Schimbare pivot - putin ajutor va rog!
![]() ![]() ![]() |
Schimbare pivot - putin ajutor va rog!
viezure |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 13 February 08 ![]() |
|
||
--------------------
renault megane
renault megane
2003
|
|||
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Presa ai?
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
nonic |
![]()
|
![]() Together we can do more Group: Members Posts: 3.964 Joined: 22 May 09 From: Ploiesti ![]() |
Nu schimbi pivotul in 30 min, presa se poate confectiona acasa doar ca ai nevoie de imaginatie
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5 dci
2004 Privilege Sedan
|
|
viezure |
![]()
|
Vorbeam metaforic cand spuneam 30 min
![]() Nu am presa din pacate si nici restul celor necesare. Numai bine va doresc! |
--------------------
renault megane
renault megane
2003
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
QUOTE(viezure @ 4 Dec 2011, 20:48) Nu am presa din pacate si nici restul celor necesare. Din pacate pentru tine nu se poate daca nu ai scule/experienta minima in mecanica. Este necesar de ceva mai mult decat cele 2 maini din "dotare". Dar daca nu incerci nu inveti? @+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
In nici un caz nu recomand sa o faci singur daca nu te pricepi. Mai schimbam una alta, dar pivotul este element de siguranta, iti pui in pericol viata ta si a celorlalti facand experimente de tipul DIY.
Depinde si ce presupune operatia aia la reprezentanta, daca nu ma insel cand schimbi pivotul trebuie refacuta si geomtria. This post has been edited by clr: 4 Dec 2011, 22:46 |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
viezure |
![]()
|
Nu tin neaparat sa fac asta sinur insa ma gandeam ca m-ati putea indruma catre cineva/service care are preturi rezonabile - daca stiti va rog sa imi dati de stire!
Numai bine! |
--------------------
renault megane
renault megane
2003
|
|
moreinffo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 21 April 09 ![]() |
salut.
de unde esti? |
--------------------
RENAULT
MEGANE 1.6 16V
B99W_G
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
QUOTE(clr @ 4 Dec 2011, 23:46) Depinde si ce presupune operatia aia la reprezentanta, daca nu ma insel cand schimbi pivotul trebuie refacuta si geomtria. Nu se face nici o geometrie la schimbarea pivotilor, doar daca se schimba bielete directie. Pivotii se schimba si fara presa. Au facut-o unii colegi de pe forum cu un ciocan si o teava cu diametrul potrivit, insa trebuie demontata bascula de pe masina daca nu ai presa. Vezi mai multe detalii pe topicul asta: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=197732&hl=pivoti |
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Asa a schimbat un amic la Logan,cu teava,si peste 3 luni,s-a terminat smecheria.Acum,el era la al 2-lea pivot,dupa cel original, bascula s-a largit......!
Dar totusi,intreb,este vreo diferenta intre schimbatul la presa si cel cu o teava potrivita?Nu tot asa se largeste locasul unde intra pivotul? |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
mibuletz |
![]()
|
![]() MIB Group: Members Posts: 184 Joined: 22 September 08 ![]() |
Si eu am schimbat pivotul cu "teava" am peste 10000 de km de cand e schimbat si e totul in regula, trebuie doar sa ai grija cand il montezi. Sunt sigur ca sunt multi care au optat la metoda asta si nu au nici un fel de problema, doar ca trebuie sa te pricepi cat de cat la mecanica.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2013/1.5 DCI 110 / Bose Edition
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Depinde ce bascula avea amicul cu loganul, din ce material era facuta. Depinde cat de drept l-a scos si cat de drept a bagat la loc pivotul nou. Daca a batut in el stramb, normal ca a largit gaura din bascula.
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
oanavas |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 14 April 09 From: Bacau ![]() |
ia-ti colegule bascula cu tot cu pivot. La mine unul nici un mecanic nu a vrut sa-mi schimbe asa numai pivotul si tot la bani ma gandeam si eu si pana la urma am luat bascula cu tot cu pivot.M-a ajuns 250ron de la Unixauto si cam 1 ora si jumatate le-a luat celor de la Dacia Iatsa de schimbat si ce-i drept am facut si geometria rotilor dar nu era nevoie.Piesele sunt foarte constructibile,daca le montezi ca lumea iti iese unghiurile si tot.Deci repet pentru ceilalti colegi ,nu se merita geometria rotilor.
8 Dec 2011, 15:44: mi-am pus foarte mult siguranta pe primul loc si nici nu am avut pe nimeni care sa-mi faca operatia de schimbare pivot asa ca nu am avut de ales. Si m-am gandit ca eu masina o folosesc numai pentru drumuri lungi de cate 800-1000km odata si daca ma lasa pe undeva nu vreau sa plang 8 Dec 2011, 15:48: am pastrat vechea bascula si daca gasesc un meserias care sa imi schimbe pivotul contra cost binenteles as incerca si varianta asta pentru mai tarziu cand iar voi avea nevoie de pivot nou. This post has been edited by oanavas: 8 Dec 2011, 15:48 |
--------------------
skoda fabia
Renault megane
2007 1,6 16 valve GPL
|
|
tpv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 588 Joined: 12 February 09 From: Oradea ![]() |
corect este sa se demonteze bascula, si pe urma presa, se poate si cu teava si ciocan, dar exista riscuri, si eu am incercat cu ciocan si teava am reusit sa-l scot, dar dupa introducerea celui nou din cauza loviturilor cu ciocanul pivotul a inceput sa aiba joc. Toata treaba m-a costa alt pivot, si un drum la un atelier cu bascula unde pivotul a fost bagat cu o presa hidraulica. Pivoti sunt identici cu cei de Logan.
