S-a rupt suportul lombar, A mai patit careva?
![]() ![]() ![]() |
S-a rupt suportul lombar, A mai patit careva?
mdaniel2x |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 135 Joined: 30 July 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan 1.5 dci 65cp
2006 Laureate
|
|||
Luka |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 340 Joined: 3 May 05 ![]() |
Ha ha....mie, am deschis un topic mai demult.
La fel am patit si eu si deja am devenit expert ![]() Invelitoarea scaunului se poate da jos (are niste cleme de prindere pe lateral, iar jos niste elastice - mi se pare ca e un tutorial undeva pe-aici). Acum depinde ce anume s-a stricat pt ca la mine s-a rupt cablul respectiv. Tot sistemul e compus dintr-un gratar de plastic, un cablu si un levier. Am mers la Augsburg pt problema asta si singura solutie este schimbarea intregului sistem; pret in primavara aproximativ 1200 RON cu montaj. Am decis sa il las asa, dar imi pare tare rau. Poate, daca gasesti o metoda de a-l repara, ne-o impartasesti. |
--------------------
Renault
Laguna II
2002, Privilege, 2.0 benzina, 134 CP Francezii nu s-au gandit la pietele unde drumurile sunt denumite asa din lipsa de imaginatie
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
eu am patit la fel la logan.... a trosnit din senin.... din fericire l-am facut pe garantie!
e misto... ar fi pacat sa renunti la el... |
-------------------- Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
|
|
mdaniel2x |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 135 Joined: 30 July 06 ![]() |
Pai cu banii aia imi cumpar un scaun nou si il imbrac si in piele
![]() Oricum am sa incerc sa desfac tapiteria de la scaun sa vad poate merge cu ceva poxipol sau moz-mozuri din astea. |
--------------------
Dacia
Logan 1.5 dci 65cp
2006 Laureate
|
|
Luka |
![]()
|
Nu stiu daca iti iei un scaun nou de banii aia
![]() Cred ca avem aceeasi masinuta (motor, echipare, an). Poti desface pe-acolo, incepi cu elasticele de sub scaun, iar apoi desfaci clemele din stanga scaunului. Depinde de ce s-a rupt, daca e cablul ala, nu prea ai ce sa-i faci cu lipici. Daca reusesti ceva, te rog sa scrii si aici. |
--------------------
Renault
Laguna II
2002, Privilege, 2.0 benzina, 134 CP Francezii nu s-au gandit la pietele unde drumurile sunt denumite asa din lipsa de imaginatie
|
|
bh07xyk |
![]()
|
![]() C Group: Members Posts: 976 Joined: 10 March 06 From: Oradea ![]() |
Al meu inca nu s-a rupt, bat in bord. Daca tot am citit topicul ma gandesc sa va cer parerea.... la modul naiv dar serios...
Eu am 1m.96cm si nu simt nici o diferenta intre pozitiile suportului lombar nici la drum lung nici la drum scurt. Sunt eu mai insensibil? Mai exact pe voi la ce va ajuta? |
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
2003 Progression ex Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2002
Manuale reparatii Laguna in pagina personala. |
|
Luka |
![]()
|
Poate e stricat suportul tau lombar
![]() Serios vorbind, ridica o parte din spatar, mai precis in zona ta lombara (salele - popular denumit), si iti ajuta coloana sa stea dreapta. Daca vrei o comparatie, e ca si cum ai pune o perna pe spatar, jos de tot. Si eu am 1.90m si ma ajuta foarte mult. Nu mai simteam nici o durere, chiar dupa un drum mai lung. |
--------------------
Renault
Laguna II
|
|
bh07xyk |
![]()
|
Ha-ha, nu e rupt, simt pernita aia ca se misca la sale
![]() |
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
|
Luka |
![]()
|
Dintii de la gropi??? Pai pt ce e renumita Laguna, nu pt suspensia moale?
![]() La mine chiar se simte diferenta, chestie de spate cred. |
--------------------
Renault
Laguna II
|
|
bh07xyk |
![]()
|
Nu's ce sa zic, dar cu jenti de 17 simti toate crapaturile. Totusi ai dreptate, cred ca dintii ma dor indirect, nu atat de la socurile fizice cat de la preturile amortizoarelor, pivotilor etc.
![]() Am maine un drum de vreo 4 ore si pun perna in pozitia 'umflat' tot timpul. Cu titlu de experient. Daca ma au jos stramb de sale, tu esti de vina ![]() |
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
|
Luka |
![]()
|
Ba nu eu, ci faptul ca a plouat mult peste tine si ai crescut exagerat
![]() Oricum, incearca asa ca de stricat nu cred ca-ti strica la ceva. |
--------------------
Renault
Laguna II
|
|
sexyrat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 218 Joined: 2 December 05 From: Oradea/Timisoara ![]() |
Ok. Voi va laudati ca sunteti inalti, eu in schimb sunt mai greu si nu am rupt suportul lombar ce suportul lateral si nu stiu ce sa fac cu el. Si eu am tapiterie piele cu textil, puteti face ceva poze sa explicati mai bine cum dati jos husa?
