Trepidatii puternice, Probleme la plecarea mai tare de pe loc...
![]() ![]() ![]() |
Trepidatii puternice, Probleme la plecarea mai tare de pe loc...
aazurr |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 9 October 19 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 3
2010
- -
|
|||
z_fdd bacau |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.244 Joined: 16 April 10 From: BC ![]() |
Salut!
Cum stai cu suportii cutie viteze / motor? |
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
Megane 2 - 2005 - 1.5dci 82 CP
|
|
aazurr |
![]()
|
Salut,
Nu par sa aiba probleme, motorul opune rezistenta daca incerc sa-l misc si in general masina nu zmuceste. Doar cand plec mai tare o ia razna...cum am zis se simt zmucituri exact ca atunci cand moare motorul pentru ca esti intr-o treapta superioara si incetinesti prea mult, iar daca continui sa accelerez motorul tureaza in gol, masina continuand sa tremure. Nu se intampla in mers, doar la plecare, am incercat sa ii dau talpa de la mai multe turatii in toate treptele, n-are nimic. |
--------------------
Renault
Laguna 3
2010
- -
|
|
RazvanF |
![]()
|
![]() Tech Group: Members Posts: 2.284 Joined: 25 March 14 ![]() |
Tureaza in gol cand e in viteza? Daca da, ambreiajul sau componentele de actionare, cablu, pedala ...etc.
Alte posibilitati, problema la alimentare, primeste prea multa benzina si prea putin aer sau invers. |
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
2017 1.5dCi 90 cp VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan. |
|
aazurr |
![]()
|
Azi nu am reusit sa reproduc "simptomele" sub nicio forma. Ieri ploua torential am uitat sa mentionez. Posibil sa zic o prostie, dar e posibil sa se fi udat cablul de ambreiaj si de acolo sa fi aparut problemele? Mentionez ca e putin pe duca cablul, adica cam scartaie si e cam tare pedala - asta de in an, de cand am luat masina.
This post has been edited by aazurr: 1 Nov 2020, 19:11 |
--------------------
Renault
Laguna 3
2010
- -
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.244 Joined: 16 April 10 From: BC ![]() |
Putin probabil sa fie cablul de vina... sa nu fie rulmentul de la ambreiaj... Daca ar fi cablul, ai scapa usor, dar nu cred ca s-ar manifesta cum spui tu
|
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
|
|
aazurr |
![]()
|
Poate sa fie afectat rulementul de apa de la ploaie? Din nou, nu ma pricep asa bine, ma gandeam ca e mai expus cablul..
This post has been edited by aazurr: 1 Nov 2020, 19:52 |
--------------------
Renault
Laguna 3
2010
- -
|
|
RazvanF |
![]()
|
![]() Tech Group: Members Posts: 2.284 Joined: 25 March 14 ![]() |
Schimba cablul, poate agata. Regleaza-l cum trebuie. Daca nu scapi de problema, orienteaza-te catre kit ambreiaj.
|
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
2017 1.5dCi 90 cp VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan. |
|
xmisterx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.662 Joined: 12 October 17 From: Brasov ![]() |
QUOTE(aazurr @ 31 Oct 2020, 22:01) Mentionez ca ambreiajul nu patineaza deloc, singurul moment cand o simt ca se tureaza in gol e cand incepe sa tremure toata masina la o plecare mai sportiva de pe loc descrisa mai sus. Zici ca nu prea te pricepi la menanica, tu cum ti-ai dat seama ca nu patineaza ambreiajul? 100% problema este de la ambreiaj, sa uzat discul pana la nituri si posibil sa se fi format si urme pe volanta. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 Privilege 1.9 dci 120 hp Clio life evo 2019 0.9 75 HP
|
|
aazurr |
![]()
|
QUOTE(xmisterx @ 1 Nov 2020, 21:47) Am facut testele clasice: - plecat cu frana de mana, moare motorul - plecat cu a 3-a, a 4-a fara acceleratie, moare motorul - subturat in viteza a 5-a si talpa, turatiile cresc greu, cum e normal - nu scoate sunete, intra bine in viteza Daca mai sunt alte "teste", incerc si revin. Problemele (trepidatii puternice, ca si cum ai fii in a 4-a la 10/h, inainte sa moara motorul sau ca si cum ai incerca sa urci o panta in treapta prea mare) au aparut doar pe ploaie torentiala la plecari mai sportive. Azi am incercat la fel ca ieri, sa plec tare de pe loc, nu tremura nimic, nu vibreaza, nu patineaza... singurul lucru diferit e vremea de afara.. de asta zic ca nu prea ma pricep si nu inteleg care ar fi problema. This post has been edited by aazurr: 1 Nov 2020, 21:18 |
--------------------
Renault
Laguna 3
2010
- -
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
doar pe asfalt foarte ud???
|
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
|
|
aazurr |
![]()
|
Da, doar pe ploaie.
|
--------------------
Renault
Laguna 3
2010
- -
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
ce anvelope folosesti? ce DOT de fabricatie?
|
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
|
|
aazurr |
![]()
|
Am scris mai sus ca e o trepidatie puternica, ca atunci cand e prea subturat motorul, inainte sa moara, tremura si schimbatorul de viteze. Anvelope sunt Nokian Wetproof noi, dot 2020, au 10.000 km facuti de mine. Daca se invarteau rotile in gol imi dadeam seama, dar oricum nu prea are saraca putere sa faca asta dupa ce a plecat de pe loc si a mers cativa metri
![]() p.s. nici azi nu am reusit sa o fac sa reproduca "simpomele". ![]() This post has been edited by aazurr: 3 Nov 2020, 01:23 |
--------------------
Renault
Laguna 3
2010
- -
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
Atunci scoatem anvelopele din discutie...
![]() |
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
|
|
SeSeBe |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 129 Joined: 19 March 19 From: Iasi ![]() |
Mie imi scapa ceva: se tureaza in gol dar tremura ca si cum s-ar opri.
Pune pe un sofer cu multa experienta sa o conduca si sa obtina acelasi comportament si vezi ce spune el. |
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.4 16V 2001
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.792 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Bielata dintre cutie si motor probabil rupta. Parca asa imi facea ..la plecarea de pe loc. Acu ref "se rureaza in gol" suna a ambreaj.
Sa nu fie un cumul de problrme |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
aazurr |
![]()
|
Ziceam ca mai intai tremura ca si cum s-ar opri, dupa se tureaza in gol... Am schimbat bobina+fise, problema a disparut.
|
--------------------
Renault
Laguna 3
2010
- -
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd May 2025 - 12:35 |