Test EURO NCAP Renault Laguna III, 5 stele de siguranta Renault
![]() ![]() ![]() |
Test EURO NCAP Renault Laguna III, 5 stele de siguranta Renault
AlexV |
![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Attached thumbnail(s) RENAULT_Laguna_Front.JPG ( Size: 732.96k ) Number of downloads: 2209 RENAULT_Laguna_Driver.JPG ( Size: 256.29k ) Number of downloads: 2142 RENAULT_Laguna_Pole.JPG ( Size: 618.23k ) Number of downloads: 2022 RENAULT_Laguna_CRS1.JPG ( Size: 255.61k ) Number of downloads: 1952 RENAULT_Laguna_CRS2.JPG ( Size: 276.24k ) Number of downloads: 754 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.493 Joined: 14 January 06 ![]() |
e imbucurator ca aproape tot manechinul (care de fapt is mai multi manekini) e verde. Si asta din versiunea de baza din cate imi dau eu seama.
|
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Alex, ai uitat sa mentionezi ca este masina cu punctaj maxim din clasa ei la acest test, ce confirma preocuparea francezilor petru siguranta.
|
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
Bitu |
![]() ![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 471 Joined: 29 July 05 From: Deva ![]() |
Nu stiu cum e verde tot manechinul, ca din prima poza reiese clar ca mana stanga a manechinului va trebui sa o poarte in ghips cam 6 luni.
![]() Numai bine! |
--------------------
Renault
Megane 1 benzina 1.4 16V Break (2003);
Megane 2.2 diesel 1,5 dci Sedan (2007)
|
|
SorinV |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.321 Joined: 28 January 04 From: a ![]() |
@Bitu penibil pot sa spun! numai bine
|
--------------------
a
a
a
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Bitu, asa e ... Tampitii aia de la EuroNCAP nu stiu nimic ca doar e marketing totul... Eu zic sa te apuci de teste de siguranta ca e clar ca te pricepi...
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Eh, nu va mai luati de bietul om. E adevarat, la EuroNCAP pesemne ca nu se monitorizeaza antebratul, asa cum se poate vedea si in grafice. Iar in poza acela pare murdarit de ceva, deci riscul sa te lovesti acolo pesemne ca e destul de mare.
This post has been edited by ssilviu: 7 May 2008, 08:57 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
doruletz75 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 6 October 07 ![]() |
saracul Bitu
![]() ![]() This post has been edited by doruletz75: 8 May 2008, 07:12 |
--------------------
renault
laguna
- B 75 DRU
2000 Cand eram pic imi doream sa lucrez la Dacia Pitesti si sa fac Politehnica si acum......ce vremuri
|
|
Bulldog |
![]()
|
![]() "Nembru" Group: Members Posts: 566 Joined: 6 February 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Din ce se vede pe antebratul manechinului si pe montantul A de pe partea dreapta a masinii, as zice ca e fum de la declansarea airbagurilor.
|
--------------------
Bicicleta,
RATUC,
Taxi Imi scot mașina in ploaie să se tuneze cand tună
|
|
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.727 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
Se auzea chiar ca va obtine 6 stele (se va mai introduce o stea datorita faptului ca de la punctajul de 5 stele au mai fost introduse elemente noi pentru siguranta). Se pare ca au mai amanat...
|
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
au amanat dar nu au uitat sa mentioneze ca este cea mai sigura masina testata vreodata la EuroNCAP, iar daca nu i se deschidea usa spate primea a sasea stea... Partea buna e ca i-au dat drept de retestare in 12 luni...
|
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
itiberius |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 13 July 08 ![]() |
In general cei de la Renault stau bine la siguranta, cat si la confort.
Ca trebuie sa te duci la service ca sa schimbi un bec, ca se mai ia vopseaua de pe plasticele din interior...nu se poate sa fie totul perfect... Oricum, rezultatele testelor de la Laguna III cred ca reprezinta o foarte buna reclama pentru masina. |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005
|
|
BOG |
![]()
|
![]() Riders on the Storm Group: Moderatori Posts: 1.364 Joined: 16 August 05 From: Bucuresti/Botosani ![]() |
După ce a răsturnat și bușit Loganul și a dat cu un Fiat 500 într-o "balenă", ADAC alege tot o mașină non-germană pentru a realiza testul la viteza de 80 de km/h. Rezultatele, prezentate cu "rigoarea" germană.
