Ulei in vasul de expansiune de mult timp, Verdict grav dat de mecanic - asa sa fie ???
![]() ![]() ![]() |
Ulei in vasul de expansiune de mult timp, Verdict grav dat de mecanic - asa sa fie ???
zerillos |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 24 September 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|||
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
Te sfatuiesc sa ceri mai multe pareri de la diversi mecanici.
Chiar daca s-a fisurat blocul sau chiulasa nu e nicio problema, se gasesc second garla.Eu banuiesc garnitura de chiulasa totusi... Pana nu te apuci de ea nu stii exact.Eu zic sa demontezi motorul si sa vezi ce si cum,dupa care,cumperi ce trebuie si aia e. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
verde |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.131 Joined: 5 September 06 From: Pitesti ![]() |
Spala instalatia intai si vezi ce se mai intampla.Toti mecanicii viseaza sa-ti curga bani din buzunar ca robinetu cand intrii la ei in service de parca doar la ei e criza nu si la noi.
This post has been edited by verde: 8 Oct 2013, 08:47 |
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
zerillos |
![]()
|
Pe mine ma interesa daca urmatoarele chestii sunt adevarate:
1. Daca e ulei in vasul de expansiune, dar nu e apa in baia de ulei inseamna ca nu e de la garnitura de chiulasa ci e fisura pe undeva. 2. Daca e ulei in vasul de expansiune, nu poate fi de la o problema mai veche care murdareste vasul si sigur e ceva de la motor sau garnitura. 3. Motorul e stricat si nu mai poate fi recuperat daca a intrat ulei in el. Ca acum depinde, daca e de la motor si mai am si alte piese de schimbat, inclusiv catalizator si alte nebunii, e posibil sa nu fie rentabil sa bag bani in ea. Pt. ca e clar ca voi lua un motor SH, care poate sa te tina foarte putin si in plus odata ce e vandut sunt mari sanse sa aiba si ala probleme. Deci e greu de gasit ceva bun, SH si care sa te tina .... |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|
andr3i84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.086 Joined: 22 March 09 From: Bucuresti ![]() |
Salut,
Sigur e ulei? Te intreb pentru ca eu acum 3 ani aveam probleme la caloriferul din bord (avea un por si curgea lichidul de racire pe la locurile din fata) si am bagat o pilitura (inchisa la culoare) si am rezolvat problema. Dupa o saptamana, cand s-a astupat porul, am schimbat tot antigelul dar instalatia a ramas murdara (vasul are depuneri de culoare inchisa - spre negru parca). Bafta. |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2003 1.4 16V expression
|
|
razvantrc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 7 June 13 ![]() |
Te-as intruma in a spala instalatia bine si schimbat DOAR garnitura de chiuloasa, pe urma stat cu ochii pe vasul de expansiune si baia de ulei. Daca tot te apuci sa te uiti bine dupa fisuri (daca se vad) Succes
|
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji
2006 Clio Symbol Fidji 1.4, mai putin de 16 valve - 2006
Born-iunie 2013-112750 km |
|
zerillos |
![]()
|
Pai daca se dovedeste sa fie ulei eu as schimba garnitura de chiulasa, dar mecanicul spune ca operatiunea asta e in zadar la benzinar, ca o sa faca la fel si ca nu rezolv problema .... asta pt. ca nu e apa in baia de ulei ... omul zice ca daca baga apa acolo era garnitura, asa este bulit motorul ... asta vreau sa aflu daca e adevarat !!!
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|
stanionjan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 226 Joined: 13 February 11 ![]() |
va salut! si la mine aceiasi problema , ulei in lichidul de racire , am schimbat garnitura chiuloasa , degeaba , mi s-au ,,topit'' furtunele de cauciuc , le-am inlocuit , am spalat instalatia , degeaba , mizerie(ulei) in vasul de expansiune , nu stiu ce sa mai fac , din ce am citit aici cred ca tre schimbat motorul , posibil fisura in blocul motor , mentionez ca am megane 1 , motor 1,6 e , ........si asa cum spunea cineva , nici picatura de ulei in baie
![]() |
--------------------
renault megane
brek
2000,1,6l-benzina
- IL-03-BYL
|
|
zerillos |
![]()
|
Asta vreau sa zic ... se pare ca degeaba spal instalatia ....
Zi-mi te rog cat te-a costat sa schimbi garnitura de chiulasa si ce alte cheltuieli au fost ?? This post has been edited by zerillos: 8 Oct 2013, 21:38 |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|
alexgeogabriel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.418 Joined: 24 September 11 From: Bucuresti ![]() |
Cum apare acest ulei in vasul de expansiune, galben(daca uleiul este relativ curat) sau negru(daca uleiul este uzat) deasupra lichidului verde(antigel)? Cel putin asa mi s-ar parea normal tinand cot de faptul ca uleiul mereu sta la suprafata. Nu de alta dar acum daca tot urmaream subiectele de pe acest forum, imi aduc aminte ca de la o vreme incoace, parca antigelul si-a schimbat culoarea. Ultima data a fost schimbat in aprilie 2012. Parca lichidul este un pic galbui deasupra sau aceea este culoarea normala?
