Schimbare cutie manuala cu una automata, ce presupune?
![]() ![]() ![]() |
Schimbare cutie manuala cu una automata, ce presupune?
b_gabi |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 566 Joined: 28 October 06 ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna 2
2001 Privilege 1,8 I 16V
- AG 70 BUB
|
|||
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Schimbarea cutiei de viteza manuala cu una automata nu se poate face.
Doar daca schimbi 90% din ceea ce este sub capota acum. @+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
b_gabi |
![]()
|
Poti detalia, te rog? Multumesc!
|
--------------------
renault
laguna 2
2001 Privilege 1,8 I 16V
- AG 70 BUB
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Adica mai pe scurt ramane doar motorul vechi si restul trebuie schimbat.
Timoneria+comanda/cutia/planetare/fuzete/suporti motor+cutie/calculator/cablaje/UCH/senzori diferiti/etc..... This post has been edited by espacern: 4 Apr 2012, 22:16 |
--------------------
.
.
.
|
|
norby_puma |
![]()
|
![]() Inginer in devenire Group: Members Posts: 587 Joined: 3 April 08 From: Satu Mare ![]() |
Sincer chiar nu cred ca merita investitia.Mai bine o vinzi si cumperi una direct cu cutie automata din fabrica.Parerea mea
|
--------------------
Renault
Laguna II 1.9 dCi
2004/Emotion
- SM 60 TNG
|
|
b_gabi |
![]()
|
Am inteles. Multumesc!
|
--------------------
renault
laguna 2
2001 Privilege 1,8 I 16V
- AG 70 BUB
|
|
victor cristian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 345 Joined: 5 May 07 From: Bucuresti ![]() |
vezi ca treaba aia cu ambreiajul tare si "asa face toate" nu e chiar la toate,esti primul pe care-l aud.cat despre schimbare,nici la modelele vechi de auto nu se putea realiza cu succes 100%,macar ca iti ramaneau chestii urate in interior si tot nu era ok iar in oras se zice ca ar manca mai mult combustibil avand cutia automata
|
--------------------
renault
LagunaII 1.8,16v
2003limousine
|
|
Brabus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 401 Joined: 24 August 08 From: Baia Mare ![]() |
salut
faza cu pedala tare am avut-o si eu la masina timp de 1 an de cind am luat-o din franta si pina am schimbat kit-ul ambreiaj, desi era problema la rulment. |
--------------------
Renault
Laguna2
2001/Privilege/1.8 16v
|
|
victor cristian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 345 Joined: 5 May 07 From: Bucuresti ![]() |
asta e cu totul altceva dar nu "asa face toate"
|
--------------------
renault
LagunaII 1.8,16v
2003limousine
|
|
Brabus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 401 Joined: 24 August 08 From: Baia Mare ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna2
2001/Privilege/1.8 16v
|
|
b_gabi |
![]()
|
Salutare. Azi am schimbat placa de presiune, discul (Nexus) si rulmentul (Valeo). Total 680 ron + 150 ron manopera + 8 ore de munca 2 persoane (eu si mecanicul). Intradevar aveam rulmentul uzat dar pedala tare o aveam de cativa ani. Placa de presiune veche si discul cred ca mai tineau 50k km insa daca tot le aveam cumparate le-am schimbat. Multumit de operatie, pedala este ceva mai moale (insa nu ca la alte masini) plus debreiere lina (la cea veche se facea cu mici socuri). Insa mult de munca....Iar cu schimbatul cutiei, mi-a trecut...deocamdata.
