
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
QUOTE(adisan @ 4 Aug 2006, 17:36) MARE ATENTIE !!! Neaparat sa faci reintregirea sumei dupa reparatie.Spun acest lucru deoarece si eu am patit acelasi lucru anul trecut INSA operatorul de la FIRMA CASCO nu mi-a "facut atentionarea" si anul acesta nu am mai beneficiat de reducere. Reducerea e in functie de suma daunei si punctaj. Ce este "reintregirea sumei dupa reparatie"? |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
Luna |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 11 January 07 ![]() |
treaba e simpla cu reintregire:
de ex: daca ai suma asigurata 200mil si ai o dauna de 20mil, ti se scade din suma asigurata dauna, deci ramine suma asigurata 180mil(adica 90% din valoarea masini evaluate). Problema va fi la urmatoarea dauna, unde asiguratorul va plati 90% din dauna diferenta urmand sa o platesti tu. Deci e bine sa faci reintregirea sumei, care consta in plata unei sume care se stabileste de catre asigurator, oricum mai mica decat dif in urma daunei. |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate 1.4mpi 2006
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Luna:
Daca accidentul s-a produs vineri, nu-i nici o problema daca mergi la asigurator luni. Daca vrei sa fii "mai catolica decat Papa" poti sa le transmiti un fax in care ii instiintezi de accident, dar sincer nu e cazul. Recomand asa ceva doar in cazurile de furt sau de avarii majore. lulu_tanase: Luna ti-a explicat ok. Puteai citi asta si in Ghidul casco si alte 5-6 topicuri care au dezbatut problema. Te rog foloseste functia "Cauta" inainte de a pune o intrebare. |
--------------------
Renault
Clio III
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
sa scriu si eu aici sa nu mai deschid un topic.
am carat un aragaz cu masina mea megan sedan...locul unde a fost pozitionat...dreapta fata. chinuit cu bagatul si scosul din masina...dar nui bai...in schimb in urma acestei operatiuni m-am ales cu una bucata ornament cromat de la ecranul climei zgariata, una bucata butoane negre de la clima zgariate pana la alb si una bucata panou central bord de sub aeratoare zgariat........ce pot face pe casco...sau ce scuze tampite sa le bag sa le cumpar pe casco. si mai trebe sa ma duc la politie ?????aici ce scuza mai bag????? This post has been edited by b76bgaarh: 30 Oct 2007, 20:10 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
b76bgaarh >>
![]() ![]() This post has been edited by MHY: 30 Oct 2007, 20:38 |
--------------------
------
------
------
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu poti repara nimic pe CASCO, nu poti sa demonstrezi ca daunele alea nu au aparut din cauza neglijentei, fapt specificat in fiecare polita CASCO.
Incearca sa dai de un agent constatator amiabil, insa nu cred sa ai prea mari sanse. |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
Tudor |
![]()
|
b76bgaarh: Nu vei primi niciodata despagubire pentru asa ceva pe casco.
In situatia ta singura explicatie care ar fi acoperita de casco ar fi patrunderea prin efractie in masina si deteriorari ca urmare a furtului, dar te sfatuiesc nici sa nu te gandesti sa declari asa ceva, cred ca mai bine ori le ignori, ori cauti pe la dezmembrari. |
--------------------
Renault
Clio III
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
ok......
multumesc...asa ma gandeam si io..... |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
bebecool |
![]()
|
![]() Doctor de oase Group: Members Posts: 549 Joined: 26 October 06 From: Pa scaun ![]() |
![]() Daca prima data mi-am gasit aripa spate usor infundata,acum mi-am gasit masina zgariata-intentionat-din fata pana in spate,cu o cheie ceva.Am full casco(BT-masina luata de la serus) la masina.Pot sa le declar pe amandoua odata la politie si sa repar masina pe casco? PS:Mai am si pe portbagaj niste zgarieturi provenite din urma unor stropi de ciment care a cazut de la blocul de vizavi.Mentionez ca masina era in parcare. Cu mult respect |
--------------------
Renault/Opel
Megane 2 1.5dci 80cp/ Focus 2 1.6Tdci 2009
2007
- B-08-BBM Banii fac fericirea celor care nu merita alta fericire. (G. Gesbron)
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Un singur post este suficient !
Celelalte s-au sters deoarece erau oricum offtopic si offsection. Daca mai aveai ceva busituri pe stanga si plafonul mototolit puteai declara (fals) ca te-ai rasturnat in sant ! Cauta prin forum si citeste inainte de a intreba ceva, pentru fiecare eveniment cu dauna se deschide dosar separat si inainte de altele verifica daca ai clauza de despagubire pentru acte de vandalism ! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
bebecool |
![]()
|
![]() Doctor de oase Group: Members Posts: 549 Joined: 26 October 06 From: Pa scaun ![]() |
salut!revin cu informatii.
