Se acorda prioritate in intersectiile semaforizate?, militianul a zis ca da
![]() ![]() ![]() |
Se acorda prioritate in intersectiile semaforizate?, militianul a zis ca da
St |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|||
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
QUOTE Art.59. - (1) În intersectiile cu circulatie nedirijata, conducatorul de vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere vehiculelor care circula pe sine. Acestea pierd prioritatea de trecere când efectueaza virajul spre stânga sau când semnalizarea rutiera din acea zona stabileste o alta regula de circulatie. (2) În intersectii, conducatorii vehiculelor care vireaza spre stânga sunt obligati sa acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersecteaza si care circula din partea dreapta. (3) În intersectiile cu circulatie dirijata prin indicatoare de prioritate, regula prioritatii de dreapta se respecta numai în cazul în care doua vehicule urmeaza sa se întâlneasca, fiecare intrând în intersectie de pe un drum semnalizat cu un indicator având aceeasi semnificatie de prioritate sau de pierdere a prioritatii. Inca mai insisti? Scuza-ma dar e GRAV de tot! Accidente facem toti, din cauza unora ca tine in mod deosebit! Tu stii cati PROSTI sunt la examenul de redobandire? Sa-ti dau un hint....din 60 de insi au trecut 9 ![]() Hai sa-ti desenez... PRIN MANEVRA CARE AI VRUT SA FACI STANGA, AI PIERDUT PRIORITATEA!!! Cf. alin 3 din art 59 te-ai intersectat cu respectivul si trebuia aplicata regula de dreapta! PUNCT! Nu te inteleg ce tot insisti in prostie! Inteleg ca poate vrei sa nu pierzi permisul si alte d-astea, dar sper totodata sper sa-ti dai seama de prostia care ai facut-o si sper sa tragi si invatamintele din acest accident! |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
Sp!ke |
![]()
|
![]() Membru dreptaci Group: Members Posts: 421 Joined: 13 October 07 From: Bucharest ![]() |
Art.59. - (1) În intersectiile cu circulatie nedirijata, conducatorul de vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere vehiculelor care circula pe sine. Acestea pierd prioritatea de trecere când efectueaza virajul spre stânga sau când semnalizarea rutiera din acea zona stabileste o alta regula de circulatie.
(2) În intersectii, conducatorii vehiculelor care vireaza spre stânga sunt obligati sa acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersecteaza si care circula din partea dreapta. (3) În intersectiile cu circulatie dirijata prin indicatoare de prioritate, regula prioritatii de dreapta se respecta numai în cazul în care doua vehicule urmeaza sa se întâlneasca, fiecare intrând în intersectie de pe un drum semnalizat cu un indicator având aceeasi semnificatie de prioritate sau de pierdere a prioritatii. http://www.codulrutier.ro/codul_rutier_reg...word=prioritate de dreapta Te-am lamurit Eva? This post has been edited by Sp!ke: 2 Oct 2008, 21:59 |
--------------------
Dacia
Logan MCV 1.5 DCI 77kw & Logan 1.4 MPI 55kw
2007/2009 Laureate Renault Logan... by Dacia...
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Mai usurel fratilor...
Greseala e a initiatoarei, asta s-a stabilit cu destule spume pina aici si n-am sa mai abordez chestiunea. Dar: in opinia mea initiatoarea a fost eventual indusa in eroare (desi isi exprima unele opinii cam neortodoxe) de sagetile "inainte si la stinga" - astea sunt, sa ma iertati, o prostie - daca semafoarele sunt sincronizate asa cum reiese din acest topic. Ce as fi facut eu in intersectia cu pricina: as fi acordat prioritate; de altfel eu sunt atent la cei care vin din sens contrar chiar daca am verde "de stinga". Ce poate sa faca (dupa mine) initiatoarea: nimic, caci situatia e limpede. Subscriu la ce au zis colegii: bine ca nu s-a lasat cu raniri de persoane. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
bossake |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 6 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Eva, incearca sa vezi si invers situatia si o sa vezi ca nu e asa complicat. Lasa la o parte articolele si alte chestii.