|
--------------------
renault
laguna 2
2001 Privilege 1,8 I 16V
- AG 70 BUB
|
|
dannyytz |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 16 April 13 ![]() |
salut
ce inseamna tehnic si financiar bineinteles sa inlocuiesc cutia automata cu cutie manuala la un reno scenic . multumesc |
--------------------
renault
scenic
1999
- CJ 41 MTX
|
|
melcu |
![]()
|
![]() Halatu'...cat e halatu' ? Group: Members Posts: 1.140 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti / Pottstown, PA,USA ![]() |
Inseamna sa schimbi masina
![]() Daca citeai mai sus ce-a zis colegul espacern te prindeai. QUOTE Timoneria+comanda/cutia/planetare/fuzete/suporti motor+cutie/calculator/cablaje/UCH/senzori diferiti/etc..... |
--------------------
Renault
Laguna 2
2002 Privilege 3.0 V6 CVA
- B-33-RTN Toyota Yaris Sol 1.33 VVT-i - B-202-CSM
Totoya Prius V-Five - HRL-1459 Formatez drivere de cooler... |
|
mihaiachi |
![]()
|
Mishu Group: Members Posts: 88 Joined: 22 February 05 From: Bucuresti, RO/ Strasbourg, F ![]() |
Sunt si eu intr-o situatie asemanatoare: cineva din Strasbourg (pe unde stau, cam 50-50 din timp) imi ofera un Twingo cu cutie automata stricata (cutia) cu 200E. In rest, masina e perfecta. La service i-a cerut 2500 pt cutie.
Am gasit pe net cutie manuala cu 50E. In mod sigur gasesc si restul (timonerie de comanda cu mestecaul de viteze, suporti daca e cazul, planetare daca e cazul, volant, ambreiaj, pedalier sau elemente din ele etc) pe net sau la casse. In afara de aceste probleme mecanice cu care ma descurc 100%, pot avea probleme de natura electrica/ electronica? Intreb, pt ca eu oricum o sa iau masina. M-ar pasiona sa rezolv in acest fel. Cutie automata am gasit pe net (leboncoin.fr) incepand cu 300E DAR aud ca defectarea lor pana in 100.000 km (asta "a mea" are 70 si ceva) e chestie curenta. Plus ca nu am de unde sti daca e buna din start. Desigur, nu voi rata ocazia sa ma bag in cea defecta. Merci d'avance. ![]() |
--------------------
VW, Trabi, Renault
1200/Transporter/Golf4, Laguna Nevada 1
'60/'77/'2000, 1996
- din aluminiu
|
|
postasu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.195 Joined: 23 August 11 From: Timisoara ![]() |
Stiti cumva la cat m-ar ajunge sa schimb tot kitul de ambreiaj?
Am probleme cu rulmentul de presiune si as vrea sa stiu la ce sa ma astept... adica dupa un drum mai lung cand apas pedala de ambreiaj se aude un "clantz" si cand iau piciorul de pe ea face la fel. Mecanicul mi-a zis ca linistit mai fac vreo 15000 km asa...si daca e sa schimb vreau sa iau kit complet nu doar rulmentul.... Singura mea frica este sa nu fie dusa si volanta ca atunci am rupto in fericire. Mersi |
--------------------
Renault
Laguna III
2008
- TM ...... Renault Laguna 3 Sport Tourer
2.0dci, 2008, 110kw, Cand Dumnezeu a impartit mintea a zis " Editie Limitata" |
|
espacern |
![]()
|
@Mishu=Pe Twingo s-a montat cutie automata si cutie cu comanda robotizata.
Asta din urma este o cutie manuala dar schimbarea vitezelor/debreierea sunt automatizate. Daca la cutia automata reparatia este mai complicata la cea manuala(easy)reparatia este mai usoara.....parerea mea. Ce cutie este pe Twingo care vrei tu sa-l achizitionezi? @+ |
--------------------
.
.