Am fost la politie si am declarat-o lovita,zgariata in parcare.Domnul politist a fost cat se poate de parolist dupa parerea mea.N-a stat la discutii.Am primit imediat si autorizatia de reparatie=aripa dreapta spate zg. si infundata,aripa dr. fata zg.,usa dreapta fata+spate zgariate.Maine ma voi duce la un constator Casco impreuna cu ''batranu'',ca el e propietarul:D.O sa revin cu informatii.Numai bine |
--------------------
Renault/Opel
Megane 2 1.5dci 80cp/ Focus 2 1.6Tdci 2009
2007
- B-08-BBM Banii fac fericirea celor care nu merita alta fericire. (G. Gesbron)
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o intrebare. Trebuie sa ma duc la politie cu masina lu taicamiu sa ii iau o dovada pentru reparatie pe casco.Este vorba de o usa infundata, asa a gasit-o.
Masina mai are o indoitura pe capota, o zgarietura pe bara din spate. M-am gandit ca daca tot distrug CASCO-ul macar sa le fac pe toate. Si acum intrebarea: Pot sa il rog pe garcian sa mi le treaca pe toate pe o dovada, sau trebuie sa ma prezint de mai multe ori ca sa iau cate o dovada pentru fiecare eveniment in parte? Multumesc! |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Un oarecare raspuns la intrebare, desi n-are nici o legatura cu asigurarile, il ai in postul anterior.
Politistul este chiar obligat sa scrie pe autorizatia de reparatie toate avariile pe care le constata. Restul, legat de imprejurarile producerii acestora, declaratii etc. este alta poveste, este obligatia proprietarului de a declara toate evenimentele. Ce doream sa subliniez, pentru a reveni onsection, referitor la CASCO, este faptul ca, daca dl. politist scrie in autorizatia de reparatie, nu este obligatoriu ca tot ceea ce se scrie acolo sa fie despagubit !!! Intre cele doua, autorizatia de reparatie si dosarul de dauna, nu exista o relatie biunivoca. Pentru a intocmi dosarul este necesara autorizatia dar aceasta nu este suficienta pentru a despagubi reparatia tuturor avariilor constatate. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc! Asta cu politistul e obligat habar nu aveam!
Si cum? Nu e obligatoriu sa se repare tot ce scrie? Pai eu de ce mama masii mai platesc o palarie de bani? |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.059 Joined: 11 February 04 ![]() |
In mod normal ar trebui sa faci 3 dosare pt aceste 3 daune daca nu s-au intamplat in acelasi timp.
Dar daca tu ai lasat masina in parcare si ai gasit-o asa dupa 3 zile cum procedezi? Declari o data sau de 3 ori? Adica scrii 3 sau 1 declaratie la POL? La asigurare 3 dosare sau 1? |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
Tudor |
![]()
|
QUOTE(Solon @ 1 Mar 2008, 12:56) Multumesc! Asta cu politistul e obligat habar nu aveam! Si cum? Nu e obligatoriu sa se repare tot ce scrie? Pai eu de ce mama masii mai platesc o palarie de bani? Daca vrei sa aflii pentru ce platesti banii cel mai bine citesti polita casco la riscuri acoperite si excluderi. In acest fel iti dai seama pe exact ce ai dat banii. Ca ar fi fost bine sa faci asta inainte sa semnezi si sa dai banii e deja alta discutie. |
--------------------
Renault
Clio III
|
|
Goran |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 26 December 07 From: Cluj Napoca ![]() |
Si eu am avut probleme cu niste zgarieturi minore pe fusta spate ... care cand era murdara masina nici nu se vedeau. S-au produs din cauza mea si a unuia care a iesit prea repede de pe o strada laterala si nici nu a mai oprit sa vada cat de grav e! Am mers la Politie.. astia mi-au dat repede dovada cand au auzit ca e vorba de casco, (eu am declarat accident cu parasirea locului accidentului fara sa il fi identificat pe faptas). Aia de la Casco au inceput sa rada de mine pt ca ma duc pt asa ceva (masina are 2 luni si ceva; fiind murdara zgarieturile nu se vedeau de a trebuit sa o sterg in fata lor sa faca poze) dar eu am insistat la ei sa isi faca datoria si mi-au dat repede acceptul dupa ce in prealabil vorbisem la service sa ma ia repede la vopsit ca doar de asta a fost nevoie. A durat totul (dupa ce am pregatit insa terenu ) o zi (putea sa dureze si doua insa am fost operativ :-)). Deci eu nu ii iert pe cei de la CAsco . Acuma am o zgarietura minuscula pe portiera dreapta fata (cred ca de la o piatra) dar cu asta chiar nu exagerez sa ma duc la ei ca ma dau astia la ziar
|
--------------------
Dacia
Logan 1.5 DCI
2007 Diesel
- CJ 31 CTR Goran
|
|
FILter |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 211 Joined: 27 April 07 From: Bucuresti ![]() |
Modul asta de a aborda lucrurile i-a determinat pe cei de la Casco sa introduca francizele, ca s-a dus romanul pentru orice zgaraietura ca sa o faca pe casco. Pai oameni buni, credeti ca va luati masina ca sa arata ca din show room dupa 5 ani... guess again. Nu mai suntem ca pe vremea berlinelor cand erau strazile si parcarile asa de libere ca ajungeai sa ai 10 ani o masina fara sa zgarai ceva la ea. Obisnuiti-va cu ideea si mai ales la chestiile care nu sunt pe tabla, faceti-va ca nu le vedeti ca astea vin implicit cu dezvoltarea pietei auto si nedezvoltarea infrastructurii.
