Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Twingo engine swap

cristicalugaru
post 7 Sep 2011, 21:09
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut,

Ma bate gandu sa schimb motoru la twingo. Stiu ca se potriveste cel de pe Renault 5 gt.
Are cineva idee daca vreun motor de clio se potriveste pe suporti si eventual cu cutia. Sau orice alt motor care s-ar potrivi pe twingo. Am cautat pe google si nu am gasit mare lucru , in afara de un V8 biggrin.gif

--------------------
Renault Twingo 1997 1.2 8v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
petrlucy
post 7 Sep 2011, 23:32
Post #2

Membru incepator

Salut!de ce vrei sa faci engine swap?vrei mai multa putere?ce model de twingo ai?Citisem mai de mult pe un forum... englezesc parca,un tip zicea ca a intrat un motor de 1,6 16v de megane pe twingo model pana in 2007(twingo 1) ... de 105/110 CP dar luase motorul cu tot cu cutie si banuiesc ca a modificat suportii... cred ca exista si alte posibile modificari ...de ce nu te gandesti la o turbina mica cu soft evacuare si sa modifici doar componentele interne ale motoruluui?parerea mea e ca e mai putina bataie de cap...plus ca alt motor trebuie omologat...si la noi dureaza si depinde daca au ei chef sa il omologheze...
in orice caz bafta multa cu proiectu!astept noutati wink.gif

--------------------
Renault Twingo 2011/Trend
+
TheEnZo
post 8 Sep 2011, 11:15
Post #3

Membru incepator

From: Craiova

Sunt destule forumuri de afara cu Twingo cu engine swap catre 1.4 GTT de R5, 1.6 16v de megane, 1.4 16v, 1.6 8v.

In principiu merge sa faci engine swap cu un motor de renault , care pe masina donatoare foloseste cutie de viteza cu arhitectura JB .

--------------------
Volvo/Renault 480/Twingo '88 ES/96
+
teo_aligator
post 8 Sep 2011, 11:56
Post #4

Membru incepator

From: Bucuresti

intereseaza0te daca merge motorul de volvo 440 460, de 1.7 turbo, 120 bhp cu 0.4 bari. se poate creste foarte usor puterea la motorul ala, avand internele destul de rezistente. nu mai trebuie decompresat soft sau mai stiu eu ce... succes.

--------------------
Renault Twingo 2006 - B 05 xdi
+
bubu782001
post 8 Sep 2011, 16:08
Post #5

Membru autentic

Eu zic ca visezi sa pui motorul ala pe Twingo...

Tu ai vazut cat loc are Twingo in zona compartimentului motor?

intradevar 1.6 16v este cel mai potrivit aici - sau un 1.2 16v TURBO smile.gif) - D4F TCE

--------------------
Renault Clio 3 2007 - -
+
_182_
post 20 Sep 2011, 16:50
Post #6

Membru autentic

From: Bucuresti

eu am schimbat motorul pe twingo cu unul identic, pot sa-ti spun ca la RAR iti vor cere obligatoriu factura doveditoare ca l-ai schimbat intr-un service autorizat renault (in bucuresti numai cei cativa dealeri mari sunt pe lista)

--------------------
Renault Clio bicorp dCi 65 Expression 2003
Renault Twingo 8v & Opel Astra H cdti
+
djseba
post 20 Sep 2011, 22:07
Post #7

Membru incepator

oare nu e mai usor sa iti schimbi masina? adica un car swap cred ca ar fi si mai ieftin si mai simplu si mai satisfacator....

--------------------
renault twingo 1998
+
twingooo
post 30 Sep 2011, 23:36
Post #8

Membru de partid din Republica Ceha

From: Ceska Republika, Praha 4

din aproape 100 de membri activi si vreo inca 100 care stau la panda: cati dintre voi aveti alt motor decat cel de serie? poate impartasiti cu restul lumii impresii si tutoriale. insa am o presimtire ca nu sunt prea multi

--------------------
Renault Espace 2.0 dci 2007, Privilege
mens sana in corpore barosano!
+
bubu782001
post 1 Oct 2011, 00:52
Post #9

Membru autentic

100% nici un posesor de Twingo
radmasa.gif

In general astea se cheama VISE, iar visele costa. Acuma nu spun ca nu se pot indeplini, INSA pentru Twingo inseamna bani aruncati FIX pe geam.

Macar daca ar fi o masina care sa merite. De exemplu eu unul sunt TOTAL de acord la un motor boxer de Porsche, pus pe o broscuta (cica se potriveste ca turnat, ca o manusa) . Pe langa faptul ca nazistul a pus o tabla de tanc pe Kafer, caroseria si sistemul de sasiu, eu unul le gasesc GENIALE.

Forma pe care o are jucaria aia cred ca ii confera si in ziua de astazi un coeficient CX de invidiat (cu toate ca nu prea cred ca neamtul a pus problema la asta la vremea cand nenea Ferdinand porsche a proiecta broscuta)

This post has been edited by bubu782001: 1 Oct 2011, 00:54

--------------------
Renault Clio 3 2007 - -
+
pishky
post 1 Oct 2011, 05:34
Post #10

rca Naspa

From: Constanta

capt divers forma si designul broscutei sunt facute de hitler si finisate fe porsche....
si a fost intr-adevar piesa la vremea ei, si are un loc aparte in sufletul multora
engine swap nu am facut, si nici nu cred ca am sa fac.
cunosc in schimb o corsa de prin 90 cu 2.0 T in ea (200 - 300 cp in functie de chipul folosit)
am comparat corsa respectiva (avea 200 - 220 cp cand ma dadui eu cu ea) cu laguna mea (175 cp - cateva potcove cazute la datorie de-a lungul anilor, si, atentia mare - diesel). Da este adrenalina pura masina - dar nu este o masina de mers zilnic cu ea, iar cand te dai la ea se duce spre 40% consum (nu pe instant ca nu are), aveam asteptari de la 220+ cp pe o masina de sub o tona, dar am fost usor dezamagit. avea torque steer la greu, in schimb la 7000 - 8000 rpm suna demential, si se tine binisor deupa un X5 (ala de 4,4 i), iar din ce zice propitaru e mai rapida decat lancer evo (fost om de raliu propitarul)

Ideea este merita engine swap, si fix pe twingo, dar sa nu fie masina de uz zilnic, sa fie doar pentru distractie si adrenalina, pentru uzul zilnic sa ai alta.

--------------------
Reno, dizel, ca nu-mi permit o benzina
+
bubu782001
post 1 Oct 2011, 22:02
Post #11

Membru autentic

Parerile sunt impartite. Insa eu unul nu as avea prea mare incredere in Twingo la peste 100 - 120 cp pe ea. Twingo NU ARE caroserie care sa se preteze la asa ceva. Ori daca te apuci de ramforsari...o sa bagi si greutate si unde castigi ceva...pierzi altceva. Apoi motorul ce motor ii pui si mai ales ce cutie ca sa poata suporta cuplul acelui motor. Pai la cat spatiu are Twingo in fata...ma refer la zona compartimentului motor, pe langa spatiul ocupat de motor o sa ai de furca si cu spatiul ocupat de cutie...

La Twingo 2 spatiul este ceva mai mare (nu cu mult..insa se simte).
Apropo de Twingo 2, vin din Franta am batut cam 6000 km dus - intors (plus pe acolo) si pot spune ca la 10 masini, una este Twingo (Twingo 1 sau Twingo 2).

Pot spune ca nu imi pare rau deloc si Twingo se comporta EXCELENT pe distante lungi.

--------------------
Renault Clio 3 2007 - -
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 23rd June 2025 - 06:32
Dacia