.
|
|
adrian_74 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.296 Joined: 25 May 10 From: Bucuresti ![]() |
Cauta pe AUTOKARMA gasesti acolo pentru toate buzunarele sau din dezmembrari... dupa o masina care a fost in mintile ei. Parca dezmembra cineva o frumusete de Laguna 2 cu trapa ...etc, masina arata perfect! Uite pe aici:http://www.reno.ro/index.php?showtopic=173047&st=4470
This post has been edited by adrian_74: 20 Sep 2013, 11:16 |
--------------------
renault
laguna2
expression2003
- b545hnj 1,9dci galben 270k km, sunt in crestere!
|
|
mudman1 |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 74 Joined: 6 January 13 ![]() |
QUOTE(mihaiachi @ 19 Sep 2013, 01:09) "DAR aud ca defectarea lor pana in 100.000 km (asta "a mea" are 70 si ceva) Nu am auzit din folclor, dar Laguna 2 din 2003 cu 221000km nu are nici o interventie de acest gen! Daca automatele s-ar strica asa de des, nu le-ar mai pune pe F1! Cred ca nici un neamt cu scaun la cap n-ar mai cumpara masini cu cutii automate daca s-ar strica asa de des. Uita-te si pe ADAC, sa vezi ce zic ei despre frecventa reparatiilor... |
--------------------
Renault
Latitude Luxury
2.0cdi/ 175 CP/ BVA / 2013 Laguna 1 Privilege 1.8/90 cp benz. man. '93
Laguna 2 Initiale 2.2cdi/150cp BVA/2003 Toyota Corolla Sol 1.6/132cp benz. man. 2010 |
|
holtandrei |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 231 Joined: 13 April 13 ![]() |
QUOTE(mudman1 @ 21 Sep 2013, 13:03) Nu am auzit din folclor, dar Laguna 2 din 2003 cu 221000km nu are nici o interventie de acest gen! Daca automatele s-ar strica asa de des, nu le-ar mai pune pe F1! Cred ca nici un neamt cu scaun la cap n-ar mai cumpara masini cu cutii automate daca s-ar strica asa de des. Uita-te si pe ADAC, sa vezi ce zic ei despre frecventa reparatiilor... Sustin pe colegul In general cutiile automate ar trebui sa aiba o viata mai mare ca cele manuale ( DACA SUNT INTRETINUTE CORESPUNZATOR ) La sotia mea acum 1 an i-am cumparat on Opel Tigra de 1.4 16v AUTOMATA Masina era din 1996, la cutie 0 probleme Unchiul meu are un Ford Mondeo din 1997 1.8 16v cu cutie automata si 0 probleme cu ea Dar ca si orsice, se mai strica si ele La cele la care se face schimb de ulei la anumite intervale, multi nu le fac, si de aceea se strica ( majoritatea ) Eu personal sigur nu am sa mai imi cumpar masina cu cutie manuala La o cute cu volanta dubla, un set de ambreaj, volanta, etc ce schimbi pe la 120.000, pe marca orig sa bun ( cu factura, garantie, ca la carte, cu hartii ) e pe la ~4.500 lei, adica 1000 euro Pe laguna mea am cutie automata, masina are 190.000 km, si 10 ani Cutia merge stas This post has been edited by holtandrei: 21 Sep 2013, 19:05 |
--------------------
Renault
Laguna II Grandtour 2.2 DCi
2003 / Dynamique
- BH 59 EIH If there is no struggle, there is no progress.
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.244 Joined: 25 November 09 From: Focsani ![]() |
Si la "mestecau" cine mai da ?
![]() ![]() |
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
melcu |
![]()
|
![]() Halatu'...cat e halatu' ? Group: Members Posts: 1.140 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti / Pottstown, PA,USA ![]() |
Pot sa-l sustin pe colegul holtandrei. A mea cutie facea pe nebuna si reno pusese diagnostic: trebuie schimbata.
Dupa cateva schimburi de ulei si-a revenit miraculos si functioneaza , zic eu, bine. Trebuie doar sa ai grija de ele, sunt ceva mai sensibile ca o manuala, dar altfel nu ai de ce sa-ti faci griji. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2002 Privilege 3.0 V6 CVA
- B-33-RTN Toyota Yaris Sol 1.33 VVT-i - B-202-CSM
Totoya Prius V-Five - HRL-1459 Formatez drivere de cooler... |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 05:40 |