Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Sistemul BUY-BACK

mihaydon
post 19 Apr 2010, 05:58
Post #1

Membru incepator

Group: Members

SALUT

...de ceva vreme ma tot gandesc sa apelez la acest sistem ...as vrea sa dau clio 3 din 2006 ca avans la un m3 sport tourer ....stie cineva ce avantaje si ce dezavantaje sunt daca apelezi la acest sistem ? Ideea este in felul uramtor : masina are 47.000 km fiind de apropape 5 ani nu mai este in garantie si trebuie facuta revizia obijnuita + transmisia ..pe langa asta am constatat ca la virajul la stanga bocane si se ma iapropie si ITP-ul ...ma gandesc ca pretul reviziei + transmisiei + ITP-ului duce undeva la 30-40 mil ..oare sa merita sa bag atatia bani in ea ? cand cu acesti bani as putea platii lejer ratele pe o perioada de "n" luni ? sau i-as putea adauga la valoarea avansului ..adica daca in urma evaluarii la serus imi va oferii 4000 de euro mai adaug eu cat as fi dat la revizie+ transmisie+ Itp si as ridica avansul la 5000-5500 si automat ar scadea valoarea ratei ...ce ziceti ? m-am gandit bine ???

Multumesc
Mihai

This post has been edited by mihaydon: 19 Apr 2010, 06:38

--------------------
reanult clio 3 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Batrânul
post 19 Apr 2010, 07:41
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

daca in urma evaluarii la serus imi va oferii 4000 de euro

Esti un tip foarte optimist ! Mi-e teama ca îti vor oferi mult mai putin...

--------------------
Renault Clio IV 2015 / Life 1.2 16V
Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte...
+
spy_oh_joy1389
post 19 Apr 2010, 07:47
Post #3

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

nu strica sa incerci. eu unul nu sunt adeptul imprumuturilor/leasing. mai bine strang eu banii decat sa dau la banca si mai multi, iar cand voi avea stransi, voi lua noul model aparut tongue.gif

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
danielus
post 19 Apr 2010, 09:39
Post #4

Membru

From: Bucuresti

intr-adevar, esti optimist!
daca totusi ajungi pe la vreun dealer, spune-ne si noua cat ti-au oferit...
bafta!

--------------------
Renault Clio III 2006 1.4 16V Privilege
+
mihaydon
post 19 Apr 2010, 14:07
Post #5

Membru incepator

eu am estimat de la mine putere ...nu sunt convins ca imi va oferii cat este normal ..ia in privinta banilor stransi ...smile.gif ma gandesc ca-i cam greu sa strangi vre-o 14000 de euro nu ?

--------------------
reanult clio 3 2006
+
biscu
post 19 Apr 2010, 14:16
Post #6

...

3700 maxim daca vei primi...trebuie sa manance si gura lor excl.gif

--------------------
Renault Clio III 2007 - ...
+
ajaccio83
post 19 Apr 2010, 14:32
Post #7

Membru autentic

Salut,
Kit distributie + kit accesorii + ulei,filtre,placute la un Clio III costa maxim 10milioane.
Mai pui o manopere de 5 mil si cu 15.000 ti-ai pus la punct masina.Preturile pe care ti le-am spus sunt in cazut in care iti cumperi tu piesele si cauti un atelier privat pentru schimb.Mai ales ca nu e mai e in garantie...deci nu mai esti obligat sa mergi la un dealer Renault.
Totusi ai o masina destul de noua si rulata putin.Crezi ca merita sa o dai pe degeaba(chiar si cu 4000euro) doar de dragul de a lua un model nou?
Valoarea de piata a unui Clio III din 2006 e undeva la 5500-6000euro.Mai bine incerci sa o vinzi tu...si uite asa poate scoti niste bani frumosi pe ea.

--------------------
clio II CLIO 2003
+
Avani
post 19 Apr 2010, 14:33
Post #8

Membru autentic

From: Capitala gri

3000 si un pic de EUR ?! unsure.gif

Si eu am incercat un buy back, dar m-am lasat pagubas. Imi dadeau prea putin pe masina + ca la noua masina luata tot de la dealer nu aveam niciun discount considerabil.

ps: pt masina din semnatura acum 1 an si ceva (vreo 48.000 km) imi dadea AMG-ul cca 3700 Eur.

