Trepidatii motor, dupa ce se incalzeste
![]() ![]() ![]() |
Trepidatii motor, dupa ce se incalzeste
lllll |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 1 January 10 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
1998 rxe 1,6 16v
|
|||
zeusrazvy |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 350 Joined: 7 June 07 From: Cluj,Baia Mare ![]() |
schimba distributia si pompa de apa.. nu lasa sa se duca ca asa am facut si eu cand am avut masina si dupa 4 luni.. pac tacheti distributie pompa apa tot sau dus..si am bagat vreo 20 si de mil.. succes mai bine acum decat sa dai dublu
|
--------------------
Laguna
Laguna
1998 1.6 16V
- MM 06 JKL
|
|
lllll |
![]()
|
Am in plan si asta, deja am intrebat de piese: curea Gates, role Ina, pompa nu stiu ce firma, toate la 550 ron + 250 manopera. Pana saptamana viitoare nu am ce face, acum ma deranjeaza defectul de mai sus.
|
--------------------
Renault
Laguna
1998 rxe 1,6 16v
|
|
zeusrazvy |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 350 Joined: 7 June 07 From: Cluj,Baia Mare ![]() |
QUOTE(lllll @ 1 Jan 2010, 14:06) Am in plan si asta, deja am intrebat de piese: curea Gates, role Ina, pompa nu stiu ce firma, toate la 550 ron + 250 manopera. Pana saptamana viitoare nu am ce face, acum ma deranjeaza defectul de mai sus. e ca si cum sar inneca? daca e asa e pompa de benzina infundata daca incepi sa auzi sub capota un tacanit sa nu mai umbli cu ea in 20 de km iti iese fum de sub capota si gata distributia.. |
--------------------
Laguna
Laguna
1998 1.6 16V
- MM 06 JKL
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Depinde ce intelegi prin tacanit. Poti detalia te rog ?
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
lllll |
![]()
|
Nu se aude tacanit, motorul merge foarte bine cand este rece, accelereaza foarte bine, are demaraj, dar cand ajunge temperatura la apa pe la vreo 60-70 grade incepe sa se innece la acceleratii mai bruste, iar in panta nu mai are demaraj, trebuie sa schimb in treapta inferioara. Daca opresc si o las la relanti, se vede ca oscileaza turatia vreo 200 de ture si trepideaza motorul. Cand este rece motorul nu trepideaza si turatia sta fixa.
|
--------------------
Renault
Laguna
1998 rxe 1,6 16v
|
|
zeusrazvy |
![]()
|
QUOTE(lllll @ 1 Jan 2010, 14:51) Nu se aude tacanit, motorul merge foarte bine cand este rece, accelereaza foarte bine, are demaraj, dar cand ajunge temperatura la apa pe la vreo 60-70 grade incepe sa se innece la acceleratii mai bruste, iar in panta nu mai are demaraj, trebuie sa schimb in treapta inferioara. Daca opresc si o las la relanti, se vede ca oscileaza turatia vreo 200 de ture si trepideaza motorul. Cand este rece motorul nu trepideaza si turatia sta fixa. ai spalat motoru? |
--------------------
Laguna
Laguna
1998 1.6 16V
- MM 06 JKL
|
|
lllll |
![]()
|
Ma gandeam ca o sa-mi dea cineva replica asta. Da, am spalat motorul, am mai citit pe forum si aveau cam aceleasi simptome cei care au spalat motorul. Alaltaieri, dupa ce am citit pe forum despre asta, am scos toate mufele (pe care le-am vazut) si am dat cu spray de curatare in ele, am curatat pe acolo cu betisoare de urechi, e totul curat (cel putin cat se vede cu ochiul liber). Dar intrebarea este de ce numai dupa o anumita temperatura a motorului face figuri?
