Urcare pe borduri, ...strategii
![]() ![]() ![]() |
Urcare pe borduri, ...strategii
aaddrryyss |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 227 Joined: 26 June 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1410
2001 / Renault Megane 1.5 dci 85CP Privilege 2007
|
|||
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
cea mai buna abordare a bordurii e cea oblica in care atingi bordura cu cate o roata o data, nu doua cate doua.
|
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
eu urc si cobor numai cu rotile virate la maxim
altfel pocnesc scut, praguri...spoilere, fusta, etc... Si e efortul mult mai mic pentru motor, cutie, planetare. Pe rand cate o roata. Te asezi langa bordura, ca si cum ai fi facut parcare laterala, dupa care mai faci o parcare laterala pe bordura. Urci mai intai rotile de pe spate una cate una, dupa care pe cele de pe fata, la fel, una cate una. Bine, nici n-ai avea cum altfel din pozitia asta. ![]() Si nu omori nici motor, nici ambreiaj si nu mai "vandalizezi" nici fusta. Si cobori la fel, cu rotile virate la maxim si piciorul pe frana cand simti ca ai ajuns la marginea bordurii. This post has been edited by andu911: 13 Jul 2009, 03:44 |
--------------------
-
-
-
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
QUOTE(aaddrryyss @ 13 Jul 2009, 02:09) Stiu ca suna a teoria chibritului, insa chiar ma framanta intrebarea... ![]() QUOTE(aaddrryyss @ 13 Jul 2009, 02:09) Ideea e asa..daca ar fi masina voastra, voi cum ati proceda? (da, am incercat sa-mi caut si alt loc de parcare...cel mai aproape ar fi la ~1300 de metri, ceea ce cam nulifica toata ideea mersului cu masina la servici...) Sa vedem: 1. Pui doua pietre, la distanta egala cu ecart-ul ![]() 2. Pui doua caramizi in portbagaj si le folosesti in acelasi scop ( le aranjezi frumos acasa, faci panta, etc.) - cam incomod ce-i drept, trebuie sa te dai jos din masina de 2 ori; 3. Iei o galeata ![]() |
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
rino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 838 Joined: 9 December 07 ![]() |
Aia cu galeata si canciocul i-mi trebuie mie ... nu stiam rapoartele
|
--------------------
Renault
Megane
2005, 2009 DIY / open source fan.
|
|
b_gabi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 566 Joined: 28 October 06 ![]() |
Dupa etapa galeata si canciocul s-ar putea sa-ti cauti alt loc de parcare pt ca devine tentant si pt altii. Este destul de interesanta idea cu 1-2 bucati de lemn (nu caramizi) taiate sub forma de prisma triunghiulara care pot sta linistite in portbagaj si utilizate cand timpul permite iar in cazuri de necesitate urcarea cu spatele cu cate o roata pe rand cum spunea andu911. Parerea mea
![]() |
--------------------
renault
laguna 2
2001 Privilege 1,8 I 16V
- AG 70 BUB
|
|
Master01 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 13 January 09 From: Suceava ![]() |
Superbe unele idei, se vede ca romanul este talentat.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE SCENIC
2005/1598 cmc 1,6 16 V
- Nr. de SV Il cheama bizon / Are-un neuron / Si tot claxoneaza / Cand altii sofeaza
Grupul soferilor blocati in trafic saluta bizonul din intersectie. |
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
Daaaa
![]() - unesti cele doua prisme de lemn cu o scandura, la dimensiunea distantei intre roti - in felul acesta nu trebuie sa masori vizual de fiecare data ![]() - Daca nu intra in portbagaj, poti face ansamblul pliabil, pe la mijlocul scandurii (ai putea folosi si bare de aluminiu in acest scop). - Ma plictisesc, da... ![]() |
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
