Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Usi mai "silentioase"

jokerfordead
post 4 Feb 2016, 21:43
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare! De cateva luni am cumparat un renault megane 3 2010 (secondhand) si evident tin la el ca la ochii din cap smile.gif , mai ales ca e prima mea masina.
Am observat ca inchiderea (trantirea) usilor nu-i foarte silentioasa ... mai ales cand cineva nou se urca in masina si da ceva mai tare cu usa.
Ma intrebam daca aveti stiti vre-o modalitate prin care pot face inchiderea usilor ceva mai silentioasa.
Multumesc!

--------------------
Renault Megane 3 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
oves
post 4 Feb 2016, 22:06
Post #2

Membru autentic

Poti sa le antifonezi daca vrei .Doar ca este scump materialul

--------------------
renault megane 3 ST - BH xx xxx 2009 1.9dci 130 cp
+
vasile82
post 5 Feb 2016, 11:04
Post #3

Membru autentic

From: Ploiesti, Bucuresti

Mai poti sa gresezi "clantaul din broasca" usii - cel care vine pe piesa fixa de pe stalp. Ajuta putin...

--------------------
Ex Logan, Renault Fluence 1.6
+
gangara
post 5 Feb 2016, 12:25
Post #4

Membru autentic

Eu pe acel "U" de pe stalp am lipit un soi de banda izoliera textila si a fost OK. Tb pusa doar intr un singur strat.

This post has been edited by gangara: 5 Feb 2016, 12:26

--------------------
Renault Megane - rosii 2011/E2
+
iDoctor
post 5 Feb 2016, 12:37
Post #5

Membru autentic

ce tiganeala ,

--------------------
Renault Megane - B-02-TYM 2011 / 150 hp
Nu mai am rabdare pentru prosti , ca este prea multi . dar multi .
+
marius80_eugen
post 5 Feb 2016, 12:54
Post #6

Membru autentic

From: Bucuresti

Usile singure nu au de ce sa zgrangane, deci singurul zgomot este de la mecanismul de inchidere in momentul in care se inchid.
Daca usile vibreaza cand le iei la pumni , le dezfaci si rezolvi problema. ele nu trebuie sa faca nici un fel de zgomot nici de la muzica puternica si nici daca le iei usor la pumni si pe interior si pe exterior.
Daca vrei ca inchiderea usilor sa fie ca la o masina noua , schimba chederele si poti imbraca acel U in izolier band sau daca ai alta idee , vezi ca nu trebuie sa depaseasca 1 mm grosime , pentru ca risti sa nu mai alunece clantaul ala mobil pe U si ramane usa blocata.
Chederele atenueaza trantitul usilor , DAR asta nu inseamna ca odata puse chedere noi , usile pot fi trantite oricat ... La Megane 3, acel arc de la anti-vant este destul de puternic , astfel incat odata ce ai trecut de acel opritor, usa se inchide aproape singura si oricat de mica actiune asupra usii ii da si mai mult impuls decat ar avea nevoie de fapt.
Si mie mi s-au trantit usile de multe ori aiurea , dar trebuie sa mai educi si pasagerii, ca nici la Loganurile din ultimii 5 ani nu mai este nevoie sa trantesti usile puternic, deci impulsul de a tranti usa este unul inradacinat puternic in cultura romanilor de pe vremea lui ceasca si acolo trebuie umblat prima data si nu la niste usi de o generatie noua , care pur si simplu nu necesita trantire.

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
RazvanF
post 5 Feb 2016, 14:57
Post #7

Tech

QUOTE(marius80_eugen @ 5 Feb 2016, 12:54)
deci impulsul de a tranti usa este unul inradacinat puternic in cultura romanilor de pe vremea lui ceasca si acolo trebuie umblat prima data si nu la niste usi de o generatie noua , care pur si simplu nu necesita trantire.
*

Te asigur ca vei gasi acest impuls si in cultura altor popoare. Trantesc usile de se deschid cele de pe partea opusa. sleep.gif

--------------------
Dacia Logan MCV Stepway X52 2017 1.5dCi 90 cp
VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan.
+
solidconvert
post 5 Feb 2016, 15:23
Post #8

Donator

From: Bucuresti

Oricum band adeziva sau orice altfel de banda pe u ul ala mie nu mi suna bine deloc. nono.gif

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
m3st_tce
post 5 Feb 2016, 16:48
Post #9

Membru autentic

QUOTE(marius80_eugen @ 5 Feb 2016, 12:54)
Si mie mi s-au trantit usile de multe ori aiurea , dar trebuie sa mai educi si pasagerii, ca nici la Loganurile din ultimii 5 ani nu mai este nevoie sa trantesti usile puternic, deci impulsul de a tranti usa este unul inradacinat puternic in cultura romanilor de pe vremea lui ceasca si acolo trebuie umblat prima data si nu la niste usi de o generatie noua , care pur si simplu nu necesita trantire.

Tu nu stii cum trantesc usile nemtii (si nu numai)...

--------------------
Renault Megane 3 ST Prestige / Skoda Rapid Active *** 2011 1.4 TCe / 2014 1.2 TSI (86CP)
+
jokerfordead
post 5 Feb 2016, 20:37
Post #10

Membru incepator

Cred c-o sa ma impac cu aceasta problema si remane ori sa fac pe gentleman-ul sa deschid/ inchid personal usile ori o atentionare politicoasa.
App nu am incercat cu atentionare pe geam ... cu toate ca nu-mi prea place sa incarc masina cu fel si fel de blizblizuri smile.gif)

--------------------
Renault Megane 3 2011
+
gangara
post 12 Feb 2016, 09:08
Post #11

Membru autentic

QUOTE(iDoctor @ 5 Feb 2016, 12:37)
ce tiganeala ,
*

Pot fi oarecum de acord, insa nici reno nu face niste usi prea ariene.
Rahatul asta I a pus lu' cumnatu' la Octavia in 2006, masina in garantie.
Ii scartaia, troncanea...naiba stie. La doua saptamani s-a dus cu masina noua, iar aia a fost singura solutie. Si nu a fost singurul. Scotchul ala il are si acum dupa aproape 10 ani.

Mai mult, trancaneala aia am observat ca se eliminase in momentul in care am desfacut fata de usa. Cand tranteam usa fara carenaj era mult mai silent. Si are noima..practic fata de usa e prinsa in clipsuri si nu sta fix pe suprafata metalica.
La Logan spre exemplu era prinsa si in mastic.

Tot legat de silentiozitate am comandat deja Silent Coat si cu prima ocazie de caldura o sa desfac toate usile si o sa fac procedura.
Din ce am mai cautat efectul ar trebui sa fie OK.

--------------------
Renault Megane - rosii 2011/E2
+
rusus
post 17 Feb 2016, 00:38
Post #12

Membru autentic

Antifonarea ușilor este cea mai buna soluție

--------------------
megane 3 1.5 dci,90 cp 2011, megane 3 bose 2013 Megane 4 intens 2017 estate
Contul ***chivereanumarian*** fără posibilitate recuperare parola(nu primesc mail )
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 14:59
Dacia