Gandeste-te ca erai in aceeasi intersectie si voiai sa mergi inainte. Ai verde. Cineva din sensul opus vrea sa faca stanga, si bineinteles are si el verde. Lasand la o parte legea, tu i-ai ceda aluia trecerea avand in vedere ca tu mergi inainte? De asta te-am intrebat de cand ai carnet, pentru ca dupa parerea mea prioritatile in astfel de intersectie le poate invata si un copil de 10 ani care merge in fiecare zi cu masina ca pasager. Practic e ceva logic felul in care se acorda prioritatile in astfel de cazuri. E ceva care vine de la sine dupa parerea mea. Daca tu zici ca ai carnet din 2002 ma mir ca nu te-ai confruntat pana acum cu astfel de situatii. Sper ca nu o sa ne zici acum ca asa faceai de fiecare data, cand faceai stanga credeai ca ai prioritate si nu ii lasai pe cei din sens opus ce mergeau pe directia inainte. Eu sincer in bucuresti ma confrunt de 3-4 ori pe zi cu astfel de intersectii. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Prestige 1.6 16v
- B 21 xxx
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
QUOTE(bossake) Sper ca nu o sa ne zici acum ca asa faceai de fiecare data Ba eu tocmai de asta ma tem bossake si crede-ma ca nu este prima ! Eu "am intalnit-o" pe Eva in trafic si la prima intalnire am crezut ca-i o scapare, o neatentie in evaluarea distantei sau o fi fost de la culoarea gri "cameleon" (alti zic "sobolan") a masinii mele ! ![]() Imi dau seama acum ca am gresit grav ! ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Thanatos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 22 July 08 ![]() |
Pune si tu o poza la semafoarele alea ca sa vedem toti cum e cu sagetile alea.
In orice caz, in strainatate semafoarele au sageti direct pe lumina colorata. Si nu sunt amestecate. Adica daca ai semafor de inainte si stanga, sunt doua semafoare. Unul cu lumina verde normala iar celalalt cu lumina verde cu sageata pe el. Eventual se aprind amandoua odata si asta inseamna ca ai prioritate si inainte si la stanga, iar dupa un timp se stinge ala de stanga (ala are numai o lumina verde si atat) moment in care se cheama ca ti-a incetat prioritatea si trebuie sa dai prioritate de dreapta celor din sens opus carora tocmai li s-a dat verde. O sa va pun niste poze sa intelegeti. E foarte destept sistemul. Evita multe aglomerari date de prioritatea de dreapta in intersectii. |
--------------------
Renault
Scenic RXE 1.6 16V
2001
|
|
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
Da, dar stai mai mult la roșu, pentru că din 2 timpi, sari la 4 timpi.
3 Oct 2008, 08:34: PS Eu cred că tu, Eva, ești conștientă că ai greșit dar nu ai găsit paragraful din lege pe care l-ai încălcat. Văd că mai sus ți s-a răspuns, dar tu nu ne-ai spus ce scrie în procesul verbal. This post has been edited by LuluMOB: 3 Oct 2008, 08:34 |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
SwatKat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.087 Joined: 22 June 04 From: eterna si fascinanta RO ![]() |
Doamne, 3 pagini pt asta.. in fine... Eva, bine ai venit. Sa zic si eu cateva.
Nu mai amintesc de legi, au postat colegii mei. Ideea e asa: tu si el aveti acelasi gred de prioritate (ambii pe verde). Deci prioritate de verde = prioritate de verde. Sunteti egali. Dar tu schimbi directia, faci stanga. Deci el va fi in dreapta ta. Iar daca e in dreapta, ii acorzi prioritatea de dreapta. Matematic ar fi cam asa: prioritate de verde < prioritate de verde + prioritate de dreapta. Deci tu opresti. (asta ca o explicatie cam puerila) Ce ar trebui sa mai intelegi e ca daca exista cate un singur semafor in intersectie pe fiecare sens, indiferent ce sageti au desenate pe ele, se aplica prioritatea de dreapta pentru cel din sensul daca tu faci stanga. Ce spui tu ca tu ai verde si ai prioritate cand faci stanga e numai daca ai fi avut semafor separat doar pt stanga (aveai deci un semafor pt inainte si altul pt stanga). Iar in situatia asta tu ai prioritate chiar daca de exemplu cel din sens opus are verde intermitent pt la dreapta. (deci intr-un fel, nu mai acorzi prioritate de dreapta) Pt ca tu esti pe verde iar el are semn de cedeaza. Dar in restul cazurilor, acorzi mereu prioritate de dreapta la schimbarea sensului de mers. |
--------------------
Skoda
O3 FL 1.4TSI DSG
2017 Ex -M2.2, 1.5/100
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Desi lungesc offtopic dezbaterea, amintiti-va cazul "celebru" al biciclistului aflat pe contrasens (strada cu sens unic) acrosat de un autoturism care are "cedeaza" !!!
