Troncane,zgomot in partea din fata, r19 mkII
![]() ![]() ![]() |
Troncane,zgomot in partea din fata, r19 mkII
djmihai_82 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 19 December 07 From: sibiu ![]() |
Attached thumbnail(s) 60_73_0005.JPG ( Size: 18.71k ) Number of downloads: 1806 |
||
--------------------
renault 19
phase 2
- sb
1994,1721 cc 66kw, mandru posesor de R19 :D
|
|||
zeu_4u_sweety |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 793 Joined: 7 December 07 ![]() |
poi cce sa zic verifica si tu suruburile de la cadru motor sunt stranse? tampoanele de la motor cum sunt? zgomotu ala poate fi produs chiar de caseta de directie.
|
--------------------
BMW
318
1998/touring/M43
|
|
djmihai_82 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 19 December 07 From: sibiu ![]() |
Salut,am verificat absolut toate suruburile posibile,dar nimic,toate sunt stranse,bataie nu am in coloana,volanul se misca perfect fara pic de joc.Acum am mers undeva in afara lcalitatii si la denivelari acelasi troncanit,mi-a zis cineva ca s-ar putea sa fie o piesa din teflon din caseta de directie,ma poate ajuta cineva cu detali sau poze sa o identific? mentionez ca am servo !
|
--------------------
renault 19
phase 2
- sb
|
|
AlexanderCarstoc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.281 Joined: 22 September 08 From: B u c u r e s t i ![]() |
Este posibil sa ai bataie intre bara de torsiune si brat sau intre bara de torsiune si caroserie.
|
--------------------
>> Renault-uri
11 (1985 1.6D) 19 (1995 1.8 RT) Clio (1994 1.4)<<
Giant Escape M8
|
|
djmihai_82 |
![]()
|
Nu e de acolo,am schimbat acum o saptamana tot ce era bucsa la masina,la barile stabilizatoare,la brate,pivoti,capete de bara,se pare ca troncaneala e de la rulmentul telescopului din partea de jos unde vine arcul,acum o sa schimb rulmentii si sa vad rezultatul,o sa postez aici !
|
--------------------
renault 19
phase 2
- sb
|
|
puiucu4u |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 29 October 08 From: TIMISOARA ![]() |
si eu am o problema asemanatoare. cand virez dreapta, la viteza peste 20-30 km/h se aude de undeva din partea stanga, roata stanga fata, un zgomot ca de fier pe fier si se simte cum opune rezistenta in volan. zgomotul nu este foarteputernic insa suficient cat sa te puna pe ganduri. rotile sunt cele originale, echilibrate. problema a aparut cand am schimbat vechile roti de pe ea (erau pe 15) si le-am pus pe astea de 13, cum erau in carte. sa fie de la unghiul de fuga? de la directie?
![]() |
--------------------
Renault
19
1992 Chamade 1721 54kw
|
|
AlexanderCarstoc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.281 Joined: 22 September 08 From: B u c u r e s t i ![]() |
Nu este de la unghi, ci masina ta vireaza mai mult intr-o parte decat in alta. Aceeasi problema o am eu cand virez maxim stanga si doar la mersul in fata. Mergi la reglare directie...de la A la Z
|
--------------------
>> Renault-uri
11 (1985 1.6D) 19 (1995 1.8 RT) Clio (1994 1.4)<<
Giant Escape M8
|
|
Ratty |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 21 April 09 ![]() |
ptr mihai , zgomotul se aude si pe drum drept sau doar in gropi sau denivelari, daca numai la gropi si denivelari pot fi flansele de la amortizoare...
This post has been edited by Ratty: 22 Apr 2009, 23:47 |
--------------------
Renault
R19
- SB-08-EKE
1994/ 1.9 D
|
|
djmihai_82 |
![]() ![]()
|
Da,asa e,bataia se auzea de la flansa amortizorului,acolo are un rulment de sarcina care in timp se uzeaza,am fost la piese auto si unul nou SACHS costa 42 ron,o sa-l schimb abia sapt viitoare si o sa va anunt p forum.
Unghiurile sunt perfecte,pt a afla de und vine bataia respectiva a trebuit sa merg la un un service specializat unde iti verifica amortizoare,arcuri,caseta directie rulmenti etc... mi-a bruscat masina aprox 40 d min am crezut ca se rupe in doua atasat e poza cu rulmentul Furnizor: SACHS 801 000 Rulment sarcina amortizor EAN: 4013872175680 Attached thumbnail(s) 0032DL132.gif ( Size: 7.96k ) Number of downloads: 1879 |
--------------------
renault 19
phase 2
- sb
|
|
zeu_4u_sweety |
![]()
|
sa stii ca sunt slabe sperante sa se uzeze acel rulment trust me. ce ar puteasa se uzeze la el? sunt niste bil in 2 lagare. daca se diminueaza diametrul bilelor arcul le preseaza si nu e nici o treaba... acum tu sti mai bine ce vrei sa faci!
|
--------------------
BMW
318
1998/touring/M43
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Se uzeaza in draci... Bilele mai putin; calea de rulare in schimb se strica destul de tare.