Un articol interesant din Promotor http://www.promotor.ro/noutati-auto-auto-d...-de-kmh-2950739 |
--------------------
Reno
M 2.1/CD
- B xx BOG
2005/1.6 16 V Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
|
|
aphophis |
![]()
|
mda... interesant cum niciodata masinile nemtesti nu sunt puse in situatii dificile..
|
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
Modus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.485 Joined: 21 August 08 ![]() |
Ar trebui ca francezii sa procedeze la fel cu masinile germane. Este a nu stiu cata oara cand nemtii deformeaza in mod negativ realitatea despre Renault. Pana si revista Auto Motor si Sport care apartine unui trust german daca nu ma insel a recunoscut ca la primele teste EuroNCAP cu VW Touran efectuate tot de ADAC, masina desi merita doar 4 stele, a primit de fapt 5!
Imbucurator e faptul ca Laguna III e o masina extrem de sigura. Din cate vad eu, daca ar fi punctata cu stele la testul asta cu 80 de km/h ar obtine 2 stele, daca nu chiar 3? Voi ce ziceti? Sper ca atunci cand EuroNCAP va introduce sistemul de punctare cu 6 stele, un Renault sa fie primul care sa le si obtina! |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
myx4ever |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 15 June 07 From: Timisoara ![]() |
imbucurator e ca si daca dai cu 80 scapi cu viata. Te alegi cu vreo fractura la picioare sau ceva coaste rupte/clavicula insa pleci d-acolo cat de cat zdravan.
In realitate cam la viteza asta se intampla maj accidentelor...(excludem pe cele cand se lovesc frontal). Eu unu is satisfacut de rezultate insa ma deranjeaza enorm de mult ca din pleiada de nave amiral (audi, bmw,mercedes,VW) nemtii n-au ales macar 1 doar si pt comparatie. Faptul ca au testat doar laguna e fix un pix. Daca am fi avut un comparativ e altceva. Dar deh... las ca'i bine si asa. Am citit insa un comment pe un site de-al unui papagal care zice ca "renault e lider la siguranta pasiva, insa daca cauti siguranta activa te duci la volvo". That's the dumbest thing i ever heard. mare-i gradina ... This post has been edited by myx4ever: 21 Aug 2008, 21:31 |
--------------------
Renault
Laguna
2003 Renault F1 Team ROCKS !!!
|
|
alexHD |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 16 November 07 ![]() |
de acord ca nemtii sunt de kk la faza asta,multe masini chiar si nemtesti nu se descurcau nici pe jumate la fel de bine dar m-am crucit cand au aparut cadrele din interiorul masinii in timpul impactului (se ondula parca era de plastilina
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
2001 Privilege 1.9 dCI 120cp Seat Cordoba 2001 1.9 TDI 90cp
|
|
EdyB |
![]()
|
![]() Reno-watt! Group: Members Posts: 462 Joined: 21 February 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(myx4ever @ 21 Aug 2008, 22:31) Am citit insa un comment pe un site de-al unui papagal care zice ca "renault e lider la siguranta pasiva, insa daca cauti siguranta activa te duci la volvo". That's the dumbest thing i ever heard. mare-i gradina ... Papagalul cam avea dreptate...volvo sunt in continuare printre cele mai sigure. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 2
2000 Expression 1.4 8V 75CP - 50 000 km
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Si germanele cele mai fiabile. Stim placa ...
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Modus |
![]()
|
Sunt foarte de acord ca Volvo sunt in continuare printre cele mai sigure masini din lume, la fel si BMW, Mercedes, Audi, Saab, etc.