Legea nu face precizari ce fel de semafoare, sageti etc. iar faptul ca "partenerul" a gresit nu te disculpa ! Ma tem ca si in situatia cu sageata spre stanga, situatia este tot complicata. Politistul face o constatare "dupa" si daca nu exista un martor care sa ateste ca "gresitul" a patruns pe lumina rosie a semaforului ... Reamintesc: QUOTE (2) În intersectii, conducatorii vehiculelor care vireaza spre stânga sunt obligati sa acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersecteaza si care circula din partea dreapta. Concluzia mea: cand virati la stanga cascati ochii cat cepele si lasati sa treaca tot ce vine din fata ! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.618 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca pe semaforul tau verde era semn de inaininte si la stanga, cel care te-a lovit nu avea cum sa aiba verde. Daca era o problema de sincronizare semafoare (extrem de improbabil) nu ai fi fost singura accidentata astfel!
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
SwatKat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.087 Joined: 22 June 04 From: eterna si fascinanta RO ![]() |
Repostez poza lui adi_ar ca sa se vada mai bine. Din ce vad eu, semaforul ala are sageti inainte si STANGA deoarece PENTRU A FACE LA DREAPTA EXISTA ACEA BRETEA care mai mult ca sigur are cedeaza... deci cei ce fac la dreapta nu sunt obligati sa stea la semafor. Mai mult, existand breteaua, nu ai voie sa faci dreapra decat pe ea, de aia sunt semnele la semafor. Cine sta la semafor merge NUMAI inainte sau la stanga, nu are ce cauta la dreapta. Semnele sunt puse ca sa inteleag soferii. Semnele alea NU DAU PRIORITATE, indica PE UNDE AI VOIE SA MERGI cand esti pe culoarea verde.
E simplu si clar da ma ingrozesc cand vai iarasi QUOTE Daca pe semaforul tau verde era semn de inaininte si la stanga, cel care te-a lovit nu avea cum sa aiba verde. Daca era o problema de sincronizare semafoare (extrem de improbabil) nu ai fi fost singura accidentata astfel! Ba avea foarte clar, e un singur semafor, fac pariu ca semaforul celalalt nu are niciun fel de semne, cei de acolo putand sa o ia in orice directie (daca nu e vreo restrictie ceva..) ...PS. si ma mai mir cate accidente sunt in fiecare zi... nici macar chestii elementare.. inclin sa cred ca multi nu au citit cu atentie sau nu cunosc intersectia/nu s-au uitat pe pozele atasate.. nu se poate... PS2. Mai mult ca sigur, cei care fac stanga ca Eva, in afara ca trebuie sa dea prioritate la cei din sens opus, mai trebuie sa dea prioritate si la pietonii care au si ei verde... cel putin teoretic asa cred, daca e trecere in zona.. PS3. Nu sunt din Oradea, nu cunosc intersectia, da am studiat poza atasata This post has been edited by SwatKat: 3 Oct 2008, 11:00 Attached thumbnail(s) Eva.JPG ( Size: 70.16k ) Number of downloads: 109 |
--------------------
Skoda
O3 FL 1.4TSI DSG
2017 Ex -M2.2, 1.5/100
|
|
razvan_3asy |
![]()
|
![]() membru cu permis :D Group: Members Posts: 569 Joined: 3 August 06 ![]() |
Ma mir cum de ai luat sala
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Laureate 1.4 benzina :X B-50-HCR
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
Doar cateva observatii:
Art.59. - (1) În intersectiile cu circulatie nedirijata, conducatorul de vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere vehiculelor care circula pe sine. Acestea pierd prioritatea de trecere când efectueaza virajul spre stânga sau când semnalizarea rutiera din acea zona stabileste o alta regula de circulatie. (2) În intersectii, conducatorii vehiculelor care vireaza spre stânga sunt obligati sa acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersecteaza si care circula din partea dreapta. Al. 2 se refera la intersectii nedirijate, probabil. Intr-o intersectie dirijata prin indicatoare, daca la mine scrie "drum cu prioritate" nu trebuie sa dau prioritate de dreapta la ala care are acolo "cedeaza trecerea". In al doilea rand, cand sunt intr-o intersectie vad indicatoarele de peste tot. Le vad din spate dar, dupa forma, stiu cine are stop, cedeaza sau prioritate. Dar cand vad un semafor din spate, eu personal nu vad ce culoare are. Dar oi fi eu daltonist... Juridic, o sa aveti surprize de la initiatoare... Chit ca sunt intrebari de legislatie cu poze, exact cu situatia asta. Dar textul de lege e putin ambiguu... si un avocat bun... This post has been edited by roland: 3 Oct 2008, 11:24 |
--------------------
.
