Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Serie motor MEGANE II 2003...unde e ?, imposibil de descifrat pe motor...sunt 2?

danzel
post 22 Aug 2009, 01:06
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Am cumparat masina acum cateva luni si am identificat-o la RAR. Totul a fost OK.
Ma duc zilele trecute la ITP. Tipul de acolo zice ca nu poate citi NIMIC din seria motorului ! Aduc un spray antioxid...nimic ! Frecam cu carpa : NIMIC !
Ca sa rezum: Stie cineva unde se afla EXACT seria de la motorul K9K-D7 Megane 2 din 2003 (1.5 DCI) ??? Urmeaza sa ma duc la RAR pentru poansonare serie motor. Am vazut ca si atunci cand am facut identificarea la RAR , tipul de acolo a mai chemat pe cineva in ajutor , seria fiind greu lizibila.... Mi-e IMPOSIBIL sa cred ca au reusit sa o citeasca atunci la RAR si omul de la un service cunoscut...acum, nu ! Va spun apoi si la ce service ......

--------------------
RENAULT MEGANE II 1.5dci 82cp 2003 sedane
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
danzel
post 24 Aug 2009, 12:16
Post #2

Membru incepator

Am fost la RAR .....in 10 secunde m-au luminat. La modelele mai vechi seria nu e inscriptionata si in partea stanga a motorului ( cam in dreptul jojei) . E undeva spre dreapta fata mai jos spre scut si se poate vedea fara a indeparta capacul de plastic al motorului , cu conditia ca zona sa fie luminata cu un bec mai puternic. De service nu va mai zic....omul si-a cerut scuze si mi-a multumit ca a mai aflat ceva. Baieti de treaba cei de la RAR , au zambit si m-au poftit sa ma duc inapoi la ITP si sa-i arat si omului unde e seria!
Se poate inchide, multumesc !

--------------------
+
MFAdrian
post 24 Aug 2009, 21:51
Post #3

Membru incepator

From: Pitesti

Am patit-o si eu la RAR..mie mi-au spus ca trebuie sa fac rost de un deviz service cum ca motorul a fost schimbat si nu are serie..niste nenorociti mad.gif ..In fine am fost la Renault(Amat Pitesti) unde au si statie ITP, baiatul de acolo identificand seria in cateva secunde..

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedane 2003 Pack Authentique 1.5 dci, 82 cp
+
nictonic
post 28 Aug 2009, 14:48
Post #4

Membru

From: Constanta

Si eu mi-am adus masina asta iarna si am avut aceeasi problema cu seria motorului la RAR. Cei de acolo mi-au spus ca au patit-o la multe meganuri si m-au pus sa dau o declaratie notariala cum ca de cand am cumparat-o nu am adus nici un fel de modificari la motor si gata. Pe cartea de identitate a masinii scrie acum: Serie motor nepoansonabila (sau cam asa ceva). Daca aveti nevoie de mai multe lamuriri, ma uit prin acte.

--------------------
Renault Megane Hatchback - CT-xx-TEN 2003 Confort Dynamic 1,6 16v
+
nick
post 29 Aug 2009, 21:51
Post #5

Membru autentic

Exact aceeasi problema am avut-o si eu mad.gif
In cele din urma am mers la RAR si mi-au trecut mentiuna pe CI cum ca seria motorului este ilizibila.

--------------------
Megane II 1.6 16V Confort Dynamique 2003
Chevrolet Lacetti 2.0 TDCi 2007
+
danzel
post 30 Aug 2009, 03:26
Post #6

Membru incepator

@ nick : Ciudat, pentru ca seria este trecuta totusi in doua locuri ! In partea dreapta (cum privesti spre motor) se vede foarte clar poansonarea.
La mine, in locul frezat special pentru serie din partea stanga, practic nu a fost niciodata facuta poansonare ca la masinile mai noi. La masina unui coleg( un Megane din 2006) se vede clar ca e poansonat in partea stanga a blocului motor. Nu m-am uitat daca este si in dreapta , dar o s-o fac cu prima ocazie.

--------------------
+
clr
post 30 Aug 2009, 11:20
Post #7

Membru autentic

Din pacate se pare ca este o problema recunoscuta la Megane sad.gif
Am avut aceasta problema cand am cumparat masina. Cei de la RAR s-au invartit in jurul masinii mai bine de jumatate de ora si au dat cu tot soiul de solutii uleioase pentru a putea citi seria. Din cate mi-au explicat (si la RAR si dupa aia cand am facut ITP-ul) problema este ca e pansonata destul de slab in partea de jos a motorului, acolo unde exista predispozitie pentru rugina. In timp devine foarte greu lizibil .....

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 07:17
Dacia