This post has been edited by Avani: 19 Apr 2010, 14:36

--------------------
. . .
Think forward !
+
spy_oh_joy1389
post 19 Apr 2010, 14:56
Post #9

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

QUOTE(mihaydon @ 19 Apr 2010, 14:07)
eu am estimat de la mine putere ...nu sunt convins ca imi va oferii cat este normal ..ia in privinta banilor stransi ...smile.gif  ma gandesc ca-i cam greu sa strangi vre-o 14000 de euro nu ?
*

daca iti faci credit, nu esti departe de suma asta cand o dai bancii. deci daca poti sa dai o suma mai mare la niste baieti care nu fac nimic cred ca poti sa si strangi.

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
ajaccio83
post 19 Apr 2010, 15:05
Post #10

Membru autentic

Sa zicem ca dai avans 4000euro oferit de buy-back.Mai iei 10.000euro credit pe 5 ani = > dobanda care o dai la banca este de vreo 5000euro.Practic i-ti vinzi degeaba masina daca stai sa calculezi pe termen lung smile.gif
Cel mai bine cu baju jos...sau macar o suma cat mai mare posibil...undeva macar la 70% din valoare masinii.

--------------------
clio II CLIO 2003
+
tatimeu
post 19 Apr 2010, 19:14
Post #11

Membru autentic

adevarul ca daca vrei masina noua si trebuie sa te imprumuti pentru ea mai bine nu. O faci (ceea ce trebuie facut la ea) si cu timpul daca poti strangi bani si iei alta noua sau cum iti convine.
eu am vandut clio III si am luat masina din semnatura. Am vandut-o pentru ca la momentul achizitiei m-am zgarcit pentru cateva sute de euro si am luat motorul cel mai mic. Nu zic ca m-a dezamagit motorul, dar sufletul meu vroia ceva mai mult. Nici acum nu ma multumeste 100% motorul (ca putere), dar din orice alt punct de vedere pentru mine masina asta a fost perfecta (pentru cele 11mii si ceva de banuti dati pe ea).
Si acum platesc rata la ea mai am 12 ani de plata.

--------------------
renault/audi Megane III RS/Audi A4 2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
+
mihaydon
post 19 Apr 2010, 19:43
Post #12

Membru incepator

cand am scris acest post ..m-am cam grabit ..situatia nu sta chiar asa ..adica ..ne-am inmultit ..avem un bebe mic de 6 luni ..cu stupuare va spun ca abia ii bag caruciorul in porbagaj..ca sa nu mai zic ca atunci cand mergem la cumparaturi e un mic cosmar ..in fine trecand peste asta ...am omis sa va spun ca am fost cu ea la un atelier mecanic ..la un amic .. si ..situatia sta asa ..placute varza ..discuri aproape terminate ..bucse ,pivoti ..planetara din stanga face ca toti dracii ..si lista ar continua ca sa numai spun ca scartie la cea mai mica gropa ..motorasul care inchide clapeta de benzina e busit etc ..din fericire sunt amic cu un tip care aduce piese pt renaul ..la preturi mult mai mici fata de reprezentante ..un calcul sumar ..incluzand ..kit distributie ..duce la 27 mil -30 mil ..la care tre sa adaug si manopera celui care mi-o face ...bine inteles ca aici intervine si altceva ..ducand-o la un service particular ...nu beneficiez de nici-o garantie pe manopera ..garantie scrisa vb ..ci doar de celebra fraza : daca e ceva vi la noi ...in plus de asta am un alt amic care a procedat asa ..facandui revizia la maisna la un alt service ..cand a fost la serus cu masina ( si nu numai ) nici unu nu a recunoscut ce a sp el ..adica : ca a sch distributia ,placute ,etc ...ar considera un avantaj daca as pune-o la punct la serus de ex ..iar ca dezavantaj ..ar fi pretul enorm la piese si manopera .....

--------------------
reanult clio 3 2006
+
dj22sib
post 19 Apr 2010, 20:53
Post #13

Membru autentic

Niste dusi, astia isi incearca norocul de fiecare data. Am ras de m-am spart cand mi-au oferit pe clio 4800 de euro (cei din Craiova de la Redac). Cei de la Dedeman auto mi-au oferit 6000 euro, ceva mai uman dar tot de ras la o masina de 13000 de euro cat am dat eu pe ea acum 2 ani juma, asa ca m-am linistit repede cu buy backul, ca si eu voiam un brec.

--------------------
Renault Megane 1.6 16V Expression Sedane, Clio III 1.4 16V Exception - DJ
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd May 2025 - 08:47
Dacia