![]() This post has been edited by alexgeogabriel: 8 Oct 2013, 22:00 |
--------------------
Renault
Symbol
2007, 1.4, 75cp, 8v
- -
|
|
zerillos |
![]()
|
Am dus-o sa ii spal instalatia si sa mai verifice o data ... o iau dupa amiaza ..
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|
verde |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.131 Joined: 5 September 06 From: Pitesti ![]() |
stanionjan Posibila fisura in bloc motor .....schimb motorul.......cam multa panica.
Pana la urma 3 picaturi de ulei in antigel nu cred ca afecteaza ceva, atata vreme cat in baia de ulei nu e antigel. Cata schimburi de antigel (ca pret) echivaleaza cu schimbatul unui motor ? |
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
bogdannicusor83 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 145 Joined: 2 October 12 ![]() |
sanse:
- garnitura chiuloasa degradata - chiuloasa fisurata - termoflot(daca are) - cel mai rau fisura in bloc Iti face presiune mare in vasul de expansiune? daca da este ceva din garnitura sau chiuloasa |
--------------------
Renault
Megane 2
2007 Break
|
|
zerillos |
![]()
|
Mie nu-mi face presiune in vas, doar ca are ulei. Posibil de la ceva sau doar de la o instalatie murdara de la vechiul proprietar.
Oricum am fost cu ea azi si am spalat instalatia, am pus apa in loc de antigel. Merg asa o saptamana poate doua, si vad daca am ulei in continuare. Daca este, ma duc spre chiulasa cu decizia .... |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|
zerillos |
![]()
|
Oare cat trebuie sa merg cu ea sa vad daca mai baga ulei in vasul de expansiune ? ... Daca e ceva buleala baga repede, de la prima zi de utilizare sau trebuie sa astept mai mult ?
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.785 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
apa....cam nasol ca antigelul de reno are rol si de ungere pentru pompa de apa
|
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
stanionjan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 226 Joined: 13 February 11 ![]() |
garnitura chiloasa =100 ron , manopera 150 ron , antigel 78 ron , ete vorba 50 gr ulei la 1000km , aroximativ , dar ce este mai rau , e faptul ca uleiul dizolva furtunurile de cauciuc , cele noi sint extraordinar de scumpe , iar cele sh , se gasesc mai greu ,asa ca......
|
--------------------
renault megane
brek
2000,1,6l-benzina
- IL-03-BYL
|
|
zerillos |
![]()
|
Pai apa ... ca o tin 1-2 saptamani sa vad cum se comporta... la service a zis ca nu e nici o problema, doar sa nu dea inghet. Sa pun altceva, adica apa distilata sau merge si cu apa chioara?
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|
ida01ro |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 37 Joined: 12 March 07 From: Bacau ![]() |
QUOTE(zerillos @ 16 Oct 2013, 18:26) Pai apa ... ca o tin 1-2 saptamani sa vad cum se comporta... la service a zis ca nu e nici o problema, doar sa nu dea inghet. Sa pun altceva, adica apa distilata sau merge si cu apa chioara? Sunt stupefiat sa aud ce mai spun mecanicii astia !! Amestecul antigel (apa distilata/dedurizata + antigel concentrat) are pe langa racire si rolul de a lubrefia (vezi sistemul de etansare al pompei de apa ) +rolul de a reduce coroziunea pentru sistemul de racire (inhibitori de coroziune ) Daca totusi esti nevoit sa pui apa, este bine ca sa fie folosita temporar si daca se poate fara piatra (dedurizata sau distilata). bafta |
--------------------
Renault
Clio 2 bicorp 1,4 16v / Megane 2 break 1,6 / 16v
2003
|
|
zerillos |
![]()
|
Dar am zis ... solutia e pt. 1-2 saptamani ... a fost spalat sistemul si acum e apa ca sa vad daca imi baga ulei in vas ... e provizoriu, nu pot sa bag antigel pt. 1 saptamana, apoi sa-l arunc !
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|
faby_al3x |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 30 August 14 ![]() |
Zerillos, pana la urma care a fost problema, ca n-ai mai postat?
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
2005 Benzina, 1,6 16v, break
|
|
bogdan1888 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 18 May 14 ![]() |
Ați rezolvat cumva problema ?
|
--------------------
Renault
Clio
clio 2005 1.4 8v
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 01:24 |