|
--------------------
Renault
Laguna
1998 rxe 1,6 16v
|
|
zeusrazvy |
![]()
|
QUOTE(lllll @ 1 Jan 2010, 15:14) Ma gandeam ca o sa-mi dea cineva replica asta. Da, am spalat motorul, am mai citit pe forum si aveau cam aceleasi simptome cei care au spalat motorul. Alaltaieri, dupa ce am citit pe forum despre asta, am scos toate mufele (pe care le-am vazut) si am dat cu spray de curatare in ele, am curatat pe acolo cu betisoare de urechi, e totul curat (cel putin cat se vede cu ochiul liber). Dar intrebarea este de ce numai dupa o anumita temperatura a motorului face figuri? adevaru e ca si eu lam spalat si doar vreo 10 km mia facut asa...apoi si-a revenit dupa ce sa uscat complet si nu are nimic nici in ziua de azi daca ar fi filtru de benzina ar face la fel si la rece...dupa spalare motor si la rece ar trebui sa faca... nu-mi explic This post has been edited by zeusrazvy: 1 Jan 2010, 15:24 |
--------------------
Laguna
Laguna
1998 1.6 16V
- MM 06 JKL
|
|
lllll |
![]()
|
Pai nu stiu cine nu si-a spalat motorul niciodata. Cand iti iei masina second, ai vrea sa para mai noua decat este si incepi sa o cureti peste tot. Oare are legatura filtrul de aer? Asta nu l-am schimbat inca.
|
--------------------
Renault
Laguna
1998 rxe 1,6 16v
|
|
zeusrazvy |
![]()
|
|
--------------------
Laguna
Laguna
1998 1.6 16V
- MM 06 JKL
|
|
fabyan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 586 Joined: 18 September 08 From: Brad/HD ![]() |
Nu poate fi de la bobine sau de la vreo bujie? daca sunt pe duca de obicei cand se incalzesc nu mai dau scanteie cum trebuie.
|
--------------------
Renault,
laguna 1 / laguna 3
1995 2,2 dT / 2008 1,5 dci
- HD 07 TZG
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
QUOTE(lllll @ 1 Jan 2010, 16:30) eu..si arata impecabil...doar il mai sterg cu o carpa din 15.000 in 15000 km...daca in carte scrie ca este interzis sa speli ''compartimentul motor'' tu de ce ai facut asta? ![]() |
--------------------
------
------
------
|
|
bogdyMND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 575 Joined: 24 May 07 From: Timisoara ![]() |
Ti-ai facut-o cu mana ta. Nu inteleg de ce trebuie sa fie curat moturul. Oricum in 100 km e plin iar de praf.
Vezi ce pompa de apa pui, sa nu patesti ca mine si din cauza ei sa trebuiasca sa schimbi iar toata distributia. |
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dci - 150 - 4Control
|
|
serveru' |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 22 December 08 ![]() |
posibil sa fie vreo bobina ,cum a zis si fabian!cind incepe sa faca te opresti si incepi sa scoti pe fisele de la bobine .sau!te duci la un test clip.ala se face numa cu motorul cald.deci eu cred ca o sa iasa defectul la test clip.
|
--------------------
renault
megane scenic 1.4 16v 2002
2002
|
|
lllll |
![]()
|
Imediat plec sa vad ce are. O sa va spun ce am gasit. Dar ce pompa de apa ar trebui sa pun? Cei de la magazin mi-au spus ca sunt 2 feluri sau 2 modele, ceva de genu.
This post has been edited by lllll: 2 Jan 2010, 13:33 |
--------------------
Renault
Laguna
1998 rxe 1,6 16v
|
|
fabyan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 586 Joined: 18 September 08 From: Brad/HD ![]() |
Asteptam
|
--------------------
Renault,
laguna 1 / laguna 3
1995 2,2 dT / 2008 1,5 dci
- HD 07 TZG
|
|
CYP VFS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 797 Joined: 31 July 09 From: roman/neamt ![]() |
Eu as da vina pe o bobina ceva sau sonda de temperatura a apei poate are un inceput de sfarsit si da data false calculatorului si de aici incep problemele. In legatura cu spalatul motorului eu nu l-am spalat niciodata, doar il crat cu o crpa umeda, si uitate si la o poza cu al meu motor.
