Strange Equilibrium, e posibil?
![]() ![]() ![]() |
Strange Equilibrium, e posibil?
bz_26_zzz |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 646 Joined: 15 March 07 From: Buzau / Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Audi
Q7
2014
|
|||
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
![]() e de incercat dar cred a smecheria o face coada ustensilelor de bucatarie care trebuie sa fie destul de grea.... cred... |
--------------------
Hyundai/ex Renault
I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
bz_26_zzz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 646 Joined: 15 March 07 From: Buzau / Bucuresti ![]() |
eu am incercat dar nu merge...lingugra este mult mai grea
![]() |
--------------------
Audi
Q7
2014
|
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
cata87 |
![]()
|
![]() membru alb-violet Group: Members Posts: 590 Joined: 4 January 07 From: Timisoara ![]() |
e vorba de centru de greutate...nu pot fi puse in orice pozitie
|
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|
razzu |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 40 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Faza asta mi-a factut-o un coleg de facultate acum citva ani... Ma uitam ca boul cum stau tacimurile in echilibru, ba chiar le mai dadea un mic impuls si oscilau destul de mult timp
![]() Bineinteles, cind am incercat eu nu mi-a reusit. |
--------------------
vw
golf
- b-99-hyu
2001 Experienta ne invata ca oamenii nu inavta nimic din experienta
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
tin minte ca acum cativa ani a incercat un vecin sa-mi arate chestia asta (nu i-a reusit)
mai am si acum furculite cu cracii strambi ![]() |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Ce naiba de echilibru e ala ?
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
E un echilibru de ... guta de pescuit.
Din cauza parghiei chibritului fortele de greutate nu se transfera in varful cutitului si mai apoi in baza de sprijin |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Ma gandeam si eu la guta ... dar parca nu se vede nimic
![]() This post has been edited by cosmin_2300: 14 Mar 2008, 21:59 |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Am facut proba si treaba este reala.
Scobitoarea este supusa la forta de rupere in lung, prin marginea inferioara a dintelui sperior si superioara a dintelui inferior, si ansamblu sta in echilibru Cu cat distanta intre dinti e mai mica cu atat alea doua stau mai drept. Am vorbit deci prostii, practica a invins logica. O sa studiez si motivarea fizica a fenomenului 14 Mar 2008, 23:38: o explicatie oarecum simpla dar care nu intra in amanunte la http://www.wikihow.com/Make-a-Fork-and-Spo...to-Defy-Gravity 14 Mar 2008, 23:46: Toata treaba se bazeaza pe forma "indoita" (ca un arc) a ansamblului. Scobitoarea este solidara cu ansamblu (prin fixarea intre dintii furculitei de forta de torsiune). Greutatea de pe o parte a punctului de sprijin (care "se ridica", partea cu dintii) este compensata de greutatea de pe cealalta parte a punctului de sprijin (cozile). Cam oriunde pe scobitoare/chibrit se pune punctul de sprijin va aapre echilibrul (se ridica sau coboara ansamblu). Este ca la balansoarele pentru copii. Acelasi lucru se intampla si in jurul axei scobitorii, daca e mai greu ansamblu intr-o parte se roteste si una din aprti va fi mai sus si una mai jos, pana la pozitia de echilibru. Deci nici scobitoarea nu trebuie sa fie fix pe mijlocul ansamblului. This post has been edited by klaus: 14 Mar 2008, 23:46 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
yO_ |
![]()
|
![]() Membru Dacia Felix Group: Members Posts: 528 Joined: 1 January 06 From: Târgoviște & Besançon ![]() |
Chestia este absolut reala iar motivarea e simpla, centrul de greutate al ansamblului este sub punctul de sprijin (varful cutitului), deci se obtine un echilibru ca la un pendul.
Va mai anintiti intr-o vreme era o jucarie la tarabe cu un vultur care se spijinea extrem de "ciudat" numai in cioc sfidand aparent legile fizicii? Secretul consta in greutatile din aripi, hehe. |
--------------------
DACIA
LOGAN
- DB-05-SLE
2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat. Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
|
--------------------
Ford
focus
|
klaus |
![]()
|
nu e bine ca-i reclama
![]() |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Aveam o carte destul de veche plina de tot soiul de scamatorii si trucuri, incepand cu "smecherii matematice" si terminand cu "scamatorii" de tipul celei prezentate aici...
Trucul asta era intr-o forma usor diferita in acea carte: in centrul bazei unui dop de pluta se infigea un ac pana iesea cativa milimetri pe partea cealalta. In dop se infigeau diametral opus doua furculite iar intregul ansamblu era pus in echilibru in varful acului pe muchia unui pahar. Experimentat, functionat ![]() |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.295 Joined: 24 June 07 ![]() |
Presupun ca ati observat ca individu' e roman... Tot noi stim toate "smecheriile".
![]() Oricum am asistat si eu la o incercare acum multi ani, dar n-a iesit. Presupun ca cu tacamurile potrivite si niste experienta iese. |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
vad ca poza mea nu mai merge..oricum reusesc sa le pun,dar nu chiar ca in film si ca in linkul lui klaus
adica la mine chibritul sta parealel cu pamantul,pe cand in filme si in poze sta oblic,nu am reust sa il puna asa incerc cu un cutit mai tarziu ![]() |
--------------------
Ford
focus
|
bz_26_zzz |
![]()
|
incercati sa puneti cap in cap 2 furculite identice, apoi bagati un bat de chibrit si asezati-le pe coltul de la masa. 100% o sa reusiti. eu am reusit. am desenat in paint dar nu stiu cat se intelege
![]() Attached thumbnail(s) furculita.JPG ( Size: 21.16k ) Number of downloads: 63 |
--------------------
Audi
Q7
2014
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
Am incercat si a functionat
![]() ![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
|
|
bz_26_zzz |
![]()
|
fericituleee. pune-ti si voi cate 1 poza pentru ca eu momentan nu am cablu de date
![]() This post has been edited by bz_26_zzz: 16 Mar 2008, 19:19 Attached thumbnail(s) 16_03_08_1859.jpg ( Size: 268.16k ) Number of downloads: 52 |
--------------------
Audi
Q7
2014
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th July 2025 - 16:22 |