Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Senzor Parcare

Tsunami
post 1 Apr 2012, 17:38
Post #1

Membru

Group: Members
From: Bucuresti, deocamdata

se poate calibra senzorul de parcare spate?
ma intereseaza sa intre pe continuu la max 1cm, la 30cm e mult prea mult. practic, nefolositor

--------------------
renault megane III 1.9 dCi estate privilege 2012
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alexbudan
post 1 Apr 2012, 18:29
Post #2

Membru autentic

From: Pitesti

sincer, tehnic nu cred ca se poate, dar e posibil sa se poata mental. cand piuie la 30 de cm, mai dai si tu o palma inapoi, si gata, i-ai calibrat smile.gif

--------------------
Renault Megane Sport Tourer 1.2 TCE 130 EDC 2015
+
Tsunami
post 1 Apr 2012, 19:14
Post #3

Membru

QUOTE(alexbudan @ 1 Apr 2012, 19:29)
sincer, tehnic nu cred ca se poate, dar e posibil sa se poata mental. cand piuie la 30 de cm, mai dai si tu o palma inapoi, si gata, i-ai calibrat smile.gif
*

thx, daca stiam, nu-l mai ceream.
practic am motocicleta in spatele masinii in parcare si trebuie s-o parchez la max 1cm de bara de protectie a motorului, ca altfel nu mai pot iesi pe langa masina.
30cm sunt inutili, 10 erau cat de cat okay.
cred ca senzori-s facuti pentru state sau canada unde pe locul lor de parcare pot parca 2 vapoare

mersi alex

--------------------
+
connectorxp
post 1 Apr 2012, 21:43
Post #4

Just a happy camper :)

From: Bucuresti

Toti senzorii de parcare au aceasta marja, ca nu toti soferii au dexteritatea sa opreasca masina cand ei incep sa piuie si din cauza asta au un buffer zone. La Octavia tot de la distant aia suna, la Prius, Kia, Golf si A4 la fel. La senzorii de parcare aftermarket (cei de la Dacia) se poate ajusta zona, dar 25 cm este un minimum posibil.

--------------------
Lexus CT200h Eco/2011 - XX-XXX-LEX
1,8VVTi HSD, 136PS, 5% in Bucuresti :) Albastru 8U9 si senzatii tari pe curent :P

Ca musca'n lapte pe forumul Reno' :)
+
Tsunami
post 2 Apr 2012, 10:36
Post #5

Membru

QUOTE(connectorxp @ 1 Apr 2012, 22:43)
Toti senzorii de parcare au aceasta marja, ca nu toti soferii au dexteritatea sa opreasca masina cand ei incep sa piuie si din cauza asta au un buffer zone. La Octavia tot de la distant aia suna, la Prius, Kia, Golf si A4 la fel. La senzorii de parcare aftermarket (cei de la Dacia) se poate ajusta zona, dar 25 cm este un minimum posibil.
*

corect, ai dreptate, mi-am cam luat-o. ma intreb cum parcheaza masinile singure?
probabil in america. in europa, no chance

--------------------
+
Laurentziu83
post 2 Apr 2012, 11:24
Post #6

Membru autentic

Și pe mine mă interesau niște senzori (de care nu aveam nevoie când stăteam in Galati) dar dacă tiuie continuu de la 30 cm sunt bani aruncați, eu pot sa o manevrez la mai puțin. . Măcar 10 cm ar fi fost ok.

--------------------
. . .
+
Tsunami
post 2 Apr 2012, 14:00
Post #7

Membru

QUOTE(Laurentziu83 @ 2 Apr 2012, 12:24)
Și pe mine mă interesau niște senzori (de care nu aveam nevoie când stăteam in Galati) dar dacă tiuie continuu de la 30 cm sunt bani aruncați, eu pot sa o manevrez la mai puțin. . Măcar 10 cm ar fi fost ok.
*

si io zic la fel, asa dau cu spatele cu 100m/h pana ating cu portbagajul bara de protectie a motorului. 10 cm era okay, nu da banu, nu merita

--------------------
+
connectorxp
post 2 Apr 2012, 15:02
Post #8

QUOTE(Tsunami @ 2 Apr 2012, 11:36)
corect, ai dreptate, mi-am cam luat-o. ma intreb cum parcheaza masinile singure?
probabil in america. in europa, no chance

Am experimentat cu sistemul de la Prius, desi masina il avea in dotare, el nu prea era util in tara asta, din lipsa locurilor marcate corespunzator si ii era greu sa-si dea seama de imagini (lucra cu imagini si ultrasunete). Sistemul de la VAG si Ford este mai ok, parcheaza automat folosind doar ultrasunetele si baga masina in orice gaura care este cu ~90 cm mai mare decat masina.