Iar in legatura cu problema ta Bogdy cu pompa de apa sa nu ne spui si noua de la ce firma producatoare ti-ai luato, sa ti numai pentru tine si sa o mai pateasca si altul. Attached thumbnail(s) DSC02900.JPG ( Size: 2.61mb ) Number of downloads: 861 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA 2 1.6 16V
EXPRESION 2001
- NT 77 BYA
|
|
bogdyMND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 575 Joined: 24 May 07 From: Timisoara ![]() |
Nu tin minte exact. Parca incepea cu "C", si a fost 120 ron, cea mai ieftina. Sa vad poate gasesc cutia si zic numele exact.
Acum am luat originala, n-am mai riscat. |
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dci - 150 - 4Control
|
|
lllll |
![]()
|
Nu am mai scris pentru ca nu am mai facut nimic la masina. Maine este luni si ma duc la un mecanic. Singurul lucru la care m-am mai uitat a fost sa scot in timp ce mergea motorul fiecare bobina pe rand. Se pare ca nu e de la ele, pentru ca atunci cand scot mufa incepe sa mearga mai rau. Senzorul de temperatura nu are oscilatii. Mai este un senzor care este montat pe caroserie deasupra pompei de frana langa telescop, ala ce face? ce rol are?
In legatura cu spalatul motorului a fost prima si ultima oara cand fac asta. Inainte de masina asta am avut un Opel Astra, ala nu era asa pretentios la apa, poate pt ca era diesel, nu stiu This post has been edited by lllll: 3 Jan 2010, 18:33 |
--------------------
Renault
Laguna
1998 rxe 1,6 16v
|
|
vasyl |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 96 Joined: 8 December 09 ![]() |
parerea mea este ca ai apa cu spumant la una din bujii asa am patit si eu , dupa ce am spalat motorul am facut fara probleme cam 1`000 km apoi dupa ce se incalzea motorul mergea in trei pistoane cauta utopicul meu ;apa pe esapament ;
|
--------------------
renault
laguna comby 1600 16v
1999
- HD-08-YVH
|
|
lllll |
![]()
|
Problema rezolvata, apa la bujii.
Am scos bobinele, curatat pe acolo cu alcool tehnic, pus la loc, cheie, brici. Partea proasta la astea este ca oringurile de pe bobine nu etanseizeaza perfect pentru ca pe sub garnitura are un canal. De ce l-or fi facut, nu stiu, poate ca sa nu se acumuleze ceva presiune acolo intre bujie si bobina... Poate asta este motivul pt care nu trebuie spalat motorul cu jet de apa. Vasyl, esti din Hunedoara? Masina nu o ai de mult dupa numar. Si multumesc tuturor pentru sfaturi. Mai astept in legatura cu pompa de apa, ce marca sa fie? Sau sa scriu in alt topic? This post has been edited by lllll: 4 Jan 2010, 19:41 |
--------------------
Renault
Laguna
1998 rxe 1,6 16v
|
|
zeusrazvy |
![]()
|
baga hepu
|
--------------------
Laguna
Laguna
1998 1.6 16V
- MM 06 JKL
|
|
lllll |
![]()
|
asa se numeste? hepu?
|
--------------------
Renault
Laguna
1998 rxe 1,6 16v
|
|
zeusrazvy |
![]()
|
pompa de apa hepu
|
--------------------
Laguna
Laguna
1998 1.6 16V
- MM 06 JKL
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
d'aia am si eu, hepu. continuam pe topicul dedicat..
|
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
- de PH _________________________________________________
Nothing's impossible |
|
vasyl |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 96 Joined: 8 December 09 ![]() |
da sunt din lupeni hd si am masina din noiembrie , este adusa din franta ,
|
--------------------
renault
laguna comby 1600 16v
1999
- HD-08-YVH
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 12:12 |