Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Vreau sa cumpar Clio diesel 2004, Parere

aurel2207
post 4 Oct 2011, 18:26
Post #1

Membru incepator

Group: Members

salutare, sunt nou pe forum .....
am gasit un clio diesel , km 123,983
an 2004, capacitate c 1461, pret 1,860 euro,
ce ma sfatuiti , merita sau nu , inca nu l-am vazut pe viu.......
Vreau sa cumpar ceva potrivit, ca pret, nu am pretentii mari, dar nici sa ma chinui la drum( ca putere motor, etc), consum , costuri piese, revizii , etc
multumesc.

--------------------
matiz matiz 1995
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mircea-daniel
post 4 Oct 2011, 18:48
Post #2

Membru cu tubina

From: Banda I

E ceva suspect la el in banii aia... Un clio bun, nimeni nu il da sub 2000 de euro, masina e foarte fiabila, consuma putin, intretinere aproape gratis.
O avea turbina/injectoarele moarte, eventual pompa lenesa, sau cine stie cate alte belele. Daca nu stii sa mergi cu ea (am vazut destule umblate in bataie de joc), te duce la bani multi. Daca stii sa te comporti cu ea, te duce km multi (peste 200.000 de km) fara bani de ingropat in ea.

--------------------
Renault Lagunaaaa 2003 - B 666 GGG
Cand aveam Clio mi se parea ca merg toti ca nebunii (consum 6%). Acum am leguma si mi se pare ca toti merg ca melcii (consum 10%).
+
Andrei LGN
post 4 Oct 2011, 19:38
Post #3

Membru autentic

From: Ploiesti

Prea veche; la anul va avea 8 ani , in care a tot mers (posibil ca nici km sa nu fie reali) si sigur trebuiesc inlocuite pivoti, bucse, bielete, amortizoare, distributie, placute/discuri frana, saboti, si doamne fereste pompa injectie, injectoare la care se adauga inerentele defecte minore dar sacaitoare: vreun cheder rupt(oricum la 8 ani sunt cam coapte), proiector spart, vreun motoras inchidere centralizata mort, oglinda sparta si alte mici probleme electrice si estetice. Vorba aia .... cumperi problema altuia, asa e la SH; deci e bine sa cauti pana iti sar capacele ca sa zici ca faci o treaba cumparand o masina SH, sa nu te opresti la cateva vazute.

This post has been edited by Andrei LGN: 4 Oct 2011, 19:39

--------------------
Renault Symbol Fidji 2006 1.4 MPi
+
rs09
post 4 Oct 2011, 20:08
Post #4

Membru autentic

Daca nu are reviziile facute nu ar trebui sa o cumperi pentru ca nu poti sa fii sigur de km reali.

--------------------
renault symbol 1.4 8v 2008
+
hora
post 4 Oct 2011, 21:20
Post #5

Membru autentic

From: Brasov

Stiu ca ai nevoie de masina si poate nu ai bani de una noua. Insa sa fii convins ca la orice masina, mai ales la second hand, banii pe care ii dai pe ea sunt doar o parte din suma totala pe care va trebui s-a scoti din buzunar. Daca crezi ca "scapi" cu 1800 de euro, te inseli amarnic. Diferenta este ca la una noua (sau mai noua) grosul se duce la inceput (ca pret al masinii), dupa care vin cheltuieli mai mici gen asigurare, impozit, revizie. La una veche dai mai putin la inceput dupa care incepi sa decartezi serios, in sensul ca, pe langa cheltuielile marunte enumerate mai sus si de care oricum nu scapi, sa mai adauga si cele legate de reparatii inerente care, asa cum spunea un coleg mai sus, pot fi extrem de costisitoare. Alegerea este a ta.

--------------------
Opel Corsa C 1.3 cdti 2006
Ex Dacia 1310, Renault Symbol 1.4 8v
+
aurelyan
post 5 Oct 2011, 07:17
Post #6

Membru cu familie

From: Iasi

QUOTE(aurel2207 @ 4 Oct 2011, 18:26)
ce ma sfatuiti , merita sau nu  , inca nu l-am vazut pe viu.......
*

Eu zic ca ar trebui mai intai sa o vezi, ia si pe cineva care se pricepe cu tine. Dupa aceea mai vezi ce faci.

