Schimb doar pivot sau si bascula?
![]() ![]() ![]() |
Schimb doar pivot sau si bascula?
ogutuie |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 11 March 10 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
2001 - Megane 1 Phase 2 / 1.9 dTi / 72kw
|
|||
anjelian |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 173 Joined: 31 May 09 ![]() |
Intr-adevar se poate schimba doar pivotul, numai ca si mie mi-au spus sa nu fac asa, pentru ca pivotul la megan se baga doar prin presare, fara alte elemente de fixare, si un schimb de pivot poate afecta prinderea acestuia in bascula. Atunci nu am stiut ce sa cred, si nu am stat pe ganduri si am schimbat toata bascula. Am mai auzit si de altii care au schimbat doar pivotul. Ramane sa te gandesti tu ce vrei sa faci
|
--------------------
Renault
Megane II
2006/ 1.9 DCI/ Sedan
|
|
playeroooo2000 |
![]()
|
![]() de ce inca mai merge? Group: Members Posts: 330 Joined: 26 October 05 ![]() |
eu am schimbat ambii pivoti, s-au implinit 110 kkm,si inca nu am probleme-nu sunt semne(chiar sa verific, bine ca mi-am amintit ) adevarat e-la fiecare din cei 2 pivoti am gasit 2 suruburi, din care unu e bagat prin presare, celalalt e surub normal.mai tin minte ca nu intra un surub acolo(unul din cele 2 groase) , a trebuit sa largesc cu un burghiu ,putin, sub o jumate de mm gaura dupa care a intrat la fix, pivotii erau nemtesti lemfoerde si au costat acu 4,5 ani 95 ron bucata-cei mai buni pe care i-am putu gasi, se potrivesc de la dacie solenza-se gasesc si cu 35 ron bucata.
This post has been edited by playeroooo2000: 6 Apr 2010, 11:35 Attached thumbnail(s) 00352889203.jpg ( Size: 21.79k ) Number of downloads: 5620 |
--------------------
renault
megane classic peste 500.000 km
2001 1,9 dti 59 kw/80 cp dynamique
- Y944 GHC
|
|
ogutuie |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 11 March 10 From: Bucuresti ![]() |
mersi pentru raspunsuri, e clar ma duc la service
![]() deci service scrie pe mine, 900 lei scrie pe portofel ![]() ![]() This post has been edited by ogutuie: 6 Apr 2010, 11:43 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
playeroooo2000 |
![]()
|
![]() de ce inca mai merge? Group: Members Posts: 330 Joined: 26 October 05 ![]() |
ogut: ce am scris a fost nu ca sa te sperii ci sa te conving de faptul ca se pot schimba doar pivotii, si la chestia cu largitul gaurii stiam ca trebuie sa fac asta...si merg de 110 mii kilometri.deci nu te speria!nu are rost sa dai 9 milioane.eu sunt din cta.daca vii aici te trimit la cel cu care am schimbat pivotii(manopera 20 lei de pivot)si o sa cheltuiesti 150 ron plus carburantul pana la mare si inapoi(da macar vii la mare).
|
--------------------
renault
- Y944 GHC
|
|
ogutuie |
![]()
|
macar daca era mai cu soare pe afara
![]() ![]() am unde sa fac acest lucru, cunosc un baiat care lucreaza (sau cunoaste) la automecanica in bucuresti, pe la filaret (parcul carol) daca cunosti, si deja mi-a spus sa ma duc la el si se rezolva, problema este ca fiind prima mea masina, na, ca la inceput, ma agit, fac spume, sunt pepsi ![]() ![]() de aceea vroiam sa stiu cam cum e treaba cu schimbatul doar unui pivot, risc, nu risc? multumesc mult la toti pentru raspunsuri si sfaturi. p.s. mare chestie domne' cu forumurile astea, e placut sa vezi ca mai sunt si oameni, ... nu numai... ![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
mitzunator |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 400 Joined: 25 December 07 From: Craiova ![]() |
daca e dupa astia de la service te pun sa schimbi tot sistemul de directie si suspensie. eu am schimbat de 3 ori pivotii fata,fara brat.au intrat bine au iesit bine,nu au avut joc,nici roata nu a sarit.chestia asta cu bratul e aberanta.il schimbi doar daca ai dat cu ea in crater si s-a indoit sau s-a rupt. nu pune botu` la sarlatanii astia
|
--------------------
Renault
Megane 2
2008 [B][SIZE=7][COLOR=green]Megane 2 berlina 1,5 dci km
|
|
miri98 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 7 November 07 ![]() |
cumpara-ti pivotul si mergi in spatele benzinariei mol (nu mai stiu cum se numeste strada)dintre aparatorii patriei si ira oltenitei si in 30 de minute pleci acasa cu pivotul schimbat.foarte subtire la bani.maine sunt plecat cu tiru in cursa ca ti-l schimbam eu.