Doar ca, conform EuroNCAP, Renault sunt cele mai sigure ![]() Si nu cred ca exista pe modelele Volvo echipamente de siguranta activa care sa nu se regaseasca si pe modelele Renault din aceleasi clase. |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
lagunez |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 261 Joined: 11 February 06 From: Bucharest ![]() |
ca ,virgula, posesor al ambelor marci..sper sa nu le testez cate stele or avea in realitate...consider ca sistemul Volvo DCTS (similar ESP-ului) e mai primitiv ca reactie decat ESP -ul standard de pe Reno (intra mult mai tarziu..!!!)..dar poate sunt eu subiectiv...din nefericire Reno face economii de 2 lei la semnalizarea purtarii centurilor ..ex. bancheta spate este monitorizata ? iar airbagurile torace spate sunt doar optionale...
|
--------------------
Renault
Laguna 3 & Volvo C30
2009 Dynamique PLUS Navy 2.0T CVA 2009 lag 3 2.0T Proactive Dynamique Navi
|
|
dili |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 736 Joined: 18 June 05 From: Constanta ![]() |
|
--------------------
Mercedes-Benz
CLA Coupé, 200d, 2.2, 136 CP, Alb Cirrus,
august 2016 VW Touareg, 3.0 TDI, Edition X, 245 CP, Alb Pure white, iulie 2014
|
|
Adi-Paul |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 164 Joined: 3 July 08 ![]() |
Laguna 3 este o masina sigura, isi merita stelele NCAP precum si banii.
Dar absolut nimik nu inlocuieste soferul; poate masina sa aiba orice, atat timp cat e unu' la volan, masina va fi sigura cat de sigura este mintea aceluia... Poti sa ai toate sistemele din lume, daca te rastorni sau te lovesti frontal la 180 km/h mori. Punct. Daca mergi cu 90 km/h si de pe contrasens un bou scapa de sub control o masina la 150 km/h si te loveste, mori. Daca mergi cu 120 km/h pe autostrada si un tir schimba banda fara sa se asigure si te zdrobeste de parapet... mori siguranta masinii se masoara in Romania in statistica nebuniei; dar daca e sa ai un accident, m-as simti mai in siguranta in Laguna decat in Passat si as prefera sa am sub 120 km/h cand se intampla. Nu de alta, da' spre deosebire de sute de mii de "rutieri" de la noi, eu stiu ca o masina se repara sau se inlocuieste da' unu' nou nu mai face tata... |
--------------------
Renault
Laguna
2008 Privilege
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
oricum idea se poate pune si asa....
au luat la test masina din clasa cu cel mai mare punctaj....puteau sa o ia si pe cea mai slaba.... ps au testat si un golf cu kia sportage/volvoxc90.....si golful nu a iesit prea bine..... |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
ssilviu |
![]()
|
QUOTE(Adi-Paul @ 27 Aug 2008, 12:23) mori. Punct. si te loveste, mori. ... mori Nu as fi asa categoric. Dinamica unui accident este foarte complexa si in toate situatiile de mai sus sunt sanse sa scapi. This post has been edited by ssilviu: 27 Aug 2008, 13:00 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
Modus |
![]()
|
Crashtestul cu 80 de km/h
This post has been edited by Modus: 9 Feb 2009, 22:44 |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
eduardsebe |
![]()
|
![]() Membru Expressionist Group: Members Posts: 2.151 Joined: 19 September 08 From: Bucuresti ![]() |
Sa vedem si un Audi facand acelasi lucru la viteza aia...
nemtii s-au ofticat ca Laguna 3 e prea sigura si au zis"hai sa facem praf una ..o testam la 80 km/h sa vezi ca se face praf si francezii sunt demascati ca siguranta lor a fost proiectata doar pana la 64 km/h Si se pare ca scapi cu viata si la viteza aia,dar depinde si de noroc. |
--------------------
BMW
330e
2021
|
|
aphophis |
![]()
|
daca pun un aveo sa intre in zid la viteza aia, sigur ii omoara de 2 ori (nu odata cum face la 64 de km) pe pasageri. Ideea e simpla: cu cat creste viteza de impact, cu atat scad sansele de supravietuire. Chestie valabila in orice masina, nu numai in laguna3. Insa chiar si asa, o masina de 5 stele iti mareste sansele alea diminuate de cresterea vitezei. Si e bine, nu-i asa, sa it cresti cat poti de mult sansele de supravietuire in caz de accident
|
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
Modus |
![]()
|
Bineinteles.
|
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
dj22sib |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 26 March 07 ![]() |
Pusera 2 sa traga de usa aia
![]() |
--------------------
Renault
Megane 1.6 16V Expression Sedane,
- DJ
Clio III 1.4 16V Exception
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 22:56 |