|
--------------------
Dacia
-X-
2000 toamna
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Obisnuiti-va cu ideea si mai ales la chestiile care nu sunt pe tabla, faceti-va ca nu le vedeti NU ![]() Platesc bani buni la asigurari pentru ambele masini si daca in urma unui incident rutier a rezultat o avarie (oricat de minora) atunci o voi face "pe CASCO". Daca voua va place sa mergeti cu ele zgariate/busite pe la colturi, treaba voastra, dar nu puneti in carca celor care vor sa aiba masina "ca in showroom" responsabiliatea introducerea fransizelor. Puneti asta in seama infrascructurii slabe, lipsa spatiilor de parcare, traficului supraaglomerat. Daca companiile de asigurari se vad atat de lezate de multele dosare incheiate de mine pe motive minore (zgarieturi etc) atunci sa CREASCA ratele cu 10-20-30%. Ah.. nu e bine.. ca nu mai vine lumea (desi eu accepta clar)... atunci bagam fransiza... Acolo e problema. |
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
Tudor |
![]()
|
Ca raspuns la cresterea daunelor e clar ca asiguratorii au doar 3 variante posibile:
- cresterea primelor de asigurare, - introducerea fransizelor generale (pt orice eveniment), - o combinatie a celor 2 de mai sus. Toti au utilizat varianta a 3-a astfel: - cei cu rata mare de dauna sau cu risc sporit (conform datelor statistice ale asiguratorului) crestere consistenta a primelor - cei cu rata mica a daunei sau cu risc mic crestere mica a primelor - tuturor fransiza generala Fransiza generala are 3 roluri: - de a reduce cat de mult posibil tentatia inlocuirii cauzelor RCA cu dosare "gasit avariat in parcare" pe casco - de a reduce tentatia inscenarii unor avarii astfel incat sa fie reparate pe casco - de a reduce aglomeratia la centrele de constatare. Majoritatea asiguratorilor au fost "sufocati" in ultimii ani de multitudinea dosarelor de despagubire si de cresterea costurilor de operare a centrelor de constatare daune. Multi au incercat sa lasa mana libera service-urilor pentru daune mici, dar asta a determinat o crestere puternica a valorilor despagubite, fapt care iar nu le-a convenit. Eu zic ca nu e nimeni de condamnat sau acuzat pentru ce se intampla. Este pur si simplu rezultatul realitatii acestor vremuri din Romania. S-a intamplat si se intampla la fel si in alte parti. Oricine a fost in Paris stie ca masina se parcheaza realmente bara-la-bara prin "impingerea fizica" a vecinilor si ca nimeni nu isi face probleme de zgarieturile de pe spoilere. Eu unul am ales sa merg cu masina inchiriata, ca altfel ma durea sufletul sa parchez asa. Est pur si simplu o adaptare la realitate. |
--------------------
Renault
Clio III
|
|
vali_munt |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 14 April 05 From: Iasi ![]() |
Buna ziua la toata lumea ...
Azi dimineata am patit si eu o belea (vezi poza de mai jos) si acum nu prea stiu ce sa fac: - sa ma duc la politie pentru autorizatie si apoi la asigurator ca sa-mi repar bara numai pentru julitura din imagine? Asta insemnind ca imi voi "strica" polita casco (am casco la Asiban, cu fransiza de 100 euro de la al doilea dosar de dauna iar acum sunt la prima dauna); - sa nu ma duc nicaieri, pentru ca julitura este mica? Dar daca ma opreste vreun garcea si zice ca am lovit pe nu stiu cine? - sa ma duc la politie sa-mi iau autorizatia de reparatie, dar sa nu ma mai duc la asigurator ... sa mai astept pina o sa se mai adune si alte zgiriituri, julituri si abia atunci sa-mi bag masina la reparat? Comunica oare politia si firmele de asigurari? Multumesc anticipat pentru sfaturile si parerile voastre! Attached thumbnail(s) DSC00180.jpg ( Size: 789k ) Number of downloads: 2668 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Laureate +
- IS -- --
|
|
adi_ar |
![]()
|
Prezentarea la politie este obligatorie !