QUOTE - unesti cele doua prisme de lemn cu o scandura, la dimensiunea distantei intre roti - in felul acesta nu trebuie sa masori vizual de fiecare data ![]() - Daca nu intra in portbagaj, poti face ansamblul pliabil, pe la mijlocul scandurii (ai putea folosi si bare de aluminiu in acest scop). Sau le legi cu o sfoară de lungimea potrivită, și așa ai rezolvat și problema plierii. ![]() QUOTE Ideea e asa..daca ar fi masina voastra, voi cum ati proceda? Cu prima mașină din semnătură, n-aș proceda în nici un fel. Nu mă urc cu ea pe borduri atît de înalte. Punct. Cu a doua mașină, cuplez reductorul și urc pe bordura aia fluierînd, ca și cum n-ar fi. ![]() This post has been edited by VladSoare: 6 Aug 2009, 07:47 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
bardu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 602 Joined: 21 March 08 ![]() |
Folosesc zilnic metoda prezentata de Fratzica si am urcat borduri destul de mari (bine ca symbolul are scut metalic
![]() Eu opresc mai intai la ~1metru de locul "tinta", bag in treapta 1 si ma apropii oblic foarte incet de bordura. In momentul in care simt contactul cu bordura, din ambreiaj si acceleratie ii dau scurt un pic de forta cat sa urc prima roata, la fel fac cu fiecare roata in parte. |
--------------------
Renault
Symbol
Fidji
- MS-08-?MS Intrebare: Cum se pune la loc dopul la o sampanie?
Raspuns: Intrebati-l pe Geoana. 1,4L, 8V @ 75Cp | aprilie 2008 @ 6,8Km! |
|
zoard |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 21 July 09 From: Deva ![]() |
Cea mai buna (pentru masina) abordare, e cea a lui andu...usurel, oblic, cu spatele...
|
--------------------
Renault
Symbol
2005-1.4 8V 75CP
- HD99CIZ
|
|
supremeon |
![]()
|
![]() cam rareori membru... Group: Members Posts: 503 Joined: 28 July 07 From: din inima țării... ![]() |
QUOTE(VladSoare @ 6 Aug 2009, 07:46) Sau le legi cu o sfoară de lungimea potrivită, și așa ai rezolvat și problema plierii. ![]() Super tare, frate ![]() |
--------------------
Iubesc mersul domol
pe o sosea fara gropi si alte masini,
primavara cu verde crud si albastru
- pur pretutindeni!
|
|
bardu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 602 Joined: 21 March 08 ![]() |
Daca folosesti sfoara s-ar putea sa iei amenda ca umbli cu arme albe (nunceag)
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
Fidji
- MS-08-?MS Intrebare: Cum se pune la loc dopul la o sampanie?
Raspuns: Intrebati-l pe Geoana. 1,4L, 8V @ 75Cp | aprilie 2008 @ 6,8Km! |
|
Master01 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 13 January 09 From: Suceava ![]() |
Misto faza, de fapt la noi poti sa iei amenda pentru ca incerci sa eludezi greutatile vietii (exemplu: bordurile, gropile din asfalt, nebunii ce intra in tine si trebuie sa te feresti de ei si intri in alte masini ce circula normal si platesti tu reparatiile).
![]() |
--------------------
RENAULT
MEGANE SCENIC
2005/1598 cmc 1,6 16 V
- Nr. de SV Il cheama bizon / Are-un neuron / Si tot claxoneaza / Cand altii sofeaza
Grupul soferilor blocati in trafic saluta bizonul din intersectie. |
|
aaddrryyss |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 227 Joined: 26 June 07 ![]() |
eu (initiatorul topic-ului) am rezolvat problema definitiv...merg la servici pe jos mai nou.
Am vazut desfacuta turbina unui prieten cu Opel Omega 2.5 diesel, care n-a mai scos masina din oras de 2 ani... Deci masina o pastrez pentru drumurile extraurbane, eventual doar la nevoie prin oras. Mersul la servici nu e "la nevoie". |
--------------------
Dacia
1410
2001 / Renault Megane 1.5 dci 85CP Privilege 2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 05:00 |