--------------------
Ford Focus Mk3 2012 - 1.6 16v Ti-VCT
Imbatranesc si tot invat - Eschil
+
aurel2207
post 5 Oct 2011, 07:27
Post #7

Membru incepator

Multumesc , aveti dreptate si ca sa va dau mai multe informatii, masina e de vanzare la o firma de leasing care a recuperato de la cineva care nu a putut -o plati...

--------------------
matiz matiz 1995
+
diesel_power
post 5 Oct 2011, 08:22
Post #8

Membru autentic

From: diaspora

Parerea mea este sa verifici mototul + sistemul de injectie in primul rand. Daca astea sunt bune, atunci cred ca merita masina.

Este foarte posibil ca cel care nu a mai putut plati leasingul sa nu mai fi facut nici reviziile, asa ca grija mare sa nu se fii distrus ceva pe la motor.

Altfel, orice Clio ai cumpara, tot va fi nevoie sa ii mai schimbi ceva pe la suspensie/directie, din cauza craterelor din sosele.
Masina asta nu e un monument de fiabilitate, dar se ridica la un nivel acceptabil. Daca te abtii sa alimentezi cu motorina de la Petrom e posibil sa te duca multi km.

--------------------
Renault Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW, 2005, Fidji
+
hora
post 5 Oct 2011, 09:00
Post #9

Membru autentic

Daca te tenteaza totusi s-o iei, fa o verificare serioasa si completa la reprezentanta

--------------------
+
Ma3x
post 5 Oct 2011, 22:10
Post #10

-

From: B

Daca vrei diesel, teste facute neaparat.
Daca vrei sa dormi mai linistit, ia o benzinara sh , teoretic ar trebui sa te scape de mare parte din piesele grele ce ar putea sa cada, diferenta e ca dai putin mai mult pe combustibil.

--------------------
- - - - -
ex. Renault Symbol 1.5DCI 60kw 2007
ex. Megane sedan 2.2 1.5DCI 63kw 2007
ex. Renault Symbol 1.5DCI 47kw 2008
+
mircea-daniel
post 5 Oct 2011, 22:29
Post #11

Membru cu tubina

From: Banda I

Un diesel bine intretinut bate orice benzinara. Motoarele nu au moarte pana la 500.000 de km. Repet insa, BINE INTRETINUT. Motorina buna, mers turat, schimbate consumabilele la timp. Cam rare, dar gasesti.

--------------------
Renault Lagunaaaa 2003 - B 666 GGG
Cand aveam Clio mi se parea ca merg toti ca nebunii (consum 6%). Acum am leguma si mi se pare ca toti merg ca melcii (consum 10%).
+
hora
post 6 Oct 2011, 08:54
Post #12

Membru autentic

--------------------
+
ady24
post 6 Oct 2011, 10:08
Post #13

Membru autentic

Daca vrei neaparat sa iti iei un diesel, la km astia trebuie sa faci anumite teste,eventual pus chiar si testerul pe ea inainte sa dai banii.Trebuie verificat sa vezi ca pompa sa nu bage span,sa lucreze turbina, motorul sa nu manance ulei, eventual luat si compresia la motor, plus multe altele.

--------------------
Logan Laureate 2005
+
iulia_boris
post 6 Oct 2011, 11:10
Post #14

Membru autentic

la banii astia normal ca masina are si 'hibe'..daca vrei masina buna asta costa..mult mai bine decat 1800euro..orice sh are cate ceva de inlocuit..la un moment dat..ca d-aia-i sh..articulatiile ,oricum,se duc repede..la drumurile noastre este normal..faci niste calcule ,pui in balanta si vezi care si cum merita efortul..masina mai veche,mai ieftina,mai multe reparatii..posibil..mai noua,mai scumpa,mai putine reparatii..posibil..desi, fiind diesel, anul de fabricatie nu-i o certitudine a calitatii..ca daca a hingherit-o vreunu' care schimba vitezele pe la 2000 normal ca masina poate avea probleme cu injectoarele si ce-or mai fi implicate in actiunea asta..

--------------------
Dacia Dokker Laureate 1,6.. 2016 - B 696 BUL
Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th April 2025 - 06:51
Dacia