6 Apr 2010, 21:53: a,am uitat service-ul e cunoscut in zona drept LA VIOREL,o sa vezi multe taxiuri si fel de fel de masini cu mecanici pe sub ele . This post has been edited by miri98: 6 Apr 2010, 21:53 |
--------------------
renault
megane
2003 1,9dci
|
|
ligrivis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 347 Joined: 14 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Am schimbat si eu pivotul , am facut-o personal asa ca nu merita sa iei toata bascula, mi se pare chiar mai simplu sa schimbi doar pivotul.
|
--------------------
Megane 3 Duster 3
1.6 DCI
2012 2024
|
|
ogutuie |
![]()
|
Salutare baieti, am rezolvat. La service
![]() E adevarat, nenea mecanicul la service s-a cam chinuit cu demontatul si cu montatul basculei, a cam tras de fiarele alea pe acolo, ma rog, i-a luat ceva. Luna viitoare la salariu schimb si bieleta anticuplu motor care e rupta; bine ca nu merg cu masina zilnic. Mai e ceva, daca aveti vreo idee: sa zicem ca ma apropii de un semafor rosu, trecere de pietoni, ma rog ceva la care sa incetinesc, deci vad semaforul si scot din viteza, ei bine pret de cateva secunde aud un "pacanit" "tacanit" la motor, dar se opreste nu face mult timp, e ca o bataie asa... doar cand scot pe liber. Sunt curios dupa ce voi schimba si bieleta aia, poate o fi de la ea. Multumesc mult celor binevoitori, care cu sfaturi care cu schimbatul propriu-zis ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
DIDE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 242 Joined: 2 May 08 ![]() |
Normal ca i-a luat ceva ca doar te taxeaza la ora. Mi se pare ridicol sa schimbi toata bascula pt. un pivot care se gaseste f.usor si se schimba si mai usor
![]() |
--------------------
RENAULT
MEGANE SCENIC 1/2
2001/RXE
- HD-01-RXE
|
|
mitzunator |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 400 Joined: 25 December 07 From: Craiova ![]() |
cu riscu de a fi banat etc atac la persoana sau ce o mai fi ....iti spun cu sinceritate "amice esti dobitoc!" noi ce dracu am tot vorbit p[e aici ? de nebuni doar pivot,doar pivot ...tu nimic e batman e batman......si mai vi si zici si esti si mandru de ce ai facut se vede ca esti cam tocilar si faci totul ca la carte.atunci de ce ne mai faci sa pierdem timpul si sa iti raspundem daca tu faci cum zic bagabontii de la service? fa ca ei si nu mai pierde timpul tau si al altora pe aici.Poate data viitoare citesti mai mult pe forum si te mai si iei dupa noi.
|
--------------------
Renault
Megane 2
|
|
ogutuie |
![]()
|
Asa este cand este prima ta masina, si prima ta piesa de schimbat. Am citit bine sfaturile, si pe viitor nu mai fac asa ceva, dar, AM vrut sa fac asta, mi-am zis sa fac si eu ceva "ca la carte". Nu are nici o legatura mandria aici, poate naivitatea, eu recunosc: nu ma pricep la mecanica, decat lucrurile de baza.
Imi pare rau ca te-am facut sa pierzi timpul, pe tine sau pe alti baieti de pe forum, nu a fost intentia mea, sunt doar entuziasmat ca am si eu prima masina, si poate intr-adevar am gresit cand am cerut sfaturi si nu le-am ascultat. Pe viitor eu sper ca atunci cand voi avea o intrebare, sa uiti de "acest atac" ![]() Si am uitat o chestie, inainte de schimbare, se auzea un zgomot "hars-hars" fix pe partea cu pivotul problema. Am un coleg de servici care are aceeasi masina, l-am luat intr-o seara, a mers cu ea, a auzit si el, dar mi-a spus ca nu are cum sa fie de la pivot. Pivotul doar "bate". Zgomotul cu pricina aparea la gropi, sau balans pe verticala. Ei bine, de cand am schimbat nu se mai aude. Sper din toata inima sa fi fost de la pivotul/bascula aia. Daca incepe din nou, e nasol ![]() p.s.: nu sunt tocilar, sunt doar un pic tipicar ![]() ... intr-un alt post ai cerut si tu un manual pentru acest model, megane 1 dti, ai facut rost? eu am primit de la "playeroooo2000" un manual in limba spaniola pentru partea de directie. Rog adminii sa nu "baneze", are dreptate, multumesc. This post has been edited by ogutuie: 13 Apr 2010, 21:10 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
playeroooo2000 |
![]()
|
si la mine prima chestie la masina, cand am luat-o a fost schimbarea pivotilor, eu nu am avut 12 milioane cat au cerut aia de la reno in 2005, asa ca am cautat alta solutie, si am schimbat doar pivotii....dar daca aveam bani...nu stiu , poate dadeam.Si uiteasa nevoia te face sa inveti!
|
--------------------
renault
- Y944 GHC
|
|
bestyuta |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 83 Joined: 28 February 10 From: Gorj ![]() |
dece sa schimbi toata bascula cind se pot schimba pivotul si bucsile separat si te duce mai ieftin
|
--------------------
Renault
Megane Clasic , Laguna 3
2000 1.6e+instalatie euro2 gpl , 2011 1.5 dci
- Gj 06 FYD GJ 42 PRV
|
|
mitzunator |
![]()
|
bine imi cer scuze in public,am fost putin nervos la momentul ala.nu nu am facut rost de manual in nici o limba.Dar alta data tine si tu cont de parerile noastre,chiar daca e prima masina
|
--------------------
Renault
Megane 2
|
|
rionut_gl |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 119 Joined: 22 November 09 From: GALATI ![]() |
partea cu schimbatul pivotului e ok...dar ce facem cand trebuie schimbatate si bucsele de la brat??
eu am schimbat acum 20 mii de km pivoti si busce +bucse bara stab...constat ca desi nu am ascultat sfatul mecanicului,tot schimbatul basculei integral e cea mai buna solutie. una din bucse desi este intreaga a inceput sa joace in lagarul ala al ei unde a intrat prin presare hidraulica. spor. |
--------------------
RENAULT
MEGANE CLASIC 1.9 DCI
2003
- TL 02 ZYL 1* Se zice ca timpul trece.Timpul nu trece niciodata : Noi trecem prin timp !
2* Prostii mor pentru ideile celor destepti ! |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 04:59 |