Si in stil propriu reno, au pastrat aceeasi solutie constructiva pana prin 2003, si se uzau la fel si in 2003. |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
puiucu4u |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 29 October 08 From: TIMISOARA ![]() |
zgomotul se aude cand trag de volan dreapta. si pe gropi si pe dum drept... nu e zgomot de la bucse sau telescop.. cand plec de pe loc sau rulez cu viteza mica nu se simte insa cand viteza creste parca e concurs de tocit fier... :-(
|
--------------------
Renault
19
1992 Chamade 1721 54kw
|
|
mihai1677 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.369 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti ![]() |
E ca un huruit? care tace peste 80km/h? daca da posibil rulment.
|
--------------------
Renault 5 Campus,
Hyundai Sonata,
1988 / 2001
|
|
puiucu4u |
![]()
|
seamana cu un huruit dar se accentueaza o data cu viteza nu scade... adica "vizibil" imi opune rezistenta in volan cu cat curba e mai mare si viteza la fel...
|
--------------------
Renault
19
1992 Chamade 1721 54kw
|
|
mihai1677 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.369 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Pistonas Etrier ? blocat? , Placute ajunse la fier?
|
--------------------
Renault 5 Campus,
Hyundai Sonata,
1988 / 2001
|
|
puiucu4u |
![]()
|
placute schimbate acum 3 luni, franele tin bine, zgomotul nu se aude la franare deloc. am verificat placutele in primul rand... :-( ce ma intriga este faptul ca nu face asa cu vechile roti si nici cu astea in prima luna. acum sunt deja in a 2-a si zgomotul creste pe zi ce trece. o sa-i verific directia saptamana viitoare...
23 Apr 2009, 16:38: rotile vechi le-am dat si nu am cum sa faca proba din nou cu ele... This post has been edited by puiucu4u: 23 Apr 2009, 16:38 |
--------------------
Renault
19
1992 Chamade 1721 54kw
|
|
mihai1677 |
![]()
|
Ridici pe cric, si tragi de roata cu mainile puse la orele 12 si 6 (o data tragi la 12 cu o mana, o data la 6 cu cealalta mana), daca ai joc e rulment, si alta treaba prezoane sunt stranse?, da jos roata si vezi freaca ceva pe interiorul jantei, in speta etrier.
This post has been edited by mihai1677: 23 Apr 2009, 16:54 |
--------------------
Renault 5 Campus,
Hyundai Sonata,
1988 / 2001
|
|
puiucu4u |
![]()
|
acum am venit de jos. am facut asa cum ai spus. nu are joc, nu e frecat nimic pe interior, etrierul cu vopseaua aplicata de mine intacta, prezoanele erau stranse bine de tot ca m-au trecut transpiratiile desfacandu-le
![]() |
--------------------
Renault
19
1992 Chamade 1721 54kw
|
|
dj_bonssay |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 399 Joined: 5 October 07 ![]() |
Eu zic sa mai faci o data chestia asta.. dai jos si te uiti bine de tot in jurul tau... daca zici ca sunetul e mai puternic cu viteza gandeste-te la piesele care se invart.. si inca ceva gandeste-te ca acolo unde e frecarea asta trebuie sa fie materialul curat... tabla sau metal va straluci.. uita-te bine
|
--------------------
Renault
19
1993, Hatchback
|
|
Addryanno |
![]() ![]()
|
![]() X-53 Project Group: Members Posts: 175 Joined: 22 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Mai nou si masina mea prezinta cateva din simtomele de mai sus cand dau in gropi se aude zgomotul de fier pe fier de zici ca motorul acuma cade plus la curbe am auzit k se aude nu tot timpul dar de cand am
schimbat ambreiajul mam certat si cu mecanicul ca am vazut cum batea ca taranu cu ciocanul in pivoti si multe alte lucruri kre nu mia placut cum a lucrat......magazine mar interesa in bucuresti sa cumpar pivoti bascula dak e nevoie si alte lucruri k ma disperat zgomotul de preferabil mai sunt interesat de amortizoare fata sa o ridice si sa fie mai rigide tin sa precizez k am cele de 16v pe masina si e mult prea joasa pentru zonele pe unde circul eu....Multumesc. |
--------------------
Renault 19
Hatchback
- B-xx-FSH
1993 [IMG]http://img121.imageshack.us/i/800pxrenaultf1logosvg.png/][/IMG]
|
|
vepman_ro |
![]()
|
![]() VEPman Group: Members Posts: 1.026 Joined: 25 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Acelasi zgomot a aparut si la mine ! in cazul in care trec peste un sant, incerc sa urc pe o bordura cu ambele roti fata , cobor o denivelare etc se aude un zgomot metalic ..sa fie oare de la cei doi rulmeti de presiune de deasupraa arcului ?
