Scenic 2004 dauna totala=2000 euro doar?, accident, dupa care dauna totala
![]() ![]() ![]() |
Scenic 2004 dauna totala=2000 euro doar?, accident, dupa care dauna totala
CaLeDONis |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 137 Joined: 30 December 09 ![]() |
|
||
--------------------
renault
grand scenic
2012 never underestimate the power of stupid people in large groups!
|
|||
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.903 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Intrebare : cei 2000 de euro sunt cu epava sau fara?
Valoarea unei masini se calculeaza dupa niste cataloage, in functie de pretul de nou la care se aplica un coeficient de uzura, kilmetraj si vechime, o masina de peste 10 ani valorand undeva intre 10 si maxim 25% din valoarea de nou. In mod normal compania de asigurari trebuia sa stabileasca de la inceput valoarea maxima de despagubire, respectiv valoarea masinii inainte de dauna, in conformitate cu aceste cataloage. Problema e ca aceste cataloage sunt doar niste instrumente statistice, care nu reflecta in mod real valoarea de piata a unei masini, mai ales in cazul celor vechi. Daca insa esti nemultumit de valoarea despagubirii, exista posibilitatea de chemare in instanta a asiguratorului, cu solicitare de marire a despagubirii. Ca idee, cand am luat Laguna din semnatura, care in 2012 a costat 29500 Euro, a fost evaluata pentru CASCO la 15000 de euro, desi o masina similara costa peste suma asta la kilometraj similar... This post has been edited by b06fcn: 21 May 2014, 23:12 |
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
1.9dT, 1989 MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
CaLeDONis |
![]()
|
am mers azi la repr. asigurari, vesti si mai proaste, 85% zic ei ca e uzura masinii in 10 ani, apoi din cei 15% imi mai iau 25% epava , deci raman cu 1000 euro dauna totala .. cine stie cat valora exa ct un scenic in 2004 cu clima,6airbaguri,1.5 dci, pilot automat, oglinzi incalzite,regl electric.. etc??? un pret aproximativ?? aveti idee?
22 May 2014, 10:55: se poate refuza dauna totala?? adica ii pot obliga sa imi repare masina cumva? ca motorul e intact, airbagurile , si sasiul...ce ma sfatuiti sa fac? This post has been edited by CaLeDONis: 22 May 2014, 10:55 |
--------------------
renault
grand scenic
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.903 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
De obligat nu ii poti obliga, decat in instanta.
Incearca sa negociezi cu ei suma maxima pe care ti-o pot da si apoi vezi daca te incadrezi la reparatie in regie proprie cu piese sh, daca nu e afectata structura de rezistenta a masinii. Solicita-le in scris modul in care au calculat valoarea masinii, vezi daca au tinut cont de toate optiunile de pe masina si de starea de intretinere, respectiv de kilometraj. Du-te la sectiunea asigurari si vezi ca sunt acolo cativa colegi care te pot indruma Si pune niste poze aici sa ne dam cu parerea despre fezabilitatea reparatiei. |
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
CaLeDONis |
![]()
|
au venit si pozele... cu masina la cateva minute dupa accident... sub capoata am ambele radiatoare sparte , filtru de motorina, bara transversal , si restul de plastic pana la motor, pe motor/electromotor,sasiu nu se vad urme de lovituri sau sa fie sters praful macar de pe ele ... voi ce ziceti merita masina dauna totala?
Attached thumbnail(s) scenic_lovit_fara_nr.jpg ( Size: 1.69mb ) Number of downloads: 581 poza_scenic_2_fara_numar.jpg ( Size: 1.5mb ) Number of downloads: 646 IMAG0240.jpg ( Size: 1.08mb ) Number of downloads: 626 |
--------------------
renault
grand scenic
|
|
Nike_bodo008 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 31 May 10 From: iasi ![]() |
daca si aia mai este dauna totala eu unul ma impusc. Parerea mea ei au considerat dauna totala prin simplul fapt ca reparatia acestei masini costa peste 2000 euro, mi se pare o nesimtire grosolana sa ajungi la aceasta suma atat timp cat iti faci asigurare Eu zic sa te duci sa faci o plangere. Succes! cred ca vei avea un drum lung si epuizant.
This post has been edited by Nike_bodo008: 22 May 2014, 19:54 |
--------------------
renault
grande scenic
- BC89NIL
2006
|
|
CaLeDONis |
![]()
|
merci mult! va fi lung drumul... dar si cand am sa ii dau in judecata pt masina, daune morale, si tot ce naiba am sa mai pot... am primit o oferta de la Carpatica pt valoarea masini de 4450 euro... am sa mai scot si de la diferite firme val.masinii..
![]() |
--------------------
renault
grand scenic
|
|
betamax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.343 Joined: 11 September 08 From: din lumea asta, prost făcută.. ![]() |
Pana sa ajungi la judecata, fa o reclamatie la CSA (sau cum s-o mai numi acum). Eu am primit pe Scenicul meu din '97 vreo 1900 euro dauna totala si nu avea dotarile tale. Stai calare pe ei, nu-i lasa sa respire.