Cea mai buna dotare este camera, am condus masini cu camera si senzori de parcare si era o placere, parcam la mm fara sa ating ceva. Asa am speriat un biet sofer de Clio Symbol, cand in stationare la semafor am dat in spate pana sa ma lipesc de el (bineinteles el era infipt in claxon) si am reusit sa virez dreapta, pe o straduta laterala.

--------------------
1,8VVTi HSD, 136PS, 5% in Bucuresti :) Albastru 8U9 si senzatii tari pe curent :P

+
bgd819
post 3 Apr 2012, 14:10
Post #9

Membru

From: Toscana, Italy

am pus senzori after market pe megane meu 3
4 spate si 4 fata cumparati si montati in italia
costul : 40 euro cu tot cu transport cumparti de pe internet, cost montaj la reprezentanta renault 50 euro biggrin.gif
sunt fff viabili pt parcarea in locuri stramte, cand dai cu spatele pentru ca visibilitatea di cauza lunetei lasa de dorit, cel putin pe mine ma ajuta si ma ajutat in foarte multe cazuri cand am dat cu spatele precum si cele anterioare
sfatul meu: merita senzori !!

--------------------
renault megane sedan 2 1,6 16v- 2005- privilege megane 3 1,4 Tce -2011-privilege
+
Tsunami
post 3 Apr 2012, 19:22
Post #10

Membru

QUOTE(bgd819 @ 3 Apr 2012, 15:10)
am pus senzori after market pe megane meu 3
4 spate si 4 fata cumparati si montati in italia
costul : 40 euro cu tot cu transport cumparti de pe internet, cost montaj la reprezentanta renault 50 euro biggrin.gif
sunt fff viabili pt parcarea in locuri  stramte, cand dai cu spatele pentru ca visibilitatea  di cauza lunetei lasa de dorit, cel putin pe mine ma ajuta  si ma ajutat in foarte multe cazuri cand am dat cu spatele precum si cele anterioare
sfatul meu: merita senzori !!
*

care e distanta la care tziuie continuu?
daca e tot o juma de metru (sau 30cm), la ce te-ajuta?
10cm ar fi destul de bine, 1cm, ideal

--------------------
+
connectorxp
post 3 Apr 2012, 20:19
Post #11

Pe okazii vindeau unii senzori care faceau ceva de genul, trebuie vazut daca mai exista, dar eu am dubii, tot o camera e sfanta.

--------------------

+
alexniculescu
post 3 Apr 2012, 20:25
Post #12

Membru autentic

@Tsunami Iti dau seama ca 1 cm cand raportezi la o masina este = 0 ?

--------------------
Renault Megane Coupé 2009 - B904LEX
+
bgd819
post 4 Apr 2012, 13:42
Post #13

Membru

Atat cei de pe fata cat si cei de pe spate detecteza obstacolele de la 1 metru, avertizarea se face atat acustic cat si vizual. La un metro de obstacol semnalul acustic este neperceptibil, cu cat te apropi mai mult incepe sa sune mai tare.Eu am rezovat problema enervanta a zgomotului prin dezactivarea sonorului.In conditiile astea mai am doar afisaj vizual pe fata si spate,ceea ce nu se poate face si in cazul celor din fabrica . Apoi distanta nu este exacta cel putin la mine cand afisajul imi arata ca mai sunt 1 cm fata de obstacol... adevarul este ca mai sunt vreo 5 cm biggrin.gif deci este o marja de eroare probabil special lasata asa.

--------------------
renault megane sedan 2 1,6 16v- 2005- privilege megane 3 1,4 Tce -2011-privilege
+
Tsunami
post 5 Apr 2012, 23:32
Post #14

Membru

un senzor destept te lasa sa-l calibrezi singur. 1cm nu e 0 e chiar 10mm. okay, nu 1cm dar 5-max 10 ar fi fost acceptabil. la 25-30, n-am nevoie, prea mult. sincer imi pare rau c-am cerut.