.
.
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Stiti care-i faza? ea ar putea sa scape foarte usor!
Daca a lovit-o in lateral, pe la usa pasagerului de exemplu, poate sa fie ala vinovat pentru ca a patruns in intersectie desi era ocupata. Nu stiu articolul stiu ca a fost un accident asemanator intre 2 autobuze ratb si cel care a fortat galbenul putea sa scape numai pe faza asta! asa ca fkt_eva asteptam sa ne spui unde te-a lovit mai exact si sa te interesezi de articolul de care iti spuneam. |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
adi_ar |
![]()
|
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
O mai suciți mult? În mai toate intersecțiile de drumuri cu o singură bandă pe sens, semaforizate, verdele e simultan pentru ambele sensuri de pe aceeași stradă, iar unde este permis să faci stânga, trebuie să dai prioritate celor din sens opus!
Pe drumurile cu mai multe benzi, dacă nu e bandă și implicit semafor separat pentru stânga, la fel! |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
roland |
![]()
|
Oameni buni, eu nu neg asta. Eu va intreb clar: daca eu fac stanga pe verde, de unde stiu ca cel din fata are verde sau rosu? Daca sta, de unde stiu ca sta la stop sau doar e dragut sa ma lase pe mine? Daca nu sta, de unde stiu ca nu trece pe rosu?
Asta era intrebarea mea: de unde stiu ca el are verde? |
--------------------
.
.
.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.618 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Swatkat, vroiam sa spun ca daca avea ea semafor separat pentru facut stanga (asa cum crede ea ca insemnau sagetile alea), ala din fata sigur nu avea verde. De obicei acel semafor ar fi avut verde simultan cu cei ce merg inainte de pe sensul ei.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Nu trebuie să știi. Daca e liber treci, dacă nu, cedezi trecerea.
|
--------------------
-
-
|
|
einstein1984 |
![]()
|
QUOTE(roland @ 3 Oct 2008, 12:39) Oameni buni, eu nu neg asta. Eu va intreb clar: daca eu fac stanga pe verde, de unde stiu ca cel din fata are verde sau rosu? Daca sta, de unde stiu ca sta la stop sau doar e dragut sa ma lase pe mine? Daca nu sta, de unde stiu ca nu trece pe rosu? Asta era intrebarea mea: de unde stiu ca el are verde? Te asiguri ca ai timp sa treci. El poate sa aiba verde, dar e un tir lung care nu vrea sa blocheze intersectia (sau pur si simplu vorbeste la telefon )si totusi te lasa pe tine sa treci. Daca totusi ala circula si nu face vreun semn, il lasi sa treaca. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
nu m-am bagat pina acu dar MARE E GRADINA DOMNULUI nu as vrea sa dau intr-o intersectie de cineva ca initiatoarea topicului m-am intilnit in multe situatii pe soselele patriei care mi-a adus aminte de diverse sfaturi date de instructorul cu care am facut scoala si in diverse situatii , nu una ci cred ca zeci in care eu am evitat accidente care unele puteau fi grave eu personal i-as da un sfat daca pentru un asemenea lucru a iesit un asemenea tam tam de 3 pagini unde vinovatia era clara atunci AR TREBUI SA FACA SCOALA DIN NOU , asta e parerea mea
This post has been edited by bygy007: 3 Oct 2008, 11:53 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
razvan_3asy |
![]()
|