Daca polita este cu 100 Euro fransiza (n-am inteles cum este al doilea dosar de dauna si prima dauna dar nu conteaza !!!), fa o evaluare de costuri pentru reparatie. Fiind in garantie, ar trebui facuta reparatia la service Dacia. Pune in balanta costurile implicate, inclusiv eventuala (ne)reducere in anul urmator si gasesti raspunsul. Avand in vedere vopseaua, cred ca vei iesi mai bine s-o repari fara CASCO. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
vali_munt |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 14 April 05 From: Iasi ![]() |
Polita pe care o am la Asiban este cu fransiza de 100 Euro, dar pentru ca anul trecut n-am avut nici o dauna, brokerul care mi-a facut contractul nou mi-a facut un "cadou": la primul dosar de dauna nu se va aplica aceasta fransiza, deabia de la al doilea dosar.
Dupa ce am intrebat la service-ul dacia, reparatia (nu inlocuirea) m-ar costa cam 500 RON. Nu ma gindesc (asa departe) ca urmatoarea dauna (adica tocmai la anul), ci ma gindesc ca poate saptamina viitoare o s-o gasesc sin nou busita in parcare ... si atunci voi nevoit sa scot din buzunar acei 100 EURO. De aceea ma gindeam sa mai las sa se mai adune ... Cred ca cea mai buna solutie ar fi sa ma duc numai la politie sa-mi iau autorizatie de reparatie, dar sa nu ma mai duc si la asigurator. Dar intrebarea este: se poate (legal)? This post has been edited by vali_munt: 18 Jun 2008, 08:47 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Laureate +
- IS -- --
|
|
adi_ar |
![]()
|
1. Prezentarea la politie este o obligatie rezultata din aplicarea OUG195/2002.
2. Solicitarea unei despagubiri de la asigurator, in baza CASCO, este optionala. 3. Mi se pare cam mult 500 RON, ar mai trebui consultate si alte service. 4. In cazul neremedierii imediate, atentie la termenul de 30 zile. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vali_munt @ 18 Jun 2008, 09:39) Nu ma gindesc (asa departe) ca urmatoarea dauna (adica tocmai la anul), ci ma gindesc ca poate saptamina viitoare o s-o gasesc sin nou busita in parcare ... si atunci voi nevoit sa scot din buzunar acei 100 EURO. De aceea ma gindeam sa mai las sa se mai adune ... Și dacă le lași să se adune, când te hotărăști să le rezolvi pe toate ai mari șanse să se întocmească mai multe dosare de daună, din care numai la unul nu plătești franșiza. Dacă ai autorizații de la poliție separate, cu date diferite, ceea ce am spus mai sus este sigur, nu numai "cu mari șanse". |
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
vali_munt |
![]()
|
Pentru adi_ar ... multumesc pentru raspunsuri, dar nu inteleg la ce va referiti cind spuneti "In cazul neremedierii imediate, atentie la termenul de 30 zile".
Pentru Brainie ... este f. corect ce spuneti, dar numai daca m-as duce la asigurari cu mai multe autorizatii de reparatie de la politie. Dar ma impiedica cineva ca la urmatoarea dauna s-o declar si pe prezenta (din nou)? Si atunci m-as prezenta la asigurator cu o singura dovada de la politie, in care ar fi trecute mai multe daune. E corect? Nota moderator: Nu este corect, este chiar ilegal si nu incurajam asemenea practici ! This post has been edited by adi_ar: 18 Jun 2008, 09:50 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Laureate +
- IS -- --
|
|
adi_ar |
![]()
|
QUOTE(OUG195/2002) Art. 181. - Se interzice conducatorului de autovehicul sau tramvai: ... 19. Sa circule cu autovehiculul avariat mai mult de 30 de zile de la data producerii avariei. QUOTE(OUG195/2002) Art. 237. - (1) Certificatul de inmatriculare sau de inregistrare al autovehiculelor si tramvaielor se retine in urmatoarele situatii: ... e) avariile existente la autovehicul nu au fost reparate in termenul prevazut la art. 181 pct. 19; + Avertisment sau amenda ! Avertisment: Declaratia falsa este ilegala si nu incurajam in nici un fel asemenea practici ! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 07:56 |