Dupa parerea mea, masina merita sa fie reparata. Sfat: posteaza-ti problema la "Asigurari si Daune Auto" (tot pe forumul asta), sunt cativa baieti acolo care stiu ce vorbesc si te pot ajuta mai mult. |
--------------------
renault
Scenic Rx4
2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW "... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
"Ori traim cu totii, ori va ia dracu' !" |
|
CaLeDONis |
![]()
|
hai ca postez si pe acolo,
|
--------------------
renault
grand scenic
|
|
CaLeDONis |
![]()
|
Mda .... 6000 de Lei/ 1350 euro e dauna totala... ce rahat sa mai fac?
|
--------------------
renault
grand scenic
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Anul asta am renuntat la Casco la Megane pentru ca nu se mai justifica si am mers la asigurator inainte de expirare (Omniasig) unde am facut constatare pentru tot ce am gasit pe masina zgariat/ indoit si nu aparea la inspectia de risc.
Am cerut reparatie in regie proprie, iar dupa 2 sapt. de parlamentari cu ei (au strambat din nas pentru partea de "regie proprie") mi-au virat in cont suma de 5400 ron si nu au pomenit nimic de dauna totala ... masina este mai veche ca si a ta ... 2001 ... asa ca nu te lasa ... tot ce iti trebuie este multa rabdare. Spor! |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
CaLeDONis |
![]()
|
da, merci! maine merg sa depun o notificare la asigurari ca doresc sa imi ofere o copie a dosarului de dauna
|
--------------------
renault
grand scenic
|
|
CaLeDONis |
![]()
|
![]() This post has been edited by CaLeDONis: 28 May 2014, 17:55 |
--------------------
renault
grand scenic
|
|
betamax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.343 Joined: 11 September 08 From: din lumea asta, prost făcută.. ![]() |
Io ti-am zis mai demult sa faci reclamatie la CSA. Tine corespondenta cu asiguratorul doar pe mail, ca sa ramana urme. Chiar daca nu-ti raspund, e bine, trebuie sa ai rabdare (stiu ca e greu, am fost in situatia asta). Si sa vada berbecii ca esti ferm, nu e nimic de negociat, daunele se calculeaza dupa niste formule clare, nu dupa urechea agentului.
|
--------------------
renault
Scenic Rx4
2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW "... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
"Ori traim cu totii, ori va ia dracu' !" |
|
b06fcn |
![]()
|
Colegul betamax are dreptate, eu am recuperat de la Carpatica contravaloarea unui deviz de la Renault dupa cateva luni de certuri pe mail si documente depuse doar prin registratura, plus doua adrese la CSA.
|
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
|
CaLeDONis |
![]()
|
... pai si acum ar fi mai bine sa merg si la service si sa cer un deviz pe piese si manoopera?
|
--------------------
renault
grand scenic
|
|
ecs17 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 177 Joined: 31 May 12 From: Bihor, Oradea ![]() |
ciudat..eu am luat 5100 lei pe clioul din semnatura
This post has been edited by ecs17: 30 May 2014, 09:43 |
--------------------
Renault
Megane 3
2011 hatchback 1.5 DCI 90CP
|
|
CaLeDONis |
![]()
|
si a trebuit sa faci plangeri si sesizari si etc?
|
--------------------
renault
grand scenic
|
|
ecs17 |
![]()
|
Nu am facut nici o plangere sau sesizare, pentru ca aveam nevoie sa imi fie reparata masina cat mai repede.
++ dupa 1 luna cand mi-am refacut asigurarea, am constatat ca imi lipsesc ultimele 2 cifre de la seria de sasiu de pe RCA Bine ca nu am facut plangere sau sesizare, ca poate observau ei primii, ca imi lipsesc ultimele 2 cifre si eu habar n-aveam. Desi, in mod normal, daca faceam plangere sau sesizare era clar ca primeam mai mult. Le duceam toate facturile ca sa vada ca masina e intretinuta corespunzator This post has been edited by ecs17: 30 May 2014, 09:43 |
--------------------
Renault
Megane 3
|
|
CaLeDONis |
![]()
|
si ti-au ajuns banii?
|
--------------------
renault
grand scenic
|
|
ecs17 |
![]()
|
Da, mi-au ajuns, si inca mai ramaneau daca intrebam prin mai multe parti... am avut de schimbat usile de pe partea dreapta (fara geam), macara electrica dreapta, stalp central, prag + vopsit componentele astea.
Am luat teapa ca am mers prin cunostinta...si ca sa nu ma fac de ras fata de ei, pentru ca is cu mult prea bun simt, am platit 4800 lei. ++BONUS - masina a fost gata in 1 luna !! Am crezut ca tampesc. Dar nu am mai mers in service-ul respectiv cu alta problema, pentru ca patronul a fost jegos, a vrut sa manance cu 10 maini. Asa ca, daca vrei sa o repari sa mergi prin mai multe parti sa intrebi, dar sa nu le zici cat ai primit de la RCA, pentru ca pe mine m-a intrebat si a zis: "Hai ca incercam sa facem...se poate face" si mi-a luat toti banii...300 i-am zis ca a fost comisionu si din 5100 i-am dat doar 4800 This post has been edited by ecs17: 31 May 2014, 17:05 |
--------------------
Renault
Megane 3
|
|
CaLeDONis |
![]()
|
naspa:(
|
--------------------
renault
grand scenic
|
|
CaLeDONis |
![]()
|
DA!!! azi am mers la firma de asigurari sa imi iau actele de la dosar sa ii dau in judecata! si surpriza de la Dauna Totala mi s-a zis ca am inteles eu totul gresit si ei imi dau 6000 de lei pt dauna:)) si am mers la serviceul unde e masina mea si mi-au dat deviz de reparative de 12000 de lei
![]() |
--------------------
renault
grand scenic
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 04:20 |