QUOTE(roland @ 3 Oct 2008, 12:39) Oameni buni, eu nu neg asta. Eu va intreb clar: daca eu fac stanga pe verde, de unde stiu ca cel din fata are verde sau rosu? Daca sta, de unde stiu ca sta la stop sau doar e dragut sa ma lase pe mine? Daca nu sta, de unde stiu ca nu trece pe rosu? Asta era intrebarea mea: de unde stiu ca el are verde? nici nu trebuie sa sti, ii dai prioritate, priotatea ta este probabil pentru inainte nu si pentru la stanga, deci el are prioritate tu automat trebuie sa cedezi, sau vrei sa se puna semn in mijlocu intesectiei? ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
SwatKat |
![]()
|
QUOTE(adi_ar @ 3 Oct 2008, 11:14) In primul rand, subscriu... ![]() QUOTE(einstein1984 @ 3 Oct 2008, 11:39) Swatkat, vroiam sa spun ca daca avea ea semafor separat pentru facut stanga (asa cum crede ea ca insemnau sagetile alea), ala din fata sigur nu avea verde. De obicei acel semafor ar fi avut verde simultan cu cei ce merg inainte de pe sensul ei. Asa da. oi fi inteles eu gresit, da am vazut ca mai erau unii care ziceau ca ea are dreptate, de aia am analizat/comentat. PS. Ce e asa greu? Asta e la fel la inainte cand la intersectia Balcescu cu Batistei era pus un semafor dupa intersectie, iar aia de ieseau pe verde dupa Batistei si faceau dreapta se opreau, ca vedeau rosu... PS2. Ca si conducator auto, nu trebuie sa stii mai bine sa rasucesti paragrafele de lege, trebuie sa gandesti in primul rand logic...(generic vorbind) |
--------------------
Skoda
O3 FL 1.4TSI DSG
2017 Ex -M2.2, 1.5/100
|
|
boris_74 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 10 January 08 ![]() |
fkt_eva, daca tu crezi ca dupa 6 ani de sofat iti pui la masina semnele de incepator o sa scapi de "viitoarele" consecinte ,te inseli amarnic !
|
--------------------
renault clio
symbol fidji 1,5 dci 85 cp
2008
- BR-01-KHV
|
|
roland |
![]()
|
Bre, in regulamentul de aplicare a codului rutier zice asa:
Art. 57. – Conducătorul vehiculului care intră într-o intersecție la culoarea verde a semaforului este obligat să respecte și semnificația indicatoarelor instalate în interiorul acesteia. Pt. initiator, sub semaforul ala, la panourile aditionale, nu era si un "cedeaza trecerea" mic? Ca asa ar fi normal sa fie... Cei ce au in oras de astea, nu e un astfel de semn aditional sub semafor? |
--------------------
.
.
.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Nu. Ex: intersecție în care e semafor, unul singur, fară săgeți, și doar semnul de prioritate sau stop deasupra, depinde din ce direcție vii.
|
--------------------
-
-
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(roland @ 3 Oct 2008, 19:11) Art.59. - (1) În intersectiile cu circulatie nedirijata, conducatorul de vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere vehiculelor care circula pe sine. Acestea pierd prioritatea de trecere când efectueaza virajul spre stânga sau când semnalizarea rutiera din acea zona stabileste o alta regula de circulatie. Eu cred ca doar aliniatul 1 din articol se refera la intersectii nedirijate. Aliniatul 2 se refera la intersectii si atat. (2) În intersectii, conducatorii vehiculelor care vireaza spre stânga sunt obligati sa acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersecteaza si care circula din partea dreapta. Al. 2 se refera la intersectii nedirijate, probabil. Intr-o intersectie dirijata prin indicatoare, daca la mine scrie "drum cu prioritate" nu trebuie sa dau prioritate de dreapta la ala care are acolo "cedeaza trecerea". |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
razvan_3asy |
![]()
|
La schimbarea directiei de mers automat pierzi prioritatea .
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th July 2025 - 15:43 |