--------------------
+
smardale
post 6 Apr 2012, 14:39
Post #15

Membru

Toleranta aia e data de senzorii ultrasonici..mai bine nu se poate. De fapt nu-i tolernata, ci eroare. Eroarea nu este data numai de senzorul in sine ci si d emediul inconjurator: temepratura si umiditate(mediul de propagare al undelor). Nimeni nu poate sa garanteze 1cm la asa ceva.

Din acelasi motiv am renuntat sa-mi iau asa ceva si am optat pt un GPS cu camera wireless de marsarier (Goclever 500Cam) in jur de 500-600 ROn la Emag. Am montat-o la renault pt vreo 90-100 lei si sunt foarte multumit.

--------------------
Renault Fluence 2010 Expression 1.6 16V 110CP
+
bgd819
post 6 Apr 2012, 19:50
Post #16

Membru

@tsunami
acum vad ca ai megane 2 nu 3
la megane 3 sonorul senzorilor se poate regla din setari

--------------------
+
connectorxp
post 6 Apr 2012, 22:46
Post #17

@bgd, avut M2 1.9 ST acum a luat un M3 1.9 ST dar nu a actualizat semnatura, el se plange de sensibilitate si nu de volum.

--------------------

+
Laurentziu83
post 8 Apr 2012, 20:47
Post #18

Membru autentic

QUOTE(smardale @ 6 Apr 2012, 15:39)
Toleranta aia e data de senzorii ultrasonici..mai bine nu se poate. De fapt nu-i tolernata, ci eroare. Eroarea nu este data numai de senzorul in sine ci si d emediul inconjurator: temepratura si umiditate(mediul de propagare al undelor). Nimeni nu poate sa garanteze 1cm la asa ceva.
*

Ma indoiesc ca nu se poate mai bine. Sunt niste amarati de senzori de parcare, nu device-uri de pe nave spatiale. Daca se vrea, se pot face si senzori de parcare sa masoare si sutimi de milimetri.

--------------------
. . .
+
bhadorya
post 9 Apr 2012, 02:26
Post #19

Membru autentic

From: constanta

senzorii mei sunt montati de dealer cred ca chinezesti (gratuit) si se aud continuu la 15 cm masurati de mine dar problema mea este ca-mi trezeste copilul,neputand sa reglez volumul deci aia originali sunt mai buni.
ma gangeam sa anulez sonorul si sa ma ghidez numai dupa display-ul ala mic de langa oglinda dar nu stiu daca voi putea.

--------------------
renault megane 2 estate 2007 1.5 dci chel
+
Laurentziu83
post 9 Apr 2012, 08:10
Post #20

Membru autentic

Un electronist iti poate modifica tiuitoarea din ei pentru cateva zeci de lei.

--------------------
. . .
+
adytym
post 9 Apr 2012, 09:45
Post #21

Membru autentic

From: TIMISOARA

am ajuns sa nu mai facem nimic fara electronica, pe vremea lui ceasca puteam parca si fara senzori acuma nu se mai poate.

--------------------
Ex Megane 3; Volvo XC60; Toyota Yaris - TIMISOARA
+
Laurentziu83
post 9 Apr 2012, 10:33
Post #22

Membru autentic

Pe vremea lui Ceasca erau 3 masini in tot cartierul si benzina la cota, puteai sa lasi masina in mijlocul drumului ca nu deranja pe nimeni.
Mie in Galati nu-mi trebuiau senzori de parcare, aveam unde sa parchez. Aici, in Bucuresti, daca nu gasesc loc de parcare, trebuie sa ma duc sa o las in parcare la Billa din apropiere.

--------------------
. . .
+
bgd819
post 9 Apr 2012, 13:13
Post #23

Membru

@ bha dorya
in mod normal trebuie sa poti dezactiva sonorul,
in spatele ecranului trebuie sa fie un buton mic care anuleaza sonorul si ramane doar grafica pe display.

