Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Scurgere furtun intercooler, Laguna 2.0 dci

R-NOS
post 22 Aug 2009, 03:49
Post #1

Membru

Group: Members

Acum cateva zile am aruncat un ochi pe la motor si am vazut ca din furtunul de la intercooler curge ceva ulei...
Am sters pata aia si la o sapt dup-aia cand m-am uitat.. pata a reaparut.

Am pus si ceva poze...

Daca aveti vreo idee, ceva.. astept.
Saptamana urmatoare oricum ma duc cu ea in service dar poate o sa fie de ajutor mai incolo altor utilizatori tongue.gif

Attached thumbnail(s)
DSCF8849.JPG ( Size: 187.06k ) Number of downloads: 1079
DSCF8854.JPG ( Size: 155.01k ) Number of downloads: 1074
DSCF8851.JPG ( Size: 151.29k ) Number of downloads: 1098
DSCF8852.JPG ( Size: 179.33k ) Number of downloads: 966

--------------------
renău laguna d'aia inițială... :P 2007
butelcă de 2 litri dizăl si 150 ponei nărăvași
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Dan73
post 24 Aug 2009, 08:34
Post #2

Membru autentic

Ma gandesc ca uleiul in intercooler nu are cum sa ajunga decat de la turbina. Ar fi bne sa monitorizezi cu atentie consumul. Daca ai pus un ulei neconform sa nu fie de la ala. Eu am avut un ulei (mobil 1) care era pentru motoare diesel grele. Consumul era mare si a aparut imediat ulei sub racordul de la intercooler...probabil la turatii mari se subtia rau. Imediat ce am schimbat uleiul , consumul a disparut ca si pata de ulei de sub intercooler Nu prea imi dau seama din poze si nu am vazut un motor ca al tau, insa vezi unde intra furtunasul de la epurator ...ar mai putea sa fie de acolo.

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
andu911
post 24 Aug 2009, 09:45
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Dane stii bine ca uleiul din intercooler ajunge in mare parte din circuitul de recirculare a vaporilor de ulei. Nu-l speria pe om... biggrin.gif

E aceeasi problema pe care o au toate masinile diesel dotate cu turbo. Numai cand e noua nu scapa pe-acolo...
Ca e posibil sa fie si turbina bulita, asta e alta treaba, dar principala cauza a aparitiei uleiului este circuitul de recirculare a vaporilor de ulei.

Furtunul de la epurator prespun ca este furtunul ala mai subtire care se vede in toate pozele.

--------------------
- - -
+
Fratzica
post 24 Aug 2009, 11:34
Post #4

Zen

Group: Moderatori

turbina nu e bulita sigur, masina trage bine de tot. Uleiul e cel recomandat de producator ELF 5w40

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
"The happier we are, the less we see." - some japanese guy
+
Dan73
post 24 Aug 2009, 12:05
Post #5

Membru autentic

Nu vreau sa il sperii dar....Uite, stii ca eu am dat jos turbina la 110000 km...de pomana dar asta e, nu mai reiau povestea. Atunci am dat jos si intercoolerul ca era umflat. Ulei in el nu prea era deloc, doar o mazga uscata galbuie. Depinde cat de mult ulei e in el. Pe la epurator intra o cantitate relativ constanta de ulei sub forma de vapori cxare mai condenseaza pe traseu, insa eu cred ca nu prea apuca el sa balteasca asa incat sa iasa la racordul de la intercooler...poate doar daca e slabit colierul. Daca pana acum nu a avut ulei jos la intercooler si el a aparut aparent fara motiv e bine sa monittorizeze totusi consumul....zic si eu.

This post has been edited by Dan73: 24 Aug 2009, 12:15

--------------------
+
byby
post 24 Aug 2009, 14:37
Post #6

Membru autentic

From: IASI

Dane- cam toate masinile diesel au pete de ulei de acest tip prin zona tubulaturii de admisie, pe undeva mai scapa vapori de ulei. Daca ai sa verifici si la ale noaste tubul de cauciuc panzat care face legatura dintre intercooler si tubulatora este mai mereu murdar de ulei, plus in zona de imbinare a furtunului care vine de la epurator in tubulatura de admisie. Asta e din ciclul "asa face toate" - dupa un timp uleiul isi pierde din calitatile initiale , se subtiaza , trece mai repede in stare de vapori si vrand-nevrand mai scapa pe la imbinari.

--------------------
Renault Laguna 2003 1,9 dci Privilege
+
Dan73
post 24 Aug 2009, 16:35
Post #7

Membru autentic

Stiu, am avut ulei la furtunasul ce vine de la epurator de cand am avut masina. Am rezolvat dupa ce am pus un colier si niste teflon acolo. La asa zisul damper la fel, am pus teflon in santul garnituriisi nu mai e ulei. Pe tubul ala panzat e ceva mizerie amestecata cu uleiul de acolo insa eu sub racordul furtunului de admisie la intercooler (pe partea stanga a masinii) nu am avut balta de ulei decat cand am folosit mobil 1 ala..il stii prea bine smile.gif. Parerea mea e sa se asigure intai ca colierul e strans cum trebuie, ca uleiul e in regula si nu are prea multi km...zic si eu, nu am de unde sti cat de vechi e uleiul din masina lui.

This post has been edited by Dan73: 24 Aug 2009, 16:43

--------------------
+
R-NOS
post 25 Aug 2009, 02:37
Post #8

Membru

uleiul l-am schimbat la inceputul lunii august. smile.gif

O sa strang maine de colier, o sa sterg tevile si o mai las putin timp sa vad daca mai curge.

merci mult de sfaturi

--------------------
renău laguna d'aia inițială... :P 2007
butelcă de 2 litri dizăl si 150 ponei nărăvași
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 06:00
Dacia