Mentionez ca in cazul in care misc de roti stanga dreata nu se aude si am testat suspensia apasand brusc si inmod repetat pe aripa sau oala amortizorului si nu mai aud acel zgomot .nu-mi dau seama ... Am zis ca o sa verific si sistemul de evacuare , si acesta uneori prezinta urme de zgomot metalic . In cazul in care plec de pe loc brusc ( mai greu de picior ) la fel se aude zgootul ..dar am verificat tampoane motor si Cv in regula ... Pivoti , bucsi bara antiruliu sunt inr egula ! Deci de unde o fi oare ? |
--------------------
Renault
CAPTUR 1.5DCI 90CP EDC/ R19 GTS 1721-F3N740
- IF-80-VEP
2015 Dinamique / 1988 GTS Intreaba de 3 ori inainte de a te apuca de executie ;)
|
|
djmihai_82 |
![]() ![]()
|
La mine la aceleasi simptome a fost rulmentul de la flansa amortizorului,cel de jos nu de sus,i-am schimbat la ambele amortizoare,acum cu rulmentii noi nu se mai aude nimic.
In poza atasata reperul nr .5 Bafta This post has been edited by djmihai_82: 4 May 2009, 16:20 Attached thumbnail(s) rulment.JPG ( Size: 38.83k ) Number of downloads: 1959 |
--------------------
renault 19
phase 2
- sb
|
|
vepman_ro |
![]()
|
![]() VEPman Group: Members Posts: 1.026 Joined: 25 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Si sa inteleg ca mai exista inca un rulment sus ?
reperul numarul 2 ce este? |
--------------------
Renault
CAPTUR 1.5DCI 90CP EDC/ R19 GTS 1721-F3N740
- IF-80-VEP
2015 Dinamique / 1988 GTS Intreaba de 3 ori inainte de a te apuca de executie ;)
|
|
zeu_4u_sweety |
![]()
|
este o flansa de tabla cu ceva causiuc p acolo parca. nu imi aduc aminte bine ca eram pe fuga cand am schimbat amortizoarele!
|
--------------------
BMW
318
1998/touring/M43
|
|
puiucu4u |
![]()
|
am rezolvat-o cu zgomotul ala care ma scotea din minti. de abia acum am reusit sa merg cu masina la mecanic. intre timp zgomotul se amplificase si se auzea chiar si la rulare cu viteza mica. de vina a fost rulmentul fata. sau rulmentii ca i-am schimbat pe amandoi... directia este ok. alta viata acum!
![]() |
--------------------
Renault
19
1992 Chamade 1721 54kw
|
|
constantin_brancoveanu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 22 October 08 ![]() |
QUOTE(puiucu4u @ 18 Jun 2009, 16:56) am rezolvat-o cu zgomotul ala care ma scotea din minti. de abia acum am reusit sa merg cu masina la mecanic. intre timp zgomotul se amplificase si se auzea chiar si la rulare cu viteza mica. de vina a fost rulmentul fata. sau rulmentii ca i-am schimbat pe amandoi... directia este ok. alta viata acum! ![]() salut ![]() |
--------------------
RENAULT
R19
- P028564
1994
|
|
vogans |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 30 October 11 ![]() |
salut am schimbat si eu pe dreapta fuzeta si rulmentul iar acum am un suierat si la viteza mica si mare iar jeanta de pe dreapta se incinde.are cineva vreun sfat. multumesc
|
--------------------
renault
19
1992
|
|
djmihai_82 |
![]()
|
da,ti s-a blocat pistonul de la etrier sau nu mai culiseaza cum trebuie,trebuie sa il desfaci si sa il cureti de rugina sau mizerie
This post has been edited by djmihai_82: 5 Nov 2011, 08:11 |
--------------------
renault 19
phase 2
- sb
|
|
vogans |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 30 October 11 ![]() |
salut am desfacut etrierul lucreaza usor se pare ca nu asta este cauza .mi-a zis mecanicul la care am lucrat ca vajaitul respectiv ar fi de la unghiul de fuga. are cineva vreo idee?e posibil din cauza sa-mi incinda si jeanta din dreapta. multumec pentru eventualele sfaturi.
|
--------------------
renault
19
1992
|
|
shelby500 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 13 February 10 From: Craiova ![]() |
am si eu o problema.cind trec peste denivelari imi misca volanu dreapta stinga nu st din ce cauza sa fie ori brate ori pivoti . la inceput am schimbat si amortizoarele ca facea asa si din cauza lor ca erau duse, de atunci nu mai face asa rau de cind le am schimbat oare ce sa fie?
|
--------------------
reanult
reanult 19 txe
1988 f2n carburator
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 16:20 |