9 Apr 2012, 13:21:
Pe vremea lui Ceasca !!!
- de ce ne-am luat masini cu abs, asr,esp,etc ? cand puteam ramane la dacia !!
- de ce avem notebook , ipad, internet ? cand puteam trimite scrisori cu posta!!
- de ce avem tv lcd,led? cand puteam vedea si la televizor alb-negru cu lampi!!
- de ce ne cumparam navigatie auto ? cand putem merge si cu harta in buzunar!!
- ...........................................................................................................

CINE VREA POATE CONTINUA CU EXEMPLE................ POATE ASA O SA SE INTELEAGA DE CE NE TREBUIE SENZORI DE PARCARE: PENTRU CA NE SIMPLIFICA VIATA!!!!!!!!!

This post has been edited by bgd819: 9 Apr 2012, 13:21

--------------------
+
adytym
post 9 Apr 2012, 15:32
Post #24

Membru autentic

From: TIMISOARA

,,bgd819''
lcd, ipad, navigatia, abs s.a. nu au nici o legatura cu senzorii de parcare, am facut referire la cu totul altceva , dar in fine.
apropo de viata mai usoara, ai incercat sa stai macar cateva zile fara telefon , ipad, internet sau eu mai stiu ce.
cred ca iti vei schimba parerea despre viata mai usoara.
sper ca nu am fost offtopic, era doar o aluzie.

--------------------
Ex Megane 3; Volvo XC60; Toyota Yaris - TIMISOARA
+
bgd819
post 9 Apr 2012, 17:53
Post #25

Membru

nu intru in polemica cu nimeni,dar electronica este electronica,
daca esti ironic, faci aluzii si vorbesti cu subinteles este problema ta! ( ma intreb cati ani si kilometri ai , cat de profesor esti la condus) am peste 1 milion de km parcursi in tara si in toata europa de la orasele mici pana la marile metropole, iar senzori de parcare atat fata cat si spate sunt foarte bineveniti indiferent de capacitatea ta de a estima distanta pana la un anumit obstacol. cine face legatura cu timpul lui ceasca, probabil nu stie ce conditti erau, cate masini erau,ce trafic era..etc...probabil nici nu erati nascuti atunci!!!!

--------------------
+
smardale
post 11 Apr 2012, 10:45
Post #26

Membru

QUOTE(Laurentziu83 @ 8 Apr 2012, 21:47)
Ma indoiesc ca nu se poate mai bine. Sunt niste amarati de senzori de parcare, nu device-uri de pe nave spatiale. Daca se vrea, se pot face si senzori de parcare sa masoare si sutimi de milimetri.
*

Poti sa te indoiesti...intamplarea face ca am construit asa ceva ,candva, in cadrul unui concurs de elctronica. Pot sa-ti insir 2 pagini de elemente care influienteaza precizia: de la calitatea elementului peizoelectric, frecventa de lucru, umiditatea exterioara si temepratura exterioara-intre o vreme ploioasa si uscata poti sa ai diferente si de 3-4cm (datorita faptului ca ultrasunetele se propaga la viteze diferite in medii umede si uscate), conteaza mult suprafata fata de care parchezi : materialul din care este facut, forma si suprafata. Normal ca jucaria mea nu se compara cu cele din comert, dar teoria si documentarea e aceasi. Cei 20-30 cm sunt un compromis. Poti sa-ti faci un senzor care sa detecteze 0.5cm, dar se aplica numai in cazul in care parchezi intodeauna lanaga acelasi obiect, la 23 de grade in august(in industrie, pe diverse utilaje chair gasesti asa ceva)

This post has been edited by smardale: 11 Apr 2012, 15:08

--------------------
+
Laurentziu83
post 11 Apr 2012, 19:04
Post #27

Membru autentic

In multe alte domenii ale industriei se folosesc senzori si instrumente de ghidaj cu precizii de ordinul micronilor. Daca tehnologia senzorilor actuali nu permite, cauti naibii alta tehnologie (laser, etc), ca de asta exista nave spatiale pe lumea asta si nu mai traim cu ursii in barlog.