Multumesc anticipat. |
--------------------
Renault/Ford
Laguna/Focus
2002/2008
- bh-77-avm Reparatii mecanice auto, schimb rulmenti cutie de viteze pk6 la cele mai bune preturi in zona Timisoara.Piese auto Diagnoza auto 30 lei.Tel 0744793205
|
|
Luka |
![]()
|
Poze n-am, dar explic
![]() 1. se desface elastic aflat sub scaun (e prins intr-o chestie de metal, dar nu e facut vreun nod sau ceva, pur si simplu e prins acolo) 2. exact pe marginea spatarului (in ambele parti) sunt niste cleme de plastic; daca te uiti atent, vei vedea unde anume se prind; trage usor de ele si iti vei da seama cum se desfac; eu le-am desfacut de sus in jos Din pacate, pe mine nu m-a ajutat chiar asa mult ca am desfacut, dar poate ca iti va fi de folos. |
--------------------
Renault
Laguna II
|
|
Cypher4laguna |
![]()
|
![]() Honda Driver Group: Members Posts: 931 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Putin off topic... Mi s-a rupt si mie la Laguna 1 (inainte sa imi iau Golan). M-am impins putin in scaun... si dus a fost. Nu l-am mai reparat si am vandut masina asa.
|
--------------------
Honda
Civic & Jazz
ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
|
|
VF1BG0 |
![]()
|
![]() Gone 4 a while Group: Members Posts: 1.608 Joined: 12 March 07 From: Bucuresti ![]() |
Pentru cei cu probleme la reglajul lombar al scaunului iata o explicatie si o rezolvare:
Cablurile care fac posibil reglajul lombar au in capat un nit. Datorita felului in care cei de la renault au gandit sistemul de prindere, cablul este practic retezat in dreptul respectivului nit de marginile de tabla din punctul de prindere. Se poate vedea in pozele de mai jos cablul rupt si punctul de prindere pe rama scaunului. Solutia optima este schimbarea cablurilor pentru ca o re-nituire nu cred sa reziste prea mult. Eu am ales o solutie rapida si nu stiu cat de rezistenta, dar pentru moment suficienta. Un cui indoit care sa se fixeze in rama metalica si un sistem de strangere pe cui pentru cablul rupt. Am facut asta acum o saptamana si nu pare sa dea semne ca ar fi cablul slabit. (am 85 de kg 1.82 inaltime si e a treia laguna la care rup reglajul lombar..) Sper sa va fie de folos. ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCi & 2.2dCi
2002 / Expression; 2002 / Privilege
- B-XX-Z4T kituri de reparatie macarale electrice!
|
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
![]() createur d'automobile Group: Members Posts: 1.416 Joined: 17 May 06 From: I A S I-capitala Moldovei, RO ![]() |
- acum am desfacut si eu scaunul pentru gresare si am gasit si eu rupta sufa dinspre portiera... @VF1BG0 poate mai pui odata pozele alea cum ai facut ca nu le mai vad pe aici... multumesc
|
--------------------
Renault -
Laguna II ph.I GT INITIALE - verkauft -
2003
- IS 79 MRS C32 AMG Sportcoupé
|
|
maked |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 3 August 07 From: Bucuresti ![]() |
Salutare!
Am citit mai demult topicul asta si saptamana trecuta m-am hotarat sa desfac si eu scaunul sa imi repar suportul lombar. Amandoua cablurile erau rupte. Intr-adevar, cablurile erau retezate de langa nituri. Mi-am sunat un amic motociclist si el mi-a dat solutia: Kit de cabluri pentru motocicleta Am gasit acest kit in targ la Vitan la magazinul mobile.ro. Costa 17 RON si contine, pe langa cabluri, piulite care inlocuiesc acele nituri puse de renault astfel incat sa nu poata fi inlocuite. Eu am schimbat si cablurile, pentru ca ale mele erau inflorite, probabil de la frecatul de muchia de metal. Daca ma mai hotarasc sa desfac inca odata fata de la scaun, o sa pun si niste poze. Oricum, mi-am rezolvat problema si acum am suport lombar. Daca aveti nevoie sa informatii suplimentare, va ofer oricand sfaturi. |
--------------------
Renault
Laguna 2 Expression
2002 1.8 16V 125CP
|
|
bh07xyk |
![]()
|
![]() Felicitari! Ar fi excelent daca ti-ai face timp de poze si explicatii, mai ales cu kitul din Vitan, asta e o boala de Lagune la fel de generalizata ca si lumina de la clima ![]() Edit: Gloria lui aviasol te asteapta! This post has been edited by bh07xyk: 8 Oct 2007, 09:26 |
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
|
maked |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 3 August 07 From: Bucuresti ![]() |
Imi cer scuze
Am incurcat adresa. Este http://www.motolouis.ro E suficient sa ii intrebati de kit de cabluri. Sistemul este cel de la bicicleta (daca va mai amintiti), adica se introduce cablul printr-o gaura facuta intr-o piulita lunga si un surubel strange apoi cablul. |
--------------------
Renault
Laguna 2 Expression
2002 1.8 16V 125CP
|
|
Luka |
![]()
|
EDITAT
8 Oct 2007, 11:53: Mda, ar fi excelent sa pui un tutorial, niste poze. Multumim. This post has been edited by Luka: 8 Oct 2007, 11:53 |
--------------------
Renault
Laguna II
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th May 2025 - 06:47 |