|
--------------------
Nissan
X Trail Automat T 31 4x4
2007, 2.0 dci 150 cp distributie lant
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
IMPORTANT
No more than one ball joint may be replaced on the same arm. For this purpose, the replacement ball joints are marked with letter "R" engraved on the cover and have a locking spring ring on the lower arm ball joint. Ball joint without a locking spring ring and not marked with letter "R" = standard part: can be replaced. Ball joint with a locking spring ring and with marking "R" = part already replaced, another replacement prohibited, always replace the complete arm. |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Liquor77 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 149 Joined: 20 October 14 ![]() |
Imi date pivotul din dreapt grozav de tare, asa ca am fost la Darex sa-mi cumpar 2 pivoti, dupa care am fost la mecanic sa-i monteze. Mecanicul mi-a zis ca pivotii care i-am luat au gaura si suruburi de 10, iar eu pe masina am pivoti cu gaura si surub de 12. M-a trimis sa-i schimb. ok. M-am indreptat inapoi catre darex iar baietii mi-au spus ca nu au pivoti de 12, ii folosesc pe astia de 10 si le maresc gaura.... am zis ca ok.... ma duc la piese auto. La nici un magazin de piese auto nu am gasit pivoti de 12! ei vin cu gaura si surub de 10. Doar cei din fabrica sunt facuti de 12. Deci, am sa montez pivoti de 10 ????
Cine a patit asa ceva, va rog sa-mi spuneti cum ati procedat. Multumesc. |
--------------------
Renault
Clio 2 1.5dCI, Laguna III 1.5 dci
2009
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
La aftermarket lowcost asa sunt cu surub de 10....se pot monta/gauri fara probleme.
|
--------------------
.
.
.
|
|
cristian92 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 12 July 12 From: Bucuresti ![]() |
repet ce a spus un coleg,am pus sub pivot o tubulara de 34(tubulara roti camion) am sprijinit bascule de ea ,s-au poti folosi o teava si lovesti in capul pivotului ,introducerea la fel ,sa ai grija sa nu lovesti aripa
|
--------------------
Renault ,Ford
Megan2 bicorp /Mondeo Limusin
2003/2001
- ph 57 Mad/ph 12 Guk
|
|
luciancaravan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 22 August 11 ![]() |
Va salut, imi puteti recomada un service pentru schimbul pivotilor?
|
--------------------
Renault
Laguna II, 1.9 dci, 88kW, Grandtour
G/KGOGO/2003
|
|
espacern |
![]()
|
Daca completezi locatia (oras/tara) poate primesti vreun sfat.....poate!
|
--------------------
.
.
.
|
|
renlag2 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 11 September 07 ![]() |
Salutare,
Aveti idee daca pivotul este nituit sau cu suruburi? Trebuie sa primesc o estimare de cost pentru schimbarea piesei, iar cei de la service au nevoie de informatia aceasta. multumesc, |
--------------------
renault
laguna 2 1.9 dci
2006
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.316 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu vad diferenta ... daca este nituit le trebuie flex, daca nu chei ... mare problema si dilema pentru cei din service ..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
renlag2 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 11 September 07 ![]() |
Nituit 50 RON, suruburi 20 RON
![]() |
--------------------
renault
laguna 2 1.9 dci
2006
|
|
espacern |
![]()
|
La Laguna 2 (masina din semnatura ta) pivotul este prins cu nituri din fabrica dar daca pivotul a fost schimbat este prin cu suruburi......se vede pe sub bascula daca te uiti!
This post has been edited by espacern: 9 Apr 2015, 06:53 |
--------------------
.
.
.
|
|
catalin81 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 19 January 10 ![]() |
daca s-a largit gaura la pivot, cea din bascula, ii dai 2-3 afturi de sudura, mai mergi 20000 cu el si apoi schimbi bascula cu totul, cum se facea la dacia vechie...?!?!?!
|
--------------------
renault
scenic 2
2003
- B-00-FUG
|
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
Sudura sa dai tu...
Nu recomand asemenea operatii "exotice"! This post has been edited by jas2: 11 May 2017, 20:25 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.333 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
Am schimbat pivotul de trei ori pana acuma, iar de data asta cei de la service nu au mai riscat asa ca am inlocuit bascula dreapta-170 Bilstein.
Nu stiu exact manopera ca am mai avut si discurile spate, nu m-am uitat pe factura, dar recomand cu caldura Peugeot din Rm. Valcea. Baietii astia isi dau interesul si fac lucrare de calitate.Toate suruburile stranse la cuplu cu cheie dinamometrica.Am ramas uimit.Este primul service unde vad asa ceva. Alta masina, fara troncanituri. Am sa fac si distributia tot acolo. This post has been edited by cosmin_69: 12 May 2017, 21:08 |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 00:48 |