This post has been edited by Laurentziu83: 11 Apr 2012, 19:04

--------------------
. . .
+
smardale
post 11 Apr 2012, 20:31
Post #28

Membru

QUOTE(Laurentziu83 @ 11 Apr 2012, 20:04)
In multe alte domenii ale industriei se folosesc senzori si instrumente de ghidaj cu precizii de ordinul micronilor. Daca tehnologia senzorilor actuali nu permite, cauti naibii alta tehnologie (laser, etc), ca de asta exista nave spatiale pe lumea asta si nu mai traim cu ursii in barlog.
*

un senzor ultrasonic(numai senzorul) costa undeva la 20RON, poate mai putin.Producatorii de sisteme, cumparand industrial, cred ca platesc, 1-2 Euro pe unul. Un sistem cum zici tu, exista, dar dai tu 500 Euro pe el? Sistemul de franare in caz de urgenta costa la producator vreo 150-200Eur(inclsuiv radarul). Pe piata sau cand cumperi optiunea cred ca trece lejer de 500Eur. La Audi cred ca e vreo 800. Ai da atatia bani? Daca da, sunt sigur ca gasesti.
Sistemele de parcare automate au tot senzori ultrasonici la baza, dar si acolo se pastreaza marja de eroare de 20-30cm.

--------------------
+
Tsunami
post 14 Apr 2012, 22:51
Post #29

Membru

QUOTE(bgd819 @ 6 Apr 2012, 20:50)
@tsunami
acum vad ca ai megane 2 nu 3
la megane 3 sonorul senzorilor  se poate regla din setari
*

ouch, tgrei sa schimb. am avut 2 din martie 2009 pana in martie 2012, acum am 3.

stiu ca intensitatea se regleaza dar pe mine ma interesa micsorarea distantei din setari

14 Apr 2012, 23:53:
QUOTE(Laurentziu83 @ 9 Apr 2012, 11:33)
Pe vremea lui Ceasca erau 3 masini in tot cartierul si benzina la cota, puteai sa lasi masina in mijlocul drumului ca nu deranja pe nimeni.
Mie in Galati nu-mi trebuiau senzori de parcare, aveam unde sa parchez. Aici, in Bucuresti, daca nu gasesc loc de parcare, trebuie sa ma duc sa o las in parcare la Billa din apropiere.
*

atunci n-aveai nevoie de senzori, acum daca-i ai sunt inutili, radmasa.gif laugh.gif radmasa.gif

14 Apr 2012, 23:59:
QUOTE(smardale @ 11 Apr 2012, 11:45)
Poti sa te indoiesti...intamplarea face ca am construit asa ceva ,candva, in cadrul unui concurs de elctronica. Pot sa-ti insir 2 pagini de elemente care influienteaza precizia: de la calitatea elementului peizoelectric, frecventa de lucru, umiditatea exterioara si temepratura exterioara-intre o vreme ploioasa si uscata poti sa ai diferente si de 3-4cm (datorita faptului ca ultrasunetele se propaga la viteze diferite in medii umede si uscate), conteaza mult suprafata fata de care parchezi : materialul din care este facut, forma si suprafata. Normal ca jucaria mea nu se compara cu cele din comert, dar teoria si documentarea e aceasi. Cei 20-30 cm sunt un compromis. Poti sa-ti faci un senzor care sa detecteze 0.5cm, dar se aplica numai in cazul in care parchezi intodeauna lanaga acelasi obiect, la 23 de grade in august(in industrie, pe diverse utilaje chair gasesti asa ceva)
*

ai mah smardale ca nu m-am nascut ieri, ma apuc acu sa calculez in functie de viteza de propagare a sunetului (apropo e cu ultrasunete? pe ce frecventa?)
da, eu parchez de fiecare data in acelasi loc. in rest 30cm ii estimez la ochi, n-am nevoie de senzor. am mai zis, daca stiam, sa fiu bland cu mine, daca e sa nu fiu bland as zice, dac-am fost prost si nu m-am interesat, crezand ca e utilizabil din definitie, nu il adaugam la optiuni si firma mea nu mai dadea banu inutil.

This post has been edited by Tsunami: 14 Apr 2012, 22:59

--------------------
+
smardale
post 18 Apr 2012, 20:32
Post #30

Membru

ai mah smardale ca nu m-am nascut ieri, ma apuc acu sa calculez in functie de viteza de propagare a sunetului (apropo e cu ultrasunete? pe ce frecventa?)

40Khz

--------------------
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 02:57
Dacia