Twingo engine swap
![]() ![]() ![]() |
Twingo engine swap
cristicalugaru |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 6 October 10 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Twingo
1997 1.2 8v
|
|||
petrlucy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 6 September 11 ![]() |
Salut!de ce vrei sa faci engine swap?vrei mai multa putere?ce model de twingo ai?Citisem mai de mult pe un forum... englezesc parca,un tip zicea ca a intrat un motor de 1,6 16v de megane pe twingo model pana in 2007(twingo 1) ... de 105/110 CP dar luase motorul cu tot cu cutie si banuiesc ca a modificat suportii... cred ca exista si alte posibile modificari ...de ce nu te gandesti la o turbina mica cu soft evacuare si sa modifici doar componentele interne ale motoruluui?parerea mea e ca e mai putina bataie de cap...plus ca alt motor trebuie omologat...si la noi dureaza si depinde daca au ei chef sa il omologheze...
in orice caz bafta multa cu proiectu!astept noutati ![]() |
--------------------
Renault
Twingo
2011/Trend
|
|
TheEnZo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 29 September 07 From: Craiova ![]() |
Sunt destule forumuri de afara cu Twingo cu engine swap catre 1.4 GTT de R5, 1.6 16v de megane, 1.4 16v, 1.6 8v.
In principiu merge sa faci engine swap cu un motor de renault , care pe masina donatoare foloseste cutie de viteza cu arhitectura JB . |
--------------------
Volvo/Renault
480/Twingo
'88 ES/96
|
|
teo_aligator |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 13 January 10 From: Bucuresti ![]() |
intereseaza0te daca merge motorul de volvo 440 460, de 1.7 turbo, 120 bhp cu 0.4 bari. se poate creste foarte usor puterea la motorul ala, avand internele destul de rezistente. nu mai trebuie decompresat soft sau mai stiu eu ce... succes.
|
--------------------
Renault
Twingo
2006
- B 05 xdi
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.897 Joined: 24 July 06 ![]() |
Eu zic ca visezi sa pui motorul ala pe Twingo...
Tu ai vazut cat loc are Twingo in zona compartimentului motor? intradevar 1.6 16v este cel mai potrivit aici - sau un 1.2 16v TURBO ![]() |
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|
_182_ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 467 Joined: 21 May 04 From: Bucuresti ![]() |
eu am schimbat motorul pe twingo cu unul identic, pot sa-ti spun ca la RAR iti vor cere obligatoriu factura doveditoare ca l-ai schimbat intr-un service autorizat renault (in bucuresti numai cei cativa dealeri mari sunt pe lista)
|
--------------------
Renault
Clio bicorp dCi 65
Expression 2003 Renault Twingo 8v & Opel Astra H cdti
|
|
djseba |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 19 March 11 ![]() |
oare nu e mai usor sa iti schimbi masina? adica un car swap cred ca ar fi si mai ieftin si mai simplu si mai satisfacator....
|
--------------------
renault
twingo
1998
|
|
twingooo |
![]()
|
![]() Membru de partid din Republica Ceha Group: Members Posts: 747 Joined: 13 October 06 From: Ceska Republika, Praha 4 ![]() |
din aproape 100 de membri activi si vreo inca 100 care stau la panda: cati dintre voi aveti alt motor decat cel de serie? poate impartasiti cu restul lumii impresii si tutoriale. insa am o presimtire ca nu sunt prea multi
|
--------------------
Renault
Espace 2.0 dci
2007, Privilege mens sana in corpore barosano!
|
|
bubu782001 |
![]()
|
100% nici un posesor de Twingo
![]() In general astea se cheama VISE, iar visele costa. Acuma nu spun ca nu se pot indeplini, INSA pentru Twingo inseamna bani aruncati FIX pe geam. Macar daca ar fi o masina care sa merite. De exemplu eu unul sunt TOTAL de acord la un motor boxer de Porsche, pus pe o broscuta (cica se potriveste ca turnat, ca o manusa) . Pe langa faptul ca nazistul a pus o tabla de tanc pe Kafer, caroseria si sistemul de sasiu, eu unul le gasesc GENIALE. Forma pe care o are jucaria aia cred ca ii confera si in ziua de astazi un coeficient CX de invidiat (cu toate ca nu prea cred ca neamtul a pus problema la asta la vremea cand nenea Ferdinand porsche a proiecta broscuta) This post has been edited by bubu782001: 1 Oct 2011, 00:54 |
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.521 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
capt divers forma si designul broscutei sunt facute de hitler si finisate fe porsche....
si a fost intr-adevar piesa la vremea ei, si are un loc aparte in sufletul multora engine swap nu am facut, si nici nu cred ca am sa fac. cunosc in schimb o corsa de prin 90 cu 2.0 T in ea (200 - 300 cp in functie de chipul folosit) am comparat corsa respectiva (avea 200 - 220 cp cand ma dadui eu cu ea) cu laguna mea (175 cp - cateva potcove cazute la datorie de-a lungul anilor, si, atentia mare - diesel). Da este adrenalina pura masina - dar nu este o masina de mers zilnic cu ea, iar cand te dai la ea se duce spre 40% consum (nu pe instant ca nu are), aveam asteptari de la 220+ cp pe o masina de sub o tona, dar am fost usor dezamagit. avea torque steer la greu, in schimb la 7000 - 8000 rpm suna demential, si se tine binisor deupa un X5 (ala de 4,4 i), iar din ce zice propitaru e mai rapida decat lancer evo (fost om de raliu propitarul) Ideea este merita engine swap, si fix pe twingo, dar sa nu fie masina de uz zilnic, sa fie doar pentru distractie si adrenalina, pentru uzul zilnic sa ai alta. |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Parerile sunt impartite. Insa eu unul nu as avea prea mare incredere in Twingo la peste 100 - 120 cp pe ea. Twingo NU ARE caroserie care sa se preteze la asa ceva. Ori daca te apuci de ramforsari...o sa bagi si greutate si unde castigi ceva...pierzi altceva. Apoi motorul ce motor ii pui si mai ales ce cutie ca sa poata suporta cuplul acelui motor. Pai la cat spatiu are Twingo in fata...ma refer la zona compartimentului motor, pe langa spatiul ocupat de motor o sa ai de furca si cu spatiul ocupat de cutie...
La Twingo 2 spatiul este ceva mai mare (nu cu mult..insa se simte). Apropo de Twingo 2, vin din Franta am batut cam 6000 km dus - intors (plus pe acolo) si pot spune ca la 10 masini, una este Twingo (Twingo 1 sau Twingo 2). Pot spune ca nu imi pare rau deloc si Twingo se comporta EXCELENT pe distante lungi. |
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd June 2025 - 06:32 |